Kurkistus ruokapäiväkirjaani

Ennen kun lähdetään sitten viikonlopun paikkeilla kurkkimaan taas kuvia edistymisestä niin kurkataas vähän enemmän tänne ruokapuolelle! Viime postaukseeni meal prepistä tuli toive siitä, että kertoisin vähän, mitä oikein sitten syön, kun ne kalorimääräni jäävät niin alas. Joten lähdin nyt sitten kirjoittelemaan ylös muutaman esimerkkipäivän. Kirjoitan siis joka päivä ylös kaiken mitä syön ja kuinka paljon siinä on kaloreita. Käytän apuna keittiövaakaa, Finelia ja tuoteselosteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

24.5. 

Banaani 200 kcal

Riisikakut 160 kcal

Mansikat 150 kcal

Appelsiinimehu 145 kcal

Smoothie-jätski 50 kcal

Yhteensä 705 kcal

25.5. 

Riisikakut 60 kcal

Kanasalaatti 300 kcal

Smoothie-jätski 50 kcal

Yhteensä 410 kcal

26.5. 

Smoothie 230 kcal

Mansikka 100 kcal

Banaani 200 kcal

Yhteensä 530 kcal

29.5.

Kasviswok 100 kcal

Smoothie-jätski 100 kcal

Kirsikkatomaatti 50 kcal

Yhteensä 250 kcal

30.5.

Kirsikkatomaatti 50 kcal

Kanaa ja kurkkua 200 kcal

Mansikka 100 kcal

Yhteensä 350 kcal

7.6. 

Kala 250 kcal

Gluteeniton keksi 450 kcal

Mansikkarahka 150 kcal

Riisikakku 45 kcal

Yhteensä 895 kcal

15.6. 

Kanasalaatti 300 kcal

Kananmuna 150 kcal

Proteiinipatukka 180 kcal

Gluteeniton sämpylä 200 kcal

Vesimeloni 30 kcal

Piltti 60 kcal

Yhteensä 920 kcal

Kuten huomaa niin sen jälkeen, kun aloin asiaa pohtimaan, olen onnistunut nostamaan näitä kalorimääriä lähes tonniin asti! Toki tämäkin on vielä liian vähän, mutta ainakin on noususuhteessa. Tänään olen syönyt sushia 560 kalorin edestä, sekä 200 kalorin sämpylän. Iltapalaksi sitten vielä syön tämän päivän lounaaksi tarkoitetun kanan ja salaatin. Jotenkin koen hirveän vaikeaksi tämän tarpeeksi syömisen, mikä tekee kyllä tosi huonoa elimistölle, kun mulla on nyt liian vähäisen ravinnon takia aineenvaihduntakin ihan jumissa, eikä paino enää putoa mihinkään. Varmasti tekisi hyvää noudattaa jotain ruokavaliota, mutta jotenkin tuntuu, että pitää syödä ihan liikaa! Ääh, en tiedä.

Ennen tätä herkkujen ja gluteenin pois jättämistä ruokavalioni koostui suunnilleen samoista jutuista kuin nyt, mutta niiden lisäksi söin paljon herkkuja, jolloin kalorit olivat siellä lähempänä 2000 kaloria… Nyt kun jätin herkut pois niin ruokavalio jäi tämän näköiseksi, koska en ole osannut korvata niitä kunnon ruoalla.

Miksi tämä on niin vaikeaa? Löytyykö kohtalotovereita? Tuntuu tosi oudolta olla läski ja syödä liian VÄHÄN 😀

Ps. Ruokapäiväkirjasta löytyvä smoothiejätski on Jätskiautosta löytyvä alle 50 kalorin smoothiejäätelö, 10 kappaleen paketti maksaa 8,95 🙂 Suosittelen lämpimästi!

Kommentit

53 kommenttia
Avatar

Pahoittelut, en lue kaikkia kommentteja ennen kuin itse kirjoitan 🙂 (Ei ole aikaa, mutta tuli mielihalu kommentoida!) Jos tykkäät vegeruoasta, monet vegeruoat on tosi helppoja tehdä. Ostat vaikka hirveän satsin pahvitetrapapuja (gogreenin ovat ihan parhaita). Siihen kun heittää mausteita ja tomaattimurskaa, niin on jo jotain koossa. Tai vaikka jotain valmiiksi marinoitua tofua. Sitäkin on helppo laittaa vihannesten kylkeen 🙂 Ilman proteiinia ja rasvaa näännytät itsesi! Itse olen joutunut vain opettelemaan säännöllisen ruokarytmin, se auttaa tosi paljon tuossa jojoilussa. Ehkä olisi aiheellista kääntyä ravitsemusterapeutin puoleen? Nuo ruokasi ovat ihan hurjan vähäiset, älä hyvä ihminen keskity laihduttamiseen vaan ruokavalion normalisoimiseen. Monet herkulliset kasvisruoat on helppoja ja nopeita tehdä (jos siis vegeruokaa tahdot syödä :)) Tsemppiä!

Avatar

Sinuna ryhtyisin keskittymään painon pudottamisen sijaan kehon aineenvaihdunnan parantamiseen. Tämä usein nostaa painoa aluksi, mutta on terveellisen laihtumisen ja kiinteän kropan edellytys. Eli pikkuhiljaa nostat kaloreita, niin että esim 2000 kalorillla ei paino enää muutu. Tämä vie aikaa (kuukausia) ja on vaikeaa aluksi nostaa niitä kaloreita, mutta esim 100/vk on jo hyvä alku. Lisäämällä rasvaa saisit kalorit jo hurjasti ylöspäin, ilman kokoaikaista ähkyä (kuten pähkinät, avokado, voi, kananmunat, esim smoothieen lisäämällä). Jos vain rahaa löytyy niin suosittelen ottamaan yhteyttä tänne: http://www.optimalperformance.fi. Toivottavasti jaksaisit katsoa pidemmälle tulevaisuuteen ja yrittää aineenvaihdunnan parantamista, vaikka paino ei hetkeen putoaisikaan:)

Hyvää kesää!

Senja

Emilia Huttunen

Täytyy kyllä ehdottomasti alkaa miettiä enemmän pitkällä tähtäimellä, sen takia oonkin nyt ahkerasti yrittänyt nostaa tätä ruokamäärää, mutta tuntuu jotenkin hirveän vaikealta! Kiitos vinkistä! 🙂

Avatar

Miten jaksat noin vähällä syömisellä päivittäin? 😮 itse olen aika ”pieni” mutta ruokaa kyllä menee tosi paljon 😀 ainakin pisti silmään kun tosiaan monena päivänä et oo syönyt kunnon ruokaa, eikö sulla ole niin kova nälkä/et jaksa laittaa ruokaa vai mitä? 😮

Avatar

Kuulosti nyt ihan liian negatiiviselta tuo mun kommentti, se ei ollut tarkoitus 🙂 ja meinasin juuri noita kahta ekaa päivää, viimeinen päivä näyttää jo paljon paremmalta! 🙂

Emilia Huttunen

Kai mä oon vaan niin tottunut tähän 🙁 en oo ikinä syönyt tän enempää :/ Ei mulle oikeestaan näillä syömisillä tuu enää nälkä, jaksaminen on just pitkälti syynä, että ei vaan jaksa tehdä mitään kun ei kerran oo oikeen nälkäkään. Tää meal pre on nyt tosiaan auttanut vähän asiaa, joten yritän jatkossa panostaa tähän!

Avatar

Jos söisit päivässä 2 normaalia lämmintäruokaa (jota varmaan joudut jokatapauksessa perheellesi tekemään?) niin siinä saisit jo mukavasti kaloreita ylös ja ravintoaineita ja energiaa kehollesi. Siihen päälle kun yrität vielä syödä edes aamupalan niin sekin on edistystä ja kun aineenvaihdunta rupeaa toimimaan niin kilot tippuvat tiuhaan.

Emilia Huttunen

Meillä on just se ongelmana, että muu perhe ei suostu syömään mun kanssa samoja ruokia, enkä mä niiden! 😀 Ei löydy kuin pari ruokaa, joita voidaan kaikki syödä, eikä niitä jaksa koko ajan tehdä. Sen takia teenkin nyt itselleni nämä ruoat aina valmiiksi ja Topias tekee sitten itselleen ja lapsille ruokaa 🙂 Yritän nyt ensi viikoksi keksiä jonkun lämpimän ruoan vaikka illallisella ja salaatin lounaalle, katsotaan jos jaksaisin semmoset!

Avatar

Mikset suostu syömään samaa kuin muu perhe?:D

Emilia Huttunen

Koska mä tykkään syödä kasviksia ja kanaa tai kalaa tai ihan pelkkiä kasvisruokia, Topias ja lapset sitten taas rakastaa pastaa ja jauhelihaa 😀 syön koko ajan enemmän vegeruokaa ja se ei muille valitettavasti maistu

Avatar

Huii, olen ihan järkyttynyt, miten vähän sie syöt! Yhdenkin päivän kaikki ruuat olisi menneet miulla yhdellä aterialla 😮 Ehdottomasti alat nyt syömään paaaaljon paaaaaljon enemmän, koska jos tavoitteena on painonpudotus, sinun täytyisi syödä noin 500 kaloria alle kulutuksesi, joten se on naisihmisellä koosta ja iästä riippuen 1700-2200 kaloria!

Mie olen itse nyt ravintovalmennuksessa ja miulla on hyvinvointiblogi, josta saattaisi olla sinullekin iloa, joten käy tutustumassa, jos kiinnostaa 🙂 http://eemmaot.blogspot.fi

Emilia Huttunen

No siis onhan tää ihan järkyttävän typerä ruokavalio! 🙁 Yritän koko ajan tosiaan lisätä, mutta en tajua miksi se on niin vaikeaa! Toi vaadittu ruokamäärä tuntuu jotenkin ihan hirveen isolta! En tiedä miksi mulle on ruoan syöminen niin vaikeaa, kun suklaata voisin vetää vaikka kilon yhdellä istumalla 😀 Kiitti linkkivinkistä! 🙂

Avatar

Ei ihme jos ei tuloksia tule, aineenvaihdunta aivan tukossa noilla ruokamäärillä. 2 lämmintä ateriaa pitäisi sisällyttää tuohon esim salaatti + kana/liha/kala ja päivälliseksi vaikkapa makaronilaatikko. Kunnon aamupala puuro/smoothie ja sitten voi katsoa noita välipaloja mitä syöt päivän mittaan.

Emilia Huttunen

No niinpä 🙁 Yritän ensi viikoksi keksiä jonkun sopivan lämpimän ruoan, minkä voisin maanantaina tehdä koko viikolle valmiiksi!

Avatar

Moikka! En haluu heittää mitään nega kommenttia mut ethän sä oo syöny mitään apua!
suosittelen lämpimästi ottamaan jonkun ruokavalion esim fitnetillä taitaa olla joku 40e kustantava mistä varmasti sais ainaki osviittaa et kuinka paljon pitääkään syödä ja miten siinä onnistuis 🙂 zemppiä kovasti projektiin ja nyt ruokaa naamarii nainen!

Emilia Huttunen

No tiedän! 🙁 Sen takia mä tuskailenkin niin paljon tän kanssa, ei kukaan varmaan ottanut tosissaan tätä mun ”olen läski mutta en syö tarpeeksi” -valitusta ennen tätä 😀 Mulle on pari ihanaa pt:tä tarjonnut ruokavaliota, joten ehkä mun pitää ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa noudattaa!

Avatar

Herranjestas mitä luettavaa! Luulin aluksi lukiessani yhden päivän ruokien olevan yhden aterian ruokia! Kroppasi on säästöliekillä, kuten varmaan itsekin tiedät. Hyvä kun yrität tehdä asialle jotain! Tsemppiä terveelliseen elämään! Terveisin 8 kunnon ateriaa päivässä, 47kg

Emilia Huttunen

Jep, tosi ärsyttävää kun tiedän, että pitää syödä enemmän, mutta jotenkin se on vaan niin vaikeeta. Ehkä tähän alkuun ois hyvä lisätä niitä kaloreita esim just pähkinöillä, kun niissä on paljon hyviä rasvoja ja paaaljon kaloreita, ja samalla yrittää pikkuhiljaa lisätä niitä annoskokoja ja säännöllistä syömistä. Kiitos! <3

Avatar

Voih, muut tuossa jo sanoivatkin kaiken oleellisen, hurjan vähän kyllä syöt 🙁 Onneksi kuitenkin tiedostat asian, niin se on helpompi muuttaa.

Oletko koskaan kokeillut vähähiilihydraattista ruokavaliota? En tarkoita, että tarvitsisi välttämättä mennä ketoosiin asti, mutta vhh:lla tarvitsisi määrällisesti syödä paljon vähemmän, mutta saisit kuitenkin kehosi käyttämään energianlähteenään pääasiallisesti rasvaa. Tällöin jaksaisit paremmin ja laihtuisit, mikä taas motivoisi lisää terveelliseen elämäntapaan.

Jos asia kiinnostaa, suosittelen lukemaan esim. kirjan Ruoalla terveeksi, siinä kerrotaan hyvin selkokielisesti vähähiilihydraattisen elämäntavan terveyseduista. Toki vhh:sta kertovia kirjoja on paljonkin, esim. suomalaislääkäri Antti Heikkilä lienee tunnettu juurikin vhh:n puolesta puhujana, hän on kirjoittanut aiheesta useitakin kirjoja. Itsekin noudatan vhh:ta ja voin siksikin suositella lämpimästi 🙂

Tsemppiä <3

Emilia Huttunen

No sitä mä oon tässä vähän yrittänyt toteuttaa, kun ei tuu kauheasti hiilareita syötyä niin yritän panostaa hyviin rasvoihin just lisäämällä pähkinöitä salaatteihin yms:) pitäis alkaa enemmän kiinnittää huomiota Näihin pitoisuuksien!

Avatar

Okei 🙂 Itselleni pisti silmään nimenomaan se, että ruokalistasi sisälsivät lähes pelkästään nimenomaan hiilareita. Banaani, mansikat, vesimeloni, riisikakut, sämpylät, keksit, jäätelö jne. sisältävät kaikki juurikin suuren määrän hiilareita, mutta proteiini ja rasvat jäävät lähes kokonaan puuttumaan. Sekä tärkkelys (=peruna, riisi, viljatuotteet…) että fruktoosi (=hedelmät) ovat sokeriyhdisteitä ja pilkkoutuvat ruoansulatuksessa glukoosiksi eli sokeriksi. Puhuessa siis tärkkelyksestä, fruktoosista tai sokerista, puhutaan elimistön kannalta täysin samasta asiasta.

Mikäli keho saa jatkuvasti paljon sokeria, joutuu haima tuottamaan jatkuvasti myös paljon insuliinia eli verensokeria alentavaa hormonia. Ylimääräinen sokeri, hedelmäsokeri ja tärkkelys, joita keho ei tarvitse, muutetaan rasvaksi ja varastoidaan kehoon insuliinin toimesta. Insuliini on siis hormoni, joka tekee laihduttamisen todella vaikeaksi, koska sen tehtävä on nimenomaan varastoida rasvaa.

Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla energia saadaan pääasiassa lihasta, kalasta, kananmunista, juustosta ja erilaisista rasvoista. Lisäksi syödään vähähiilihydraattisia, ravinteikkaita kasviksia, mikä useimmiten tarkoittaa maan päällä kasvavia kasviksia. Näin keho saa päivittäin esim. 50-60 grammaa hiilihydraatteja ja insuliinin (eli rasvasta kiinni pitävän hormonin) tarve kehossa vähenee huomattavasti. Lisäksi tällöin keho alkaa käyttää jo muutamassa päivässä energianlähteenään rasvaa, mikä aiheuttaa toki halutessaan laihtumista (jos kalorit jäävät alle päivittäisen tarpeen), mutta myös huomattavan energisen olon. Jatkuva näläntunne häviää ja tilalle tulee tasainen, kylläinen ja ”selkeä” olo. Ajanmittaan rasvan osuus kehossa vähenee eli ihminen kiinteytyy.

Suosittelen ilman muuta lainaamaan vaikka kirjastosta sen Ruoalla terveeksi -kirjan, se on hyvä teos opastamaan tähän maailmaan, terveempään kehoon ja parempaan oloon.

Voi hyvin <3

Avatar

Tässä tuli mieleen, kun aiemmassa postauksessa puhuit jotain pääsykokeisiin lukemisesta ja että suklaassa oleva sokeri auttaa sua siinä, niin ihan samalla tavalla sä vedät sokeria hedelmiäkin syömällä. Sitä ei välttämättä mieti terveellisenä pitämiään hedelmiä syödessä, että sokeria, fruktoosia, tulee niistäkin. Aivan samaa sokeria, mitä syömme esim. karkkienkin ”mukana”, vaikka tietenkin vähemmissä määrin, karkeissa kun on yleensä 90-100% sokeria, kun taas esim. banaanissa sitä on n. 55%. Ja mitä fruktoosille tapahtuu elimistössämme? Se ohittaa kehossamme maksan rasvanmuodostusta säätelevän mekanismin ja muuttuu suoraan rasvahapoiksi. Suosittelen lukemaan Sarah Wilsonin Irti Sokerista-kirjan, se avasi ainakin mun silmiä paljonkin, ja sai tajuamaan, että kaiken takana onkin fruktoosi, eikä rasva, jota vältellään nykypäivänä ihan viimeiseen asti. Mutta saa niitä hedelmiä syödä, kohtuudella.

Treenaatko mitenkään? Koska noi sun kalorimäärät on niin pieniä, että menee kaikki treenaamisen hyödyt hukkaan, kun lihakset eivät saa proteiinia tarpeeksi ja kroppa ei saa energiaa kun kovin vähän syöt hiilihydraattejakin 🙂 ja riisissähän ei tietääkseni ole gluteenia, kuten ei kauratuotteissakaan, joten hyvin voisit ainakin kaurapuuroa lisätä vaikka aamupalaasi ja iltapalalle sitten kauraleipää?

Emilia Huttunen

Totta! Se suklaa on vaan ollut mulle niin paha koukku, että siinä varmasti painaa paljon myös se pelkkä mielikuva 🙂 Nyt en oo treenannut! Varmasti siihen ei just energiaa riitäkään, kun en syö tarpeeksi. Toivottavasti tän ruoan lisääntymisen myötä alkaisi jaksaa myös liikkua enemmän! Ratsastamassa käyn, mutta siihen se on nyt jäänyt.

Avatar

anteeks mutta tää kommentti on kyl ihan paskaa. sun aivot tarvii hiilihydraatteja, eikä karkeista ja banaanista tuleva sokeri ole tosiaankaan sama asia. ootko kuullu kenestäkään joka olis lihonu kun se söi liikaa hedelmiä ja vihanneksia missä on hiilareita/sokereita? joo en mäkään.

Avatar

Itse asiassa tämä sun kommentti osoitti, ettet itse tiedä asiasta yhtään mitään 🙂

Karkkien ja banaanien ero on se, että karkit ovat täynnä lisäaineita ja esim. kovetettua kasvirasvaa, kun taas banaanissa on sokerin lisäksi myös vitamiineja. Mutta jos mietitään verensokerin kannalta, niin ihan yhtä lailla ne molemmat nostavat verensokeria ja sen myötä insuliinin eritystä. On asia erikseen, kannattaako mieluummin syödä karkkia vai banaania, mutta sokerin kannalta ne laitetaan samaan kastiin.

Avatar

Moikka.

Me noudatetaan ruokavaliota ja paino putoaa ja mieli on henkisesti ja fyysisesti tosi pirteä! 🙂
Eli ihan tätä peruskauraa:
Aamupuuro raejuusto mehukeitto
Lounaaksi lihaa/kanaa kasviksia
Välipala protskupatukka
Päivällinen sama ku lounas
Kourallinen pähkinöitä
Iltapalaksi rahka marjoilla

Kun totuttaa itsensä tuohon rytmiin, niin ei tunnu yhtään , että syö liikaa 🙂
Me tehdään sunnuntaina koko viikon satsi lounasta/päivällistä -> toimiii!!! 🙂 ei tarvii stressailla mitä tänään syötäisiin.. 😉 viikonloppuisin tehdään lohta ja salaattia 🙂

Tsemppiä ! Suosittelen 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos vinkeistä! 🙂

Avatar

Jos et osaa kerta syödä enempää ja kroppasi ei ole ns.”nälkiintynyt” 😀 niin suosittelen sulle kyllä PH dieettiä. Syödään todella terveellisesti, kevyesti, monipuolisesti kasvikunnan tuotteita, ym. Turvotus laskee, vireystaso lisääntyy… Lueppa asiasta 🙂 itelle kun syön paaaaljon enempi ko sä niin olin todella nälkänen sillä ph dieetillä… mutta onhan noi sun syömiset naurettavan pieniä? itsekin jo tiesit sen 🙂 mutta suunta ylöspäin!!

Emilia Huttunen

Pitääkin tutkia!

Avatar

Ootko laskenut paljonko sun henkilökohtainen perusaineenvaihduntaan menevä kulutus päivässä on? Eli siis energiamäärä, jonka sun keho kuluttaa ihan levossa. (Laskureita löytyy netistä.) Ihan älytöntä syödä sen ali, ei oo hyväks keholle, saati mielelle 🙁 Jos sun on hankalaa syödä suuria määriä, tähtää nyt ainakin siihen, että peruslepokulutukseen tarvittava energiamäärä täyttyy! Helposti hyvää energiaa saa esim. pähkinöistä, siemenistä, hapanmaitotuotteista jne. Ja tietty öljyistä tai voista. Tsemppiä sulle! 🙂

Emilia Huttunen

Laskin joo joskus, mutta en nyt enää muista sitä! Pitäiskin kirjottaa se ylös 🙂 Kiitos!

Avatar

Hyviä rasvoja lisää ruokavalioon :)! Sillä sain ite kropan toimimaan paremmin. Pähkinät,avokado,auringonkukansiemenet,chiatsiemenet on hyviä 🙂

Avatar

Moikka Emilia! 🙂 mä oon ollut aikaisemmin ihan samanlainen ”välipalailija” ja oikean ruoan syömisen lisääminen oli vaikeaa, mutta onnistuin siinä.

Ihan ensin käänsin ruokailutottumukseni ylösalaisin, nimittäin söin pelkästään lämpimät ruoat. Sen jälkeen rupesin lisäilemään välipaloja pilttien muodossa, sillä ne ovat hyviä ja niitä jaksaa aina syödä. Pikkuhiljaa nostin välipalojen merkitystä syömällä piltin lisäksi esim. Banaanin tmv.

Suosittelen myös panostamaan yhteiseen ruokailuun, sillä itselläni oli ongelmana se, ettei jaksanut tehdä vain itselleen ruokaa. Yritä siis luovuutta käyttäen sitoa ruokianne yhteen. Voitko esimerkiksi syödä samaa pastakastiketta toisen lisukkeen kanssa/ voiko lasten pastan välillä korvata riisillä/ voisiko pastakastikkeeseen ujuttaa ratatouillemaisesti vihanneksia? Lapset voivat myös syödä oman ruokansa ohessa itsellesi tekemää salaattia. Kannattaa myös suosia itsekoostettavaa ruokaa, kuten tortilloja, ruokaisia leipiä ja salaatteja.
Perheenä syödessä saat tartutettua itseesikin hyvän syömisrutiinin!

Uskon kyllä että luovuudella ja kärsivällisyydellä tulet piankin hehkuttamaan lukijoillesi tuloksista. Tsemppiä koitokseen!

Avatar

Itse laskin kanssa joskus omat kalorit, ja noin tonnin vajehan sielä oli. Poikaystävä teki mulle mealpreppiä ja pakotti mut syömään. Se on oikeasti yllättävän rankkaa kun oma kroppa sanoo että on ”täynnä” ja silti pitäisi syödä lisää. Itsella varsinkin aamupala oli hankala.

Mutta kokemukselle voin sano, että hitaasti mutta varmasti. Pari vuotta tässä ollaan taisteltu, ja nyt alkaa olla ruokamäärät oikeilla kohdilla. Nyt kun kroppa on tottunut tähän normaaliin ruokamäärän, nälän tunne yllättää jo yhden skipautn aterian jälkeen.

Tärkeintä on, että jaat annokset pieniin osiin ja napostelet koko päivän, niin se aineenvaihdunta pysyy päällä. Hyvä tsemppi päälle ja syöt sitä ruokaa vaikka hampaat irvessä, kyllä se siitä!

Avatar

Peukutan ekaa kommenttia ja optimal performancea. Siellä alkaa aktivoi aineenvaihduntasi verkkovalmennuskin kohta. http://anumarin.fi/aktivoi-aineenvaihduntasi/
Vaha suositus. Lue myös säästöliekistä, sen takia paino ei tou pienillä kaloreilla. Liittyy siis aineenvaihduntaan.

Avatar

Mä kyllä ymmärrän miten vaikeaa voi olla syödä tarpeeksi! Itse en laihduta (olen normaalipainoinen) mutta muuten on vähän sama ongelma. Kyllä mä enemmän syön kuin sä, mut kun ei meinaa mikään maistua, niin ei jaksa tehdä mitään ja kroppa on sekasin. Tsemppiä! Mä suosittelisin etsimään paöjln

Avatar

Sori lähti kesken! Paljon hyviä kasvisruokareseptejä jos niistä tykkäät ja tähtäämään siihen kahteen lämpimääm ateriaan päivässä 🙂 esim täytettyjä kesäkurpitsoja ja paprikoita, linssi- ja papuruokia… Virpi mikkosen kiitos hyvää pikaruokaa -kirjassa on esim kaikkea hyvää!

Avatar

Moni onkin jo tiivistänyt aika hyvin oleellisen. Mun huomio on se, että jos elimistö ei saa ruokaa, ei se sitä myöskään pyydä. Tällä tarkoitan sitä, että jos vaikkapa syö viimeisen ruoan päivällä klo 17, ei aamulla välttämättä ole nälkä. Suosittelen siis aloittamaan ruokailun rytmittämisellä. Syö päivittäin lähes samaan aikaan edes jotain. Tämä auttaa siihen, että elimistö tietää ”odottaa” ruokaa, eli tulee nälän tunne. Silloin on huomattavasti helpompaa syödä. Sen jälkeen kannattaa alkaa panostaa siihen ruoan laatuun. Netti ja kirjastot on reseptejä pullollaan, se vaatii vain hiukan aikaa tutkia! 🙂

Avatar

Hei googlaappa forever living ja sieltä C9 ohjelma. Maksaa n. 140e riippuen jälleenmyyjästä ja teidänkin läheltä varmasti löytyy myyjä.

Itse pudotin tolla vähän kiloja, sain rutkasti lisää energiaa, ja senttejä karisi kriittisistä paikoista. En voi muutakun suositella! Siihen kuuluu siis ruokaohjelma + liikunta 9 päivälle ja netistä löytyy helposti kaikkia itse kotona tehtäviä liikkeitä. Itse sain tän ohjelman kunnialla vedettyä vaikka tein 37,5h töitä viikossa ja luin pääsykokeisiin.

Ohjelman jälkeen voi siirtyä vielä F1 ja F2 ohjelmiin joissa nostetaan liikunnan tehoja ja määrää. Jos kiinnostaa kuulla enemmän niin laita sähköpostia niin voin laittaa ennen-jälkeen kuvia ja muita fiiliksiä. Ja tää ei oo maksettu mainos, en itse myy kyseisiä tuotteita mutta olin super tyytyväinen tähän.

Avatar

Kiinnitin huomiota, miten hyvin osaat ottaa kritiikkiä/rakentavaa palautetta vastaan wau! Monet saattavat lähteä puolustuslinjalle, mutta sun kommentit ovat niin asiallisia. 🙂 Tämä pisti silmään! Toiv saat ruokavalion kuntoon. Perheen kanssa samaa ruokaa syöminen varmaan auttaisi, eikö esim kasvissosekeitot, tortillat, wokit ym menisi koko perheelle? 🙂

Avatar

Kiinnitin huomiota samaan!
Hieno asenne palautteeseen/kommentteihin 🙂

Avatar

Tästä tulee todella paha mieli. Syömishäuriöisen ruokavalio, ei voi muuta sanoa. Ja tähän päälle oot jotku ihmepillerit ottanu? Huhhuh. Taisit vielä mainostaa, että pillerit tuli tukemaan normaalia ruokavaliota mikä on sun tilanteesta kyllä kaukana.

Sun pitäs löytää itselles apua. Joku ravintoterapeutti joka tietää syömishäiriöistä. Ei mitään näitä ihmisten kommenteissa mainitsemia maksullisia palveluja eikä vähähiilarisia ruokavalioita, ei mitään ihmepillereitä, vaan asiantuntijan avulla opettelisit pikku hiljaa syömään.

Normaali ateriarytmi, normaalit annoskoot. Siihen voi mennä pitkä aika eikä oikotietä onneen ole, mutta jos haluat oikeasti pysyvää painonmuutosta sun täytyy opetella syömään. Mikään muu ei pidemmän päälle auta.

Jos syöt näin, repsahdat kohta taas herkkuihin koska sulla tulee mielihaluja nälän takii. Saat aineenvaihdunnan niin sekasi että siitä voi jäädä pysyviäki haittoja sun elimistöön. Ja ei oo mikään ihme ettet jaksa arkea tuolla ravinnolla, ei kukaan jaksais.

Emilia Huttunen

Mietin pitkään, että julkaisenko tämän vai en, koska mun mielestä nämä kommentit on vain ja ainoastaan mielipahaa aiheuttavia, eikä tässä ollut mitään oikeaa sisältöä. Mähän nimenomaan tein tämän postauksen kertoakseni siitä ONGELMASTA, että syön ihan liian vähäää, useaan otteeseen myös mainitsin, että pyrin jatkuvasti lisäämään ruokamäärää ja olen siinä onnistunutkin. Miksi siis minut nyt taas leimataan syömishäiriöiseksi, vaikka selkeästi ruumiini on vain tottunut pieneen ruokamäärään, mutta aivoni tietävät tasan tarkkaan, ettei tämä ole terveellistä. Ärsyttää tällainen analysointi, koska syömishäiriön kokeneena tiedän, että tämä EI OLE syömishäiriöisen käyttäytymistä. Syömishäiriöinen (ainakin tämän laadun, minkä olen sairastanut) pyrkii vähentämään syömistä, minä lisäämään. Aika ero.

Avatar

Kerran julkaisit, oisit edes vastannu kunnolla sitten. Sä kirjoitat julkista blogia aiheesta ja sun syöminen on todella huonoa (riisikakkuja ja hedelmiä), mutta sitä ei saisi ääneen sanoa. Et syö lämmintä ruokaa ja sanoit ettet oo tän kummemmin osannu syödä koskaan.

Mietitkö ollenkaan näillä postailuillas mikä vastuu sulla on nuoria lukijoita kohtaan? Kuinka moni teinityttö haluaa ottaa mallia näistä banaanikuurista? Että ku toiki pärjää riisikakuilla ja kanasalaatilla vuosikaudet niin miksen minäki?

Avatar

Mietin vielä tuota, että ruumiisi on vaan tottunut vähään. Eli muutamaan sataan kaloriin päivässä? Ootko tosissas? Jo pelkästään toi on todella epätervettä ajattelua.

Koetko oikeesti et jaksat arkea tuolla ruokavaliolla? Kerroit et tarttet suklaata että ajatus toimii ja bloggaaminen sujuu, niin onko ihme. Eihän tolla ravinnolla aivot jaksa mitään.

Emilia Huttunen

Ootko tosissas, että sun lukutaitosi oli oikeasti tässä?

Emilia Huttunen

Herrajumala missä on sun lukutaito? Mähän nimenomaan ITSE SANOIN SEN ÄÄNEEN.

Avatar

Hyvä kommentti Elliltä. Oikeesti pliis mieti tätä asiaa huolella. Jos haluat perehtyä noihin juttuihin, niin esim. Patrik Borgilla on tosi fiksuja juttuja ja hyvä blogi (Pöperöproffa). Mäkin suosittelisin sulle jotain osaavaa ravitsemusterapeuttia tai psykoterapeuttia, joka on perehtynyt syömisongelmiin. Kuulemani mukaan esim. Anna Riihimäki on tosi hyvä. Tsemppiä!

Avatar

Hei! Muistelenko oikein että syöt gluteenittomasti? Aiheuttaako se päänvaivaa tai vaikeuttaa ruokailua? Olen itse muutama kuukausi sitten joutunut siirtymään gluteenittomaan ruokavalioon ja aluksi tuntui että mitä tästä tulee. Nykyää on niin helppo valmistaa hyvää ja terveellistä ruokaa. Tässä suurinpiirtein päivän ruokani
Aamupala: banaanivohveleita ( bansku, 2 kananmunaa, glut. kaurajauhoja ja päälle voi laittaa banskun tai marjoja nam)
Välipala: smoothie marjoista tai joku näppärä salaatti
Lounas: kana/lohisalaatti, kasviswokki, keitto
Välipala: hedelmä, marjoja
Päivällinen: kasviksia, lihaa/kanaa/kalaa, riisiä/gluteenitonta riisipastaa/ perunaa
Iltapala: riisikakkuja, päälle kasviksia, saatan keittää kananmunan.
Syön todella paljon, miehenikin sanoo usein miten minuun voi mahtua. Olen pienikokoinen, mutta ruuan tehtävä on antaa energiaa keholle ja jaksaa aina paljon paremmin kun syön säännöllisesti ja monipuolisesti! Välillä on päiviä kun syö huonosti ja sen tuntee.. Uskon että sinäkin huomaat nopeasti ruokamäärän kasvaessa kuinka on parempi olla 🙂 tsemppiä!

Emilia Huttunen

Hei kiitos! 🙂 Banaanilettuja olenkin muuten nyt viime aikoina syönyt, oon laittanut niihin lisäksi perunajauhoja, mutta pitääkin kokeilla noita kaurajauhoja 🙂

Avatar

Tähän oli joku kommentoinut syömishäiriöstä. Tartun aiheeseen, mutta tulkitse jooko mun kommentti irrallaan muista, se on kirjoitettu täysin ilman kynsiä ja hampaita.

Eli millainen lopulta on syömishäiriö tai häiriö syömisessä? Mulla on ollut anoreksia ja mulla on ollut bulimia, eniten mulla on kuitenkin ollut aiheen kanssa ongelmia pääni sisällä -on edellee. Syömishäiriö voi varmasti ilmetä hyvin monella tavalla ja esimerkiksi ahmiminen itsessään on syömisen häiriö, tunteiden säätelyä syömällä (tai syömättömyydellä).

Minä aloitin laihduttamisen hieman ylipainoisesta ja onnistuin lopettamaan ennen kuin menin pahasti alipainon puolelle, mutta se ei poista sitä, että laihdutin aivan liikaa aivan liian nopeasti. Ja omakuva aiheutti suunnatonta henkistä pahoinvointia. Vain ympäristön palaute oli erilaista verrattuna laihoihin laihduttajiin, koska aloitin pienestä pulleudesta: Laihduttamiseni oli ihailtavaa, vaikka tosiasiassa se oli sairaalloista ja pakkomielteistä. Ajatusleikki: jos anorektikko paranee anoreksiastaan, mutta vaihtaa kehonrakennukseen ja protskurahkojen punnitsemiseen, onko hän parantunut syömishäiriöstään? Vastausta en tiedä ja lienee tapauskohtaista, mutta se saattaa myös olla vain yksi ilmenemismuoto samoille pään sisällä oleville ajatuksille, sille ahdistukselle.

Mä en tarkoita sanoa, että sulla olisi syömishäiriö. Syömishäiriöiseksi joskus tunnustautuneena tosin on varmaan yleistä, että sun liian pienet syömiset tulkitaan helpommin syömishäiriön aktivoitumiseksi. En tarkoita leimata sinua enkä sitä, että se saisi sut lopuksi elämääsi määritellä, tai ylipäätään määritellä. Mutta ihan pikkiriikkisen se saattaa sua kuitenkin seurata, koska olet siitä julkisesti puhunut.

Omasta näkökulmastani ”entisenä syömishäiriöisenä” pienikin laihduttaminen on henkisesti tosi hankalaa, vaikka syy olisi terveen painon ylläpitäminen. Omassa mielessä ne laihduttamisen ajatukset kuitenkin ovat hieman pakkomielteisiä ja tunnusomaisia samoille ajatuksille, joita päässäni pyöri oksennusaikoina. En enää oksenna enkä ole liian laiha, mutta tietty pakkomielteinen ajattelu ja ristiriitainen suhde ruokaan on säilynyt ja koen sen haitalliseksi.

En halua nyt väittää tai leimata sinua syömishäiriöiseksi tai aihuttaa mielipahaa, kommentoin vaan mieleeni nousseen ajatuksen syömishäiriön moninaisuudesta (ja leimaavuudesta). Koetko sinä, että syömishäiriöstä voi täysin parantua ja koetko parantuneesi? (Pahoittelut jos aiheesta on jo joku postaus, seuraan blogeja vähän kausiluontoisesti)

Toivottavasti löydät terveellisen ja sinulle toimivan ruokavalion ja ruuan kanssa kitkattoman suhteen. 🙂 Ihanaa kesää!

Avatar

Mua vähän ihmetyttää kuinka oot saanut itsesi lihomaan, jos olet aina syönyt saman verran, kuten sanot. Ei ihminen liho noilla kalorimäärillä. Fakta on, että jokainen lihottu kilo tarvitsee noin 7000 kcal yli oman kulutuksen. Eli käytännössä ei ole mahdollista lihoa noilla kalorimaarillä.

Emilia Huttunen

Olen siis sanonut, että oon aina syönyt näin vähän ruokaa, mutta ennen siinä oli lisänä se herkuttelu, jonka oon nyt lopettanut 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä