Äitien hyvinvointi – Irti yksinäisyydestä

Tämän postauksen kuvat ovat täynnä muistoja, vanhempia ja ihan tuoreita. Mulle niin kovin rakkaita muistoja, joita en ota itsestäänselvyytenä, koska tiedän, että parilla pienenpienellä muutoksella niitä ei välttämättä olisi ollenkaan. Näissä kuvissa on paras ystäväni Henni.

untitled-export

Kun tulin 2011 äidiksi, olin pelokas ja yksinäinen 19 -vuotias. Ystävät putoilivat elämästä pikkuhiljaa ja yritin täyttää sitä aukkoa juoksemalla nuorten äitien ryhmässä ja etsimällä kavereita Facebook -ryhmistä. Kavereita kyllä löytyikin, mutta jotain jäi puuttumaan. Mulla ei ollut hiekkalaatikkokaveria, ihmistä, jota voisin pyytää apuun jos tarvitsin jotain, ketään kenelle uskaltaa kertoa ihan mitä vain. Multa puuttui se oikeasti paras ystävä. Ihminen, jolle uskaltaa sanoa, että välillä kaduttaa lasten hankkiminen, äitiys ahdistaa ja että tunnen olevani huono vanhempi, kun syöttötuoliin on kuivunut kiinni kolmen kuukauden takainen porkkanasose. Ihminen, joka tulee oven taakse kolmen skumppapullon kanssa, kun kerrot noista tunteista.

Pikkuhiljaa löysin onneksi ystäviä, mutta se oli hidas ja vaikea prosessi. Facebook -ryhmät olivat täynnä kaikenlaista draamaa, kaverisuhteet muuttuivat jatkuvasti sen takia ja jotenkin koko hommaan meni vain maku. Olin tosi usein tosi yksinäinen. Kaipasin niin paljon jotain hyvää tapaa saada uusia ystäviä, jotka ymmärtäisivät oman elämäntilanteeni. Ystäviä, jotka olisivat samassa elämäntilanteessa. Koska se sama elämäntilanne tekee oikeasti ystävyydelle ihan hirveästi! On ihan eri asia yrittää ymmärtää, mistä toinen puhuu kuin oikeasti elää sitä samaa arkea. Aina kun löysit tyypin, jonka kanssa tuntui olevan samalla aaltopituudella, sillä oli ihan erilainen elämäntilanne. Yritettiin tavata ja olla yhteydessä, mutta jos toisen lapsi on aina tissillä ja päikkäreillä ja toisen tahtoo Hop Loppiin niin ei siitä vaan usein tule mitään. Sitten taas, kun tapasit ihmisiä, joilla on samanikäisiä lapsia, ei ajatukset välttämättä käyneet yhtään yks yhteen.

10.1.2013 sitten tapasin Hennin. Oltiin jo jonkun aikaa juteltu samassa Facebook -ryhmässä ja tavattiin vihdoin ekaa kertaa. Mun ensimmäinen vaikutelma live-Hennistä oli, että tällä mimmillähän on yhtä vittumainen perusilme kun mulla. Se sai ehkä vähän jopa varautuneeksi, mutta lämmitti, koska meillä oli heti jotain yhteistä. Ja edelleen on. Viimeksi eilen laitettiin toisillemme kuvia meidän tympeistä ilmeistä, koska sellaisia me vaan aina ollaan, eikä voida sille mitään. Tää on yksi niistä miljoonista asioista, joissa ymmärretään toisiamme sataprosenttisesti. Henni on 25 -vuotias kahden lapsen yh-äiti. Ensihoitaja ja opiskelija. Aina ihan hullun kiireinen, mutta aina mun tukena. Tää Facebook -ryhmä kuoli, mutta me jäätiin yhteen, enkä irrota tästä naisesta, vaikka mitä maksettaisiin.

untitled-export1

Olen ihan hirveän onnekas, kun mulla on Henni. Mutta mua harmittaa ajatella, kuinka moni äiti jää kokonaan tätä tunnetta vaille! Vaikka ne vanhat ystävät ovat aivan ihania, jos ootte onnistunut säilyttämään sen ystävyyden lasten saamisen jälkeen, on äitiystävässä jotain erilaista. Äitiys on niin iso osa sun elämää, se kaikkein isoin. Tottakai sen tahtoo jakaa jonkun sellaisen kanssa, joka on myös äiti ja tietää, miltä äitiys tuntuu ja mitä se tarkoittaa. Jos mulla olisi ollut Henni jo 2011, mun ensimmäiset vuodet äitinä olisivat olleet paljon helpompia. Voin vain kuvitella, kuinka erilaista elämä olisi ollut! Kauhistuttaa ajatella, että oli paljon tuurista kiinni, että päädyttiin siihen yhteen ihan randomiin ryhmään ja tutustuttiin. Onneksi tänä päivänä uusilla äideillä ystävien löytäminen ei ole enää näin touch and go -meininkiä, vaan sitä varten löytyy aivan täydellisen ihana sovellus nimeltä Momzie.

Momzie on vain ja ainoastaan äideille (myös odottaville) tarkoitettu äitikaveritinder, sovellus, joka auttaa sinua löytämään äitiystäviä. Momzie on täysin ilmainen sovellus, jonka takana on nuori suomalainen start up, ajatuksena ja päämääränä helpottaa äitien yksinäisyyttä. Sinne rekisteröidytään Facebookin kautta, jotta sovellukseen ei tulisi feikkitilejä ja se on monella tapaa niin hurjan paljon hienompi versio Tinderistä. Profiilin luodessasi pääset luomaan myös omat hakukriteerit, joiden perusteella Momzie ehdottaa sinulle uusia äitiystäviä. Voit hakea äidin iän, etäisyyden ja lasten iän perusteella sinulle sopivia äitikavereita. Voit myös rajata haun monikkoperheisiin!

Jos tämä sovellus olisi ollut olemassa jo 2011, saatettaisiin me Hennin kanssa juhlistaa ensi vuonna jo 6 -vuotispäivää 4 -vuotispäivän sijaan. Momzie on niin hyvällä asialla, etten voi olla rakastamatta tätä sovellusta! Uskon vahvasti, että Momzien ansiosta todella moni äiti voi välttyä siltä yksinäisyydeltä, jota itse koin aikoinaan. Nyt meidän pitää vaan saada Momziesta täällä Suomessa yhtä tunnettu kuin Tinder! 😉

untitled-export2

Momzie toimii samalla periaatteella kuin Tinder; hakukriteerit rajattuasi voit selata äitikavereita ja pyyhkäistä joko vasempaan tai oikeaan. Kun kaksi äitiä haluavat kummatkin tutustua toisiinsa, heidän välilleen aukeaa chat-yhteys ja he voivat aloittaa tutustumisen. Mutta jos et halua avata yhteyttä, toinen äiti ei saa tietää siitä. Toinen äiti ei saa myöskään tietää siitä, että olet pyyhkäissyt häntä johonkin suuntaan! Nämä pyyhkäisyt eivät näy kellekään, elleivät molemmat halua tutustua, eli kellekkään ei koidu pahaa mieltä.

Kaveritinderin lisäksi Momzie tarjoaa käyttäjilleen paljon ihania tarjouksia ja etuja, jotka voivat olla sekä jatkuvia, että kertaluontoisia. Kaikki Momzien yhteistyökumppanit on käsin valittu, eikä sovellus näytä näitä perinteisiä automaattisia mainoksia lainkaan. Markkinointisisältö on visuaalista ja aina sisältöön sopivaa! Sellaista, joka oikeasti hyödyttää käyttäjiä. Momzie on aivan sataprosenttisen täydellinen paketti jokaiselle äidille, nuorelle tai jo vanhemmalle, odottavalle tai kouluikäisiä kasvattavalle, työssäkäyvälle tai kotona hoitavalle. Jos olet äiti, Momzie on sinulle sopiva sovellus. Et voi hävitä mitään!

Sen lisäksi, että Momzie auttaa äitejä löytämään toisensa, auttaa se myös lapsia luomaan mahdollisesti koko eliniän kestäviä ystävyyssuhteita. Itse ainakin oon aina haaveillut sellaisesta ystävästä, jonka kanssa oltaisiin kasvettu yhdessä hiekkalaatikolta yöelämään asti. Sellainen olisi upeaa. Meillä on Hennin kanssa upea ystävyys, mutta on tosi paljon sellaista, mitä en Hennistä tiedä! Koska neljässä vuodessa ei ehdi käydä läpi koko elämää. Ava ja Jessi sitten taas, he tuntee nyt toisensa ihan pienestä asti, koska heidän äidit on ystäviä. Ja toivon, että sitten joskus heillä voi olla juuri tollainen ystävyys. Hennin perheestä on tullut meille perhettä. Jessi on täällä yötä, kun Henni on yövuorossa ja välillä Topias hoitaa kaikkia neljää lasta, jotta me päästään kahdestaan ulos. Ilman Henniä meidän kaikilla synttäreillä olisi yksi perhe vähemmän, mun arki olisi huomattavasti tylsempää ja olisin tosi yksinäinen. Mä en ole ennen ollut ikinä kellekkään se paras ystävä, vaikka mulla on ollut niitä parhaita ystäviä, mutta Hennin kanssa meillä on just se. Se ihan täydellinen ystävyys. Ja se johtuu siitä, että meillä on niin samanlaiset elämäntilanteet ja samanlainen ajatusmaailma. Ja juuri tässä Momzie voi auttaa jokaista äitiä!

screenshot_2016-11-07-22-51-57

Henni on ihminen, kenelle mä laitan ensimmäisenä viestiä, kun on paha mieli, kenelle mä kerron kaikki mun salaisuudet ja ketä varten mun ei tarvitse ikinä siivota. Kaikilla pitäisi olla oma Henni. Jos sulla ei jo ole omaa Henniä, tai elämässäsi olisi tilaa yhdelle Hennille enemmän, lataa Momzie ja löydä uusia äitiystäviä! <3

Ovatko nämä yksinäisyyden tunteet teille tuttuja? Vai löytyykö teiltä jo niitä täydellisiä äitikavereita? 

Yhteistyössä Momzie 

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Kiitos hyvästä postauksesta! Mä tykkään kovasti näistä sun diipimmistä jutuista.

Avatar

Hyvä kirjoitus aiheesta. Tosin itse olen aivan päinvastaisessa tilanteessa, mutta kiva että yksinäisyydestä puhutaan. Mulla Ystävät putoilee ja elää eri elämäntilannetta, koska he saavat lapsia ja elävät parisuhde- ja perhearkea. Mistäköhän meille aikuisille sinkkunaisille löytyisi oma momzie? Yksinäisyyttä on kaikissa elämäntilanteissa ja aina se on subjektiivinen kokemus. Samassa tilanteessa olevia, oli se tilanne sitten mikä tahansa, ihmisiä olisi kiva löytää vanhojen kavereiden tilalle, mutta se on todella hankalaa. Ihanaa että olet sellaisen löytänyt, pidä kiinni, ystävät on arvokkaita ja on ihan ok että ne vaihtelee elämäntilanteiden mukaan.

Emilia Huttunen

Oi vitsi, tällainen sovellus olisi kyllä tärkeetä löytää ihan kaikille! <3 Oot ihan oikeassa

Avatar

Olipa ihana kirjoitus ystävästäsi!

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Hei. Sinulla on aivan ihana ja mielenkiintoinen blogi, jossa hyviä juttuja. Tsemppiä sinulle! Minullakin on blogi ja olet tervetullut seuraamaan sitä osoitteessa http://akkapentu.blogspot.fi/

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Aivan ihana postaus ja kauniisti kirjoitettu ystävyydestä 🙂 !
Mua itseä jäi vähän vaivaamaan se, että kirjoitit näin tärkeästä aiheesta yhteistyön merkeissä.
Tämän tapaisia tekstejä olisi paljon kivempi lukea useammin ja erityisesti ilman mitään ”syytä”, jos ymmärrät. Olisi mukava muutenkin saada enemmän postauksia ilman yhteistöitä, kun tuntuu että niitä tuuppaa tulemaan aika paljon.. Vaikka ymmärrän, että se on yksi tulonlähde sinulle !

Mutta kiitos kun olet kuitenkin aktivoitunut enemmän blogissa 🙂

Emilia Huttunen

Mainonta tosiaan on se bloggaajien tulolähde ja ilman sitä ei montaa hienoa blogiakaan olisi, sillä muita töitä tehdessä ei sitten blogille enää olisi samalla tavalla aikaa 🙂 Mä en itse jotenkin vaan ymmärrä sitä vastahakoisuutta mainontaa kohtaan, koska tää teksti on kuitenkin mun kirjoittamaa ihan täysin, en ole saanut mitään ohjeistusta vaan koko homma on lähtenyt sydämestä. Lisäksi koen, että Momzie voisi olla todella monelle lukijalle tärkeä sovellus, joten koen tän postauksen olevan myös hyödyllinen. Tietty olen vähän puolueellinen, mutta itse blogeja lukiessa mua ei ainakaan mainonta ikinä häiritse, kun se on hyvin toteutettu.

Avatar

Nyt tajusin, että olen kyllä tosi onnekas. Mulla on aina ollut ystäviä, jotka ovat olleet samassa elämäntilanteessa. Ensin oltu yksin, sitten seurusteltu ja saatu lapsia yhtäaikaa. Aina on ollut joku, jonka kanssa olen ollut yhtäaikaa raskaana ja voinut jakaa ne ilot ja vaivat. Yhtä parasta kaveria mulla ei kyllä ole, en osaa laittaa niitä muutamaa parasta mihinkään järjestykseen. Tiedän kyllä, että olen niiden ”listalla” samanlaisessa asemassa. Mutta ihanaa, että sulla on! <3

Avatar

Olispa ihanaa kun olis tuollainen oma Henni. Mulla ei ole koskaan ollut ystävää. Mulla ei ole koskaan ollut kaveria jonka kanssa hengailla, käydä kahvilla.. olla vaan. Jotenkin olen vain turtunut siihen. Surut itken yksinään, iloa koen lasten kanssa. Äitiyden murheet vuodatan nimettömänä nettien palstoilla.

Joskus olen itkenyt ajatusta siitä, että jos katoaisin, mua ei kaipaisi mieheni ja äitini lisäksi kukaan. Lapset on vielä liian pieniä..

Mutta elämä on. Mä olen liian erilainen 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä