Täykky leipärakkaus

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’fazervatsaystavallinen2′ title=’Täykky leipärakkaus’]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään hellitään taas vatsaa ja herkutellaan ainakin ruudun välityksellä, sillä kuvat ja teksti toivottavasti onnistuvat välittämään edes pienen osan näistä makuelämyksistä. Olen mukana Fazer Vatsaystävällisen kampanjassa, jonka tiimoilta kirjoittamaani pohdintaa omasta leivänkäytöstäni voit lukea tästä postauksesta. Nyt päästäänkin itse asiaan, nimittäin tarkemmin siihen leipään itseensä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitäisikö aloittaa pienellä faktatiedolla? Vatsaystävällinen -tuoteperhe on tosiaan Fazerin uusi innovaatio, leipää jokaiselle masulle. Fazer rikkoo tämän tuoteperheen myötä hienosti leivän myyttejä ja huonoa statusta. Turvottavan guilty pleasuren sijaan leipä voi olla terveellistä ja silti hyvää. Ihan leivän makuista, eikä mitään siemennäkkäriä. Leipää, joka säilyy leipäkorissa ja josta voi valmistaa ihania erilaisia välipaloja. Vatsaystävällisiä pusseja löytyy kaupan hyllystä kolme: Ruis, kaura ja gluteeniton. Spessua näissä leivissä on se, että mikään niistä ei sisällä vehnää. Tämä on aika harvinaista herkkua, kun lähtee tarkemmin tutustumaan eri leipien tuoteselosteisiin! Vatsaystävällinen Ruis on ensimmäinen vatsalle lempeä ruisleipä, joka ei turvota. Ruis sisältää vähemmän FODMAP -hiilareita kuin tavallinen ruisleipä, mutta maistuu aivan siltä tutulta herkulliselta ruisleivältä, johon me suomalaiset olemme tottuneet. Vatsaystävällinen Kaura sitten taas on 100% kauraa, maistuu herkulliselta ja hellii vatsaa. Leipä sisältää vatsaa hellivää kauraa neljässä eri muodossa, eikä joukosta löydy mitään muita viljoja. Vatsaystävällinen Gluteeniton on ilman lisättyä sokeria gluteenittomista viljoista leivottu leipä, joka sopii koko perheelle, eikä erotu joukosta gluteenittomuudellaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka leipä on tosi nopea ja helppo välipala, aamiainen tai iltapala ihan sellaisenaan, on siitä myös ihanaa tehdä kaikenlaista. Kuten viime postauksessa jo kerroin, meidän perheessä on aina rakastettu lämppäreitä, enkä ole ennen tätä löytänyt niihin vatsalleni sopivaa tuotetta. Lämppärit ovat aina olleet yksi lemppari-iltapalani ihan jo lapsuudesta asti ja edelleen tehdään niitä vanhempieni luona, sekä tietty ihan kotona. Olikin mielestäni sopivaa lähteä testaamaan Fazerin Vatsaystävällisiä leipiä uunihommissa meidän porukoilla. Tein lämppäreitä sekä ruis-, että kauraleivästä. Ruisleipää syödessään kaikki ihmettelivät, että pitikö tässä ruisleivässä olla joku juttu? Kun heidän mielestä se maistuu ihan vaan tavalliselta. Mutta sehän se juttu olikin, se ruisleipä on normaalia hyvää ruisleipää. Ja silti se hellii vatsaa, ei turvota, eikä kerrytä ilmaa. Kauraleipä herätti sitten taas suuria tunteita äidissäni, sillä äiti ei millään meinannut uskoa, että hänkin, vauvasta asti keliakiaa sairastanut, voi sitä syödä. Tuoteselostetta lukiessa seurasin vierestä, kuinka äidin silmät kirkastuivat ja hän innoissaan selitti iskälle, että hänkin saa syödä tätä, vaikka tämä on ihan normaalia leipää, kun tässä ei silti ole gluteenia ja katso nyt kuinka halpaa tämä on. Ihanaa! Äiti oli niin tyytyväinen ja Fazerin Vatsaystävälliset jäivät heti heidänkin ostoslistalleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puoliin leivistä laitoin omaa henkilökohtaista lempparisettiäni. Nämä ainekset sopivat yhteen kaikkialla ja aivan yhtä täydellisesti ne sopivat taas molempien leipämakujen päälle. Tässä on ehkä yksinkertaisin jakamani resepti ikinä:

Fazer Vatsaystävällinen -leipiä
Pestoa
Mozzarellaa
Tomaattia
Basilikaa
Mozzarellaraastetta

Levitä, leikkaa ja niin edelleen. Uuniin 175-200 asteeseen kunnes juusto on sulanut ja vähän ruskistunut. Naminaminami! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisen leipäpuolikkaan valmistin sitten taas enemmän Topiaksen mieltymysten mukaan, vaikka kyllähän se mullekin hyvin maistui! Topias vaan on aika lihapainoitteinen kaveri ja kaikki maistuu kuulemma paremmalta paprikan kanssa 😉

Fazer Vatsaystävällinen -leipää
Ketsuppia
Ylikypsää kinkkua
Suippopaprikaa
Sipulia
Tinjamia
Mozzarellaraastetta

Sama ”ohje” kuin edellisessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turha varmaan edes sanoa, että lämppärit upposivat koko perheelle ihan parissa minuutissa? Kukapa ei tykkäisi lämppäreistä! Ainakaan meidän suvusta ja lähipiiristä ei sellaista ihmistä löydy. Olen ihan hirveän tyytyväinen, että multa löytyy nyt tällainen luottoleipä, eikä mun tarvitse aina miettiä tätä turvotusta ja vatsakipua. Joka tytöllä pitää olla se yksi luottoasu, sekä selkeästi myös luottoleipä, koska moni kiireinen aamuni helpottui tämän tuotelanseerauksen myötä isosti. Isoisoiso peukku Fazer Vatsaystävälliselle ja suuri kehotus teille antaa näille leiville mahdollisuus! Ihan täykkyä. Joko olette ehtineet kokeilemaan, kenties edellisen postauksen inspiroimina? 

indiedays-ja-brm-yhteislogo

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Josko uskaltais testaa, kun en oo pitkään aikaan uskaltanu ruisleipää syödä, kun huomasin että sen poisjättämisen jälkeen vatsan järkyttävä jatkuva turpoominen oli pois. Ja 100 %kaura kiinnostaa aina!

Avatar

Jos oikein muistan, tuo kauraleipä sisältää guarkumia (E-koodi 412), joka saattaa aiheuttaa erityisesti herkkävatsaisille mahaoireita. Lisäksi pelkkää kauraa/pelkkää ruista sisältäviä leipiä on ollut jo pitkään kaupoissa, ja osa niistä on saatavana hiivattomana ja lisäaineettomana. Tämä ruisleipä taisi kuitenkin olla myös lisäaineetonta? FODMAP-leipä kuulostaa kokeilemisen arvoiselta uutuustuotteelta, vaikka tuossa ruisleivässäkin on vatsaa turvottavaa hiivaa. Testaamallahan se toki selviää, miten maha tuonkaltaisessa leivässä reagoi hiivaan ja rukiiseen. Mikähän on tuon gluteenittoman leivän lisäaineiden määrä? Millaisia leipämääriä voit syödä ilman turvottavaa vaikutusta?

Avatar

TiMjami

Avatar

harmi vaan, että toi on ihan hitsinmoisen kallista! vaikka hypin kyllä kattoon, kun sain kuulla että ruisleivästä on muka vatsaystävällinen versio… ei nyt ihan kuitenkaan entisen moiseen leipäilynmakuun pääse… elän ite hyvin niukilla opiskelijana, niin kyllä jää leivät kauppaan… :/ mutta superkeksintö!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä