Blogin kuukausikatsaus – Marraskuu

Voi vitsi kun olen tässä loppukuusta odottanut innoissani tämän postauksen tekemistä, sillä tiesin, että tästä kuusta on niiiiiin paljon kivempi kirjoitusaihe! Jos heti tähän alkuun kokoaa fiiliksiä, niin olen marraskuun työpanokseeni erittäin tyytyväinen. Mutta kerrataanpa vähän, että mitä tässä kuussa tapahtui ja miksi! Lokakuun kuukausikatsauksen löydät täältä.

Marraskuu lähti käyntiin sillä, että sain muutamankin viestin liittyen verotuloihini, sillä Iltalehti teki tämän perinteisen ”Bloggaajien verotiedot” -artikkelin, josta tänä vuonna sitten löytyivät myös omat tuloni. Mutta tästähän pitäisi ehkä olla jopa otettu? Tässä kun ollaan pitkällä linjalla tuotu perheblogeja osaksi niitä vakavasti otettavia blogeja niin onhan se hienoa, että meidänkin genre on tuossa listassa, jossa perinteisesti on vain muotibloggaajia. Oli se kyllä hurja fiilis tajuta, että koko Suomi näkee Iltalehdestä ne omat tulot, etenkin kun se artikkeli roikkui siellä suosituimmissa aiheissa. En oikein ole varma, mitä mieltä olen ylipäätänsä tästä verotietojen julkistamisesta.

Eihän ne palkkatulot mitään suuria salaisuuksia ole ja musta palkka on muutenkin Suomessa hirveän tabu aihe, mutta ehkä sille on syynsä. Kyllähän nuo verotietojen julkistamiset herättävät joka vuosi hirveästi draamaa ja pahaa mieltä. Ja esimerkiksi jotkut kansanedustajien palkat sun muut nyt ymmärtääkin, että onhan se ihan absurdia, kun julkisuudessa huudellaan, että kaikessa pitää säästää, mutta omat palkat tuplataan. Mutta kun puhutaan ihan yksityishenkilöistä niin en millään ymmärrä sitä haloota. Kateus? Tuntuu tyhmältä, koska melko varmasti jokainen on palkkansa ansainnut ja tehnyt sen eteen kovasti töitä. Ehkä sen muiden ansioiden miettimisen sijaan pitäisi keskittyä miettimään, että mitä minä voin itse tehdä, jotta ansaitsisin enemmän? Oli tämä kyllä aika kumma tilanne, etenkin kun sain sitten lähipäivinä koko ajan kuulla palautetta tuloistani 😀

Postauksia tuli marraskuussa 29 kappaletta. Eli 9 enemmän kuin lokakuussa! Lokakuun 20 postauksesta 9 oli tökeröitä täytepostauksia, mutta marraskuussa näitä tuli hurjat nolla kappaletta. Ja siitä olen tosi ylpeä! Pidin alusta asti tasaista tahtia yllä, niin ei tullut kertaakaan sellaista ”pakko postata äkkiä vaan jotain” -tilannetta. Postauksien pituus vaihteli, mutta mitään hirveän lyhyttä en kirjoittanut. Muutaman ihan kilometripostauksenkin sain näköjään aikaiseksi! Jokaiseen postaukseen olen melko tyytyväinen.

marraskuu

Kamppispostauksia oli marraskuussa seitsemän. Omia yhteistöitä oli kaksi. Tämä marras-joulukuu on näin joulun alla aika täynnä kaupallista sisältöä, mikä on mun mielestä ihan kiva, koska sitä kautta saa myös paljon esimerkiksi lahjaideoita. Ja kun bloggaajille ei mitään lomarahoja heru niin nämä kamppiskaudet ovat meille kiva mahdollisuus saada siinä samalla vähän ylimääräistä. Tärkeintä kuitenkin on aina se, että sopiiko kyseinen postaus oman blogin ilmapiiriin ja kokeeko bloggaaja lukijoidensa hyötyvän yhteistyöstä. Jos ottaa ihan mitä tahansa kamppiksia vastaan, tekee se pidemmän päälle vain hallaa itsellekin.

Yhteensä siis tuli tässä kuussa 9 kaupallista postausta, eli ei-kaupallisia jäi 20 kappaletta. Aika hyvä suhde omasta mielestäni! Lokakuussa tämä kaupalliset ja ei-kaupalliset -suhde oli 7-13. Mun mielestä tässä kuussa kamppiksetkin oli aika hyvin toteutettuja ja ilmeisesti muutkin olivat sitä mieltä, sillä sain ensimmäistä kertaa ikinä kommentteja, joissa kehuttiin, että olipa hyvin toteutettu yhteistyöpostaus!

Kaupallisista postauksista lempparini oli tässä kuussa joko tämä Momzien postaus tai Toinen todellisuus, koska kirjat <3 Muusta sisällöstä lempipostaukseni oli ehkä Alusvaateopas kurvikkaille mimmeille TAI Mielenterveyskuntoutujan elämää TAI Brassisokerointi videolla, koska se nyt vaan oli aika hauska.

Videoista puheenollen, tässä kuussa tuli kaksi videota, sekä yksi videosisältöä käsittelevä postaus. Youtube -kanavani löytyy tosiaan täältä, sen löytää myös Youtuben hausta nimellä Emilia Huttunen. Tässä kuussa myös Topias innostui ehdottamaan meille yhteistä videota, mutta te toivoitte tosi paljon siitä sellaista ”päivä videolla” -tyyppistä, joten toteutan sen sillä tyylillä! Luultavasti tässä joulukuun aikana, heti kun tulee sellainen hyvä kuvauspäivä. On nimittäin vähän hankala kuvata meidän yhteistä päivää, kun olen päivän koulussa ja Topias on iltavuorossa. Emme näinä viikkoina näe toisiamme oikeasti ollenkaan, se on vähän ahdistavaa.

Kommentteihin olen tässä kuussa ehtinyt vastata aika huonosti. Sain todella huomata, että kun olen nyt postannut niin paljon enemmän ja laadukkaammin, ei sille vastaamiselle meinaa löytyä aikaa. Aion kyllä vastata kaikkiin tämän kuun kommentteihin! Mutta se jää joulukuun puolelle, sillä koulu vie nyt niin paljon aikaa. Kommentteihin vastaaminen lukee tehtävälistassani, jossa on myös kaikki muut hommat, jotka minun pitää hoitaa ensi viikon tentin jälkeen. Sitä ennen minun täytyy keskittyä kouluun enemmän! Odotan niin innoissani joululomaa, vaikka se jääkin aika lyhyeksi, sillä viimeisen esseen palautus on 20.12. ja koulu alkaa taas 2.1.

Lokakuussa listasin mielestäni kuukauden huonoimman postauksen, mutta tässä kuussa en ehkä sitä enää halua valita, koska kuukausi oli kaikenkaikkiaan mielestäni todella onnistunut. Toteutin myös jonkin verran postaustoiveita, joten olisi kiva kuulla teiltä niistä palautetta! Ehkä olenkin vain yksin sitä mieltä, että tämä oli oikein onnistunut kuukausi?

Olisiko teillä postaustoiveita joulukuulle? Tai parannusehdotuksia tämän marraskuun pohjalta?

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Itse näen palkat kyllä hyvinkin eriarvoistavana. Varmastiko miljonäärisukujen lapset raatavat satakertaisesti saadessaa satakertaisen palkam yrityksen omistajina verrattuna esimerkiksi kuutena päivänä viikossa työskentelevään ja tärkeämpää työtä tekevään sairaanhoitajaan? Tässä siis sinulle yksi esimerkki, jossa palkka ei ole mitenkään työmäärään suhteutettu. Olisi tärkeää, että tämän suhteen avattaisiin silmät eikä kateuskortti!

Esim. bloggaajien tulot kiinnostavat, koska bloggaajat itse niitä yleensä salailevat. Varmasti kiinnostaisi minkä tahansa ammatin palkka, jos sitä ei olisi julkisesti tiedossa.

Bloggaaminen on myös monelle harrastus, joten sikäli ymmärrän puheet, etteivät bloggaajat ansaitse suuria tulojaan.

Avatar

Annoin lokakuun koostepostaukseen vähän kritiikkiä niistä täytepostauksista, niin nyt oli kyllä tosi kiva kuukausi blogin kannalta kun tuli paljon sisältörikkaita postauksia! 🙂

Postaustoiveina olis kiva kuulla teiän jouluperinteistä, Avan ja Nompun kuulumisia ja jotain koontia, fiiliksiä ja muuta juttua koulusta nyt kun eka lukukausi alkaa kohta puoliin olemaan purkissa! 🙂

Avatar

Parasta on lukea:
-susta tai perheestäs
-innostuksesta liikuntaan, laihdutuksesta?
-perinteistä jouluun, uuteen vuoteen yms.
-ootko opettanu lapsilles jo jotain mikä kaduttaa?
-jos saisit käsikirjoittaa tulevaisuutesi, miltä elämä näyttäisi 10 vuoden päästä, ”elämän haveet”
-unelmahäät
Yms. 🙂

Mutta sellaset kamala stressi/kiire tai anteeks kun en oo tehty sitä ja tätä.. postauksia en kaipaa itse ollenkaan. En sano, että pitäisi näyttää elämän olevan ihanaa ruusuillatanssimista, mutta sellaisia ei mielellään lue, vaikka kuitenkin luen kaikki mitä postaat 😀

Avatar

Olisi kiva saada joulukuussa esim. jotain joulukalenterin tyyppistä. Esim. Joka päivä eli 24 syytä miksi tykkää joulusta/teidän jouluun valmistumisen vaiheita tai jotain päivän positiivisia lauseita tms 🙂
Tai esim. Millainen on täydellinen joulukuusi tai jouluruokapöytä, kuvia miten paketoit lahjat tänä vuonna, terveellisiä jouluruokavinkkejä? …
Hyvää joulun odotusta teidän perheelle! 🙂

Avatar

Minäkin annoin kritiikkiä täytepostauksista viimeksi, ja nyt muutoksen on tosissaan huomannut täällä lukemispuolellakin – on ollut tosi hyvä kuukausi blogissasi nyt, hyviä tekstejä! Hyvä sinä! 🙂

Avatar

Kosin matkasta olisi ihana kuulla, itsekin olen sinne lähdössä lasten kanssa keväällä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä