Työpöydän uudet asukkaat

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’ASUSnaytto’ title=’Työpöydän uudet asukkaat’]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun työpöydällä onkin uusia asukkaita kokonaiset kolme kappaletta. ASUS MX27AQ -näyttö, ASUS ZenBook UX305 -läppäri, sekä minä. Kyllä, minäkin olen uusi asukas tämän työpöydän äärellä, sillä aiemmin työpisteeni on sijainnut ympäriinsä asuntoa (ja Turkua), mutta nyt kun sain tämän ASUSin kampanjan myötä uuden upean näytön, olen huomannut asettautuneeni työpöydän ääreen työskentelemään. Ja tulee muuten keskityttyä paljon paremmin ja työtahtini on ainakin tuplasti tehokkaampi!

Toimin tosiaan ASUSin Brand Ambassadorina ja tähän ZenBookkiin olenkin jo tutustunut ja tutustuttanut teidät, mutta tämä näyttö on nyt ihan uusi! Olen tässä keväästä asti palloillut kahden koneen välillä, koska tämä ZenBook on niin ihanana näppärä, käytännöllinen ja tehokas, mutta sitten taas mulla tulee yksi seinä vastaan. Siinä missä tämä 13 tuuman näyttö on täydellinen bloggaamiseen ja opiskeluun, kuvankäsittelyyn se ei minulla riitä. Mun täytyy nähdä se kuva suurempana! Olen tottunut 18 tuumaiseen näyttöön, joten en kokenut sitten 13 tuuman olevan tarpeeksi tarkka omalle vaatimustasolleni. Toki mun näkö ei myöskään ole ihan paras mahdollinen, enkä jaksa käyttää laseja ihan aina työskennellessäni, joten senkin takia näyttö tuli tarpeeseen.

Nyt mulla sitten on 27 tuumainen näyttö ja oi kun näyttää elämä kirkkaalta. Rakastan tätä näyttöä kahdesta perussyystä:

1. Sen koko tuo työskentelyyn uusia kulmia, kun saan kuvat oikeasti tosi isoiksi. Käsittely on aivan erilaista kuin 13 TAI 18 tuuman läppäreillä. Siis oikeasti NÄEN kaiken. On tullut tosi isoja pettymyksiä muutamaan vanhaan kuvaani nyt, kun näen ne tällä näytöllä. Jatkossa työnjälkeni tulee olemaan jälkikäsittelyn osalta huolellisempaa. Esimerkiksi tämän postauksen kuvat olivat minulle vähän pettymys, koska nyt on ollut tosi synkkiä päiviä, eikä meille ole osunut yhtään valoa, tai sitten olen valoisina hetkinä ollut koulussa. Näissä olosuhteissa tulee välttämättä sitä kohinaa ja isolta ruudulta sen huomaa paremmin kuin koskaan, mutta yritin käsitellessä pitää mielessä, että muille kohina ei ole niin selkeää, koska aika harva käyttää isoa näyttöä. Mutta onneksi sen kuvan saa iisisti liikutettua tähän pienemään ruutuun ja pääsee siitä tsekkaamaan, miltä näyttää pienempänä! Ja tästä pääsenkin kohtaan kaksi.

2. Ylimääräinen näyttö antaa työskentelylle niin paljon käytännöllisyyden puolesta. Käytin ensimmäiset tunnit näyttöä ihan vain läppärin kopiona ja olin ihan wow, mutta tajusin sitten laajentaa näytön niin, että nyt minulla on kaksi ihan erillistä näyttöä, joissa voin molemmissa työskennellä. Esimerkiksi esseen kirjoittaminen oli todella paljon helpompaa, kun saatoin pitää Wordia auki tässä läppärillä ja lähteitä, sekä ohjeita sitten toisella näytöllä. Ei tarvinnut klikata pois Wordista, etsiä oikeaa kohtaa, selata lähteitä, unohtaa mitä olin kirjoittamassa, tai mitään muuta hankalaa. Ilman yhtäkään ylimääräistä klikkausta, näen nyt kaiken samaa aikaa! Ja se on ihan huippua. Kamppiksiakin kun tekee, mulla on auki aina paljon infoa siihen liittyen ja joudun palloilemaan ärsyttävästi niiden välillä, mutta nyt voin pitää ne kaikki auki samaa aikaa, enkä joudu tinkimään ruututilasta. Mulla on aina hirveästi välilehtiä auki ja samaa aikaa nimenomaan eri projekteihin liittyviä sivuja, mutta nyt kaikki pysyy hyvin järjestyksessä, kun niille on niin hyvin tilaa. En ole ennen tullut ajatelleeksi, että koneellakin voi lisätä tätä työskentelytilaa!

Olen ollut tähän näyttöön niin tyytyväinen, että tosiaan ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olen alkanut tehdä töitä työpöydän ääressä. Koko viikon nyt tässä työskenneltyäni voin kyllä sanoa, että saan hirveästi enemmän aikaiseksi, kun kaikki tekeminen on nyt mukavampaa ja helpompaa ja malttaa olla sen pöydän äärellä sohvan sijaan. Täällä mulla on omaa rauhaa ja häiriöt on minimoitu. Tuolla muun perheen keskellä tekeminen on aika hektistä, kun koko ajan tapahtuu, mutta silti olen jotenkin kokenut työpöydän ääreen lähtemisen hirveän nihkeänä, kun tämä pieni läppäri niin näppärästi pysyy sylissä ja sohva on niin mukava. Mutta nyt olen kyllä löytänyt itseni ihan uudestaan, mitä työskentelytapoihin tulee. Työpöydän ääressä muista myös paremmin laittaa lasit päähän, kun ne odottavat tässä pöydällä.

Tämä MX27AQ -näyttö on siis 27 tuumainen ja se on täydellinen kuvankäsittelyyn, koska tämä 2560 x 1440 WQHD resoluutio toistaa värit vielä paremmin ja kuvan vielä terävämpänä kuin normaali teräväpiirtonäyttö. Erillisen näytön plussaa on myös iisimpi värikalibrointi. Tässä näytössä on hirveän tyylikäs design, eikä se vie lähes yhtään tilaa. Muotoilun suhteen myös täysi kymppi! Millin leveät reunat eivät näy mihinkään ja näytön asentoa on tosi helppo säädellä. En keksi mitään negatiivista! Näytössä on myös kaiuttimet, joiden laadusta yllätyin ihan hirveästi! Siinä onkin saanut nyt Spotify pauhata, kun on niin hyvä äänentoisto. Läppäreiltä en ole ikinä viitsinyt musiikkia kuunnella ilman kuulokkeita. Sieluani hellii myös tieto siitä, että ASUS Eye Care -teknologia suojelee silmiäni ja minimoi niiden rasitusta. Tuntikausia kuvia tuijottavalle ihmiselle tämä tieto tekee hyvää.

Suomeksi: Tämä näyttö on aivan ihana ja täydellinen lisä mun työpöydälle, jolta alkaa pian löytyä täydellinen valikoima kaikkea bloggaamiseen, valokuvaukseen ja opiskeluun tarvittavaa! ASUS on todellakin täydellinen apukäsi bloggaajille. Sainko teitä harkitsemaan ylimääräistä näyttöä? Jos olet järjestelmällinen ihminen, joka rakastaa sitä kun kaikella on paikkansa, ylimääräinen näyttö on ihan sun juttu! Vaikka tietenkin tämän näytön saa myös pöytäkoneeseen! En enää mitenkään osaisi luopua tästä!

Yhteistyössä ASUS ja Lifie

Kommentit

2 kommenttia
Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂 Tykkään!!

Avatar

Hyvältä näyttää! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä