Ekaluokkalainen

Jännittynyt tuleva ekaluokkalainen seisoskeli tänään meidän eteisessä ja mietti, mitä kaikkea sitä ensimmäistä koulupäivää varten mahtaa tarvita. Ihan uusi koulureppu? Penaali täynnä erilaisia kyniä? Mitä sitä oikein pukee päälleen, täytyykö lähteä ostamaan uusia vaatteita koulutielle, että sopii sitten varmasti kavereiden joukkoon? Mitä jos ei saa kavereita, mitä jos jää ihan yksin? Täytyy muuten muistaa pakata läppäri, puuteri ja pari tamponia. Niin, kyseessä ei toki ole meidän Ava, joka aloittaa koulutiensä vasta kahden vuoden päästä, vaan minä. Pian olen ihanoikea ekaluokkalainen Turun Ammattikorkeakoulussa! Jännää!

En ole valmistautunut koulun alkuun vielä oikein mitenkään. Lapsille on päiväkotipaikat laajennettu, 16 päiväisistä tulee kokopäiväisiä, apuva. Itselleni kävin ostamassa pari uutta kynää ja vihkoa samana päivänä, kun tulokset tulivat. Läppärin lähetin huoltoon ja toivon, että se on valmis ennen koulun alkua. Mutta muuten en ole oikein ehtinyt ajattelemaan asiaa. Tosi hurjaa, että vielä tässä kuussa minusta tulee ihan oikeasti opiskelija! En vieläkään voi uskoa sitä todeksi, pelkään että kouluun ilmestyessäni saan kuulla, että tässä on nyt käynyt joku virhe, ei minun kuuluisi olla täällä. Olo on kuin Harry Potterilla lajittelua salin ulkopuolella jonossa odotellessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen sijaan, että olisin saanut kuulla olevani velho, sain kuulla, että oikeasti ehkä olen jossain hyvä, tarpeeksi hyvä. Olen vieläkin aika järkyttynyt, että ihan oikeasti pääsin kouluun. En yhtään odottanut sitä, enkä kuvitellutkaan aloittavani opiskelua tänä vuonna, joten tottakai tässä nyt jännittää aika paljon. Etenkin nyt kun kirjoitan aiheesta. Ei mulla ole edes sitä reppua! Vai mitä ne nuoret nykyään käyttää? Oonko siellä sitten ihan vanhus? 24 – vuotias kahden lapsen äiti ei ehkä hirveästi opiskelijabileissä juokse, jäänkö ihan ulkopuoliseksi? Mitä jos olen paljon huonompi ja hitaampi kuin muut, enkä pysy mukana tahdissa? Mitä jos, mitä jos, mitä jos? Apua. Ja joudun vielä heti olemaan viikon poissa, kun lähdetään sinne Kreikkaan. Voi pylly.

Opiskelun aloittaminen stressaa tosi paljon, mutta tottakai olen samalla innoissani. Olen niiiiiiin ylpeä itsestäni! Pääsin oikeasti kouluun. Enkä edes mitenkään juuri ja juuri, sain 83 pistettä, kun alin kouluun sisäänpäässyt pistemäärä oli 65 pistettä. Eli ei menty rimaa hipoen vaan ihan reippaasti sisään. Mulle jäi tosiaan hyvä fiilis pääsykokeista. Sain kaikki tehtävät todella nopeasti valmiiksi ja ne tuntuivat helpoilta, sitä piirtämistä lukuunottamatta. Puheeni meni todella hyvin, en takellellut yhtään, muistin kaiken ja sain arvostelijat nauramaan. Fiilis oli tosi jees, mutta olin silti ihan varma, etten pääse kuitenkaan sisään.Voi että. En vaan usko tätä. Kertokaa nyt joku mulle, miten tähän opiskelijaelämään voi valmistautua? Keräänkö voimia tulevia krapulapäiviä varten ja tilaan netistä detox -kuureja pöhötystä helpottamaan? Vai menenkö vain ostamaan sen repun? 

Ps. Suosittele mulle oikeesti käytännöllistä ja nättiä reppua/laukkua, johon mahtuu pieni läppäri, pari kirjaa ja ne vihot ja penaali?

Kommentit

34 kommenttia
Avatar

REPESIN TÄYDELLISESTI tuolle alulle XDD

Avatar

Moikka ja onnea kouluun pääsystä!
Korkeakoulussa on aika paljon äitejä, jotka eivät muutkaan kerkeä opiskelijabile-elämää viettämään. Varmasti löydät kavereita, vaikket bileissä juoksisikaan. Itellä on käytössä dakinen reppu.. Sinne mahtuu läppäri, pari kirjaa ja penaali. Etsin ite kovasti siroa reppua mihin kuitenkin läppäri mahtuisi ja dakine osottautui hyväksi, suosittelen. Tsemppiä ensimmäiseen päivään! 🙂

Avatar

Vinkkinä vaan että ihan rennosti ja omana ittenäsi meet vaan sinne ja annat asioitten mennä eteen omalla painollaan! 24v korkeekoulussa ei todellakaan ole mikään vanhus! Plus opiskelette kaikki samaa alaa siellä, joten teillä varmasti on paljon muitakin yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja juttua on helppo ruveta kehittämään ja tutustua uusiin ihmisiin 🙂 Tsemppii 🙂

Avatar

Ihanaa koulunaloitusta sulle! 🙂 Itse aloitin opiskelun kolme vuotta sitte, en kahden lapsen äitinä, enkä 24 vuotiaana, mutta ihan samat ajatukset päässä. Vaikken äiti ollutkaan en silti viihtynyt yöelämässä ja jouduin olemasn kaksi ensimmäistä kouluviikkoa pois leikkauksen takia. Silti sain hurjasti kavereita ja pääsin nopeasti mukaan porukkaan! En käynyt opiskelijabileissä, enkä ollut porukan kovaäänisin tai sosiaalisin. Olin ujo, mutta yhteinen opiskeltava aihe veti meitä kaikkia yhteen ja vaikka ikäeroa saattoi olla parhaimmillaan kymmeniä vuosia luisti juttu melko nopeasti kuin vettä vaan! 🙂 Kyllä sinä pärjäät, saat kavereita ja vietät huippu vuodet rakastamasi opintojen parissa!
Ja ainiin reput ovat nyt taas in, eli ihan vaan perinteisille reppukaupoille niin olet yhtä cool kuin muutkin parikymppiset opiskelijat 😉

Avatar

Itsekin lähden tänä syksynä, 27-vuotiaana, opiskelemaan amkiin ja jännittää kans ihan vietävästi! Pelottaa, että olen mummo nuorten joukossa enkä jaksa ryhmääntyä (lue: juhlia) kuin muut ja jään ulkopuoliseksi. Kääk, kÄÄk ja KÄÄK! Ostin itselleni perinteisen Marimekon Urbaani läppälaukun mustana, juuri sopivan kokoinen kansiolle, läppärille, penaalille ja kalenterille! Mitattu on:) Ostin laukun myös siksi, että joskus tulevaisuudessa, kun on toivottavasti omaa jälkikasvua, laukku toimisi myös hyvänä hoitolaukkuna.

Avatar

Kettureppu on ykkönen 🙂 Läppäri mahtuu hyvin ja reppu on aina muodissa

Avatar

Onnea opiskelijalle! Huvittaa tosin, että pohdit olevasi vanha. Itse lähdin viime vuonna kouluun (materiaalitekniikan insinööri) ja olen nyt 35v ja lukiosta kirjoitin 2000. Luokallani on vain 20-25v poikia. Enpä jaksa uskoa et sulla mitään jännitettävää on. Nykyään ihmiset innostuu opiskelusta vähän vanhempanakin…

Lukion jälkeen opiskelin fysioterapeutiksi ja myöhemmin suoritin kemianteollisuuden ammattitutkinnon. Tekniikka on kehittynyt, sisältö on vaihtunut, ikää tulee ja se voi olla hyväkin . Tsemppiä!

Avatar

Onnittelut vielä opiskelupaikasta! 🙂 Itsellä lähtee nyt kolmas vuosi yliopistossa käyntiin ja voin sanoa että ihan turhaan jännität! Fuksivuonna jaksoi roikkua baareissa mutta sitten vaihdoin alaa ja fuksivuosi part 2 ei sisältänyt ihan niin rajua biletystä. Silti olen hyvin kavereita saanut! Reppuvinkkinä esim. Katokon nettikaupasta löytyvät Baggu-reput, jotka on tosi nättejä mutta niihin mahtuu myös yllättävän paljon tavaraa. Suosittelen! 😉

Avatar

Suosittelen lämpimästi ostamaan klassisen Fjälrävenin Kånken repun. On värejä mistä valita ja uututena nyt myynnissä Re-Kånken, joka on tehty kierrätysmateriaaleista. Klassikkoreppu, joka ei mene koskaan pois muodista ja kestää myös hyvin kulutusta. Reppuja saa myös sellaisia, joissa on erikseen sisällä läppärille oma tasku, toki itse koen, että ei sellaista tarvitse, ainakin kun itse kannan muutenkin läppäriä erillisessä suojapussissa. Myöhemmin voit myös ostaa muksuille mini kånkenit esim tarha- tai koulurepuiksi, jolloin koko perheellä olisi samanlaiset. Iso peukku Kånkenille!

Avatar

Sä pärjäät ihan satavarmasti! Tsemppiä uuteen elämäntilanteeseen! Mullakin on siinä mielessä uusi elämäntilanne, että valmistuin keväällä luokanopettajaksi ja nyt on ensimmäinen syksy vuosiin, kun en aloita opiskeluja. Työtilannekin on opesijaisuuksien varassa, koska jään lokakuun alussa mammalomalle. Isoja muutoksia täälläkin siis! 🙂

Avatar

Itselläkin alkaa koulu, oikeastaan jatkuu. Ja nyt haluaisin ostaa repun myös, laukkuihin olen niin tympiintynyt. Itsellä on kaksi vaihtoehtoa, joko kettureppu tai sitten Stadiumista yksi toinen reppu, merkkiä en nyt muista, mutta oli halvempi kuin kettureppu ja ihan yhtä muodissa pysyvä 🙂

Tänään kävin tsekkaamassa kettureppua, mutta se ei kyllä ollut niin erikoinen kuin kuvissa näyttää 🙂

Avatar

EMILIA ensinnä haluan sanoa Onnea kouluun pääsystä :)!. Mä suosittelen Baggun reppuja/laukkuja . On toki vähän hintaa mutta ihan tosi hyviä ja kestäviä :). Ps. Sun blogi on aivan ihana, niin aito, rehellinen, sydämellinen, hauska ja aina innolla ootan uutta postausta , kiitos siis sinulle että kirjoitat tätä ihanaa blogia :)!

Avatar

Onnitteluni opiskelupaikasta! Koulurepun suhteen suosittelen panostamaan mukavuuteen ja laatuun. Mukavampi kantaa hyvän repun kanssa koulukirjoja edes takaisin kodin ja koulun välillä kun ikävällä huonolla repulla 😀 Tottakai on syytä myös hiukan käyttää ajatusta sille, että se on sellainen jonka kanssa kehtaa kävellä… 😀

Avatar

Aloitin itse yliopistossa journalistiikan opiskelun 20-vuotiaana yhden välivuoden jälkeen. Olen samanikäinen kuin sinä. Tuolloin vuonna 2012 olin yksi nuorimmista, ja meitä valittiin noin 40. Vain suurin piirtein neljäsosa, eli alle 10, oli meidänikäisiä tai vuotta nuorempia. Keski-ikä lähenteli kolmeakymppiä! Ei siis hätää, olet vielä todella nuori opiskeluiden aloittamiseen. Aina ehtii aloittaa! Sitä paitsi 24-vuotiaana – puhumattakaan äitiydestä – on kyllä niin paljon kypsempi opiskeluun, että se on vain plussaa 🙂 Huomaan itsekin nyt maisterivaiheessa olevani paljon valmiimpi kaikkeen.

Avatar

Mun kolmas vuosi korkeakoulussa alkaa kans syksyllä, ja jos mun jotenkin olisi pitänyt tämän kesän aikana valmistautua ensi lukukauteen niin se olis ollut rentoutua ja olla vaan! Mitään muuta ei lukukauden aikana tuu mietittyä kuin että voispa vaan olla, kun hommaa on niin paljon ja suorittaja pyrkii suorittamaan kaiken kunnialla. Eli rentoudu ja vietä leppoisaa aikaa ennen koulun starttia. 🙂 Bileet ei oo kaikkia varten, tai ainakaan ne ei oo puoleentoista vuoteen tätä 21-vuotiasta kiinnostanut! 😀
Nimim. Haalarit oli yksi turhimmista ostoksistani opiskelijana

Avatar

Kånken – siihen voi aina luottaa !

Avatar

Et ainakaan vanhus ole :). Itsekin aloitan tänä syksynä AMK-opinnot ja ikää on 36v. Ai niin… Itsellä ei käynyt mielessäkään, että juhliinkin pitäisi mahdollisesti vääntyä. Ehdin aikoinaan yliopiston fuksivuotena juhlia tarpeeksi. Nyt minua ei taida enää kekkereihin saada :). Itse kannan Fjällrävenin laptop-reppua. Se riittänee.

Avatar

Kannatan ehdottomasti Kånkenia (kettureppua) koulutielle 🙂 Todella tilava ja hyvännäköinen. Niin montaa väriäkin, että varmasti löytyy mieluisa.

Avatar

Tsemppiä koulunalkuun! 🙂

Olipa hauska, miten kirjoitit. Susta tulee hyvä opiskelemallasi alalla.
Aloin itse miettiä ekoja päiviä koulussa.. ostin vaatteet, mistä ei näkyisi hikiläntit ja tulisi kamalaa hikeä koska mulla on aina kuuma 😀 käytin koko koulun ajan perus laukkua millä kuljin kaupungillakin..
Mutta hanki joko laukku tai reppu mikä miellyttää silmää ja sinne mahtuu tarvittavat.

Empä paljoa muista eikoista päivistä/ viikoista. Luulin etten saa kavereita vaikka olenkin sosiaalinen, mutta olin kaikille mukava normaali itseni ja kolmantena päivänä olin jo mukavassa muutaman ihmisen porukassa joista lopulta tuli ne parhaimmat ystäväni koulussa 🙂 kummasti sitä vaan kavereita ja tuttuja löytää. Oikeastaan amkissa ihmiset on jo niin kypsiä, että kaikkien kanssa tullaan toimeen ja ollaan kavereita.
Minunkin kouluni loppui jo vuosi sitten eli eka päivä oli 3v siitä.. meneepäs aika nopeasti!!

Itse olin aloittaessa 19v, täyttämässä 20. Kai? Eli luokan nuorimpia.. vaikka iästä luulisi että biletys kiinnostaa niin kävin yksissä opiskelibabileissä ja muut kerrat kun minua pyydettiin niin keksin tekosyitä olla menemättä. Sitten kaverit tajusivat etten välitä biletyksestä ja oli ok olla koulukaveri ja nähdä esim. Kahvin merkeissä.. minua ei vaan ne biletys jutut kiinnosta 🙂

Avatar

Onnea ihan superisti kouluun pääsystä! Laukuksi suosittelisin fjällravenin Kånken-reppua, joka on vähän kalliimpi mutta todella hyvän laatuinen. Kånkenin pinta on lisäksi vedenkestävä ja siinä on takana pehmustettu läppäritasku. Omani on kestänyt mulla käytössä jo neljä kouluvuotta ja todella monet partioreissut, joten on hintansa väärti. Ja sitä saa tosi monissa kivoissa väreissä! Ja toi mallihan ei nyt varmaan koskaan mee pois muodista..

Avatar

Turkulaisella Klo-design merkillä on ihana reppu! Menee läppäri, on hyvä kantaa ja näyttää ajattoman tyylikkäältä. +valmistetaan turussa ja ainaki ystäväni jonka reppu hajos puolen vuoden oston, sai heti uuden tilalle vaikka ei tietty enää mitää kuittia ollu. Suosittelen

Avatar

en suosittele kånkeniä, kun vetoketju on silleen suorassa edessä ylhäällä ja avaat repun niin kaikki kirjat valahtaa siihen etumukselle ja putoaa painon takia. + kapeat ja pistävät olkahihnat. niin epä ergonominen ja rikkoo selän.

dakine on käytännöllinen ja mukava

Avatar

Jännä että Kånken on kuitenkin suunniteltu juuri ergonomian näkökulmasta 😉 Eikö sitä vetskaria voi pitää jommallakummalla sivulla?

Itse liputan ketturepun ja varsinkin uusien re-kånkeneiden puolesta! Etkä Emilia todellakaan ole liian vanha ”ekaluokkalainen”, voi niissä opiskelijabileissä käydä bailaamatta pilkkuun asti shottiprikka kainalossa 😉 itsekin tein töitä opiskelun ohella niin joskus osallistuin esim. Iltapäivällä alkavalle rastikierroksille ja kun muut siinä nousuhumalassa siirtyivät baariin niin mä lähdin kotiin nukkumaan työaamua varten 😀

Avatar

Onnittelut opiskelujen alkamisesta, tsemppiä paljon tulevaan syksyyn! 🙂 Yks asia mikä auttaa opinnoissa on se, että muistat rentoutua vapaa-ajalla ihan torkuilla, ja nukkua pitkiä yöunia, siihen kannattaa panostaa kun on pienet lapsetkin, auttaa jaksamaan 🙂 Oli kiva lukea se sun some/media-vapaa-postaus, jossa 10 jälkeen laitetaan kaikki laitteet pois. Itsekkin olen pyrkinyt, etten iltapalan jälkeen käyttäis läppäriä/puhelinta, nettiin usein unohtuu 😀 Oli siis hyvä postaus! On kiva että tää blogi on on olemassa edelleen, olen jo useamman vuoden lukenut sitä. Yks postaustoive: Jos joskus postaat asukuvia, ois kiva nähdä sulla leveähelmaisia kello-tyyppisiä hameita, ja mekkoja, jos tykkäät niistä? Ne antaa niin paljon naisellisuutta asuun 🙂 Ja ruoka-postaukset on kans kivoja: esim. terveelliset välipalat itselle ja lapsille. Esim. smoothiet ja muut tuoreet välipalat 🙂

Avatar

Jos etsit kannettavalle tyylikästä, salkku-tyylistä laukkua, niin esim. täältä löytyy laajat valikoimat: https://www.zalando.fi/miesten-tietokonelaukut/?order=price&dir=asc Nuohan on ”miesten” laukkuja kannettavalle, mutta näyttävät unisex-malleille. Samoja myydään naisille 🙂 Monissa näytti olevan olkahihna, mikä olis tärkeää. Itse valitsisin mielummin salkun/laukun olkahihnalla kuin repun, se on jotenkin tyylikkäämpi ja ammattimaisen näköinen. Mutta repuistakin voi löytyä hyviä malleja! Postaatko sitten jutun opintojen alkamisesta ja laukusta, kun löydät sopivan? 🙂

Avatar

Tsemppiä opiskelujen alkuun! 🙂

Olemalla oma itsensä pääsee jo pitkälle. Mulla esimerkiksi on nyt ekan yliopistovuoden jälkeen enemmän kavereita kuin aiemmin. Jotenkin samanhenkisiä ihmisiä on löytynyt aiempaa helpommin. Pyrin aluksi käymään kaikissa tapahtumissa, koska en tuntenut melkein ketään uudesta kaupungista. Opiskelukavereihin tosin tutustui myös luennoilla jne. Meillä on tosin varmaan ollut tässä asiassa pienen aineen etu. Sanoisin että yksin ei jää, jos itse on aktiivinen.

Mä mietin aluksi, tutustuisinko keneenkään jne. ja mitä jos ala ei olekaan oikea. Ennen orientaatioviikkoa jännitti todella paljon ja myöhemmin mietin että mitä jos en ole tarpeeksi hyvä tänne ja muuta sellaista. Ensimmäinen viikko (tai ensimmäiset pari viikkoa) olivat ne rankimmat, mutta kyllä se siitä sitten alkoi sujua.

Reppuna mulla sitten onkin se perinteinen Kånken, jonka olen havainnut hyväksi. En edes muista ostinko mitään muuta yliopistoa varten. Enpä kai, paitsi ehkä jotain mihin kirjoittaa muistiinpanot. Toisaalta samalla vuorossa oli muutto omilleen.

Avatar

Tsemppiä koulutielle! 😉 Itse muutin edellis syksynä juurikin Turkuun koulupaikan takia toiselta paikkakunnalta ja hurjasti jännitti, että saanko minkään näköistä tukiverkostoa. Pelkäsin kuitenkin ihan turhaan ja koulussa on tosi kiva ja rento tunnelma! Sovit ihan varmasti hyvin joukkoon ja kuten joku muukin aiemmin sanoi niin omien luokkalaisten kanssa on yleensä muutakin yhteistä, kun samalle alalle olette hakeneet. Suosittelen käymään muutamissa opiskelijatapahtumissa esim. Turun AMK:n kaikkien uusien opiskelijoiden ”haalarikaste” Keltanokkabileisiin kannattaa osallistua! Ei tarvii lähteä jatkoille, mutta se rastikierros on oikeasti todella hauska! Ja et tosiaan jää ulkopuoliseksi vaikket bileissä kävisikään, oma aktiivisuus on se mikä eniten merkkaa 🙂

Avatar

mitä mitä, onks knb muka joku haalarikaste!? oon luullu et se on vaan bileet kaikille ykkösille xd

Avatar

Oon seuraillu sun blogia jo pidempään ja olin kyllä niin ilonen sun puolesta, kun pääsit opiskelemaan. Aivan huippua!

Itse olen nuorempi kuin sinä, mutta tiedän hyvin miltä tuntuu pelätä, että onko sitä tarpeeksi hyvä. Jäin kahdella ensimmäisellä hakukerralla rannalle yliopistoon hakiessani, mutta kolmannella kerralla sitten tärppäsi, kun oikeasti sain panostettua lukemiseen. Aloitin opinnot 21-vuotiaana enkä ole porukan nuorin, enkä vanhin kahdenkymmenen ihmisen joukosta löytyy tasaisesti niin minua vuodesta kymmeneen vuoteen vanhempia kuin myös vuoden pari nuorempia. En siis usko, että joudut tuntemaan itseäsi jotenkin vanhaksi muiden joukossa ja eihän 24-vuotias vielä vanha edes ole!

On niitä, jotka käyvät paljon opiskelija tapahtumissa ja julissa ja niitä, jotka eivät ole käyneet kuin parissa tapahtumassa koko vuoden aikana. Itse sijoitun noin kymmenen kerran kanssa siihen keskiväliin, enkä koe että kukaan olisi jäänyt porukan ulkopuolelle sen takia, ettei niin paljon ehdi tai halua käydä kaiken maailman pippaloissa. Itsekin mieluummin hengaan kavereiden kanssa rauhassa jossain pystärissä tai kotona juttelemassa, kuin kreisibailaan ja herään aamulla hirveässä krapulassa.

Kannattaa vain olla oma itsensä ja edetä sen mukaan juhlimisen ja opintojen suhteen, kuin itselle parhaiten passaa, eikä välittää siitä miten muut tekevät. Parhaiten tulee pärjäämään, kun ei yritä esittää muuta kuin on tai pakottaa itseään pitämään hauskaa vain, että ”sopisi” joukkoon.

Avatar

Moikka!
Kun luin tän postauksen pari päivää sitten ensimmäistä kertaa en oikein tajunnut paniikkiasi. Olen pari vuotta koittanut yhteishaussa hakea opiskelemaan sitä minulle tärkeää alaa, mutta en ole kovasta yrityksestä huolimatta päässyt ja sehän harmittaa todella paljon! Tänäkään vuonna yhteishaussa ei tärpännyt mutta ystäväni kehoitti koittamaan jos pääsisin polkuopintojen kautta, jossa siis opiskelijat valitaan ilmoittautumis järjestyksessä. Hakemaani koulutusohjelmaan valittiin vain 3 polkuopiskelijaa mutta ajattelin silti koittaa josko olisin nopein… Monta päivää säpsähdin jokaista spostia minkä sain. Kunnes se odottamani tuli aivan yllättäen ”Tervetuloa opiskelemaan!”En voi vieläkään uskoa olevani nopein ilmottautuja ja OPISKELIJA!
-Nyt ymmärrän paniikkisi!

Hyvää koulun alkua!:)

Avatar

Ei vitsit, itelläni oli viime syksynä koulun alkaessa ihan samat mietteet! Eniten pelotti just se, et jostain syystä sitä opiskelupaikkaa ei oliskaan XD mut oli se, ja niin on sullakin varmasti! Olin myös varmaan tokasta viikosta alkaen pari viikkoa reissaamassa, muttei se oikeestaan ees haitannu. Ei sellasta ajankohtaa matkalle tietenkään voi suositella, haha.

Mutta: Kånken, ihan ehdottomasti paras. Todella kestävä ja kiva.

Tsemppiä koulun alkuun, vaikka etköhän sä pärjää ilmankin 🙂 MaSut on kivoja, mitä nyt noihin ylempin vuosikurssien tyyppeihin on tullu tutustuttua!

Avatar

Minullakin alkaa yliopisto viikon päästä ja kyllä jännittää! Juuri tuo, että kun biletys ei kiinnosta, niin jääkö ulkopuoliseksi. Reppuna mulla oli pääsykoelukemisessa Herschel, ja tulee myös yliopistoon mukaan! Oma läppäritasku, hieno, tilava, todella ergonominen – suosittelen!:) ei myöskään niin yleinen kun kånken, vaikka viime aikoina herscheliäkin on aika paljon näkynyt yliopistolla:)

Avatar

Moi Emilia, lämpimästi tervetuloa Turun ammattikorkeakouluun! Eiköhän sulla ole ihan parhaat eväät pärjätä. Tsemppiä ja onnea opiskeluihin!

Avatar

Ehdottomasti Kånken! Kätevän kokoinen ja hyvä kantaa. Hihnoihin saa vielä erikseen ostettua ns lisäpehmusteet. Itse opiskellessa huomasin, että reppua on huomattavasti mukavampi kantaa kuin laukkua. Esim. ruokalassa, kun laukku meinaa aina valahtaa olkapäältä ruokaa ottaessa.

Itse valmistuin juuri ammattikorkeakoulusta. Asuin toisella paikkakunnalla, joten iltamenot eivät juurikaan kuuluneet opiskeluihini. Siitä huolimatta olin täysin mukana kouluporukassa. Valmistuin nopeammin kuin muut ja mielestäni tämä voitti opiskelijakemut. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä