10 kiloa

En voi uskoa, että tein sen. Ensimmäiset kymmenen kiloa on nyt pudotettu! Pahimmillaan painoin vielä keväällä himpun verran yli 90 kiloa, mutta tänään vaaka näytti 79,8kg. Painoni alkaa vihdoin seiskalla! Kutonen here I come! Vielä olisi 12 kiloa tavoitepainooni, eli melkein puolivälissä mennään. Tämä tuntuu ihan hurjalta, koska rehellisesti sanottuna en itse näe mitään muutosta kun katson peiliin. Okei, vaatteet istuvat paremmin, mutta pääni sisällä olen edelleen todella ylipainoinen. Painoindeksi on laskenut 31.89:sta 28.27:än. Merkittävästi ylipainoisen sijaan olen enää lievästi ylipainoinen ja toivottavasti vielä tänä vuonna ihan normaalipainoinen. En siis tietenkään mitenkään käytä painoindeksia oman hyvinvoinnin mittarina ja tiedostan täysin sen olevan naurettavan surkea väline mittaamaan yhtään mitään, mutta se antaa painoa pudottaessa kuitenkin ihan kivasti vähän osviittaa tällaiselle ihmiselle, jolla ei kuitenkaan ihan hirveästi ole lihasmassaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tavoitepainoni tosiaan on 68 kiloa, mutta enemmän aion mennä oman olon ja peilikuvan mukaan. Uskon kuitenkin tuon olevan se sopiva paino minulle! Tärkeintä ei kuitenkaan ole vaa’an lukema, vaikka täytyy se myöntää, että olisi kivaa kun paino taas alkaisi kutosella. Mutta hei, tämmöstä! Mulla on ollut tietokone rikki, joten on ollut vähän hiljaista postausrintamalla, mutta nyt sain tämän beiben takaisin korjauksesta ja elämä voi taas jatkua normaalisti! Jouduin raukka pitämään pari vapaapäivää, kun ei ollut konetta. Mulla on täällä menossa pienoinen urakka hääkuvia käsitellessä eräälle ihanalle tuoreelle avioparille, joten laihdutuskuulumisten ja muiden juttujen kanssa saattaa joutua nyt vähän odottamaan. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! 🙂

Ps. Instagramista löytyy kaksi hauskaa videota tästä aamusta, kun kävin vaa’alla! @projectbooty oli tosiaan se käyttäjänimi.

Kommentit

20 kommenttia
Avatar

Siis ei vitsit! Oon ihan tosi onnellinen sun blogin löytämisestä. Painoindeksi sanoo et oon merkittävästi ylipainonen, peilikuvasta ja valokuvista ei enää tunnista itteensä… Osin lääkkeiden myötä lihonu n. 20kg vuodessa. Nyt yritän lähtee tavottelemaan omaa painoa, jossa ennen näin itseni valtavana… Tällä hetkellä noita ”vanhoja” valokuvia katsoessa näen itseni ehkä HIEMAN pyöreähkönä, ja antaisin mitä vaan jotta pääsisin takaisin tuohon vanhaan. Ehkä vielä joskus.

Näytät muuten tosi hyvältä! Tsemppiä tavotteiden saavuttamiseen :–)

Avatar

Pakko kysyä että mitä oot tehny että saanu noin hyvin tiputettua painoa? aivan huikeeta!

Avatar

Mahtavaaa!!!! Näytät kyllä tosi hyvältä

Avatar

Vitsi laihtuisinpa itsekin. Tän kuukauden pyhitin liikunta kk itelle mutta nyt räkätauti menossa 🙁 painoa joku 75.3kg pitäisi laihtua noin 20kg

Avatar

Meillä näköjään, samat lukemat suunnilleen. Itsekin vajaa 75 ja siitä pitäisi 20 saada pois. Tiedot, taidot ja keinot olis hallussa painonpudotukseen, mutta halu ja motivaatio kateissa. 😀

Avatar

Onnea paljon, hieno saavutus! Mulla on saman verran pudotettavaa, eli elän hengessä mukana! Jos en jää jälkeen… 😀

Avatar

Emilia! Oonki kysellyt sulta monta kertaa, mutta olisi tosiaan upeaa saada sulta ohjeet, miten oot noin hienon tuloksen saanut?:) Lähinnä juuri, että mitä syöt, paljonko syöt, yms? Kaikki mahdollinen! Kamppailen itse painon kanssa.:(

Avatar

Hienoa Emilia! Toivon todellakin että muistat pitää kohtuudessa tuon ja katsot sitä peilikuvaa ja omaa oloa numeroita enemmän. Näytät nyt jo todella hyvältä 🙂

Avatar

Hei!

Ensimmäistä kertaa kommentoin, ensinnäkin onnea painonpudotuksesta!! Itsekin joskus kymmenen kiloa pudottaneena voin uskoa että olet ylpeä itsestäsi – ja ihan syystä. 🙂

Onko sinulla käytössä mittanauha? Se on usein luotettavampi mittari kuin vaaka. (Kehon nesteet sekä se onko suolisto täynnä tavaraa vai tyhjä vaikuttavat huomattavasti painoon.) Minua ainakin aikoinaan motivoi, kun otin mitat lantiolta eli pepun pyöreimmältä kohdalta sekä vyötäröltä, rintojen alapuolelta, käsivarresta, reidestä ja omasta ”ongelmakohdastani” eli jenkkakahvojen kohdalta. Mittailin aluksi viikottain, loppua kohden harvemmin ja tulostahan siinä tuli huomattavasti! Harvoin tuli senttejä lisää vaikka kilot olisivat vaa-alla heitelleet suuntaan tai toiseen.

Tosiaan kymmenen kiloa jäivät taakse eivätkä ole tulleet takaisin, olen nyt fyysisesti parhaassa kunnossa ever. Kävin vaa’alla kuukausi sitten ja ensin järkytyin: painoa on tullut lisää n. 4 kiloa 4 vuodessa! Eli pääsin miinus kymmenen kilon tavoitepainoon neljä vuotta sitten, mutta nytkö osa on tullut takaisin?! Ei suinkaan. Pelkoni oli aiheeton.

Kun mittasin kehoni (kyllä, kuvittelin todella että olisin lähellä vanhoja mittojani) huomasin, että eipä niitä senttejä ole juurikaan tullut – onhan vaatekokonikin pysynyt jokseenkin samana. Toki kehon muodot ovat muuttuneet, esim housuista vyötärö on jäänyt liian suureksi ja peppu pyöristynyt joten vaatteita on mennyt vaihtoon, mutta silti katsoessani peiliin näen edelleen sen kymmenen kiloa pudottaneen tytön, jonka keho ja mieli on vahvempi kuin kymmenen vuotta sitten! Liikunnasta tuli yhtäkkiä tapa elää, herkuttelu ei todellakaan kaada maailmaa (koska tärkeintä on hyvä fiilis), ja painokin on sivuseikka kun käytän kehoani imartelevia vaatteita ja pidän itsestäni huolta – olen löytänyt oman tapani liikkua. Ensin tulivat jooga ja kehonhuoltotunniy, sitten kevyet ryhmäliikunnat joista siirryin haastavampiin (opin myös syömään enemmän kun kerran viikossa tein kunnon supertreenin jota varten tankkasin aikoinaan energiaa kuin mikäkin maratoonari :D). Nykyään entinen liikunnanvihaaja nauttii, kun saa olla fyysisesti aktiivinen ja vastapainona välillä lepäillä.

Tulipa pitkä paasaus, halusin vain antaa motivaatiota ja kannustaa nauttimaan hyvästä olosta! Salli itsellesi nautintoa ja anna painon pudota vähitellen – älä lannistu jos huomenna vaaka näyttää 80 kiloa, ensi viikolla se voikin olla 77! Keho on ihmeellinen, rakasta sitä ja anna sille lepoa, liikuntaa, unta, ravintoa, herkkuja, kehuja, vettä, hikoilua, mitä vaan milloinkin. Haukkaa pieniä paloja kerrallaan jotta ei iske epätoivo. 🙂

Mahtavaa työtä, olet huikea! Kaikkea hyvää sinulle.

Xxx

Avatar

Itse taas en omalla kohdalla pidä mittanauhaa niin luotettavana kun välillä se on vähän ylempänä tai alempana tai tiukemmalla tai löysemmällä.

Avatar

Hei Emilia näytät super hyvältä! Itse painan täsmälleen saman verran. Tosi vaikea vaan ollu tästä vielä tiputtaa…ois kiva tietää millaisilla reeni määrillä ja ruokamäärillä oot ite saanut jo noin hyvin tiputettua 🙂 Ja hei jos saa kysyä niin kuinka pitkä olet?

Avatar

Upeaa, hyvä Emilia! Parasta varmasti on se fiilis, mikä itselle tulee. Mä heilun raskauden takia nyt sellaisissa painolukemissa, että kauhistuttaa. Olin jo ennen raskautta viitisentoista kiloa painavampi. Oon nyt 26+5 ja tullut ekasta neuvolasta 7,7kg. Ei sinällään paha ja tiedän, että painonnousu kuuluu asiaan eikä se sinällään huolestuta. Vaa’an numerot sinällään saavat mulle kylmän hien otsalle! 😀

Avatar

Wau upeeta! Tsemppiä painonpudotukseen 🙂

Avatar

Hei huippu postaus! Itse olen tässä viimesen vuoden aikana pudottanut vähän päällä 10kg ja voin sanoa että itsekään et juuri kuutosta nää, mutta vaatteet ja niiden istuvuus ja koko sen kyllä kertoo. Vielä tavoitteena n 7kg mutta hieman on ollut viimeaikoina motivaatio hukassa Mahtavat tsempit sinulle että pääset tavoitteeseesi! Itsekin yritän sinun tekstin innoittamana tehdä loppurutistuksen

Avatar

Eikä!!! Näytät vaan niin upeelta! Kävin ruississakin moikkaamassa ja sanomassa kuinka suuri motivaatio ja inspiraatio oot ollu ensinnäkin siihen et itsevarmuutta voi olla vaikka ei olisikaan sika pieni, mikä omalla kohdalla on ollut aina vähän vaikeeta. Huikeeta duunia Emilia! 🙂

Avatar

Onnea 10 kilosta! Itellä kanssa vastikään tuli sama täyteen. Onnistumisen tunne on kyl.valtava!

Avatar

Todella mahtava juttu! Varmasti kannustaa jatkamaan! Nyt kun arkeen on ollut paluun, olen tehnyt paluun kuntosalille 2kk tauon jälkeen ja kyllä kropasta huomasi ettei se ollut rääkkiin tottunut. Vielä kun pääsisi kunnon lenkille niin alkaisi elämä hymyillä 🙂

hanna
http://www.hannamariav.com

Avatar

As Charlie Sheen says, this article is ”WGNNINI!”

Avatar

Sä näytät ihan mielettömän hyvältä <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä