VAIVATTOMASTI VAIHTELUA ARKIRUOKAAN

[mittaustagi]

Ruoanlaitto tuntuu kiireisen arjen keskellä usein todella työläältä, aikaavievältä ja uuvuttavalta. Ehkä koska kaapissa on ainakin meidän kohdalla usein sitä sun tätä, mutta sitten kun haluan tehdä tiettyä ruokaa, löytyy aineksista vain puolet. Usein tulee tehtyä sitä samaa vanhaa ruokaa, joka tulee rutiinilla, eikä vaadi suurta panosta, koska sitä tahtoo päästä mahdollisimman helpolla. Nyt ollaan herätty kuitenkin Topiaksen kanssa huomaamaan, että ruoanlaitosta voi selvitä helpolla myös ilman sitä makaronimössöön tai jauhelihakastikkeeseen turvautumista. Tässä meitä on auttanut Sannan ruokakassi, jonka kampanjassa olen mukana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sannan ruokakassi on palvelu, joka toimittaa kotiovellesi reseptit ja raaka-aineet monipuoliseen kotiruokaan. Ruokakasseja on saatavana erikokoisia perheen koon ja illallisten määrän mukaan. Meille itsellemme tuli 4 hengen ruokakassi viideksi päiväksi. Palvelu säästää sinut ennakkosuunnitellulta ja päivän ruuan miettimiseltä, sillä voit vain valita mukana tulevan reseptivihon ohjeista yhden joka päivä. Sannan ruokakassin tuotteet ovat huolella valittuja ja kassissa käytetään aina kotimaista lihaa ja kananpoikaa, paljon kotimaisia kasviksia sesongin mukaan, sekä usein luomutuotteita. Tuontikasviksia käytetään etenkin talvisin, monipuolisuuden takaamiseksi. Sannan ruokakassi seuraa WWF:n kalaopasta, ja kasseissa ei käytetä koskaan punaisella merkittyjä kalalajeja. Sen lisäksi, ettet joudu miettimään, mitä ruokaa tekisi, et joudu myöskään miettimään, että syödäänkö meidän perheessä nyt tarpeeksi terveellisesti, sillä Sannan ruokakassin monipuolisuuden takaa se, että kaikki kokonaisuudet ovat ravitsemusneuvonantaja Sannan suunnittelemia.

Tämän viikon ruokakassissa oli neljää eri ruokalajia, joista yksi oli kahdelle päivälle. Tämä on loistava tapa säästää vielä enemmän aikaa siinä ruoanlaitossa! Viikon kassista löytyi aineet seuraaviin illallisiin: Hunaja-valkosipuli-kanaa paahdetuilla perunoilla, hampurilaiset maissintähkien kera, kalkkunaleikkeet appelsiinikastikkeella ja chili-lime-punakampelaa riisin kera.

Kaikki Sannan ruokakassin reseptit ovat olleet todella helppoja ja nopeita. Sekä tietenkin äärettömän herkullisia!! Ollaan säästetty ruokakassin kanssa aikaa, hermoja ja rahaa, sillä ylimääräiset ostokset jäävät pois, eikä jääkaappiin jää mitään vanhentumaan, kuten meillä yleensä tuppaa käymään. Ruoka-aineet ovat olleet todella tarkkaan laskettuja! Esimerkiksi hampurilaisten seuraksi lisäsimme ranskiksia, kun niitä sattui olemaan pakkasessa, mutta emme sitten edes jaksaneet syödä niitä, kun hampurilaisista ja maissintähkistä tuli jo ihan täyteen. Koko systeemi on vaan järjettömän fiksu, ollaan oltu hirveän tyytyväisiä. Hävikkiä ei ole, eikä edes Topias jää nälkäiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sannan ruokakassi jaetaan näppärästi maanantaisin kotiovelle, kahdessa erillisessä kassissa, joista toisessa on ne suoraan kylmään turvaan tarkoitetut tuotteet. Ruokakassi siis sisältää kaikki illalliset, eli kaupassa pitää toki vielä itse käydä, mutta kyllä tässä säästää kivasti niitä jo aiemmin mainitsemiani hermoja, aikaa ja rahaa, sillä kaupasta ei tarvitse hankkia kuin maitoa ja aamiaistarvikkeita. On ollut ihanaa, kun ei ole kertaakaan tarvinnut miettiä, että mitäs me oikein syötäisiin, ja mitäs nyt ostettaisiin, ja kun jääkaapissa on sitä ja tätä niin, mitä me näistä tehdään, kun ei ne oikein sovi yhteen. En osannut arvata, kuinka paljon valmis resepti ja valmiit aineet helpottavat ja nopeuttavat ruoanlaittoa. Etenkin kun kaikki reseptit ovat olleet ihanan yksinkertaisia, mutta silti hirveän monipuolisia! Ei ole todellakaan vaihtelusta puutetta. Olen katsonut kuolaten näitä seuraavan viikon annoksia ja minun on kyllä pakko itsekin hyödyntää tähän postauksen loppuun tuleva alennuskoodi ja tilata ensi viikolle Sannan ruokakassi, jossa tällä kertaa on tarjolla rapeita kananugetteja mangodipillä, mozzarellakuorrutettua uunimakkaraa perunamuusilla, tagliatellea katkaravuilla, sekä pohjoisafrikkalaista kanapataa.

Neljän hengen perhekassin hinta on 74€. Kassi sisältää raaka-aineet ja reseptit kolmeen illalliseen. Valittavana on myös viisi illallista sisältävä kassi, gluteeniton perhekassi, pikakassi ja hedelmäkassi. Lisää tietoa kaikista vaihtoehdoista ja niiden hinnoista voit lukea Sannan ruokakassin kotisivuilta.

Palvelu toimii siis pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla, sekä laajenee nyt Tampereelle, Turkuun ja Lahteen. Myöhemmin tulossa on vielä Vaasa ja Jyväskylä. Olen kyllä niin iloinen, että Sannan ruokakassia saa nyt Turustakin, ja se onkin herättänyt jo paljon mielenkiintoa ystäväpiirissäni. Sannan ruokakassin kotisivuilta voit vielä tarkistaa, toimitetaanko palvelua juuri sinun alueellesi. Ruokakassit tosiaan toimitetaan maanantaisin klo 16.30-21.30 välillä, joten varmasti jokainen löytää sen itselleen sopivan ajan tuosta. Ruokakassit toimitetaan katkeamattomassa kylmäketjussa, suoraan kotiovelle. Jos toimituksen aikaan ei ole kotona, ruokakassit jätetään ovelle ja asiasta ilmoitetaan tekstiviestillä tai puhelinsoitolla.

Toivon todella, että tekin inspiroidutte testaamaan Sannan ruokakassia ja nyt siitä saakin alennuskoodilla MUTSISON17 8 euron alennuksen! Alennuskoodi syötetään tilauslomakkeeseen tilauksen aikana. Ollaan oltu koko perhe todella vaikuttuneita tästä palvelusta ja voidaan kaikki sitä lämpimin mielin suositella! Jopa meidän nirsot lapset ovat innostuneet kokeilemaan uusia ruokalajeja ja ollaan alettu löytää uudestaan se kokkaamisen ilo, kun siitä on tehty niin vaivatonta ja kuitenkin vaihtelevaa. Ihan huippua! Herkullisia hetkiä teille kaikille tämän tutustumistarjouksen parissa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteistyössä Sannan ruokakassi

Kommentit

15 kommenttia
Avatar

Tämä ruokakassi palvelu olis mun mielestä myös hyvä lahjaidea vaikkapa juuri vauvan saaneelle perheelle! Voisi mennä vielä vaikka itse tekemään jonkun niistä aterioista perheelle lahjan lisänä

Avatar

Hei onks tästä saatavilla gluteeniton kassi (esim noi hamppari sämpylät)? Eiks sulla ja avalla ollu keliakia? Vai muistanko iha väärin? Muistaakseni niissä parissa leipäpostauksessa oot asiasta maininnut? Ois kyl kiva jos on gluteeniton versio ja ilman lisämaksua saatavilla.

Emilia Huttunen

Ei ole keliakiaa, mutta gluteeni tekee mulle vatsan kipeäksi 🙂 Ja on saatavilla gluteeniton kassi!! 🙂

Avatar

Tilaisin heti, jos toimittaisi Lietoon. Oon jo aiemmin meinannut tilata, mut ei ni ei. 🙁

Emilia Huttunen

Voi ei 🙁 Olisiko siitä kauheasti vaivaa, jos sen tilauksen vaikka tilaisi jonkun kaverin luokse ja hakisi siitä heti? Kannattaa laittaa palautetta, jotta tuolla tiedetään, mihin palvelua kaivattaisiin! 🙂

Avatar

Tulipa tosi sopivaan kohtaan tämä yhteistyöpostaus koska oon tosi paljon viimeiakoina miettiny tota sannan ruokakassia! Sais vähän monipuolisiutta ilman että tarvii tehdä itte aivotyöskentelyä. Nyt tän alekoodin takia kokeilen ainakin, katotaan jäänkö koukkuun

Emilia Huttunen

Hei ihanaa! 🙂 Kieltämättä nyt on kyllä paljon ollut tämä Sannan ruokakassi esillä ja itsekin olin miettinyt sitä, kun pääsinkin tähän kamppikseen! 🙂

Avatar

Moikka!

Haluaisin tuoda myös hieman toista näkökantaa ylistyspuheellesi. Olin puolivuotta Ruotsissa töissä, ja asuin ruotsalaisen perheen luona ja hoidin heidän lapsiaan iltapäiväisin. Heille toimitettiin joka toinen viikko vastaava Linas matkasse, työ yritys on Sannan ruokakassin takana ja siis luultavasti samat reseptit pyöri länsinaapurissakin.

Olin aluksi aivan ihastunut ruokakassiin, mutta pikkuhiljaa se alkoi ärsyttämään. Viikos ruuissa oli kaksi ’nopeaa’ kaksi ’medium’ ja yksi vaikea, kertoi siis lähinnä, kuinka kauan ruuanlaittoon menisi aikaa ja kuinka työlästä se olisi. En tiedä, mikä on ruotsalaisten nopeaa ruuanlaittoa, mutta itse ainakin kaipasin pitkän työpäivän jälkeen murua rinnan alle aika vikkelästi. Nopeissakin ruokalajeissa kesti vähintään 30min, ennen kuin ruoan sai lautaselle, puhumattkaan näistä medium-vaihtoehdoista. Lapsuuden kodissani olen myös tottunut syömään seuraavana päivänä lounaalla töissä eilispäivän tähteitä, ja noista ruuista harvoin jäi yli. Olen myös suhteellisen kokenut ruuanlaittaja, ja minua ärsytti reseptin seuraaminen ja se että, yksinkertaisesta ja hyvästä ruuasta piti tehdä hirveällä vaivalla ’erikoista’ (esim. uunilohi) Toihan kassi toki uusiakin makuelämyksiä ja lajeja pöytään, eli ei ihaan suteen mennyt.

Samanlaiseen lopputulokseen, vaivattomaan ruuanlaittoon ja monipuolisuuteen pääsisi suunnittelemalla viikon ruokalistat ja käymällä kaupassa sen mukaan. Samalla saisi itse päättää, mitä syödään, että kassissa tulevat omat inhokit (esim sienet tai muut) ei menisi hukkaan. Toki tuokin tarvitsee vaivaa ja viitseliyttä.

Halusin vain kertoa myös toisenlaisesta kokemuksesta, kun yhteistyöpostauksissa tupataa ylistämään tuotteita ihan taivaaseen saakka mainitsematta yhtäkään huonoa puolta 🙂

Avatar

Tämä sun ”kritiikkisihän” ei nyt nyt sitten kohdistu tuohon itse tuotteeseen , vaan sä kritisoit tässä itseäsi. Sua vaan ärsytti. Mitä, jos meitä muita ei ärsytäkään?

Avatar

Musta tää oli tosi hyödyllinen kommentti ja oli mukava saada asiaam toisenkin näkökulma. Tässä näkökulma oli vielä hyvin perusteltu. Emilialla kuitenkin ilmeisesti vielä aika lyhyt kokemus ruokakassimenetelmästä, niin mukava kuulla miltä se pitämmällä aikavälillä on tuntunut. Itselle nimittäin heräsi pohdittavia kysymysiä, mihin vastaus tässä kommentissa tulikin. Kiitos siis tästä kokemuksesta ja näkökulmasta!

Emilia Huttunen

No voi harmi! Me ainakin koettiin kahden viikon reseptit tosi helpoiksi ja jopa tuon punakampelan teki ihan 15-20 minuutissa, eikä meillä mennyt mihinkään kovin pitkää aikaa. Itse halutaan myös aina nopeasti ruokaa ja sen takia usein sorrutaankin pikaruokaan nälkäisinä, mutta nyt kun ruoka-aineet ja reseptit olivat valmiina, ei haettu kertaakaan pikaruokaa. En osaa sanoa, voihan se olla, että pidemmällä aikavälillä kyllästyy, mutta näkisin, että sellaisenkin ihmisen tapauksessa tämä palvelu voisi olla erittäin kannattava esimerkiksi joka toinen tai joka kolmas viikko tilattuna 🙂 Jos tahtoo ruoasta jäävän tähteitä seuraavalle päivälle (kassissahan on aina yksi kahden päivän ruoka) niin ainahan voi tilata 4 hengen perheelle 5 hengen kassin, jolloin sitä ruokaa jäisi sitten sen verran? Pitää kyllä se vielä sanoa, että en ole tästä jättänyt mitään kritiikkiä pois, vaan mulle ei vaan herännyt mitään kritiikkiä, sillä meille ei tätä samaa ongelmaa/mielipidettä tullut 🙂

Avatar

Hänhän kertoi tunteista ja fiiliksistä, mitkä ruokakassi sai aikaan? Eli kassin jotkut ominaisuudet. Jos tuote saa ärsyntyymään, on siinä jokin asia, mikä ei sovi juuri tuolle henkilölle. Itsekin tykkään laittaa ruokaa oman vision mukaisesti, enkä ollut huomannut ajatella että alituinen reseptin tarkkailu voisi käydä hermoille, ja jos soveltaisi oman mielen mukaan niin kassin tuotteista jäisi ehkä osa käyttämättä.

Heti jos joku tuo asillisesti oman mielipiteensä esille, häntä vastaan hyökätään. huoah

Emilia Huttunen

Nohnoh, ei kai tässä kukaan hyökkää mihinkään suuntaan, kaikki saa toki kertoa mielipiteensä 😀 Mutta siis, tosta reseptin noudattamisesta tuli mieleen, että myös me sovellettiin kyllä reseptejä ja se onnistui hyvin, eikä hävikkiä tullut, kun aineita oli helppo käyttää muissakin jutuissa 🙂

Avatar

Mä kanssa miellyin heti tuohon kassiin. Otin 5 päivän kassin ja osa meni heti pakastimeen (meitä on vain 3). Ruokaa tuli runsaasti, riitti seuraavallekin päivälle. Ja itse en orjallisesti noudattanut reseptiä enkä aio niin jatkossakaan tehdä 🙂
Kaikenkaikkiaan mahtava palvelu.

Avatar

Kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta! Kyllä mä käyn itse listojen kanssa kaupassa ja kokkaan itse mut eipä tuo haittaa jos vuoden 52 viikosta muutama ois vähän erilainen jonkun toisen suunnittelema. Mut onkohan saatavilla vege kasseja?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä