HÄÄKAKKU: NAKED/DRIPPED CAKE

IMG_20170128_184519

Me oltiin tänään koko perhe Turun häämessuilla kiertelemässä ja vaikka messut olivat mielestäni todella pienet ja vähän petyin siihen kokonaisuuteen, löytyi sieltä kuitenkin kivasti lähialueen palveluntarjoajia. Love Me Do -messuihin verrattuna tarjonta oli kuitenkin äärettömän suppeaa, mikä oli mielestäni aika kummallista, kun Love Me Do oli vieläpä ilmainen tapahtuma ja Turun häämessut olivat maksulliset.

Mutta kuitenkin, erinäisten leipomoiden tsekkailusta innostuneena me nyt päädyttiin Topiaksen kanssa valitsemaan hääkakkua. Ollaan jo jonkin aikaa sitä mietitty, sillä halutaan saada myös kakun tekijä varattua ajoissa, mutta nyt ollaan varmoja siitä, että meidän hääkakusta tulee tällainen naked cake / dripped cake -sekoitus. Näiden ideoiden pohjalta laitoin sitten tässä äsken illan (yön) myöhäisinä tunteina tarjouspyyntöä menemään sekä kaikille tänään messuilta bongaamilleni leipomoille että muille googlettamalla löytämilleni paikoille. Mulle tuli vähän yllärinä, kuinka vähän Turussa on loppujen lopuksi leipomoita! Tai ainakaan sellaisia, jotka löytyvät hääkakkuja googlettamalla.

Vielä en tiedä, mitä tähän kakkuun tulisi koristeeksi, mutta onhan tässä vielä aikaa päättää. Jotenkin tykkään ajatuksena rosmariinista, sillä se sopisi ehkä häiden yleisilmeeseen, mutta en tiedä vielä, onko se jo liian simppeliä. Mietittiin Topiaksen kanssa, että yksi hauska makuvaihtoehto voisi olla porkkanakakku. Siis se ihan perinteinen porkkanakakku sillä ihanalla vaalealla kuorrutteella, joka sitten tässä hääkakussa olisikin kuorrutteen sijaan täyte. Nam! En vain tiedä, miten sen koostumus kestää tätä muotoa, mutta nämä leipurit varmasti osaavat sanoa mielipiteensä siitä. Tai luoda siihen ideaan perustuvan kerroskakku-ystävällisen vastineen.

Minä en oikein välitä perinteisestä täytekakusta ja juustokakut eivät ole meidän makuumme ihan tarpeeksi juhlavia. Topias ensin pelästyi nakukakkujen karua ulkomuotoa, mutta kun esittelin hänelle toinen toistaan hienompia kakkuja, hän alkoikin innostua niistä. Naked/dripped cake on kyllä meille varmasti se ihan täydellinen vaihtoehto! Odotan tosi innolla näiden leipomoiden vastauksia. Huomenna voisi kyllä varmuuden vuoksi vielä tuoreilla silmillä googlettaa lisää leipomoita, jos on joku helmi päässyt menemään ohi.

Mitäs tykkäätte tästä inspiraatiokollaasistani? Jonka kuvat olen törkeästi tallentanut Pinterestin kakkukansiostani. 

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Meillä oli myös naku porkkanakakku hääkakkuna

Avatar

Meillä oli viime heinäkuussa omissa häissä perinteisen kermatäytekakun tilalta porkkanakakku! Ei kylläkään kerroskakkuna vaan kolmella eri tasolla. Vieraat vähän hämmentyivät, mutta tykkäsivät erilaisuudesta! Oli kesän kuumin päivä, ei kellekään olisi kermakakku maistunutkaan. ja meillä päälle tullut kuorrute oli juurikin valuttamalla tehty että ihana kuorrute näkyi myös sivuilta.. Nam se oli hyvää! Päädyttiin tähän just sen takia ettei ite olla mitään täytekakkuihmisiä ja porkkanakakku meidän ykköslemppari.

Emilia Huttunen

Oi, kuulostaa ihanalta!! 🙂 Muutenkin musta tuntuu, että perinteiset kakut eivät juhlissa ikinä uppoa niin hyvin, mutta kaikki vähän erilainen maistuu ihan eri tavalla!

Avatar

Ihanan näköisiä kakkuja, mutta miten ihmeessä noita leikataan 🙂 Itselle aina juhlissa se kakun leikkaaminen on kamalaa, jos toiset odottaa jonossa takana eikä itse meinaa saada sitä palaa siitä millään. Voi olla kyllä ihan minun ongelmani eikä kukaan muu mieti tälläisiä 😀 Itse juhlissa olleena olen aina tyytyväinen, jos kakkuina onkin muuta kuin kermakakkuja, vaihtoehtoja kun nykyään on niin paljon.

Emilia Huttunen

Haha en ole tullut ajatelleeksi! 😀 Se muoto tulisi olemaan varmaan enemmän tuon vasemman alakulman kaltainen, luulisi että sen leikkaaminen kyllä onnistuu, kun aloitetaan ylimmästä kerroksesta 🙂 Kerrokset toki on korkeita, mutta pitää vaan ottaa siihen kakkulapion seuraksi veitsi, että saa leikattua ohkasia paloja!

Avatar

Heips, nyt kun sulla on postausintoa, niin saisimmeko me sen teidän lomareissu-postauksen luettavaksi? 🙂

Emilia Huttunen

Joo mun on pitänyt kaaaauan tehdä se…. 😀 Mä yritän saada sen nyt tossa helmikuussa kun nää hätäsimmät hääjutut alkaa olla hoidettu ja on taas enemmän aikaa! 🙂

Avatar

Jos et ole vielä pyytänyt tarjousta Gaggui-kahvilasta niin suosittelen ottamaan sinne yhteyttä! Tekevät nimittäin ulkomuodoltaan juuri tuon tyyppisiä kakkuja ja ne kakutkin ovat AIVAN ihania. Meidän hääkakut tulivat heiltä ja olivat aivan upeita. Suosittelen lämpimästi!

Emilia Huttunen

Joo sieltä pyysinkin myös! 🙂 Toivottavasti ens viikolla saan kaikilta tarjoukset ja päästään päättämään! 🙂

Avatar

Mä kävin kanssa eilen Turun häämessuilla ja täsmälleen samat fiilikset jäi. Olihan se sinänsä kiva MUTTA todella paljon kaikkea hääfiilistä nostattavaa puuttui. Peruspalveluntarjoajat (catering ja valokuvaus) olivat vahvasti esillä, samoin kuin sormukset, mutta olisin kovasti kaivannut nimenomaan visuaalisesti inspiroivampaa hääfiilistelyä kuten mekkoja, kutsuja, koristeita jne.

Teidän kukkaideat kuulostavat täydellisiltä!

Emilia Huttunen

Sama mulla! 🙁 Etenkin kun meillä on jo catering, kuvaaja ja juhlapaikka, niin ihan hirveästi ei löytynyt uutta. Sormuksia oli paljon, mutta niihin oli ainakin siihen aikaan hirveät jonot ja tiskeillä oli niin paljon ihmisiä, että en jaksanut odottaa kaikkiin. Sisäänkin joutui jonottamaan aika pitkään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä