Pieniä sadepilviä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä on ollut aika äksönin täyteistä arkea viime viikolla! Mulla oli tosiaan ne kolmen päivän pääsykokeet, perjantaina olin Queenin keikalle (parasta ikinä!!!), lauantaina oli siskon valmistujaiset ja sunnuntaina ollaan puuhailtu kotona erään ikuisuusprojektin parissa, joka on vihdoin valmis! Projektiin tosin meni myös koko tämä päivä, mutta oli niiiiiin sen arvoista. Tästä on tulossa huomenna ihan oma postaus, olen niin innoissani! Tämä toiminnan määrä on tuntunut meille kovin suurelta, sillä tittididiiii…. Topias mursi taas jalkansa. Topias on siis taas kotona sen 3 kuukautta, ellei enemmänkin, sillä jalkaa joudutaan nyt seurailemaan vähän tarkempaa. Tuli kyllä tosi kivaan kohtaan, kun on kesä. Topias ei päässyt Queenin keikalle, laivamatkakin jouduttiin perumaan Topiaksen osalta ja ruissilippuja ostettiin vain yksi kappale. Alkoholi ei kauheasti maistu koko kesänä, kun kipsin kanssa ei voi sitten ottaa sitä riskiä, että saatuu kaatumaan ja loukkaamaan jalan vielä pahemmin. Olen myös nyt vähän itsekäs, sillä mua harmittaa ihan hirveästi, kun tämä vaikuttaa niin paljon myös omaan arkeeni. Viimeksi oli todella rankkaa hoitaa kolmen kuukauden ajan kaikki yksin, mutta nyt voin onneksi paljon paremmin, joten ainakin toistaiseksi olen pärjännyt paljon viime kertaa iisimmin. Ärsyttää kuitenkin sikana, että kauheasti ei nyt löydy kesälle yhteistä tekemistä, kun Topiaksen on niin vaikea liikkua. Jos väkisin yrittää löytää jotain hyvää, niin ainakin mulla on nyt sitten koko kesän auto käytössä. Meidän auto onkin siistimpi kuin koskaan nyt, kun Topias ei voi ajaa, hah! Ihanaa, kun auto ei täyty tyhjistä energiajuoma-, limppari- ja kivennäisvesipulloista. Tosin joudun kyllä kuskaamaan Topiasta joka puolelle, mutta siinä voin sentään pitää vahtia. Asensin myös Topiaksen oveen valmiiksi oman roskiksen, ettei ole mitään tekosyitä sotkuun 😀

Nyt sitten vaan toivotaan, ettei kaiken tämän päälle sentään Kreikan matkaakin jouduta perumaan…. Se se vastaa hauskaa olisikin, täydellinen lopetus tälle vuodelle. Siihen on nyt aikalailla tasan 3 kuukautta, joten Topiaksen on tärkeää pitää nyt hyvää huolta jalastaan, ettei lapset joudu kävelemään, kun Topias istuu Kosin auringon alla tuplarattaissa. Pitäkää peukkuja! Onko kellään kokemusta murtuneesta jalasta, joka ei ole luutunut kunnolla? Onko toisella kerralla murtuman parantuminen kestänyt kauemmin?

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

On kyllä kokemuksia murtumista! 10/13 murtui oikean jalkapöydän luut (kaikki paitsi isovarvas) ja se leikattiin heti. Sen jälkeen yhden varpaan luuhun ei enää kehittynyt niveltä ja toisen varpaan luuhun muodostui ”luunokka” joka poistettiin vuotta myöhemmin leikkauksessa. Ensi viikolla taas korjausleikkaus jossa tällä kertaa nostetaan ja laitetaan oikeaan kohtaan yhden varpaan luuta joka on väärässä asennossa…. Kyllähän ne murtumat aina aikaa vie mutta tsemppiä kovasti Topiakselle ja koko perheelle!! :* <3

Avatar

Mulla on pieni murtuma lonkassa ollut neljä kuukautta eikä luudu millään! Tietysti lonkka paikkana vaikeampihoitoinen kun ei pysty kipsaamaan. Tsemppiä hei teille kaikille ja paljon pitkää pinnaa!

Avatar

Itsellä tuli nyt kolme vuotta, kun mursin vasemman jalan jalkapöydästä kaikki luut. Kipsattiin heti ja lähetettiin kotiin..siitä sit viikon päästä leikattiin ja piti kipsiä pitää viel 7 viikkoa. Nyt viimeisessä kontrollissa yks ruuveista oli mennyt poikki ja sitä nyt seuraillaan ja voi olla, et kun väliin kipuilee paljonkin, et joutuu uudelleen leikkauspöydälle. Se leikkaus ei sit olekkaa mikää helpompi ja sisältää riskejä, mut kattoo nyt mitä tuleman pitää! Tsemppiä teille ja toivotaan et nopeasti paranis Topiaksen jalka!!

Avatar

Mun siskon ranne jouduttiin leikkaamaan kun ei luutunut oikein et kyl se aikaa vie. Tsemppiä teille. Ihana blogi sulla. Saman ikäinen oon kuin sinä ja elämä ei oo ollut aika helppoa ni on paljon tää blogi antanut mulle

Avatar

Joo on kokemusta! 10/14 murtu jalkapöydästä työtapaturmasta johtuen kolme jalkapöydän luuta. Ensin oltiin 8vko paketissa, katsottiin taas ja TADAA – ei ollut luutunut. Ei muutakun toiset 8vkoa. Lopulta sain helmikuussa vasta jalan käyttöön: piti opetella ”kävelee” kunnolla kun tossa 4 kuukaudessa ehti lihakset surkastua:( Kaikki tsemi täältä Topiakselle ja muulle perheelle! <3

Avatar

Moi! Onpa kurja tilanne teillä! 🙁 Paljon voimia! Mun veljen jalka murtui ekan kerran 3 vuotiaana ja viimeisen kerran 13 vuotiaana ja siihen väliin mahtui vielä 3 murtumaa. Hän joutui aina olemaan monta viikkoa sairaallassa jalka vedossa ja käymään sen jälkeen kuntoutuksissa. Sen 10 vuoden ajan luultiin, että siellä oli kysta, minkä takia jalka ei lähde luutumaan. Viimeisellä kerralla saatiin kuitenkin oikea diagnoosi: geenivirhe. Tämän jälkeen jalka lähti viimein kunnolla luutumaan eikä murtumia enää ole tullut. Veljeni on nyt 26 vuotias.

Avatar

Voi miten ikävää että Topias on taas jalka paketissa 🙁 surkea tuuri! Mutta että mua nauratti toi ajatus Topiaksesta tuplarattaissa ja sut työntämässä niitä ”koska lomalle mennään vaikka mikä olisi” 😀 <3 Pikaista paranemista sinne!!

Avatar

Mieheni peukalo leikattiin viidesti ennenkuin se luutui. Nyt on pari vuotta ollut sairaslomalla eikä pysty palaamaan entiseen työhönsä sillä sormi on niin heikko 🙁

Avatar

Eikäää! 🙁 Voi kurja ja vielä kesäksi. Toivottavasti kipsi ei hiosta kamalasti! En halua vähätellä (koska kyllähän toisen vanhemman murtunut jalka vaikeuttaa yllättävän paljon arkea ja sulla on vielä kuntoutuminen kesken!), mutta onneksi kyseessä on ”vain” murtuma. Topias on kuitenkin läsnä ja voi olla sulle kuitenkin henkisenä tukena. Itse juuri mietin, että jos meillä olisi samanlainen tilanne niin pyytäisin varmaan miestäni olemaan perheen ”aivot”: kirjoittamaan kauppalistat, suunnittelemaan pakolliset aikataulut jne, jolloin itse voisin olla vain se joka fyysinen toimeenpanija haha! 😀

Avatar

Hei,
Mihin hotelliin menette Kossilla? Me oltiin just reilu viikko sitten siellä lasten kanssa ja hotellissa Kipriotis Maris. Oltiin tosi tyytyväisiä ja lapset tykkäs lastenkerhosta tosi paljon!
Toivottavasti matka sujuu hyvin ja jalka on siihen mennessä kunnossa 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä