Blogimutsiopiskelijan työpäivä

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’UKKO’ title=’Blogimutsiopiskelijan työpäivä’]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteistyössä UKKO.fi

Torstai 27.10.

7.30 Herätys. Lapsille aamupalaa ja vaatteet päälle, itselle vaatteet niskaan ja perinteisen aamusählingin kautta koko porukka ovesta ulos. Lähdetään Avan neuvolaan.

8.30 Neuvolassa Ava menee ensin tekemään yksin tehtäviä terveydenhoitajan kanssa, minä, Topias ja Nomppu jäämme aulaan odottamaan. Nomppu leikkii, Topias haukottelee tuolillaan ja selaa Instaa, minä luen blogiin tulleita uusia kommentteja ja suunnittelen päivän aikataulua.

10.00 Topias heittää minut kotiin, kaivetaan lapsille kuravaatteet vielä mukaan ja hän lähtee viemään Avaa ja Nomppua päiväkotiin, sekä käymään Liedossa. Minä vastaan sähköposteihin, tarkistan kamppispostauksen ja päivitän sen Facebookkiin. Teen vielä kampanjaan kuuluvan instajulkaisun ja vertaan sähköposteja kampanjakalenteriini, koska haluan varmistaa, etten ole unohtanut mitään ja kaikki loppuvuoden kampanjani ovat ajan tasalla.

12.30 Aika menee taas ihan liian nopeasti ja minun pitäisikin lähteä kouluun. Jätän työt kesken, pesen hampaat ja ryntään ulos leggareissa ja hupparissa.

13.00 Liikkuvan kuvan jaksolla ollaan edetty Adobe Premiere -opetukseen. Tehdään pientä animaatiota ja harjoitellaan sen yhdistämistä videoon.

15.45 Päästään vähän ajoissa ja ajan mäkkärin kautta kotimatkalla. Topias on lähtenyt kahdelta pyörällä iltavuoroon.

16.30 Pääsen kotiin, pakkaan äkkiä lapsille voimisteluvaatteet ja juomapullot, lähden hakemaan lapsia päiväkodista. Lapset ovat tietysti ihan kuraisia ja hiekkaisia, menetetään arvokasta aikaa kuravaatteita riisuessa auton ovea vasten. Lapset saavat takapenkillä syödä ne mäkkäristä hakemani nugetit.

17.00 Nompun voimistelu alkaa ja ehdittiin juuri ja juuri. Huomaan, ettei puhelimeni ole taskussa tai laukussa ja iskee paniikki, onko se pudonnut päiväkodin pihaan? Nomppu jää voimisteluun, Ava takaisin autoon ja etsimään. Puhelin löytyy onneksi kotoa. Palataan takaisin voimistelusalille, Ava näprää puhelinta ja minä kaivan läppärin esiin ja alan viimeistellä koulutehtävää.

17.45 Nompun voimistelu loppuu ja Avan voimistelu alkaa. Vaatteidenvaihdon ja tukan laittamisen jälkeen läpystä vaihto. Nomppu saa vuorostaan katsoa Ryhmä Hauta puhelimesta, kun minä jatkan koulutehtäväni parissa. Tajuan vihdoin keyframejen käytön lokaation muuttamisessa!

18.45 Avan voimistelu loppuu juuri, kun saan tehtäväni valmiiksi. Alan pukea lapsia ja lähdetään kauppaan. Lidlistä on lasten lempparileipä loppu, joten täytyy ajaa vielä toiseen kauppaan käymään. Ostan lapsille mikropitsaa iltapalaksi, sopii hyvin niiden välipalanugettien seuraksi……..

19.30 Selvitään vihdoin kotiin asti! Sisällä odottaa Topiaksen aiemmin päivällä vastaanottama valtava paketti lapsille, joka sisältää ihania yhteistyöjuttuja. Lapset haluavat tietenkin heti testata kaikkea, joten avaan pakkaukset ja laitan kaiken kuntoon. Alan tehdä iltapalaa Heitän roiskeläpän mikroon ja leikkaan sen palasiksi. Lapset syövät pöydän ääressä hitaasti, koska sähläävät ja pelleilevät samalla, mutta en jaksa komentaa. Olen tottunut suodattamaan sen metelin ulos ja toisaalta, mitä kauemmin se syöminen/pelleily kestää, sitä kauemmin saan siinä rauhassa istua tekemässä töitä. Googletan ohjeet Premiereprojektien exporttaamiseen ja lataan ensimmäisen tehtäväni Youtubeen, näpyttelen pienen postauksen ja laitan sen taas Facebookiin. Tsekkaan päivän aikana tulleet kommentit ja kirjoitan pari sähköpostia.

21.15 Topias on päässyt tunnin aikaisemmin töistä ja tulee kotiin! Läpystä vaihto taas kerran, esittelen ylpeänä koulutehtävääni ja alan pohjustaa huomista dedistä.

23.00 Huomaan kellon olevan jo yksitoista, enkä ole saanut mitään kamppikseen aikaiseksi, koska satuin lukemaan valokuvaussähköpostini ja eksyin käsittelemään hääkuvia, joiden dedis painaa myös niskaan. Vilkaisen kalenteria ja huomaan, että minulla on enää kolme päivää aikaa kirjoittaa essee, joka suurilta osin määrää asiakirjoittamisen arvosanani. Samalla määräajalla pitäisi ehtiä vielä tehdä seitsemän postausta. Mihin tämä kuukausi taas meni? Alan tietenkin pohjustaa esseetä.

00.00 Kaivan vihdoin materiaalit esiin kamppista varten ja alan näpyttää, kun koneeni menee rikki. Vaihdan toiseen koneeseen ja kirjoitan jo kirjoittamani tekstin kokonaan alusta, kun sitä aikaakin kerran on oikein tuhlattavaksi.

02.15 Saan postauksen valmiiksi, vihdoin! Aikataulutan vielä seuraavan päivän asiat, kirjoitan jo tuntikausia nukkuneelle Topiakselle Whatsappiin viestin, missä kertaan huomista aikataulua ja kerron, mitä hänen pitää sen eteen tehdä. Nyt otan iltalääkkeet ja laitan koneen pois, 1-2 tunnin päästä ne vaikuttavat ja saan unta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bloggaamisesta tuli minulle työ vuonna 2013 ja sen jälkeen en ole muita töitä tehnyt. Kokopäiväisen bloggaajan arkeen on tottunut vuosien varrella, vaikka väliin onkin mahtunut kaksi burnoutia, mutta nyt kyllä mennään taas ihan eri sfääreissä, kun kuvioihin on tullut lisäksi opiskelu ja ennen tasaista 7-15.30 työtä tehneen Topiaksen uusi kolmivuorotyö. Aika on aina kortilla ja kaikki pitää suunnitella todella tarkkaan. Luovuus kärsii, kun niin iso osa ajasta menee käytännön asioiden järjestelyyn, eikä vain tunnu enää jäävän aikaa kokeille ja erehtyä, antaa luovuuden virrata ja luoda jotain uutta. Välillä sitä tuntee olevansa ihan yh-mutsi, kun meidän aikataulut menevät niin ristiin, ettei yhteistä aikaa hirveästi ole. Ja sitten kun ollaan samaa aikaa kotona, minun täytyy tehdä töitä.

Moni varmaan mieltää bloggaajan työn aika helpoksi ja rennoksi, mutta jos haluat oikeasti tienata blogilla, siihen menee paljon kaikenlaista säätämistä ja paperihommaa. Tämä työ on todella isoilta osin sähköpostiliikennettä, aikatauluttamista ja suunnittelua. Sen verran isoilta osin, että yhtään enempää en tähän mitään paperihommia todellakaan kaipaa. Olen miettinyt monesti yrityksen perustamista, ensimmäistä kertaa aloin täytellä papereita jo 2013, mutta olen sitten kuitenkin kokenut sen liian hankalana. Miksi rasittaa itseäni enää yhtään ylimääräisellä paperityöllä, kun se on kaikki entistä enemmän pois siitä ajasta, jonka voisin käyttää ollakseni luova ja tehdäkseni jotain, mistä nautin. Kuten oikeasti mielenkiintoisen sisällön kirjoittamista, tilinpäätöksen sijaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bloggaajille tulee usein aika monesta lähteestä tuloja, koska mainonta on se blogien elinkeino ja yhteistyösopimuksia tehdään useisiin eri paikkoihin. Joskus saatat saada palkkasi ihan verokortin avulla, mutta usein yritykset vaativat laskuttamista. Tällä hetkellä minä en enää laskuja ympäriinsä kirjoittele, koska Indiedays ”edustaa” minua ja on keskitetysti blogitulojeni lähde, ja tämä helpottaa omaa taakkaani. Mutta sitten taas minulle on alkanut tulla blogin ulkopuolisia tuloja, jotka ovat niin satunnaisia, ettei niiden takia ehkä kannata perustaa yritystä ja nähdä hirveästi vaivaa. Joten minun on paljon helpompi käyttää UKKO.fi -palvelua ja laskuttaa sitä kautta.

On ihan älyttömän helppoa, kun voin sinne vain kirjottaa lyhyesti laskun tiedot, jolloin UKKO.fi lähettää laskun ja huolehtii kaikista lakisääteisistä maksuista minun puolestani ja minä vain odotan, että lasku on maksettu ja voin nostaa itselleni palkkaa. Kesällä annoin hääkuvauspalkkojen rauhassa odotella UKKO.fi -tililläni ja juuri ennen meidän Kreikan reissua nostin sitten rahat käyttötililleni, eli maksoin itselleni palkkaa helposti napin painalluksella. Mainonnan opiskelijana minulla on jo nyt pari projektia pyörimässä ja niitä varmasti tulee lisää tässä opiskeluvuosien varrella, joten minulla on nyt sitten taas mahdollisia useita paikkoja laskutettavana, eikä varmastikaan joka paikka voi maksaa minulle vain freelancer -verokortin turvin. Opintojen lomassa tuntuu kuitenkin tosi isolta kynnykseltä perustaa yritystä ja ottaa vielä enemmän hommaa itselleni… Mutta onneksi UKKO.fi:n kautta kaikki nämä laskutukset onnistuvat todella helposti ja minulla on opintojen aikana hyvin aikaa miettiä, mitä minun sitten oikein kannattaa tulevaisuudessa tehdä.

Onko kevytyrittäjyys tai yrittäjyys teille tuttua? Voit lukea lisää siitä, miten UKKO.fi toimii TÄÄLTÄ.

Yhteistyössä UKKO.fi, Indiedays ja Blogirinki

Kommentit

19 kommenttia
Avatar

No huh! Uskallat siis suositella Asusta? Kivan näköiset koneet, tossa uudessakin postauksessa!

Avatar

Mikä tietokone sulta jatkuvasti hajoaa? Sekö, jots täällä blogissakin olet esitellyt?

Emilia Huttunen

Ei kun mun vanha kone :/ Mä sählään tällä hetkellä kahden koneen välillä, kun teen toisella töitä ja toisella kouluhommia, mutta siihen on onneksi pian tulossa muutos ja saan siirtyä yhteen koneeseen! 🙂 Tää mun ASUSin kone ei ole sekoillut onneksi 😀 Käytän tota vanhaa konetta vaan sen takia, että se on isompi, joten näen paremmin käsitellä kuvia 🙂

Avatar

Moikka!

Kommentti ei liity varsinaisesti tähän postaukseen, mutta tuli silti mieleeni näistä kuvista ja tuosta mekosta! Muistaakseni joskus mainitsit käyttäväsi ihoa myötäilevien mekkojen alla muokkaavia alusvaatteita, ja taisit kertoa tekeväsi siitä myös postauksen. Olen tätä postausta odottanut ja lukisin sen suurella mielenkiinnolla! Haluaisin pitää ihonmyötäisiä mekkoja, mutta tuntuu että joka puolelta tursuaa rumasti.. Kiitos jo etukäteen, jos tämän pystyt toteuttamaan! 🙂
Tsemppiä syksyyn ja pimeneviin iltoihin!

Emilia Huttunen

Hei joo se on tulossa, itseasiassa oon sen ajoittanut marraskuulle! 🙂 Mulla on ollut nyt niin kiireinen aikataulu, että oon säästellyt marras- joulukuulle sellaisia postauksia, mitä en halua tehdä kiireessä, vaan haluan keskittyä 🙂

Avatar

Mä myös odotan tosi innoissani sitä postausta 🙂 Ihan siitä syystä, että pikkujoulumekko kutsuu ja mulla ei ole aavistustakaan, mitä sen alle pukuun. Joten mahdollisimman pian pia taus, jookos joo? 🙂

Emilia Huttunen

Mä hei kirjoitin sen tähän työpöydän ääreen post it -lapulle nyt, joten teen sen heti kun oon kotona ja vapaana valoisaan aikaan, että saan ne kuvat otettua! 🙂

Avatar

Kiva kun olet nyt vastannut kommentteihin!

Tuosta aikataulusta tuli mieleen, että kerta teidän arki nyt on noin todella kiireistä, mitäpä jos lasten (ainakin pienemmän?) harrastukset laitettaisiin hetkeksi tauolle..? Olet toki aiemmin kirjoittanut harrastusten tärkeydestä ja olen itsekin ehdottomasti niiden kannalla, varsinkin kouluiässä, mutta teidän lapset on vielä tosi pieniä, joten jos harrastusten poisjättämisellä saisi vähän rauhoitettua teidän arkea niin olisiko sen arvoista? Jos teillä ei itselläänkään ole paljoa aikaa olla lasten kanssa, niin kannattaako käyttää se vähäinenkin aika siihen, että lapsi on jonkun muun ohjattavana ja itse istut reunalla katsomassa/tekemässä töitä tai koulujuttuja puoliteholla? Mitäpä jos säännöllisten harrastusten sijaan kävisitte vaikka perheenä uimassa ja lasten liikunnan ihmemaassa (https://www.turku.fi/vapaa-aika/liikunta/harrastamaan/lasten-liikunnan-ihmemaa) silloin kuin ehditte ilman että pitää kieli vyön alla juosta?

No, tällaista vaan pohdin 🙂 Lisäksi tuli vielä mieleen, että miksi teidän molempien piti mennä sinne Avan neuvolaan? :0

Emilia Huttunen

Meidän lapset nauttii noista harrastuksista niiiiiiiiin paljon, että en halua niistä tinkiä <3 Aikataulullisesti se tietty helpottaisi, mutta en voisi ikinä tehdä sitä lapsille! Ja niiden harrastusten aikana mun on siis yleensä joka tapauksessa pakko tehtä töitä/kouluhommia, eli en sitten kuitenkaan ehtisi käyttää sitä aikaa lasten kanssa olemiseen... :/ Ja neuvolassa oltiin molemmat ihan vaan, koska Topiaksella oli iltavuoro ja haluttiin päästä molemmat sinne juttelemaan, kun Avaa jouduttiin tossa välissä seuraamaan tiheämmin kasvuongelmien takia.

Avatar

Hei Emilia, oli mielenkiintoinen postaus, mutta toivottavasti sulla ei ole kovin usein tuollaisia päiviä! Lähinnä ihmettelen, miten ehdit nukkua tarpeeksi? Tilapäisesti pärjää vähemmälläkin yöunella, mutta pidemmän päälle sillä on varmasti negatiivinen vaikutus jaksamiseen ja terveyteen. Kaikkea hyvää teidän perheelle 🙂

Emilia Huttunen

Yritän sitten aina viikonloppuisin kiriä sen unen kanssa! 😀 Ja mulla on myös ollut nyt jonkin verran myöhäisempiä aamuja 🙂

Avatar

Oot sää ihan tajuttoman kaunis :o)

Emilia Huttunen

Aaww voi kiitos! 🙂

Avatar

On ollut ihana lukea sun blogia jo monta vuotta 🙂 Rupesin miettimään, nyt kun sulla on koulua paljon se vie energiaa, niin sulle tekis hyvää pitää enemmän lepopäivä ja hemmotella itseä esim. perheen ja kavereiden kanssa 🙂 Musta joku 1-5 postausta per kuukausi ois ihan ymmärrettävää tässä vaiheessa, voisit myös tehdä sitten enemmän valokuvausta ja harrastaakkin. Jos se tuntuis susta hyvältä 🙂

Ja tässä muutamia postaustoiveita: Hemmottelupäivä ystävien kanssa / hemmottelu hetki Avan kanssa (esim. herkkuja, kasvonaamioita syötävistä aineista yms.) Lemmikkitoivepostaus (jos toivotte jotain lemmikkiä perheeseen). Pihaleikkipäivä lasten kanssa, kaikkia perinteisiä pihapelejä 🙂 Asutteko Turussa vai missä? Niin vois olla parhaat nähtävyydet omassa kotikaupungissanne, sen voi tehä kesälläkin 😀 Sitten yksi: Nomppu saa stailata Avan ja Ava stailaa Nompun. Tai Nomppu stailaa sinut ja Ava stailaa isin 😀 Sitten Topias kerran kävi Avan kanssa letitysillassa, niin hän vois tehä kampaukset Avalla ja Nompulle, ja vaikka itse kirjoittaa postauksen jos ehtii? Muistaakseni näitä ei oo ollu vielä blogissa. Ja vielä kiitos kaikesta työstä mitä teet blogissa, oot sinnikkäästi jaksanu pitkään täällä kirjoittaa! 🙂

Emilia Huttunen

Hei kiitos postaustoiveista, niitä en ookaan saanut aaaaaikoihin! <3 Kirjoitin ne heti ylös! 🙂

Kiitos ihanasta kommentista!! <3

Avatar

Aika rankaltahan tuo kuulostaa ja itse en ainakaan jaksaisi kun ihan tilapäisesti tollasta… :/

Emilia Huttunen

No onhan tää tosi rankkaa ja sen takia en olekaan oikein jaksanut tuottaa pidempää sisältöä blogiin, mutta mulla on vahva luotto, että nyt pystyn parempaan, kun joulu lähestyy ja ei ole enää ihan niin paljon koulussa tehtäviä, ainakaan tällä hetkellä! <3

Avatar

Huhhuh, kyllä kuulosti minunkin korvaan tosi menevältä päivältä, jossa ei missään välissä edi nauttia perheen seurasta tai edes laittaa sitä kunnon ruokaa, ei teillä varmaan tietty joka pävä (toivottavasti) millään roskaruualla ja valmispitsoilla elellä, mutta kyllä varsinkin kasvavalle lapselle se terveellinen kotiruoka kasviksineen on tosi tärkeä ja parikin kertaa viikossa einesten vetäminen on mun mielestä aivan järkyttävää, kyllä ne yleensä niin epäterveellistä moskaa on, että en varsinkaan lapsilleni niitä syöttäis…

Avatar

Mulle on ukko tuttu, oonkin käyttänyt heidän palveluitaan jo pari kolme vuotta. Teen itse graafikon ja valokuvaajan töitä pääasiassa, mutta bloginkin kautta on viimeisen vuoden aikana alkanut tulla tuloja. Tällä hetkellä yrityksen perustaminen ei tulisi kuuloonkaan (edes toiminimi), sillä menettäisin suoraan opintotuet joita saan kun opiskelen JAMK:ssa liiketaloutta.

Ymmärrän todella hyvin ton koulukiireen, mulla on vaan koulu, blogi ja työt ja ihmettelen miten selviät 😀 Tälläkin hetkellä teen kouluhommia, ens viikon pe on 3 deadlinea isoista töistä (niin yksilö kuin ryhmä) ja ne on vielä aihesta, jotka ei ole niitä omimpia (yhteisiä ekan vuoden opintoja). Joten kyllä kiirettä riittää ja uskon kanssa vahvasti että tässä joulua kohden helpottaa. Suunnitelmallisuus on kyllä niin plussaa tässä jutussa 🙂

hanna
http://www.hannamariav.com

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä