RENTOA JA ELEGANTTIA – HÄÄKUKAT

IMG_20170128_230545

Kirjoittelinkin tuossa yöllä, että eilisen häämessukäynnin jälkeen innostuimme lähtemään valitsemaan kakuntekijää, mutta sen lisäksi päätimme nyt varata kukat häihin. Laitoin tuossa illan ja yön aikana sähköpostia useammalle löytämälleni kukkakaupalle ja pyysin tarjousta ajattelemastani kokonaisuudesta.

En ole vielä yksityiskohdista ihan varma, mutta RAKASTAN harsokukkaa. Se on mielestäni niin aliarvostettu, ihana, kaunis, yksinkertainen ja elegantti kukka. Aina asetelmia ostaessani valitsen mukaan harsokukkaa, joten tiesin heti haluavani sitä häihin osaksi asetelmia. Mutta päädyttiinkin sitten ottamaan harsokukka koko koristelun päätähdeksi!

Harsokukan kaveriksi sopii mielestäni hirveän hyvin eukalyptus, sillä sen ihanan harmahtava sävy tuo harsokukan todella oikeuksiinsa. En oikein välitä kirkkaan vihreästä, enkä halua hirveästi vihreää häiden värimaailmaan, mutta eukalyptus on sävyltään juuri minun silmääni miellyttävä. Sitä löytyykin meiltä kotoa aina harsokukan kaverina.

Morsiuskimpun kanssa olin vähän kahden vaiheilla, että olisiko se ihan kokonaan harsokukkaa, vai tuleeko siihen mukaan jotain muuta, mutta luulen, että siihen tulee harsokukan ja eukalyptuksen seuraksi jotain toista vaaleaa kukkaa. Mahdollisesti myös jotain puuterisävyjä… Pitää miettiä! Aikaahan vielä on miettiä, kunhan nyt saataisiin se varaus hoidettua, ettei tarvitse sitten enää miettiä sitä. Mieluummin varaan kaiken todella ajoissa, ettei sitten käy niin, että hääpäivämme onkin kaikilla jo varattu ja joudumme ottamaan kalleimman vaihtoehdon.

Harsokukka tulee kyllä sopimaan meidän häihin kuin nenä päähän. Sen rentoudessa on jotain niin hurmaavaa. Ajattelin pöytäkukkien sopivan juurikin sellaisiin erittäin rentoihin pyöreisiin maljakoihin, ja sitten niiden joukkoon haluan jotain kynttiläsettiä. Ehkä oikein sellaisia ihanan vanhanaikaisia kynttiläjalkoja. Täytyy tehdä sitten jossain kohtaa koekattaus, jotta pääsen näkemään ihan luonnossa, miltä kaikki ajatukseni näyttävät, ja miten ne sopivat yhteen.

Mitäs tykkäätte kukka-ajatuksistani? Onko harsokukka teille tuttu? Se on myös aika edullinen vaihtoehto ja kukat ovat ehdottomasti sellainen kohde, jossa yritetään nyt säästää!

Kuvat: Pinterest

Kommentit

14 kommenttia
Avatar

Sain lahjaksi kimpun jossa oli harsokukkaa. Melkein samantien jouduni nyppimää ne pois kimpusta voimakkaan hajun takia joka sai tuoksuherkän voimaan pahoin. Kannattaa varmistaa ettei valitsemasi lajike haise. Tuoksusta ei tässä yhteydessä voi puhua.

Avatar

Ihanalta näyttää kukkasuunnitelmat! Oon floristi ite, pakko siks kommentoida. Neilikat sopis harson kans, mun lemppari neilikka sävyistä on persikka, vaalea sellanen, ihana! Ja jaloleinikki, vai onko se liian romanttinen tyyliltään?

Pöytäkukiksi käytetään nykyään tosi paljon harsoa pelkästään, en tiiä oliko se sullakin ajatuksena? Pätkittynä maljakkoon (tai suolakurkkupurkkeihin yms 😀 ). Saa edullisesti näyttävää ja superkaunista.

Emilia Huttunen

Haha mun piti googlettaa neilikka 😀 Mutta tuttu kukkahan se oli, sitä oon käyttänyt harsokukan kanssa joskus! 🙂 En tiedä kukista oikeasti mitään, valkkaan vaan aina sitä, mikä miellyttää silmää. Mut neilikka vois ehdottomasti olla hyvä vaihtoehto! Toi jaloleinikki näytti myös kivalta! Se on vähän rennompi kuin ruusu, joten voisi sopia tosi hyvin! Joo pöytäkukkiin tosiaan ajattelin ihan vaan sellaisia rentoja harsokukka-asetelmia, just johonkin tollaisiin siisteihin maljakkoihin 🙂 ajattelin sekoittaa pöytiin isompia ja pieniä asetelmia ja ne pienet voisin laittaa tollaisiin hillopurkkeihin!

Avatar

Harsokukka on ihanan hentoista, hyvä valinta 🙂 kannattaa pöytäkoristelussa miettiä ettei liian korkeat asetelmat pilaa näkö- ja keskusteluyhteyttä toiselle puolelle pöytää. Olen istunut useimmissa häissä ja juhlissa joissa vieraat siirtelevät korkeita kynttilänjalkoja ja kukkamaljakoita pois edestä tai jopa lappeelleen pöydälle heti juhlan alussa 😀

Emilia Huttunen

Hei hyvä pointti! 😀 Täytyy pitää mielessä, ettei käy juuri noin! 😀

Avatar

Kukka valintanne ei yllätä. Oon kukkakaupassa töissä ja 99% morsiammista ottaa häihinsä juuri kuvailemasi laisia kukkia. Harsokukka varsinkin on tosi yleinen ja tulee varmasti olemaan vielä pitkään. Eli olen eri mieltä siitä, että se olisi mitenkään aliarvostettu kukka. Ihana ja elegantti kylläkin. Sitten vielä itse tuunatut maljakot niille niin avot on jokaisen morsiammen pinterestunelmat totta! Itsellänikin oli harsokukkaa häissäni, tosin ei niin hallitsevasti kuin monilla juuri siksi, etten halunnut että omat häät ja kukat on niinkun kaikilla muilla.

Emilia Huttunen

Heh, mä en sitten taas ole nähnyt ikinä suomalaisissa häissä harsokukkaa, vaikka oon niitä aika paljon kuvannut 🙂 Mulla ei ole väliä sillä, mitä muilla on, kunhan on sellaista, mitä itse haluan 🙂

Avatar

Mulla oli hääkimpussa neilikkaa ja harsokukkaa, todella kaunis ja simppeli kimppu, ja hinta oli tosi edullinen 🙂 mielestäni sopi yhteen suht näyttävän hääpuvun kanssa.

Emilia Huttunen

Luulen, että mulle tulee myös aika näyttävä puku, joten senkin puolesta tollainen kivan simppeli kimppu tosiaan sopii hyvin! 🙂

Avatar

Itse floristiksi opiskelleena (allergian takia en saanut suoritettua loppuun 🙁 ) hurahdin jo opiskelu aikoina eustomaan. Mielestäni aivan aliarvostettu ja niin kaunis kukka. Kukaan ei tunnu ikinä tietävän mikä se edes on 😀
Erilaiset eukalyptukset myös suosikkejani 🙂

Emilia Huttunen

Haha munkin piti googlettaa taas 😀 Mutta kivalta näyttää tosiaan! 🙂

Avatar

Täällä myös floristi jolta varoituksen sana eukaluptyksen käytöstä asetelmissa, osa lajikkeista ovat nimittäin tosi voimakkaan tuoksuisia ja hyvin allergisoivia. Kannattaa ottaa huomioon jos löytyy vieraista tuoksuyliherkkiä. Harsokukasta löytyy kotimaista ja ulkomaista versiota, joista kotimainen on myös erittäin voimakkaan tuoksuista, itselläkin teettää välillä vaikeuksia työskennellä kyseisten kukkasten kanssa..muutoin kyllä hyvä valinta, saa supernättiä ja näyttävääkin edullisesti 🙂

Emilia Huttunen

Mä olen tosi allerginen, mutta eukalyptuksesta mulle ei ikinä ole tullut mitään 🙂 Ja jos sattuu käymään niin, että tulisikin, niin eipä sitä kimppua onneksi kauaa pidellä! 😀 Oon muuten lukenut monesta paikkaa, että harsokukka haisee, mutta mulla ei ole ikinä haissut 😮 oonkohan menettänyt hajuaistini, vai onko vain aina osunut sellaista lajiketta…

Avatar

Hei Emilia,
Ihanaa seurata häidenne suunnittelua. Menimme mieheni kanssa naimisiin syksyllä 2015 ja häitämme juhlitiin Kankaisten kartanossa.
Paikka on täydellinen 🙂
Muistaakseni juhlapaikkaan ei saanut tuoda korkeampia kynttilänjalkoja turvallisuussyistä. Heiltä löytyi ainakin tuolloin reilu vuosi sitten lainattavaksi matalia kirkkaita tuikkualustoja.
Ihanaa alkavaa viikkoa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä