Tänä jouluna…

1482689990023

Meillä oli aivan ihana joulu! Aamulla lapset juoksivat suoraan sängystä täyttä vauhtia joulukuusen luo ihmettelemään lahjoja ja niitä availlessa menikin sitten seuraava tunti. Sitten syötiin koko perhe riisipuuroa ja löhöiltiin yökkäreissä siihen asti, että Topias lähti lasten kanssa saunaan ja minä aloin valmistella lähtöä. Mentiin tätini luokse koko suvun voimin syömään ja sinne tuli sitten myös joulupukki, joka toi jokaiselle yhden lahjan. Joulupukin lähdettyä tosin löydettiin vielä eteisestä viisi (!!!!) säkillistä lahjoja lapsille. Meillä oli taas tämä tuttu kympin lahjan perinne, eli meidän suvussa ostetaan aina yksi kymmenen euron lahja, lahjottavat arvotaan yleensä meidän mamman tai Aden synttäreillä marraskuussa, ja pukki sitten tuo ne kympin lahjat jokaiselle aattona. Muita lahjoja ei anneta, vaikka joidenkin onkin välillä vaikea noudattaa tätä sääntöä.

Mulla oli vähän hankala joulu, sillä aloin heti sisälle astuttuani reagoida kissoihin ja aitoon joulukuuseen, eikä aivastelusta meinannut tulla loppua. Kurkkuni alkoi turvota niin pahasti, että jouduin poistumaan yhdessä kohtaa ulos ja päädyin istumaan 45 minuuttia yksin kylmässä autossa, jotta pystyisin taas hengittämään. Oli ihan kamala olo, mutta onneksi sekään ei saanut meidän ihanaa joulua pilattua! Droppasin itseni ihan tappiin asti, jotta selviäisin vielä loppuillan, sillä syömisten ja lahjojen avaamisen jälkeen siirryttiin Topiaksen äidin luo viettämään joulua ja siellä on myös kissa. Aivastelin vielä koko aamun tänään, kun ei millään meinannut mennä allergia ohi noin pitkän altistuksen jälkeen, mutta nyt illalla on vihdoin alkanut helpottaa!

Meidän lapset saivat aivan ihania lahjoja ja meillä oli tänään ihan huikea päivä, kun pidettiin omat rääppiäiset, rakennettiin legoilla, pelattiin kaikkia uusia pelejä ja testattiin kaikki uudet lelut. Äitikin oli ollut kiltti, sillä pukki toi lapaset, tuikkuja ja kynttilöitä, arpoja, rahaa, tatuointilahjakortin, suklaata, suihkusaippuaa ja rocky roadia kummipojalta. Me tehtiin Avan ja Nompun kanssa heidän kummeille kotitekoista kuorinta-ainetta ja miespuolisille baileys-kaakao -settejä, ja niitä sitten jaettiin, kun kummit piipahtivat tuomaan lahjoja lapsille. Isovanhemmille annettiin lisäksi lasten koristelemat tiskirätit ja -harjat, isoisovanhemmat saivat tyynyliinat Avan piirtämillä kuvilla jokaisesta isoisovanhemmasta.

Nyt on niin ihanan jouluinen fiilis, että huhhuh ja sen kruunaa huomenna se, kun päästään vihdoin katsomaan jotain joululeffoja! Aamulla nimittäin astellaan vihdoin ostamaan uusi telkkari, on tässä jo kaksi kuukautta oltukin ilman.

Toivottavasti teillä on ollut ihana joulu! <3 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Voisko tosta itsetehtävästä kuorinta-aineesta saada ohjetta? 🙂 omalla äidillä on synttärit tulossa tammikuussa ja ois ihan huippulahja hänelle, hän kun rakastaa sekä kosmetiikkaa että itsetehtyjä lahjoja!

Avatar

Vähän ehkä tyhmä kommentoida tästä, mutta ajattelin vinkata itsekin tosi pahasti kissoille allergisena. Kirjoitit menneesi autoon istumaan, että allergia lieventyisi. Itse oon huomannut, että usein autossa ollessa allergiakohtaukseni eivät tunnu menevän ollenkaan ohi, ja joskus ne jopa pahenevat. Kannattaa ennemmin mennä vaan ihan raikkaaseen ulkoilmaan, mulla ainakin aukeaa hengitys siellä sata kertaa nopeammin kuin autossa, jossa ilma seisoo eikä vaihdu tarpeeksi tehokkaasti. Ihana kuulla, ettei allergia kuitenkaan pilannut sun joulua kokonaan 🙂 Kaikkea hyvää ja ihanaa uutta vuotta teidän perheelle!

Emilia Huttunen

Oot kyllä varmasti oikeassa! Mun oli tarkoitus mennä itseasiassa ulos, mutta en uskaltanut seistä siellä pimeässä metsänreunassa yksin….. 😀 Autossa heitin ovet lukkoon niin oli vähän turvallisempi olo! 😀

Avatar

Ihanalta kuulostaa joulu paitsi nuo allergiat. 🙁

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä