Toinen todellisuus

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’Sandviks1′ title=’Toinen todellisuus’]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tää on sellainen postaus, että kuvien vaan oli ensin annettava puhua puolestaan, enkä halunnut keskeyttää sitä tekstillä. Koska minä <3 kirjat, tää on niin lähellä sydäntä. Olen siis mukana Lifien ja Sandviksin kampanjassa ja pääsen hyvän tekosyyn turvin hölisemään ummet ja lammet yhdestä mun lemppariasiasta koko maailmassa.

Kirjat on aina ollut mulle sellainen pakopaikka, toinen maailma, missä kaikki on hyvin. Ja parempaa. Olen nauttinut lukemisesta ihan aina. Opin lukemaan tosi ajoissa ja kirjoista tuli mun paras ystävä. Ekaluokalle mennessä turhautti istua lukutunneilla kuuntelemassa, kun muut tavasivat, kun itse sait luettua sen koko kirjan kymmenessä minuutissa. Kolmannella tai neljännellä luokalla saatiin valita pulpettikirjat, joita sai sitten aina ennen tunnin alkua lueskella hiljaa omalla paikalla. Suurin osa luki Ellaa ja Patea, tai muita ihania nuorten kirjoja. Minä lainasin Kotiopettajattaren romaanin.

Kävin kirjastossa lähes poikkeuksetta joka päivä koulun jälkeen. Lukutahtini oli niin reipas, että sain rahdata kirjoja edestakaisin päivittäin, mutta ei se haitannut, koska nautin siitä niin paljon. Kirjasto oli maailman ihanin paikka ja uppouduin aina hyllyjen väliin jopa tunneiksi. Luin sikinsokin kevyttä ja vakavampaa kirjallisuutta, rakastin ponityttökirjoja yhtä paljon kuin klassista brittikirjallisuutta. Herra Darcy ja Edward Cullen ovat molemmat mahtuneet uniini. Aina kirjaa lukiessa näin ne kaikki tapahtumat ja tunsin eläväni niissä mukana. Tunsin kaiken ihan täysillä, aina volat kaakossa. Lukeminen oli mun rakkain harrastus ja siitä en voisi ikinä luopua.

Topias sitten taas on se toinen ääripää. Lempikirjaa kysyessä hän kysyy lasketaanko akkarit. Se on mulle jotain niin kummallista! Koulussakin oli aina tosi outoa, miten hirveän monelle se pakollinen äikän tunnilla luettava kirja oli ainoa kirja, mitä he ikinä tulevat lukemaan. Kun itse sitten taas ahmi kaiken, mitä käsiinsä sai. Mulla on sellainen olo, että he, jotka eivät ole ”löytäneet” lukemista, missaavat elämässä jotain suurta. Ja mä en missään nimessä halua meidän lasten missaavaan tätä upeaa yhteyttä, minkä lukemisesta voi löytää!

Kun aloin odottaa Avaa, meidän äiti kertoi tosi pian yhden jutun, mikä hänellä ensimmäisenä tuli mieleen tulevasta ensimmäisestä lapsenlapsesta. Hän sanoi, että omien vanhojen kokemustensa takia hän on vuosikausia sitten luvannut itselleen, että jos lapsenlapsi tulee pyytämään, että lukisitko mummi kirjan, hän ei ikinä kieltäydy. Ja se on musta aivan ihanaa. Lukemaan pyytävä lapsi on yksi maailman ihanimmista jutuista. Siinä on jotain niin upeaa, sellainen uteliaisuus, elämänilo ja luovuus. Niitä mä näen, kun mietin lukemista. Haluan lukea meidän lapsille mahdollisimman paljon ja haluan kannustaa heitä sitten tulevaisuudessa lukemaan itse mahdollisimman paljon. Paitsi että lukeminen tekee hirveän hyvää lapsen kehitykselle, se tekee hyvää mielikuvitukselle, luovuudelle ja koko persoonalle.

Olisin itse ollut aivan riemuissani lapsena tällaisesta kirjakerhosta, kuten Sandviksin eri vaihtoehdot. Ja olin niin onnellinen huomatessani, miten tämän kirjapaketin saatuaan meidän lapset myös olivat aivan onnessaan ja jäivät vain sänkyyn lukemaan ja lukemaan. Luettiin isänpäivänä varmaan kymmenen kirjaa, lapset kuuntelivat tarkkaavaisina kainalossa vuorotellen isiä ja äitiä ja sitten taas väleissä selasivat itse kirjoja läpi ja tutkivat ihmetellen kaikkia kuvia, tunnistivat kirjaimia ja miettivät erilaisia tarinoita. Kirjakerho on kyllä niin uskomattoman antoisa palvelu, että jos siitä oikeasti osaa ottaa kaiken irti, ei sen arvoa edes voi mitata rahassa. Ainakaan tällaiselle ihmiselle kuin minä. Lapsille nämä kirjat avaavat ihan uuden maailman, aikuiselle ne avaavat ihan uuden mielenkiinnon iltasatuja kohtaan, kun saa lukea aina uusia satuja.

Teillä olisi nyt aivan huippu mahdollisuus tämän blogikampanjan ajan tutustua myös Vaukirja-kerhoon ihan ilmaiseksi! Sandviksillä on yleensäkin näitä ilmaisia tutustumistarjouksia, joissa ei tarvitse maksaa kirjapaketista kuin postikulut, mutta nyt teidän ei tarvitse maksaa niitäkään! Ei mitään kuluja tai sitoutumista, ihan vaan ilmainen ihana tutustumispaketti, johon voit valita lapsen iän ja omien mieltymyksien mukaan neljästä vaihtoehdosta sopivan paketin.

Tämä jäsenyys on siis äärimmäisen helppo, eikä velvoita mihinkään. Ei ole mitään minumitilauksia tai irtisanomisaikaa, kaiken saa hoidettua omien jäsensivujen kautta ja edulliset paketit voi tilata ihan millä tahansa toivomallaan tahdilla. Kannattaa siis ehdottomasti nyt tilata tämä ilmaine tutustumispaketti ja sitten jatkaa jäsenyyttä, jos tykkäätte siitä! Kirjakerho on myös aivan ihana idea joululahjaksi omalle tai tuttavan lapselle. Sandviksin kirjakerhoja löytyy ihan kaiken ikäisille lapsille, joten kannattaa tsekata ne kaikki; Twinsy, Vaukirja ja Disney -kerho.

Millaisia ajatuksia teillä on lukemisesta? Olisi ihanaa kuulla teidän lapsuuden lukukokemuksista nyt, kun ne ovat etenkin Avan kanssa niin tapetilla! <3 

Yhteistyössä Sandviks ja Lifie

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Hei, kiitos tästä yhteistyöpostauksesta! Liityin tuohon Twinsy-kerhoon, on varmasti todella kiva kohta 9-vuotiaalle tytölleni, jota yritän kannustaa lukemaan. Hän ei ole kauhean innokas itsekseen lukemaan, mutta kuuntelee edelleen mielellään kun luemme ääneen. Jospa tuossa kerhossa olisi mieluisia kirjoja, jotka innostaisivat kirjojen maailmaan! Olen nimittäin itsekin lapsena lukenut aika paljon, ja olisi ihanaa jos lukemista tulisi harrastus myös omille lapsille.

Avatar

Minä olen myös aina ollut todella kova lukemaan ihan pienestä asti ja nyt omassa kodissakin on oma ”kirjasto”, johon olen keräillyt erilaisia kirjoja, joita voin aina sieltä käydä lukemassa joko uudestaan tai ihan uusia kirjoja, jotka odottavat vuoroaan. Aika unelma tälläiselle lukutoukalle!

Ala-aste ikäisenä luin usein yömyöhään salaa peiton alla taskulampun valossa. Muistan vieläkin kuinka Harry Potter ja Azkabanin vanki oli vain aivan pakko saada lukea loppuun ja sainkin sen kouluaamuna klo 4 yöllä vasta luettua 😀 Oli väsymyksen arvoista! Suosikkejani olivat pienempänä fantasia kirjat, mutta vanhetessa myös kauhukirjallisuus ja romaanit tulivat elämääni. Stephen Kingin kirjat olivat kyllä hitsin pelottavia :S
Sain aina jouluna lahjaksi toivomiani kirjoja eli minun lukemis harrastusta on kyllä tuettu ja äiti on aina ollut iloinen, että luen ahkerasti vieläkin. Pikkusiskoni luki myös ahkerasti, mutta on vähentänyt näin aikuisikään tullessa. Koulussa mäkin olin se, joka valitsi niitä kirjoja joita monet muut eivät halunneet lukea ja Ylpeys ja ennakkoluulo oli muuten omia suosikkeja, joten Mr. Darcy <3

Minäkin aina ihmettelen kuinka mieheni ei oikeastaan ole koskaan lukenut kirjoja! En osaisi elää ilman kaikkia ihania kirjoja ja minä koen, että hän jää paljosta paitsi, kun ei halua tarttua kirjaan. Meillä ei ole lapsia, joten minulle ei ole ajankohtaista lapselle lukeminen ja kirjoihin tutustuttaminen, mutta jos joskus saan lapsia, varmasti tulen lukemaan heille aivan pienestä asti 🙂 Olen myös kaksikielinen (Suomi-Englanti) ja kirjojen avulla on todella hyvä myös vahvistaa mahdollisen lapsen kaksikielisyyttä, kirjoista oppii niin paljon uusia sanoja ja tapoja ilmaista asioita, että ehdottomasti niitä kyllä tässä mielessä hyödyntäisin.

Emilia Huttunen

Voih, kuulostaa niiiiin tutulta!! <3 Mä aina juoksin äkkiä laittamaan valot pois, kun meidän rappusista kuului aina selkeä narina, kun vanhemmat tuli alas tarkistamaan 😀 Sit aina esitettiin nukkuvaa ja äkkiä takaisin kirjan pariin!

Avatar

Olin lähes samanlainen lukutoukka kuin sinä pienenä! Ja meidän kolmevuotias tykkää ja on aina tykännyt lukemisesta 🙂 Toisinaan hän asettelee pehmolelut tai nuket nätisti sängylle ja lukee heille <3 Tää oli taas hyvä muistutus siitä kuinka tärkeää on pyhittää joka päivä pieni hetki lukemiselle<3

http://www.lily.fi/blogit/living-linda

Emilia Huttunen

Voi ihana <3

Avatar

Ihan vaan rakentavaksi palautteeksi, vaikka jos vaan ei oo aikaa, niin ei oo aikaa. Mutta mun mielestä ois kiva lukee tosi pitkästä aikaa sun blogista ihan kunnon postauksia, ei yhteistyö- tai miniatyyripostauksia. Kunnollisia, ihan oikeesti susta ja sun elämästä (syvällisemmin) kertovia postauksia ei oo ollu pitkään aikaan, kun taas näitä yhteistyöpostauksia on ihan koko ajan. Ite en ainakaan näitä mainostuksia jaksa enää lukea.

Avatar

Lisään vielä, että tiedän, ettei oo mikään pakko lukea, enkä luekaan. Käyn vaan aina katsomassa sun blogista, olisko tämä postaus semmonen kiva, minkä haluais lukea. Ihania kuvia tässäkin postauksessa, mutta mielenkiinto vaan loppu täysin siinä vaiheessa, kun tajusin että tämäkin on taas yhteistyössä jonkun kanssa tehty. Blaah.

Emilia Huttunen

Olen tässä kuussa postannut nyt 12 kertaa. Näistä 3 on yhteistyöpostauksia, joiden eteen olen nähnyt paljon vaivaa. Esimerkiksi tässä postauksessa on yli puolet Sandviksiin liittymätöntä mielestäni hyvin onnistunutta tekstiä, joten en ymmärrä, miten se, että kyseessä on kampanjapostaus, yhtäkkiä mitätöi sen, että postaus on todellakin kunnolla ajatuksella kirjoitettu.

Näiden yhteistyöpostausten lisäksi on siis tässä kuussa tullut 9 muuta postausta. Niistä 0 on ”miniatyyripostauksia”. Jokainen kertoo mun ajatuksista syvällisemmin, tai meidän aidosta arjesta. Joten en nyt valitettavasti näe tälle kommentille mitään pohjaa, kun sen tarkoituksena tuntuu olevan vain pahoittaa mieleni ja moittia kirjoittamiseni laatua, vaikka olen tässä kuussa nähnyt todella paljon vaivaa blogin eteen.

Ennen palautteen antamista kannattaa mielestäni miettiä, onko sille syytä.

Avatar

Erika. Mun mielestä Emilia (toisin, kuin moni muu ison luokan bloggari) osaa hienosti yhdistää yhteistyöpostauksissaan tuotteiden käytettävyyden omien ja AITOJEN kokemustensa pohjalta ilman, että nämä kuulostaisivat lainkaan mainostamiselta. Myös Emilian tyyli tehdä näitä sun ”Blaah”-postauksia on mun mielestä aina tosi avoin (joskus, jopa tosi henkilökohtainenkin ;)), perhekeskeinen ja humoristinen ilman, että tässä tehtäisiin hirveää mainoshuudatusta. En aina edes tajua, että postaus on nimenomaan yhteistyöpostaus, koska teksti on tosi syvällistä ja kotoista. Ja hei tällä Emilia sen leipänsä tienaa perheensä eteen ja teksteistä huomaan miten paljon hän niihin arvokasta aikaansa panostaa. En kyllä tajua kuinka syvälle Emilian sisään (ihan kirjaimellisesti ;D) sun pitäisi päästä, jotta se olisi tarpeeksi ”syvällistä” sulle…

Emilia jatka samaan malliin! Olet vahva esimerkki meille monille äideille ja naisille, jotka saavat teksteistäsi runsaasti piristystä päivään ja tärkeää vertaistukea, unohtamatta mahtavia arkea helpottavia vinkkejä, joita tuotepostauksillasi meille tarjoat! <3

Emilia Huttunen

Voi kiitos Nitta, aivan ihana kommentti!! <3 Ihanaa kuulla, että oon sun mielestä onnistunut, sillä juuri tuohon oon pyrkinyt <3

Avatar

Ihana postaus! <3

Avatar

Niin ja sellainen lisätoive vielä, että voisit vaikka joskus listata suosikkikirjojasi samaan tyyliin kun noita leffasuosituksia nyt oot viime aikoina antanut. Itellä ois kova lukuinspis päällä, mutta aikaa ei ole raahautua kirjastoon haahuilemaan ja etsimään sopivaa kirjaa. Joten ”ystävän” suositus olisi paikallaan! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä