Bloggaaja, kehity!

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’ASUSambassador1′ title=’Bloggaaja, kehity!’]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt korvat hörölle kaikki bloggaajat genrestä riippumatta, sillä täältä olisi tulossa ihan huikeita blogimahiksia teille! Olen saanut kunnian toimia ASUSin Brand Ambassadorina ja sen tiimoilta osallistuin viime viikolla ASUSin järjestämään workshoppiin, jossa Aki Ovaska, digimarkkinoinnin rautainen ammattilainen, jakoi bloggaajille arvokkaita neuvoja ja vinkkejä oman bloggaamisen parantamiseen ja menestyksekkääseen blogiin. Näitä workshoppeja tullaan järjestämään pitkin loppuvuotta ja juuri sinä voit päästä sinne mukaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen tosiaan ASUSin kanssa tehnyt aiemminkin yhteistyötä ja pysynyt jo pidempään uskollisena ASUS-tyttönä. Rakastan edelleen tätä ASUS Zenbook -läppäriäni, josta olen kirjoittanut enemmän tässä postauksessa. Muistin virkistykseksi; näin paljon ihastuin ASUS Zenbook UX305:seen:

”Tässä ZenBookissa on pieneen kokoonsa nähden käsittämättömän käytännöllinen näppäimistö, mikä on ehdottomasti yksi lempiominaisuuksistani. Sormet osuvat vaivatta oikeille näppäimille, eikä ruutuakaan joudu tihrustamaan silmät sirissä. Muisti on iso, akku kestää ikuisuuden (jopa 9 tuntia), kone ei paina mitään (1,2 kg) ja kokonsa puolesta menee näppärästi laukussa kuin laukussa aina mukana. Tässä ei ole oikeastaan mitään, mistä en tykkäisi. Yksi hulluimmista ominaisuuksista tulee kyllä hyvin esiin siinä, kun laitat ZenBookin päälle ja pysähdyt kuuntelemaan. Ei mitään. ZenBook UX305 on toteutettu täysin ilman tuulettimia ja on aivan älyttömän hiljainen vielä sen lisäksi, että se on hurjan kevyt, ohut (julkaisun aikaan maailman ohuin 13 -tuumainen läppäri!) ja tehokas. Tässä koneessa kyllä oikeasti yhdistyy ihan kaikki designista, tyylistä ja viimeistellystä kokonaisuudesta suoristuskykyyn, käytettävyyteen ja suorituskykyyn. Ai sanoin jo suorituskyvyn? No kun pakko sanoa kaksi kertaa, on oikeasti niin ihanaa, kun mikään ei estä työskennellessäsi sitä luovuuden virtaa, vaan kaikki tapahtuu ihan salamannopeasti. Vihaan odottelua tietokoneella työskennellessä, sillä unohdan todella helposti, mitä olin tekemässä ja turhaudun ja kadotan kaikki ajatukseni.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enempää en kuitenkaan höpöttele enää tästä läppärirakkaudesta, vaan nyt niihin lupaamiini blogijuttuihin! Viime viikkoisessa workshopissa tosiaan käsiteltiin bloggaamista etenkin oman bloggaamisen parantamisen kannalta. Osallistuin jo keväämmällä ASUSin järjestämään ja Akin vetämään workshoppiin, jossa oli hieno kattaus pohjoismaalaisia bloggaajia, joten nämä asiat olivat minulle tuttua, mutta kertaus on opintojen äiti! Vaikka workshopissa käsittelemämme aiheet olivatkin minulle tuttuja, en silti toteuta niitä arjessa läheskään tarpeeksi. Ihan rehellisesti sanottuna, kaikki varmaan tietävät, että minulla on ollut kaiken muun elämän keskellä aika sekava blogivuosi menossa! Nyt syksyn tullen kuitenkin alkavat puhaltaa uudet tuulet, kun lapset ovat taas päiväkodissa, Topiaksen murtunut jalka on parantunut ja minulla on ihan uudenlainen arki. Nyt jos koskaan on täydellinen hetki alkaa taas panostaa bloggaamiseen uudella innolla, eikä tämä workshop olisi voinut tulla parempaan kohtaan. Näillä vinkeillä on nimittäin hyvä lähteä taas hiomaan omia blogisuunnitelmia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Workshopissa käsiteltiin viime viikolla useampaa tärkeää aihetta, joista mieleen jääneistä jutuista voisi koota tällaisen lyhyen vinkkilistan bloggaajalle. Aiheita tietenkin käsiteltiin paljon laajemmin ja opeteltiin juurikin tarkemmin hyödyllisten työkalujen käyttöä, mutta illan tiivistelmä voisi olla tällainen:

 1. Käytä AIDA -kaavaa.
  Attention – herätä lukijan huomio jo otsikossa ja ensimmäisessä kappaleessa
  Interest – herätä kiinnostus syvemmin aiheeseen
  Desire – herätä lukijan halu postauksessa käsittelemääsi mahdollista tuotetta kohtaan
  Action – herätä toimintaa, esim kehottamalla vierailemaan kampanjasivulla
 2. Sisältökalenteri. Suunnittelemalla blogisi sisällön etukäteen säästät aikaa ja luot parempaa sisältöä. Suunnitelmallinen bloggaaminen on iso osa onnistumista!
 3. Some. Boostaa blogiasi sosiaalisessa mediassa. Paljon! Huolehdi, että tiedotat jokaisesta blogipostauksestasi sosiaalisen median kanavissasi.
 4. Seuraa analytiikkaa. Esimerkiksi Google Analytics mittaa hyvin blogin tärkeitä muuttujia, mutta sinun on itse opittava käyttämään sitä, jotta osaat lukea ja hyödyntää näitä tietoja. Ei riitä, että tiedät mitä tapahtuu. Sinun pitää oppia ymmärtämään, miksi se tapahtuu. Analysoi ja pohdi!
 5. Luovuus. Luovuus iskee silloin, kun sitä vähiten odottaa. Pidä kirjaa kaikista ideoistasi ja kirjoita ne heti ylös! Koska niitä ei oikeasti muista enää myöhemmin. Itselläni on puhelimessa monta muistiota täynnä postausideoita. Tästä listasta on sitten kätevä ripotella ideoita postauskalenteriin.

ASUS siis järjestää syksyn mittaan neljä workshoppia, joihin kuka tahansa bloggaaja voi hakea mukaan täyttämällä Next level of blogging with ASUS -blogista löytyvän lomakkeen! Workshoppien teemoina ovat mm. blogin kävijämäärien kasvattaminen SEO:n avulla, Googlen analytiikan hyödyntäminen bloggaamisessa sekä suunnitelmallinen sisällön luominen. Workshopeissa opitaan myös pienten, bloggausarkea suunnattomasti helpottavien niksien ja kikkojen avulla tehokkaammaksi koneenkäyttäjäksi. Workshoppien parhaat vinkit tulevat löytymään myös Next level of blogging with ASUS -blogista, joten se kannattaa ehdottomasti klikata seurattavaksi! Lokakuun workshop järjestetään 24.10. ja marraskuun 28.11.

Millaisia asioita teitä kiinnostaisi kuulla/oppia bloggaamiseen liittyen? 

indiedays-ja-brm-yhteislogo

Yhteistyössä ASUS

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä