5 vinkkiä kävijämäärien nostamiseen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen mukana ASUSin ja Indiedaysin kampanjassa, jonka tiimoilta sain uuden ASUS Zenbook UX305 -tietokoneen. Osallistuin myös huhtikuun puolella ASUSin SEO -workshoppiin, joka oli etenkin näin työkseen bloggaavalle aivan järjettömän hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Kerron teille tästä ZenBook -läppäristä vähän tarkemmin toisessa postauksessa, mutta pakko sanoa jo nyt näiden kuvien siivikkeeksi, että olen tähän aivan rakastunut! Suorituskykyyn, muistiin ja kaikkiin ominaisuuksiin nähden aivan uskomattoman kevyt ja näppärä. Tässä hyvien säiden helliessä onkin tullut todella usein siirrettyä toimisto tähän kotipihalle, jotta lapset saavat samalla leikkiä ulkona. Akku kestää niin järjettömän pitkään, että unohdan koko ajan missä laturi oikein on, eikä läppärin kantamisesta ainakaan kädet väsy, joten ei ihme, että tämä on päässyt käytössä paljon liikkeelle. Pienestä koosta huolimatta näytön koko on riittänyt kuvien käsittelyssäkin hyvin, eikä näppäimistö ole liian ahdas, kuten monessa ”kevyemmässä” mallissa tuppaa käymään. Mutta lisää kaikesta tästä sitten myöhemmin, nyt sukelletaan hetkeksi SEO:n maailmaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Workshopissa meillä oli SEO -ekspertti Aki Ovaska opastamassa meitä hakukoneoptimoinnin ihmeelliseen maailmaan. Totta puhuen, SEO on ollut mulle aina tuttu, mutta kuitenkin tuntematon käsite, sillä vaikka tiedän, mitä se tarkoittaa, en kuitenkaan ole ikinä osannut ajatella, mitä kaikkea tämä aihealue pitää sisällään. SEO tarkoittaa siis käytännössä verkkosivujen sijoituksen nostamista hakutuloksissa. Jos kirjoitat blogia muistakin syistä kuin kirjoittamisen ilosta, on tämä sinulle tärkeää tietoa. Jos haluat menestyä, saada kävijämäärät nousuun ja rakentaa omaa brändiä, on tämä oikeasti sellainen aihealue, mikä pitäisi hallita edes jotenkuten. Jos blogisi ei ole hakukoneiden mieleen, se syö kävijöitä toden teolla. Tämä ei ole mikään aloittelijoiden ongelma, vaan ihan hirveän monet kokeneet ja TODELLA suositut bloggaajatkin elävät (ehkä tietämättään) jatkuvasti näiden ongelmien kanssa. Varmasti suurin ja tärkein hakukone on tietenkin Google, joten pysyttäydytään nyt Googlen maailmassa. Google näkee kaiken. Kaiken mitä blogissasi tapahtuu ja mitä siellä ei tapahdu. Google analysoi kaikkea tätä ja arvioi, kuinka hyvin blogisi suoriutuu ja sen perusteella määrittyy sijoituksesi hakutuloksissa. On siis todella tärkeää tietää kaikki blogisi tekniset ongelmat, sillä ne vaikuttavat todella paljon siihen, kuinka hakukoneoptimoitu blogisi on. Sain tämän kamppiksen myötä paljon lisää hyödyllistä tietoa blogini parantamiseksi ja haluan jakaa sitä, joten tässäpä teille siis muutama workshopista mieleen painunut vinkki bloggaamiseen, muuten kuin luovalle puolelle!

Muista aina pienentää kuvat ennen niiden lisäämistä, sillä suuret kuvat hidastavat sivuston latautumista ja laskevat sijoittumistasi. Kuulostaa todella yksinkertaiselta ja niin se onkin. Tämä vain tuppaa monelta unohtua, kun on niin helppoa ladata blogiin iso kuva ja määrittää se sitten näkymään tietyn kokoisena. Tällöin vaan ulkonäöstä huolimatta todellinen tiedosto on suuri ja hidastaa sivustoa paljon.

Pysy kartalla blogisi teknisistä ongelmista. Jos bloggaat portaalissa tai mediatalossa, nämä asiat kuuluvat teknisen puolen osaamisalueeseen. Jos taas olet itsenäinen bloggaaja, voit harkita teknisen tuen palkkaamista, tai opetella itse HTML- ja CMS -taitoja. Kun blogisi on teknisesti kunnossa, saat takuuvarmasti lisää kävijöitä. Hakukoneystävällinen sivusto on myös käyttäjäystävällinen.

Käytä hakukoneoptimoinnin lisäksi ehdottomasti Google Analyticsia. Panosta monipuolisiin lähteisiin. Linkitä blogiasi jokaiseen mahdolliseen paikkaan ja pyri pitämään liikenteenlähteesi monipuolisina. Kommentoi muille ja laita mukaan aina linkki blogiisi. Ole jokaisessa somekanavassa ja linkitä blogiasi ahkerasti. Tämä kaikki vaikuttaa hakutuloksiin.

Älä laiskistu. Älä tyydy hyviin kävijämäärin, vaan pyri aina parempaan. Pidä jatkossakin huolta blogistasi, äläkä anna sen huomaamatta ”ränsistyä”. Hyvä on hyvä, mutta parempi on parempi.

Tarkista täältä ilmaiseksi blogisi tekniset ongelmat. Välitä ne tekniselle tuellesi, tai pyri korjaamaan itse. Kävijämääräsi nousevat takuuvarmasti! Tämä pitäisi tehdä vähintään kahden viikon välein. Tutustu oppaisiin, opi analysoimaan kaikkea tätä tietoa. Tarvitset sitä oikeasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kannattaa ihan ehdottomasti lähteä googlettamaan hakukoneoptimointia ja tutustua aiheeseen paremmin. Se ehkä tuntuu alkuun kummalta, mutta kun alat oppia, mitä SEO käytännössä tarkoittaa, et voi enää kuvitella bloggaavasi ilman sitä infoa ja osaamista. ASUSin workshopissa kuvattiin myös meistä osallistujista tällaiset lyhyet videot uusien läppäreidemme kanssa, kurkatkaas! Jos upotus ei näy alla niin löydät videon myös täältä.

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Loistavaa oppia aloittelevalle bloggaajalle 🙂

Avatar

Kiitos, oli todella antava postaus! 🙂 Etenkin jakamasi linkki oli älyhyödyllinen, sillä sieltä ponnahti paljon asioita joiden en edes tiennyt vaikuttavan mm. sivujen nopeutueen. Huippua!

Avatar

Kiitos Emilia, tää postaus oli superhyödyllinen ja tuli niin hyvään saumaan. <3
Blogin osoitteen vaihtumisen myötä on suht nollatilanteessa kävijöiden kanssa, joten otan ehdottomasti vinkkiä tästä postauksesta! 🙂

http://www.reettaekstrom.com/

Avatar

Kiitos kiinnostavista vinkeistä! Tässä et kuitenkaan käsittele ollenkaan esim. otsikointia ja ingressin merkitystä – tuleeko niistä myöhemmin oma postaus?

Avatar

Mä aina yritän lueskella tosta mutta kirjotettuna se tuntuu aina yhtä heprealta. Jos itekkin pääsis jollekkin tommoselle workshopille…

Avatar

Hei,

minkä kokoisiksi kuvat kannattaa pienentää?

Avatar

Vitsit! 🙂 Kiitos hyvistä vinkeistä Emilia. 🙂

Avatar

Kiitos paljon hyödyllisestä postauksesta! Itse tulee mietittyä näitä ihan liian vähän – on siis syytä skarpata jatkossa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä