Viiden kuukauden salaisuus

tukkaa

mutsis-on

tukkaa1

Viisi kuukautta sitten laitoin snäppiin, instaan ja blogiin hehkutusta uudesta lookista, mutta en kertonut missään kohtaa, mitä mulle oikein tehtiin. Halusin seurata miten käy, huomaako kukaan? No kukaan ei huomannut ja muutos oli niin täydellisen luonnollinen, että pikkuhiljaa siinä reaktioita odotellessani koko homma vaan unohtui, enkä sitten kertonutkaan tästä koko operaatiosta blogissa mitään. Ja se oli mulle ainakin selkeä merkki onnistuneesta kampaamokäynnistä. Yhtäkkiä olikin kulunut viisi kuukautta ja tuli taas aika lähteä kampaajalle.

Viime kesäkuussa kyllästyin katselemaan ärsyttävää kuontaloani. Olen värjännyt hiukseni viimeksi alkuvuodesta 2014, eli pian tulee kolme vuotta täyteen oman värin kasvattamista. Olen tässä välissä leikannut muutamaan otteeseen latvoja pois, viimeksi toukokuussa napsaistiin 10 senttiä kuivaa latvaa, mutta mulla on silti edelleen aika reippaasti tätä vanhaa värjättyä tukkaa jäljellä. Vaikka maailman mahtavin tukkavelho, Hair Mondon Annakaisa, värjäsi hiukseni ihan oman tukan väriseksi silloin viimeisellä värjäyskerralla 2014 alussa, ovat nämä latvat tietenkin tässä vuosien varrella haalistuneet ihan älyttömästi. Niiden väri on jotain tosi ällöttävää palaneen näköistä oranssia, joka tulee esiin aina tietyissä valoissa ihan karmealla tavalla. Tukkaa oli tosi ärsyttävä laittaa mitenkään, koska auki näytti, kun mulla olisi huono liukuvärjäys rumalla sävyllä. Kiinni laittaessa sitten taas esim nuttura oli aivan eri värinen kuin juuri ja se kontrasti oli aivan kamala.

Mulla oli jo 2014 sinettipidennykset juurikin Annakaisan taikomana ja niistä satoi hurjia kehuja ihan ulkomailta pr-tilaisuuksiin saapuneista superammattilaisista asti. Päätin siis kokeilla taas sinettejä ja menin Hair Mondoon konsultaatioon tilaamaan sopivan väristä tukkaa. Kerroin Annakaisalle, mitä on mielessä ja luotin hänen taitaviin käsiinsä ja tadaa! Ilman mitään värjäämistä, mun kamala oranssi latva oli yhtäkkiä poissa. Tukka oli ihanan tuuhea ja hyvinvoivan näköinen ja se oma väri korostui aivan upeasti. Olen ollut sinetteihin niiiiiiiiin tyytyväinen! Annakaisa on ihan huikea kampaaja ja sinetit olivat todellakin niin luonnolliset ja huomaamattomat, ettei niitä ole kukaan huomannut. Pituutta mulle ei laitettu lisää, koska sitä mulla on ollut ihan omasta takaa, mutta tuuheutta sen sijaan sain tosi hyvin. Hiusten laittaminen ei ole ikinä ollut näin helppoa, koska niitä ei tarvitse laittaa. Jotenkin vaan pidennysten kanssa se oma tukkakin asettuu paremmin ja itseasiassa voi paremmin, koska tulee automaattisesti kiinnitettyä enemmän huomiota hiusten hoitamiseen.

Nämä sinetit säilyivät aivan loistavasti vielä siinäkin kohtaa, kun tukka alkoi olla ihan ylikasvanut. Nyt mulla on kuitenkin aika huonossa kunnossa tukka, kun sinetit ovat tosiaan olleet jo sen viisi kuukautta päässä, eikä siinäkään vielä mitään, mutta kun se Kreikan reissu ja 7 päivän jatkuva suolavesialtistus teki tosi huonoa. Siitä reissusta asti mulla on takuttunut tukka tosi helpolla ja nyt onkin aika ottaa nämä sinetit pois. Tai siis hetkeksi!! Koska ne on pakko saada takaisin, tämä on oikeasti maailman paras tapa pitää omasta tukasta huolta ja näyttää edustavalta! Ihan huikeeta, kun ei tarvitse nähdä hiusten kanssa vaivaa. Kun menee oikeasti osaavalle ammattilaiselle niin sinetit voi tuoda ihan uskomattoman muutoksen arkeen ja ulkonäköön. Suosittelen kyllä niin lämpimästi, vaikka ei sitä pituutta tahtoisikaan. Se tuuheus yksinään jo tuo niin ison eron ja tietty, jos ei minun tapaani tahdo värjätä tukkaa niin pidennyksillä saa sen ruman vanhan värin paremmin piiloon siksi aikaa, kun sitä yrittää kasvattaa pois.

Mulla on tosiaan tavoitteena kasvattaa oma väri takaisin ihan kokonaan ilman, että joudun kauheasti tinkimään pituudesta. Sanoisin, että tässä on vielä sellaiset kaksi vuotta kasvatettavaa! Sillä aikaa aion ihan ehdottomasti luottaa pidennyksiin, sillä en vaan yhtään halua palata takaisin vanhaan. Varailen nyt aikaa tähän sinettien poistoon ja täytyy myöntää, että pelottaa ihan pikkuisen. Jos tää tukka onkin ihan kamala! En tiedä oikeastaan, onko pidennyksissä jotain suositeltua taukoaikaa, vai vaikuttaako tauon pitäminen edes mitään? Mun täytyy kysyä sitä Annakaisalta ja sen suosituksen mukaan sitten varailla seuraavaa laittoa, enkä malta odottaa sitä. Oioioi. Tästä tuli tällainen oikea maanantaiaamun rakkauden tunnustus!

Onko teillä ollut pidennyksiä? Etenkin sinettejä? Oletteko pitäneet taukoja vai aina huoltaneet suoraan putkeen?

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Axu on ihan huippu! <3 Käydään siis samalla kampaajalla. 😉

Mullakin on ollut pidennyksiä, lähinnä sen takia et oon yks kaks halunnut paljon pituutta. Tuuheutta löytyy omasta takaa aika kivasti.
Sulla on kyllä kieltämättä tosi makee tukka, olen sitä joissain kuvissa todellakin ihastellut.

Avatar

Meitsillä oli sinetit kaksi vuotta takaperin ja vihasin niitä sydämeni kyllyydestä 😀
Ne takutti mun tyven täysin rastoille, kutitti ja ihan oikeesti pilas mun päänahan.
Tässä sitä taas näkee sen et mikä toiselle on kauhistus, on toiselle suuri ilo :p

Avatar

Miulla on sinetit,mutta ei siksi että omat hiukset ois ikävän väriset vaan on niin ohuet hiirenhännät että hyh :D. Sinetit on kyl huiput kun niin huomaamattomat ja kestää pidempään kun vertaa teippeihin 🙂

Avatar

En oo kokeillut pidennyksiä, mutta omaa väriä täälläkin kasvatetaan. Vaihtelen tyyliä muuttamalla blondattujen latvojeni sävyä suoraväreillä. Silti tiedän, että tulen kyllästymään hetkessä, kun oma väri on kasvanut esiin kokonaan! 😀

Avatar

Mulla lähti sinettien jälkeen ihan hirveesti omaa tukkaa niiden mukana 🙁 Mulla on ollut pidennykset varmaan kaikilla mahdollisilla tekniikoilla ja ompelupidennykset niistä ehdottomasti parhaimmat. Mä en pitänyt taukoja ja käytin pidennyksiä n. 5 vuotta putkeen. Oma tukka meni niin järkyttävään kuntoon (toki oli osittain myös värjäysten syytä) että se oli pakko leikata long bob -pituuteen. Kasvattelin sitä sen jälkeen 5 vuotta ja luovuin kokonaan pidennyksistä, vaikka vaikeeta olikin. Mun kampaajaystävä joka on tuntenut mut lapsesta asti, sanoi ettei mun tukka oo varmaan koskaan ollut niin paksu ja pitkä kun nyt. En IKINÄ enää koskekaan pidennyksiin 😀

Mut ihana kuulla että sulla on hyviä kokemuksia nimenomaan just sineteistä! Tosi luonnollisen näköinen lopputulos ainakin 🙂

Avatar

Mulla on ollut tuo sama tilanne ja mä oon tuskaillu mun kellertävän oranssien latvojen kanssa ikuisuuden ja inhosin niiden väritystä niin paljon niinkun säkin! Mulla on myös tosi pitkä tukka, mutta varaa ei ois ollut pidennyksiin, niin aloin käyttää colormaskin sävyttäviä hoitsikoita. Nyt melkein koko tukka on vaaleenruskee eikä latvat onneksi enää yhtä kauheen sävyset kun aiemmin, mutta voin samaistua sun fiiliksiin niin paljon! 😀 Ihanat hiukset sulla muuten nyt!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä