Pala taivasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuinka paljon voi ihminen rakastaa ratsastamista? Olen saanut jo niin monelta kaverilta, sekä tietty Topiakselta kuulla, että aina tallilta tullessani silmäni loistavat ja olen rennompi ja onnellisempi kuin koskaan. Ja siltä minusta kieltämättä tuntuukin! Olen tässä käynyt nyt läpi muutaman vuokrahevosen, mutta nyt tuntuu siltä, että olen löytänyt sen oikean. Hevosen, jonka kanssa on oikeasti niin ihanaa työskennellä, rapsutella ja nauttia. Lämppäriruunat vaihtuivat nyt puoliveriseen tammaan nimeltä Tintti, joka on todellinen pala taivasta, tullaan niin hyvin juttuun, vaikka tässä alussa Tintti onkin ehkä vähän testaillut uutta tyyppiä. Tintti on ihana estepuolen hevonen, jonka kanssa saa tehdä kunnolla töitä niin, että jokainen tunti oikeasti tuottaa tulosta, koska Tintti antaa aina kaikkensa. En malta odottaa, että pääsen taas hyppäämään! Nyt alkuun kyllä haluan keskittyä koulupuoleen, sillä näin pitkän tauon jälkeen pitää vähän hioa istuntaa, taivutuksia, asetuksia sun muuta. Tintti kisaa omistajansa kanssa esteillä ja senkin takia on oikeasti toivottavaa, että teen sitten paljon puomiharjotteita ja esimerkiksi laukanvaihtoja, mitkä on oikeesti mulle hirveän mieluista hommaa. Ei ole mitään parempaa kuin vähän raa’an hevosen kanssa saada kovan työn tuloksena laukanvaihdot sujumaan! Tintin omistaja on hirveän mukava, tallilla on ihana ilmapiiri ja nyt on vaan kaikki niin hyvin. Niin hyvin, että koko ajan pelkään, että jotain pahaa tapahtuu! Mutta ei saa olla pessimisti. Ratsastaminen tekee fyysisestikin niin hyvää, kyllä lähtee taas lihakset kehittymään ja lonkkien säryt on oikeasti alkanut helpottaa, kun hyvä istunta avaa niitä niin hienosti. En osaa sanoa nyt mitään negatiivista! Elämä on ihanaa <3

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Olisi kiva lukea joskus ihan tarkasti millaisen ”tunnin” olet itsellesi pitänyt hepan selässä. Itsekin vuokraan 1-2krt viikossa erästä vanhaa herraa ja uudet ideat ratsastukseen ovat aina tervetulleita 🙂

Avatar

Ihanaa kuulla että olet löytänyt ”sen oikean”. Itse aloitin ratsastuksen 6 vuoden tauon jälkeen uudestaan viime syksynä ja muutamaa heppaa tuli kokeiltua ennenkuin Neiti Täydellinen löytyi osittain sattumalta. Nyt puolisen vuotta olen saanut hänen kanssaan työskennällä, enkä voisi olla onnellisempi! Itsekin pelkään sitä, että entä jos tämä onni viedäänkin minulta pois, mutta eihän niin saisi ajatella. Tsemppiä treeneihin! 🙂

Avatar

Hei, kiinnostaisi tietää missä käyt ratsastamassa, ja millä tavalla se hoituu jos käy vain silloin tällöin? Asun Turussa ja haluaisin niin kovasti ratsastaa aina vaikkapa edes kerran kuussa. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä