Maailman paras Britakakku

limejuoma

britakakku

britakakku

Mulla kävi tällä viikolla kavereita kylässä ja leivoin sitä varten elämäni ensimmäisen Britakakun! Olen aina tykännyt Britasta ajatuksena, mutta moni tekee sen kiivistä, jolle olen allerginen, enkä tykkää yhtään kermavaahdosta. Hyihyihyi. Päädyin googlettamaan vaihtoehtoisia täytteitä ja ylipäätänsä Britan ohjetta ja päädyin kokeilemaan tätä.

Pohja

125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista (säästä valkuiset marenkiin)
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Erota kanamunista keltuaiset ja lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Valmista marenki.

Marenki 

2 valkuiasta
1,5 dl sokeria

Vatkaa valkuiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Leitä marenki pohjataikinan päälle.
Paista 175 asteessa n. 20-30min, uunista riippuen niin kauan kunnes marenki on kauniin ruskeaa.

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Kakun jäähdyttyä leikkaa kakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle ja nosta toinen puolisko varovasti täytteen päälle.

Täyte

2 dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 l mansikoita, voit käyttää myös muita marjoja. (lakkaa, viinimarjoja yms…)

Tuli muuten paras Brita, mitä olen ikinä syönyt. Ilman tätä laihista olisin voinut vetää vaikka koko kakun yksin! Aion ehdottomasti tehdä tätä uudestaan, mutta nyt kun tiedän, miten Brita tehdään ja millainen tästä tulee, aion tehdä pari muutosta. Aion tehdä marenkia kaksinkertaisen määrän, pohjataikinaa sitten taas 1,5 kertaisen. Pohja oli niin ohut ja heiveröinen, että sitä oli todella vaikea koota. Lisäksi tykkään, että marenkia on suhteessa enemmän! Täytteeseen laittaisin vähän vähemmän vaniljakreemijauhetta ja sokerin sijaan aion kokeilla vaniljasokeria. Luulen, että sitten tulee kyllä aaaaaivan täydellinen! Olin tästä kyllä tosi ylpeä, Topias rakastaa myös Britakakkua ihan älyttömästi niin täytyy ehdottomasti tehdä pian uudestaan. Ensin täytyy kyllä kutsua joku kylään, koska en voi syödä tätä yksin niin paljon!! Jonkun täytyy pitää mut aisoissa. Tähän aiheeseen liittyen, Project Bootysta löytyy nyt ennenjälkeenkuvia ja laihiskuulumisia.

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Itse muokannut Britaa myös niin, että 1,5 kertainen pohja ja marenkia tuon sinun ohjeesi perusteella 2kertainen. Tosin tuon sinun ohjeesi mukaan minun pohja on 2 kertainen. Marengin päälle mantelilastuja ja rouhittua hasselpähkinää, paahtuu ihanasti uunissa.

Käytän myös tuota vaniljakreemijauhetta, mutta vinkkinä, että vatkattavasta soijakermasts tulee todella hyvää. Luonnostaan hieman makea ja pysyy jämäkästi kasassa. Kerman sekaan omenasosetta ja rommia tai rommiaromia ei sokeria. Ai että kun on hyvä! Joskus laittanut noiden sijaan marjoja ja mascarponea ja kermaa ja tehnyt niistä massan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä