HÄIDEN BUDJETTI

Nyt tulee sitten tämä aihe, mikä on monia kiinnostanut. Eli kuinka paljon aiotaan laittaa häihin rahaa, miten säästetään häitä varten, mihin menee eniten rahaa ja kaikki muu rahaan liittyvä. Vähän nousee tässä jo ensimmäistä kappaletta kirjoittaessa hikikarpaloita otsalle, sillä raha on varmasti häiden suurin stressinaiheuttaja. Ei se suunnittelu minua stressaa, se on ihanaa. Mutta raha, oih ja voih.

coins-912719_1280

Kun lähdin alunperin miettimään häitä, ajattelin tuttavilta kuultujen hääbudjettien perusteella, että okei. Kymppitonni on se meidän raja, sen enempää ei häihin laiteta. Kyllähän kymppitonnilla nyt täytyy saada hyvät häät. Se on kuitenkin vain yksi päivä ja 10 000 euroa on isoiso raha. Sitten alettiin miettiä, mikä meille on tärkeää ja pakollisten kulujen jälkeen budjetissa olikin jo 8000 euron lovi. Hups. Aloin vihdoin vääntää budjettilaskelmia ja yritin arvioida kaikkeen meneviä summia. Arvioin mielestäni todella alakanttiin ja mietin, että säästän tuossa ja tuossa ja tuossa. Laskemani summat ovat kyllä todellisuudessa ihan liian pieniä, enkä vieläkään tiedä, miten saan kaiken mahtumaan budjettiin. Minimisummia pohdittuani laskin kaiken yhteen ja pum. 24 800 €. Miten ihmeessä päädyttiin yhtäkkiä 10 000 euron budjetista 25 tonniin?

Ei muuta kuin takaisin budjetin ääreen miettimään, mistä kaikesta voisi säästää. Tällä hetkellä ollaan nyt mietitty, että yritetään saada häiden budjetin rajaksi 15 000 euroa. Se on vielä sellainen summa, mitä ajatellessa ei pyörry. Mutta vaikka 15 000 euroa on iso raha, ei siihen loppujenlopuksi mahdu paljon mitään. Häissä on niiiiiiiin paljon kaikkea, että jostain on pakko joustaa, joten nyt sitten vain pyritään säästämään kaikissa lopuissa hankinnoissa.

Tiedetään, minkä verran meidän pitää säästää rahaa, mutta ei vielä olla varmoja, mistä se säästetään. Ajateltiin katsoa nyt vain niin, että laitetaan kuussa se tietty summa meidän häätilille säästöjen jatkoksi ja katsotaan, miten käy. Yritetään säästää kaikessa mahdollisessa. Luovuttiin tämän vuoden lomareissusta. Minä päätin peruuttaa synttärini. Ollaan vaan arjessa mahdollisimman tarkkoja rahan kanssa. En ole koko vuonna käynyt shoppailemassa, ja yritän välttää sitä viimeiseen asti. Yritetään ottaa tästä säästämisestä nyt sellainen elämäntapa, että eletään ihan minimin mukaan. Häät ovat kuitenkin meille niin tärkeät, että mieluummin kituutetaan ja vietetään upeat häät kuin eletään normaalisti ja juhlitaan pienesti.

Mutta jos mennään asian esittelyn ohi suoraan asiaan, niin tässäpä on teille nyt näytille meidän budjettia! Tästä puuttuu vielä osa jutuista kokonaan, ja kaikessa ei ole summaa ollenkaan, ja jotkut summat sitten taas ovat aivan alustavia suuntaviivoja. Nuo nollat ovat sellaisia, joista en tiedä vielä yhtään mitä teen. Mutta tämä on alku:

BUDJETTI

 

Vihkiminen 0€
Juhlatila 1800€
Valokuvaus 2500€
Videokuvaus 1550€
Hääauto 500€
Bändi 1300€
Jousikvartetti 450€

Catering 3500€
Tarjoilijat 600€
Yöpala 200€
Kakku 500€
Karkkibuffet 100€
Alkoholi 800€
Muut juomat 100€

Hääpuku 1000€
Sormus 800€
Kampaus 90€
Meikki 200€
Kengät 80€
Korut 0€
Huntu 100€
Alusvaatteet o€
Sukkanauha 10€
Laukku 0€
Takki 0€
Pidennykset 150€
Sokerointi 120€

Puku 700€
Kengät 100€
Sormus 100€
Parranajo 0€
Kello 0€
Paita 40€
Rusetti 20€
Alusvaatteet 30€
Sukat 15€
Kalvosinnapit 0€

Kaasojen puvut 0€
Bestmanien puvut 0€
Meikit 0€
Kampaukset 0€
Lasten asut 250€
Lahjat 0€

Morsiuskimppu 60€
Vieheet 40€
Pöytäkukat 220€
Seurueen kimput 100€

Save the date 60€
Kutsut
Ohjevihot
Ohjelmat
Menut
Paikkakortit
Kiitoskortit
Seinäprintit

Tuolihuput
Organzanauhat
Kattolakanat
Kynttilänjalat
Maljakot
Kynttilät
Kyltit
Vessakorit
Lautasliinat
Aterimet
Pöytänumerot
Hääparin pöytä
Vieraskirja
Pöytäkoristeet

Vieraslahjat
Hääyö
Häitä edeltävä yö
Aamiainen
Brunssi
Lasten viihdytys
Photo booth
Kertakäyttökamerat
Polaroid -kamera
Huomenlahjat

Tästä versiosta tulee jo 18 125 euroa, eikä siihen ole laskettu läheskään kaikkea, joten tässä on selkeästi paljon kohteita, joissa pitää joustaa ja säästää. Meidän häistä alkaa muotoutua nyt velkavankilan näköinen pelottava möykky, joten jotain pitää tehdä. Selkeistä säästökohteita toki olisi, mutta tekee niin pahaa luopua niistä.

Joten missä säästetään?

 

Bändi on ehkä isoin säästökohde. Siihen menee kuitenkin ainakin se 1300 euroa, kun taas spotify on kaikessa arkisuudessaan ilmainen. Bändi vaan toisi niin ihanasti tunnelmaa ja surettaa ajatella, ettei meillä olisi bändiä.

Sormukset. Pitäisiko minun kuitenkin ostaa joku mahdollisimman edullinen rivitimanttisormus, vaikka se ei sytytä?

Häitä edeltävä yö. Olisi ihanaa yöpyä hotellissa tai jossain huoneistossa, mutta ehkä tämä pitääkin tehdä niin, että Topias jää vaikkapa kotiin ja minä menen vanhempieni luo.

Meikki. Ehkä pitäisi vain harjoitella ahkerasti ja meikata itse… Tahtoisin vain hirveästi ammattilaisen tekemän upean meikin! En kuitenkaan tahdo ihan mitä tahansa meikkiä, vaan sellaisen upean hollywood-kardashian-supercontour -setin. Joten ihan mikä tahansa meikkaaja ei käy…

Kaasojen kimput. Pitäisikö näistä luopua? Mutta tuntuu hölmöltä, että kaasot kävelevät ilman mitään alttarille. Mutta sitten taas ne kimput ovat kädessä sen vartin, mikä vihkimiseen menee, joten tuntuu hölmöltä laittaa rahaa siihen varttiin. Olisiko jotain vaihtoehtoista halvempaa juttua kaasoille?

Pöytäkukat valitsin jo mahdollisimman edullisesti, mutta ehkä niitä pitäisi olla vielä vähemmän.

Kaikki printit päätin jo suunnitella ja toteuttaa itse, sillä siinä säästää hyvin. Voin aina pyytää luokkakavereilta apua, jos en osaa tehdä jotain. Nyt pitäisi vain kysellä painotaloista tarjouksia…

Kaasojen puvut eivät toivottavasti syö lompakkoani yhtään. Ihanat kaasoni ovat halukkaita maksamaan omat pukunsa ja minä puolestani yritän etsiä mahdollisimman edulliset vaihtoehdot, jottei heillä menisi niihin paljoa rahaa. Edelleen yksi hyvä vaihtoehto on, että tekisin mekot itse, jolloin maksettavaksi tulee vain kangas.

Bestmanien puvut olisivat niiiiiin hienot, jos ne olisivat samanlaiset. Olin ajatellut vuokrata bestmaneille samanlaiset puvut, mutta Topias ei ole vielä ihan päättänyt, ketä hän pyytää, joten en tiedä vielä yhtään, ovatko he halukkaita osallistumaan hankintaan. Ehkä sitten päädytäänkin siihen, että he tulevat omissa puvuissa ja valkoisissa paidoissa, ja ostan sitten kaikille samanlaiset rusetit noiden kukkavieheiden lisäksi. Etsystä voisi löytyä kaikille rusetit alle satasen.

Tuolihuput olisivat ihanat, siihen vielä organzarusetit kaveriksi, ai että. Mutta jos budjetti on jo näin pahasti räjähtänyt käsiin, täytyy niistä ehkä luopua…

Vieraslahjoista en tahtoisi luopua, mutta mitään ihmeellistä emme kyllä niihin voi nyt laittaa. Budjetin rajoissa on pysyttävä, joten ehkä vieraslahjana voisi toimia vaikka joku suklaakonvehti söpössä pienessä pussissa. En tiedä, pitää miettiä.

Hääyö olisi ihanaa viettää sviitissä, mutta sekin maksaa taas ihan kivasti. Ehkä sviitin sijaan otetaan joku normaali huone. Tai tullaan jopa kotiin. Voisihan se tavallaan olla kiva viettää ensimmäinen yö avioparina ihan omassa sängyssä.

Tulisiko teille mieleen jotain muita kohteita, joissa kannattaisi/voisi säästää? Kaikki budjettivinkit otetaan kiitollisena vastaan!

Kommentit

99 kommenttia
Avatar

Vautsi. Niin hienoa lukea et bändistä ei säästetä. Kyseinen bändi teki meidän juhlista aivan uskomattoman hienot ja saatiin nauttia samasta bändistä vielä monta vuotta meidänki häiden jälkeen, kaverit kun menivät naimisiin 😉 http://lassinpalvelut.com

Avatar

Kokeileppa googlata suodatinpussiruusut, jos niistä saisi tehtyä kaasoille kimput 🙂 Ei tarvisi kävellä tyhjin käsin ja oisi mukavaa tekemistä kaikille yhdessä tai erikseen! Tai maksaa jollekkin, joka ne tekee ja mahdollisesti värjää teeman mukaan 🙂

Avatar

Voisiko Tobias vuokrata puvun ja kengät? Säästäisi ison summan jo siinä Kaasoille en hankkisi kukkia – en omiinkaan häihin niitä heille hankkinut. Ainoastaan kukkaistytöllä oli pieni kimppu, joka illan mittaan toimi heittokimppuna. Oman hääkimppuni halusin säästää ja kuivattaa.
Hääyön vietimme normaalissa hotellihuoneessa, huoneeseen tuodulla aamiasella. Tällä saatiin menoista jälleen muutama satannen pois. Juhlien järjestämisen ja pitkään venyneiden hääjuhlien jälkeen ei sviittiä kaivannutkaan.
Oman sormukseni löysin sattumalta lopettavasta koruliikkeestä, -70% ovh.sta. Sormus oli juuri sellainen mitä etsin, 11 timanttinen rivisormus. Jälleen säästettiin
Tässä muutamia vinkkejä, miten meidän häät saatiin kohtuullisella budjetilla aikaan kesällä -14. Toivottavasti näistä on jotakin apua ☺️

Avatar

Valokuvauksen ja videoinnin voisi jollekin alaa opiskelevalle suunnata, jolloin kuvaus ei maksaisi niin paljoa.
Bändi+jousikvartetti, ehkä valitsisin vain toisen, en kumpaakin jos niihin menee paljon rahaa ja jostain olisi tingittävä 🙂
Etsi huntu käytettynä, jolloin se ei maksa noin paljoa.
Miksi kakku 500€? Aika paljon, kakusta.
Sokerointi pois ja suuntaa se raha tärkeämpään.
Onko häät kesällä vai?
Entä jos kävisitte itse poimimassa kukkia pöytäkoristeiksi?
Anna kassojen maksaa pukunsa, samoin bestmanien.
Ideana ihana, että kustantaa heille vaatteet, mutta jos pitää säästää ja olla tarkka budjetin kanssa,niin säästöä ja vain pakolliset menot oikeasti listaan 🙂

Avatar

Itse kannatan ainakin hääyön, huomenlahjojen, asujen ja koristelujen suhteen säästeliästä linjaa. Jos aiotte juhlia aamun pikkutunneille asti, ei luksussviitistä ehdi nauttia juurikaan, vaan se menee suurelta osin hukkaan. Häämatkalla ehtii sitten nautiskella hotellielämästä 🙂 Myös huomenlahja on omasta mielestäni aika turha juttu. Ihania lahjoja voi ostaa koska vain, niin miksi pitäisi ottaa se ylimääräinen kuluerä juuri häiden yhteyteen? Ostakaa mieluummin lahjat vasta ekana hääpäivänä, kun taloustilanne on ehtinyt vähän tasaantua.

Asuissa kannattaa myös hyödyntää jo ennestään omistamiaan (tai tutuilta lainaksi saatavia) tuotteita. Esimerkiksi korut ovat sellainen juttu, että ainakin minusta oli nimenomaan superihanaa käyttää häissä mummolta rippilahjaksi saamaani korua jonkun uuden ostoksen sijaan, johon ei olisi vielä ehtinyt kehittyä mitään tunnesidettä. Kengät eivät pitkän mekon alta näy, eli niihinkään en rahoja tuhlaisi. Bestmanien puvut ovat myös minusta hyvä säästökohde, vuokrauskin maksaa paljon ja luultavasti heillä on jo ennestään jotkut perus mustat puvut, jotka voi sitten piristää samanlaisilla ruseteilla, kuten totesitkin.

Ja sitten koristeet. Tietysti jonkinlainen yhtenäinen koristelu on kiva ja juhlatunnelmaa nostattava juttu, mutta etsi mahdollisimman edulliset vaihtoehdot äläkä innostu liikaa. Morsiamena sitä tulee helposti pohdittua ja pähkäiltyä joka ikisen nurkan somisteet ja väännettyä pöytäkoristeiksi kalliit viritelmät, mutta itse monissa häissä vieraana olleena voin todeta, etteivät ne koristeet juurikaan vieraiden mieleen jää. Ylipäätään niin asujen kuin koristeidenkin suhteen sanoisin, että vaikka harkittu kokonaisuus ja mieluinen ulkonäkö tietysti tuovat viimeistellyn vaikutelman, tällaisia ulkoisia seikkoja huomattavasti tärkeämpiä ovat häiden ohjelma, ruoka, musiikki ja yleisfiilis – niistä se tunnelma kuitenkin loppujen lopuksi muodostuu, ei siitä, oliko menu printattu kotitulostimella vai painatettu kalliisti 🙂

Avatar

Itsellä on myös häät tulossa ensi vuoden kesänä, joten voin samaistua tähän budjetti-tuskaan. Itse säästetään esim. siinä, että ei tule bändiä (spotify), häävalssin soittaa sulhasen sisko pianolla, hääautona toimii tavallinen limusiini (250€/2h), kaasoja on yksi ja hänelle tulee rannekukka. Rannekukat ovat parhaimmillaan saman hintaisia kuin vieheet. Ja niin tärkeää kuin minulle olisikin saada viehe koko hääseurueen miehille, saattaa se olla että niistä luovutaan. Meidän budjettimme on 10 000 ja siitäkin joudumme ottamaan pari tuhatta ainakin lainaa koska toinen on opiskelija + minulla on huonopalkkainen työ. Mutta zemppiä hääsuunnitteluun!

Avatar

Moi,
Olin kaasona siskoni häissä viime marraskuussa ja meillä oli kimppujen sijaan ranteessa sellaiset kukkakoristeet. En tiedä minkä hintaiset ovat, mutta minusta olivat kiva vaihtoehto kimpulle.

En tiedä minkälainen visio sulla on tuosta hääautosta mutta siinä säästäisi varmasti tuon 500€ kun lainaisi sukulaiselta/ystävältä autoa ja koristelisi kauniiksi 🙂

Avatar

Mun kaasoilla oli myös ranteessa sellanen kukkakoriste (rannerengas aidolla/aidoilla kukilla). Tykkäsivät ja tykkäsin myös itse niistä. 🙂

Avatar

Moikka! Pakko tulla kommentoimaan, kun omat häät oli viime syksynä. Hääkuluissa saa säästeytyä todella paljon jos vaan haluaa.
Esimerkiksi mieheni frakki oli vuokrattuna reilu 100e. Hääpukuni käytettynä ostettuna 350e, näin sormukseen jäi enemmän rahaa sillä se nyt on sormessa loppuelämäni. Kutsut, ohjelmat ja koristeita (esim. Pompomit) tein itse. Facebookin hääkirppiksiltä löytyy kaikkea mahdollista häätavaraa, osa jopa uusia ja käyttämättömiä. Kaasoilla oli hiuskukat jotka muistaakseni oli 8e kpl. Tuolihuput voi vuokrata parin euron kappalehinnalla. Vieraslahjat meillä korvasi karkkibuffet. Tässä nyt ensimmäiset mitä tuli mieleen. Onnea suunnitteluun! 🙂

Avatar

Mulla ja miehellä häät kesällä ja näissä ollaan säästetty:
Morsiuspuku ostettiin käytettynä
Pöytäkukkia tulee vain yksittäisiä lasipulloihin
Bändiksi saatiin miehen ystävät joten siitä rrilu alennus
Hääyö ollaan kotona, kun varmaan tanssitaan aamuun asti!

Meillä panostus ja selkeästi kalleimmat sijoitukset ovat paikka ja pitopalvelu

Sun tekstistä tuli mieleen:
Häämekkoja kannattaa katsoa myös käytettynä. Kauniita 1500e mekkoja myydään ~700e hintaan kerran käytettynä
Upean meikin saa tuon 200e sijasta varmasti satasellakin (itsellä 102e)
Jos ajatuksenne on bailata pitkään yöhön saattaa kotiin yöksi meno olla ihan fiksu idea

Kaikki tietenkin oman fiiliksen mukaan, mutta tässä mun mietteet 🙂

Avatar

Muistakaa, että moni kierrättää koristeita ja muita häistä! Mitä on käytetty vain kerran mutta ovat olleet vain esillä joten ovat vielä kuin uusia. Näin ainakin saa säästettyä hieman 🙂 jos vain löytyy sopivaan teemaan/väriin 🙂

Avatar

Meidän häissä kaasoilla oli superkauniit vieheet ranteissa. Kukkien terälehdet ja lehdet oli liimailtu kauniisti kolmen helminauhan rannekoruun. Helmet maksoivat Kiinasta tilattuna yhteensä 3 euroa ja vieheet kokonaisuudessaan n. 20€ yhteensä kahdelle kaasolle. Ei siis paha panostus!

Avatar

Kuvaus 2500e tuntuu kalliilta, voisiko siihen olla joku halvempi vaihtoehto? Ja saisitko sponsorointina jotain, yhteistyökumppaneiden kautta.

Avatar

Mietin myös, että voisiko jousikvartetissa säästää?
Luuletko, että juhlissanne tanssitaan paljon? Mietin bändiä, että saako siitä ikäänkuin rahoilleen vastinetta jos juhlavieraat eivät ole innokkaita tanssimaan. Miten olis DJ? Musiikkia saisi laidasta laitaan; ruokailun ajaksi kivaa jazzin tyyppistä tunnelmaa ja pikkutunneille sitten kaikki listahitit!
Kaasojen kimpuiksi rannekukat? Kaasollani oli ”timantti”rannekoru jonka päälle rakennettiin pieni kukkalaite. Niitä oli valikoima kukkakaupassa, näitä rannekoruja siis. Siitä korusta jäi myös kaasolle muisto häistä.
Älä pihistä sormuksessa, se jää sinulle kuitenkin loppuelämäksi!
Hääyö hotellissa/sviitissä on kiva ajatus, mutta sitä kannattaa miettiä kuinka kauan meinaatte juhlia häissä. Että jos juhlinta venyy kolmeen asti yöllä, on aika turha maksaa hotellista. Menkää kotiin ja vaikka seuraavana päivänä brunssille!
Tarviiko kertakäyttökameroita, jos teille tulee jo valokuvaajat?

Avatar

Meikkiin voin ainakin todella,todella lämpimästi suositella Stockmannin meikkauspalvelua! 🙂 Itse otin juhlameikin (40€) pienen budjetin takia ja ei todellakaan harmita, että tähän päädyin. Meikkaaja kuunteli todella tarkasti toiveeni ja teki ihan täydellisen meikin. Häämeikki koemeikillä (jos sen koemeikin haluaa,muuta eroa ei juhlameikkiin) maksaa enemmän, en nyt muista summaa, mutta ainakin vähemmän kuin tuo 200€ 🙂

Avatar

Sormuksessa älkää ainakaan säästäkö, se on sun tärkein asuste ja muisto koko loppu elämän!

Avatar

Tuli vielä muutama juttu mieleen, niin laitan vielä uuden kommentin 😀 Me köyhäiltiin hääjärjestelyissä tosi paljon, niin tää aihe ja painiskelu on tuttua.

Hääauto, onko se todella pakollinen? Auto on näkyvissä vain tosi pienen hetken ja siihen menee silti budjetissanne puoli tonnia. Onko häissä pakko olla limusiini tai hieno vanha auto, vai olisiko jollain tutulla joku muu sopiva auto? Tavallinen häitä varten pesetetty valkoinen tai musta autokin näyttää oikeasti kivalta, häätunnelmaa saa riittävästi kyltistä.

Jousikvartetti. Onko pakko olla juuri jouset, kun ne kerran vaativat useamman soittajan palkkaamisen? En tiedä, missä teidät vihitään, mutta jos palkkaisitte vaikkapa yhden pianistin vihkimusiikin soittajaksi, säästäisitte heti pari sataa.

Cateringia kannattaa myös miettiä. Jos tarjoilijat eivät kuulu cateringin palveluksiin, yrittäkää saada opiskelijoita tarjoilemaan. Luultavasti erillistä iltapalaa halvemmaksi tulee, jos pyydätte cateringiä tekemään esim. pääruoan salaatteja reilumman satsin ja tarjoilette niitä illalla. Iltapalaa ei myöskään kannata varata liikaa, etenkään, jos ruokailu on myöhään. Illalla / yöllä ei kuitenkaan usein tule niin kova nälkä, ja osa vieraista on luultavasti jo lähtenyt kotiin. Entä onko karkkibuffet pakollinen? Kakusta saa makea-annoksen ja iltapala vie nälän, niin pohtikaa, haluatteko karkkibuffetin oikeasti, vai voisiko sen korvata vaikka juuri pienillä vieraslahjakarkeilla.

Yrittäkää ylipäätään käydä kaikki kulut läpi sillä silmällä, onko ne oikeasti teidän häiden kannalta keskeinen asia, vai ainoastaan jotain, mikä nyt on monissa häissä ja ihan kiva juttu. Olkaa myös tarkkana tarjousten kanssa. Etenkin sormuksista ja hääpuvuista voi saada pois monta sataa, kun on paikalla oikeaan aikaan. Teillä on kuitenkin tässä tosi paljon aikaa, niin ei kannata hoppuilla, vaan etsiä rauhassa hyviä alennuksia. Uutta on myös aivan turha ostaa, jos käytettynä saa yhtä hyvää – esim. Facebookin hääkirppiksiltä saa paljon koristeita edullisesti (samalla säästät askartelun vaivan). Myös huntuja myydään käytettyinä, mutta voit tehdä sellaisen oikein hyvin itsekin ja säästää taas sen satasen. Esimerkiksi mun huntuni teki kaason äiti häälahjaksi. Kyselkää myös tarkasti juhlapaikalta, onko siellä valmiiksi lautasliinoja, kynttilöitä, maljakoita jne, niin ette turhaan osta itse.

Avatar

Tuossa on toooosi monta säästökohdetta joilla saisi hirveästi budjetista pois.

1. Vihkiminen 0€
Juhlatila 1800€ -> tinkivaraa tai toinen tila mahdollisesti ?
Valokuvaus 2500€ -> onko 3 kuvaajaa pakollinen ?
Videokuvaus 1550€
Hääauto 500€ -> onko pakollinen ?
Bändi 1300€ -> spotify ilmanen ja bändejäkin on halvemmalla
Jousikvartetti 450€ -> mikä tätä edes on ?

Catering 3500€ -> onko kilpailutettu minimiin ?
Tarjoilijat 600€ -> tarvitaanko niin monta että menee 600e ?
Yöpala 200€ -> hoitakaa itse

Hääpuku 1000€ -> käytettynä puolet hinnasta pois vähintään
Sormus 800€ -> edullisempia löytyy
Meikki 200€ -> hurja summa meikistä, edullisempia löytyy
Huntu 100€ -> käytetty edullisempi
Pidennykset 150€ -hiukset ehtii kasvaa
Sokerointi 120€ -> sheivaus

Puku 700€ -> vuokraa puku
Sukat 15€ -> sukkia saa parilla eurolla
Lasten asut 250€ -> lapsille asut kirppikseltä
Pöytäkukat 220€ -> voisiko niistä nipistää ja ostaa esim kynttilöitä tilalle tai kestokukkia ?
Seurueen kimput 100€ -> ei tarvita

Tuossa nyt muutamia juttuja joihin itse kiinnitin huomiota. Kannattaa miettiä onko jokin oikeasti pakko saada vai voiko juurikin koristelussa tms tinkiä 🙂

Avatar

Kaasojen kimput on munkin mielestä turhat. Mun kaasolla oli sellainen rannekukkaviehe joka oli huomattavasti edullisempi. Myöskään heittokimppua meillä ei ollut koska mun mielestä sitä olisi ollut turhaa säästää itsellee.

Valo- ja videokuvauksesta en itse tinkisi, koska ne ovat ainoita asioita joista jää konkreettiset muistot häistä. Niihin on ihanaa palata uudestaan ja uudestaan. Eniten mua harmittaa ettei otettu ammittilaisvideokuvaajaa. Näihin siis kannattaa panostaa eikä ottaa mitään opiskelija räpellyksiä.

Hääautoa sen sijaan miettisin ja mun mielestä siitä voi pihistää. Lyhyt matka niin kannattaako maksaa. Kyselkää onko kellään tutulla hienoa auto jota voisi lainata?

Meikistä, kampauksesta ja häämekosta ei myöskään kannata pihistää, koska se että kokonaisuus ja meikki on täydellinen tekee sun olosta itsevarman ja helpottaa sitä että on yksi stressin aihe vähemmän 🙂

Saisko kakkua halvemmalla? Onko jousikvartetti pakollinen? Bändin voisi saada edullisesti jostain harraste/opiskelija porukasta? Onko tiedossa esim jotain musiikkiluokkaa tms alan opiskelijoita?

Tässä mun vinkit, tsemppiä hääsuunnitteluun! Se on ihanaa 🙂 meillä kohta 2 vuotta häistä ja tuota suunnittelua mulla on ikävä!

Avatar

Mulle tuli nopsaa mieleen että tossa mun mielestä yöpala, karkkibuffet, alkoholi ja muut juomat näyttää alakanttiin budjetoidulta. Me vietimme viime kesänä 120 hengen häitä ja yöpalaan (hotdog-buffet, joista suurin osa tuotteista suoraan tukusta ) meni 300€ siis astiat, salaatit ja muut, karkkibuffettiin 210€, baariin jossa oli 3 perusdrinkkiä ja shotteja 500€ + kupit,pillit, hedelmät,epävirallisen baarimikon palkka, jääkauha, mietit, jääpalapussit yms 250€, kuoharit & muut viinit ja miedot juomat 400€ . Alkoholi siis Virosta. Alkoholittomat juomat ja limut/vissy illalla 120€. Toki meillä jäi melkein kaikkea yli (jotain loppui esim baarista ja makuvissyt illalla ), mutta sillei kivasti oli ettei tarvinnu pelätä että esim viina tai karkit loppuu yms… Karkin määrässä voi säästää siten että avaa buffetin vasta esim kahvien aikaan, niin ei menekki oo niin kova eikä lapset sokerihumalassa.

Ootteko myös ajatellu kaasojen ja bestmanien lahjoja? Me hankittiin kaasoille ravintolalahjakortit.

Kaikkeen oheissälään menee myös rahaa, esim askartelutarvikkeet ja myöhemmin kiitoskortit. Pelkkiin postimerkkeihinkin yli 100€. Toki en mäkään enää loppuvaiheessa jaksanut kaikkea laskea. 😀

Mun mielestä muuten kaikki voi käyttää rahaa siihen minkä kokee tärkeäksi. Esim. Mulle ei hankittu vihkisormusta monesta syystä (laitoin tatuoinnin nimettömään niin se toki makso 60€). Itse säästin myös kengissä (vanhat), sukkahousunauhassa (1m sukkahousunauhaa maksoi 3,6€),laukku & korut oli lainattua mummilta ja kaverilta, sulhasen ja lapsen rusetit ja taskuliina Aliexpressistä muutamalla eurolla, samoin morsiustyttöjen mekot, servetit oli perus Ikeaa, koristeita tein paljon ilmaisista kirjansivuista (mutta ne askartelutarvikkeet maksokin sit taas..), karkkibuffetkipot sukulaisten varastoista, .. Meillä ei ollu vieraslahjoja… hääparin pöydässä muuten samat koristeet paitsi Mrs&Ms kyltti ja hääkimpulle maljakko.Lasten leikkipaikassa oli lähinnä mummilasta lelut.

Meillä oli rustiikkiset perustuolihuput joista puolet tein ite…hintaa tuli kuitenkin 100€, juuttinarulla olivat kiinni. Kaikissa ns. pakollisissa hankinnoissahan (esim kynttiläjalat/tuikkukupit) on hyvä käyttää hyväksi noita facebookin hääkirppiksiä, varmasti tiedät. 🙂

Huomenlahjakuvaus ei mun mielestä oo hirveen kallis ja sulla varmaan kuvaajakavereita piisaa. Mun lahjalle tuli 140€ hintaa. Kuvaus, alusvaatteet ja kirja siis.

Anteeksi jo nyt kaikki typot ja toivottavasti auttoi jotain. 🙂

Avatar

Mietit ainakin tarkottaa mixereitä. 😀

Avatar

Ja siis en koe että meillä oli mitkään WT-juhlat vaikka säästettiinkin. 🙂 Paljon säästöä tuli jo siitä että juhlittiin pienellä paikkakunnalla jossa ei ole hintataso palveluissa niin korkealla eikä juhlapaikkavaihtoehtoja hirveästi. Meidän juhlapaikan vuokra oli esim 250 euroa. 🙂 Btw vielä hääyön olimme normaalissa hotellihuoneessa… riitti meille kun harvoin kahdestaan aikaa ilman lasta muutenkaan on. Aamupala ja sauna oli mukava. Yö häitä ennen oltiin molemmat kaverien luona. Koristelu ja suunnittelu oli mennyt pitkälle edelliseen iltaan ja siinä sitten saunan kautta kaasojen /bestmanien kanssa nukkumaan. 🙂

Kaksi säästöjuttua tuli vielä mieleen… ole nähnyt että esim paikkakortit on samalla jääkaappimagneetit eli toimivat myös vieraslahjoina. Irtomagneetin voi liimata nyt melkein mihin vaan… Oli tosi kiva idea ja meillä ainakin nää tuli muistoksi jääkaapin oveen. (Liitutaulumaaliin ”kastetut” lusikat magneetilla). Ja jos photobooth ei ole välttämätön niin voisi pyytää kuvaajaa ottamaan kaikista pareista /seurueista kuvan .. esim kuvaajan kautta buffettiin yms. 🙂 saatiin kuva vielä kotiin muisteltavaksi kiitoskortin mukana ja taisivat hääpari laittaa kuvan vieraskirjaan kyseisten vieraiden tervehdyksen viereen. Jokaiselle vieraalle/perheelle/seurueelle varattu siis oma aukeama johon toiselle sivulle kuva ja toiselle kirjotetaan tervehdys. 🙂 Tästäkin vähän kateellinen. Meillä oli vieraskirjana sellainen johon kerätään perheemme muutkin juhlat.

Avatar

Miten olisi kaasoille kukkarannekkeet?

Avatar

Voih mää niin tiedän ton tunteen! 😀 häihin säästäminen on oikeasti ihan kauheaa, koska noita maksettavia juttuja on niin paljon! Itse tingin juurikin tuossa ettei meille tule bändiä/djtä. Haluaisin kuitenkin panostaa häihin kunnolla kun ne on vain kerran elämässä 🙂

Avatar

Musiikki, miten olisi bändin ja jousikvartetin tilalle esim trubaduuri tai duo? Saisi elävää musiikkia mutta hinta tippuisi hyvin runsaasti verrattuna bändiin koska soittopalkkiota ei tarttisi jakaa niin monelle..

Noista häitä edeltävästä yöstä ja hääyöstä taas.. Häitä edeltävänä päivänä luultavasti niin paljon tekemistä ja stressiä ettei hotellihuoneesta ehtisi tai pystyisi nauttimaan yhtään. Hääyö taas, jos juhlitte pitkälle iltaan ja yöhön niin taaskaan ette kerkeä nauttimaan hotellihuoneesta/sviitistä ja pitkän stressin ja juhlinnan jälkeen se oma sänky voikin olla se ihanin paikka Kaasot esim voisi järjestää jotain kivaa teille kotiin hääyöksi/häiden jälkeiseksi päiväksi.. Ennemmin siis säästäisin nämä hotellirahatkin kokonaan tai vähintään siirtäisin hotelliyön esim viikko avioparina päivälle!

Kaasokimput on mielestäni aika turhat myöskin koska niitä pidetään kädessä niin hetki eikä ovat aika kalliit kun niistä ei edes jää mitään jäljelle häiden jälkeen.. Valitsisin ennemmin siis rannekukat tai jotkin korut kaasoille jos jotain haluaa..

Sitä miettisin että jos/kun teille tulee huippuvalokuvaaja ja sen lisäksi vielä videokuvaaja, tarvisetteko ja haluatteko todella vielä vieraille kertakäyttökameroita ? Photo boothissakin voisi käyttää ihan vain älypuhelimia kun ne lähes kaikilta nykyään löytyy ja luoda vaikka oman hästägin photoboothin kuville, polaroid kameroiden kuvapaperit ovat kalliita varsinkin kun teillekin tulee jonkunverran paljon vieraita joten tässäkin säästäisi taas jonkunverran ilman että vieraiden viihtyvyys heikkenee

Hääautoa miettisin, aika kova hinta yhdestä autokyydistä.. Ei kenelläkään tutulla olisi jotain erilaisempaa autoa tai esim valkoista maasturia tms joka olisi helppo koristella kivannäköiseksi? Ihan normaalistakin autosta saa kivan hääauton hyvällä koristelulla

Kuvaajassa en lähtisi säästämään koska ne kuvat on yksi harvoista asioista joita konkreettisesti häistä jää.. Samoin sormukset, mutta alennuksia kannattaa kuitenkin seurata jos vähän saisi alennusta tai miettiä teettämistä mikäli se tulee halvemmaksi.. Hyvän kuvaajan vuoksi en myöskään säästäisi meikkauksessa koska niissä kuvissa sitten näkyy vuosienkin päästä se sun päivän look

Avatar

Hei,
En tiedä missä kaupungissa asut, mutta vinkkinä. Panttilainaamot eli kanikonttorit (näitä on eri toiminimillä) myyvät sormuksia, ja myös uusia eli käyttämättömiä. Hinta on vain materiaalien mukaan. Netistä löytyy myös muutamien liikkeiden valikoima jollen väärin muista.
Ei ehkä romanttisin ostospaikka, mutta ehkä kannattaa tsekata? Itse olen tehnyt sieltä hyviä löytöjä, sekä uusia että käytettyjä koruja.

Ihanaa suunnittelua 🙂

Avatar

Tuli mieleen, että voisiko pöytäkukat ja kaasojen kukat olla vaikka osittain sama asia..? Ja ehkä jopa itsepoimittuina 🙂

Avatar

Mulla oli kaasoilla kimppujen sijaan kukista tehdyt korut hiuksissa, samoja kukkia kuin omassa kimpussani ja hiuksissani. Kukkakaupasta tilasin ja pysyivät paremmin juhlissa mukana ja käytännöllisemmät kuin kimppu joka tosiaan olisi kädessä vain hetken. Ja vinkkinä voisit antaa vieraille karkkibuffetin vieraslahjana kun jokaisen paikalla olisi teidän nimillä ja päivämäärällä kirjailtu pieni kangaspussi karkeille (:

Avatar

Kysyit säästövinkkejä siis:maistraattivihkiminen kahdestaan ja hääyö hotellissa(ilman ylimääräisiä lahjoja)juhlat niin että ilmainen tila jossa jokainen maksaa ruokansa.Thats it.Mutta se on vähän mitä kukakin pitää tärkeänä,meille se liitto oli se pointti 😉

Avatar

Me tehtiin paljon itse ja osaltaan vieraat osallistuivat ikäänkuin häälahjaksi järjestelyihin. Esim. joku hankki kakun eikä sitten muuta lahjaa. Meillä meni 1000€ kun tein itse hääpuvunkin, kankaat oli edullisia. Kallein hankinta taisi olla miehen puku. Tosin en ollut sitten niin tarkka sen kanssa, mitä kaasoilla oli päällä, kunhan sopi väreihin jne. Ystäväni meni naimisiin ja hankki tuolihuput nauhoineen Facebookin hääkirpparilta, kannattaa ehkä ottaa selvää jos saisi jotain käytettynä 🙂 Kukkakimputkin koottiin itse: pelkkä sana HÄÄ- kukkakimpun edessä olisi tehnyt heti monta kymppiä/kimppu lisää hintaa.

Avatar

Monessakin asiassa pystyy säästää. Ottakaa vaan bändi,se luo tunnelman,ei mitään jousi kvartettia.
Öö miksi stä hiusten pidennyksiä tarvit kun tukkaa on omastakin takaa?
Ei kukkakaupassa kannata ostaa pöytäkukkia. Keräätte luonnosta tai muut pöytäkoristeet.
Miehen kannattaa tosiaan vuokrata puku.
Ei kakkuun voi mennä 500e.. Karkkibuffanki saa 50egellä hyvän.
Eikö tarjoilijat kuulu gateringin hintaan? Ainakin meillä kuului.

Avatar

Tekstiä lueskellessani huomasin muutaman mitä jäin miettimään..
Jousikvartetti 450€? Miksi? Tässä kyllä voisi säästää.Jos on tarkoitettu kirkkoon/juhlapaikalle, ootko kysyny osaako joku sukulaisista, kavereista tms soittaa?
Kakku 500€? Halvempi?
Alkoholi 800€. Paljonko teille oli vieraita tulossa? Meillä oli n.90 joista lapsia n. 12. Alkoholia ostettiin 1000eurolla. Aikuisia 78 joista n. 60 juonut alkoholia.
Kampaus 90€&Meikki 200€. Kysy yhteistarjous jostain, varmasti saa halvemmalla.

Sulhasen Puku 700€. Vuokraus, halvemman ostaminen esim. tarjouksesta?

Ja häitä edeltävä yö: kaasojen tai bestmanien luona? Vanhemmilla? 🙂

Hääyö me vietettiin kahdestaan kotona. Kaasot ja bestmanit olivat järjestäneet meille kotiin luksusta.

Ja muista suosia esim. Hääkirpputoreja joita on pilvin pimein Facebookissa.

Ihanaa seurata teidän häähumua! <3

Avatar

Ja heiiii, sulhasen alusvaatteet 30e? Tarvitseeko välttämättä? 🙂
Meillä mies ainakin sanoi, kun ostin uudet kalliit bokserit, että takamus oli niin hikinen päivän jälkeen, että meni hukkaan :/

Askarrellessa kannattaa seurailla, tuleeko tarjouksia tms esim. kartongeissa. Niissäkin on isoja hintaeroja!

Avatar

Saatko blogin kautta hommattua jotain edullisemmin tai ilmaiseksi? Vai kustannatteko kaiken itse?

Avatar

Meillä saatiin aivan upeat häät 90lle hengellä 5000€lla. Ja tuo summa oli mieleatäni ihan järkyttävän paljon. Tehtiin itse ruuat ja juomat. Porukalla näperreltiin koristeet ja kukat. Puoliso metsästää ja kalastaa joten pöydässä oli lihat ja kalat omasta takaa. Hääpaikasta maksettiin to-su ajalta 700e. Tuolla mahtui yöpymään kaikki halukkaat. Silti sitä rahaa tuon verran pyörähti. Bandinä oli tuttujen hääbandi ja kuvaajana kaveri. Se että häihin satsaa tuhansia ei takaa onnistunutta. Meillä onnistunut päivä saatiin sillä yhdessä tekemisellä ja nauttimisella. Rakennettiin ulos vihkikaarta vielä vihkimistä edeltävänä iltana sulhasen kanssa yhdessä. 🙂

Avatar

Suosittelen pukujen vuokrausta!
Siinä oikeasti säästää todella hyvän summan.

Avatar

En ole naimisissa, joten ei omakohtaista kokemusta. Mutta hieman hirvittää kuvaukseen menevä summa, 4000 €! Ehdottomasti säästäisin tässä. Ymmärrän, että häistä halutaan mahdollisimman ihanat ja kauniit kuvat muistoksi, mutta varmasti pienemmälläkin rahalla saa hyvät kuvat. Kuten yllä ehdotettiin, ottaisin opiskelijan/harrastelijan tekemään ainakin osan kuvauksista.

Toinen mistä itse säästäisin, on hääauto. Kyselisin onko lähipiirissä jollakulla vähän kivemman näköinen esim. tumma auto ja koristelisin sen. Minkä pituinen matka hääautolla häissänne ajetaan?

Kolmas mistä säästäisin, olisi bändi+jousikvartetti. Ihana idea tuo kvartetti, mutta jos pitää säästää niin säästäisin siitä. Bändi luo tunnelmaa ja on mielestäni paljon parempi kuin spotify, mutta onko yhtään halvempaa bändiä mahdollist saada?

Avatar

4000€ 3 video- ja valokuvaajasta on kyllä ihan älyttömästi… Usein valokuvaamoista saa 2 kuvaajaa häihin max 2000€ hintaan, joista toinen voi ottaa myös videoita paljon. Lisäksi vieraita voisi myös kehoittamaan videoimaan jtn pätkiä häistä ja siitä saisi 2000€ säästöä jo.

Avatar

Meillä ei ollut edes tarkkaa budjettia häihin. Enkä oikeastaan tiedä paljon rahaa edes meni koristeita ostelin kirppareilta kun osui mieleinen kohdalle. Oman pukuni ostin käytettynä ja oli passeli ilman muokkauksia. Miehen puku vuokrattiin. Kaasoillani oli kimput, erittäin edulliset kyllä, olin ostanut heille myös samanlaiset helmirannekorut kaaso laatalla. Bestmaneille hommattiin vieheet ja saman väriset solmiot. Meillä oli hetken aikaa live musaa kun tuttava soitti haitaria ja kummisetäni lauloi, muuten musiikit tuli koneelta. Pöytä koristeet meillä oli melko pienet koska pöydät oli kapeat, koristeisiin laitettiin neilikkaa ja harsokukkaa. ”Vieraslahjat” oli muumitikkarit pito palvelukin meillä oli suhtedullinen ja lasten ruuat oli ilmaiset! Vanhemmat ja isovanhemmat halusivat lahjana osallistua joihinkin kuluihin.

Avatar

Hei!

Meillä oli ensin vaikeuksia päättää, tuleeko kaasoille kukkia vai ei ja kun ne maksavat aika kivasti. Lopulta päädyttiin ns. rannekukkiin, maksavat n.20€/kpl ja ovat sitten koko päivän käytössä ja kädet ovat vapaina.

Avatar

mä tekisin ruokailun niin että ottaisin yksityisen emännän joka tekee ruuat, sit erikseen kakun tekijä, ja tarjoilijat. meillä oli näin ja makso yhteensä n. 1200e

Avatar

Omaan silmääni tuossa listassa on moniakin kohteita, joissa voisi säästää 😀 Mutta kuten sanoit, varmasti on vaikeaa luopua monista jutuista, jos on jo ehtinyt niitä ajatella ja luoda mielikuvia… Jos kuitenkin haluaa säästää, niin en näkisi, että asioista pitää luopua, vaan hieman muuttaa alkuperäisiä suunnitelmia…

Mielestäni tuo 500€ hääautosta on aika paljon, kun se kuitenkin on esillä vaan hetken ja toimii siirtymävälineenä paikasta A paikkaan B. Voisiko hääautoksi lainata vaikka jonkun sukulaisen tai kaverin autoa, jonka sitten koristelisi mieluisaksi…? Ja kuskiksi auton omistaja tai vaikka joku bestmaneista.

Hunnun, laukun ym. härpäkkeet ostaisin myös käyettyinä. Tai ainakin katsoisin käytettyjen tarjontaa. Lapsille myös etsisin juhla-asuja käytettyinä: yleensä löytyy hyväkuntoisia kun niitä käytetään tyyliin kerran tai pari. Entä voisiko hääpuvun ja miehen asun vuokrata? Meikistä ja hiuksista en itse lähtisi säästämään: musta se on morsiammen ”oikeus” olla omana hääpäivänään ammattilaisen kauniiksi laittama 😀

Jäin miettimään myös tuota karkkibuffettia ja vieraiden lahjaa… Meillä oli omissa juhlissamme karkkibuffetti. Emme halunneet siihen hienoja, kalliita hääkarkkeja, koska monissa häissä vieraina ollessamme olimme huomanneet, että ne ovat kyllä hienon näköisiä, mutta eivät aina tee kovin hyvin kauppaansa. Siispä päätimme, että omaan karkkibuffettiimme tulee normi irtokarkkeja, jotka ainakin maistuvat kaikille. Ja oikeassa olimme: monet vieraat ylistivät karkkibuffettiamme (johon muuten hankimme makeiset Stockan Hulluilta päiviltä alesta :D). Vieraslahjaa meillä ei ollut, vaan karkkibuffet ajoi tämän asian: vieraat saivat vielä lähtiessään ottaa halutessaan karkkibuffasta kotiinviemisiä. Lisäksi jaoimme juhlien lopuksi pöydissä koristeina olleet kukat vieraille; tästä varsinkin naisväki oli kovin ilahtunut ja eipä ainakaan menneet kukkaset hukkaan. Nämä oli meillä toimivia ratkaisuja, ja eräs ystäväni totesikin myöhemmin: ”Teidän juhlista oli ihana palata kotiin, kun syli oli kukkia ja makeisia täynnä”.

Lisäksi mietin, voisiko esim. maljakoita ja kynttilänjalkoja katsella käyettyinä…? Kirpputorithan ovat täynnä kaikenlaista lasitavaraa! Ja nyt olisi ainakin teillä hyvin aikaa etsiä, kun häihin vielä niin paljon aikaa…

Miettisin myös tulisiko halvemmaksi tehdä kutsut itse kuin tilata… Esim. jos katsoisi askartelukauppojen aleista materiaaleja… Ja kuten tuolla joku jo sanoikin, itse myös valitseisin joko bändin tai sitten jousikvartetin; en molempia jos täytyy säästää…

Avatar

Meillä häät alustavasti suunnitteilla loppuvuodelle 2018 ja maximibudjetti on 6 000 €. Yksi vinkkini on ehdottomasti EBAY! Kaikki hunnut, sukkanauhat, kaasojen kukkakoristeet ja koristetarvikkeet ja muut saa sen kautta ihan ilmaiseksi. Yhden päivän takia ei oikeasti kannata maksaa itseään kipeäksi.

Ja valokuvaukseen ollaan mietitty esim harrastajavalokuvaajaa, ehkä jopa jonkun bloggaajan / instagram-persoonan palkkaamista. Säästyy rahaa kummasti, ja hinta ei varmasti yllä tuollaisiin summiin.

Avatar

Meillä alkoi kovaa tahtia upota häihin yli 20 tonnia ja vieraille lahjaksi juuri ajatellut tuota konvehtia jossain rasiassa tai pussissa. Häihimme oli kuitenki tulossa niin paljon vieraita että siihenkin olisi mennyt jo 200-300€. Olin jo luopua koko lahjasta mutta kaksi viikkoa ennen häitä sain idean ostaa kasan tulitikkurasioita ja koristelin kultaisella kartongilla mihin kirjoitin meidän nimet ja vihkipäivän 🙂 Nyt vielä monen vuoden jälkeenkin sukulaisilla ja ystävillä on nämä esillä.

Avatar

Puhuit sillon siinä hääkampaus postauksessa että sun hiukset on niin pitkät että niistä kyllä saa hyvin minkälaisia kampauksia vaan niin tuli vaan mieleen että mihin sä tarviit sitten pidennyksiä? Niissähän pystyy heti säästämään jos sulla tosiaan on jo pitkät hiukset 🙂

Avatar

Kaasoille rannekukat jo senkin takia, että jää kädet vapaaksi auttamaan sua. Sulhasen puvun vuokraus, kaasot ja bestmanit hankkivat asusteet itse. Hääautona oma tai bestmanin tai kaason auto. Tarjoilut sellaiselta firmalta joka ei veloita tarjoilijoista erikseen, kilpailuta. Kukat pöytiin saa todella halvemmalla, kuin mainitsemasi summa. Esim. Yksi kukka kivaan pulloon ja on myös trendikäs. Yksi kysymys sinulle.Mistä saat 60€ hääkimpun?

Avatar

Näitä säästövinkkejähän on yhtä monta kun on hääparejakin. Toisen must on toiselle hyvinki vähäpätönen juttu. Meillä on häät syksyllä 18 ja kipuraja menee noin viidessätonnissa syystä että ei vaan haluta laittaa yhteen yksittäiseen päivään sen enempää rahaa 😀 kuvaaja on myös mulla asia mihin haluan panostaa ja toinen on sormus – ne on ne kaksi ainoaa asiaa jotka siitä hääpäivästä jää konkreettisesti jäljelle. Hääpuvun budjetti taas on mulla ihan max muutamia satoja… Teille vinkiks antaisin ehkä tuon, että se sormus on oikeasti se asia mitä kannat mukanas loppuelämän joten mieti oikeasti haluatko siinä kohdalla tyytyä vaan ihan kivaan? Sen sijaan ehkä ite kiinnittäisin enemmän huomioo pienemmissä yksityiskohdissa säästämiseen. Muista että säästäminen ei ole sama asia kun koko asian pois jättäminen. Teilläkin on aikaa etsiä ja löytää, esim ensi joulun jälkeen on valoja taas 70% alessa ja tässä on yks hääkesä vielä edessä eli syksyllä Facebookin hääkirpparit räjähtää! 😀

Avatar

Ihan yhtäkkiä tuli yks säästö mieleen mikä me itse toteutetaan omissa häissämme! Meillä nimittäin alkoholitarjoilu tulee hääpaikan puolesta ja maksun hoitaa jokainen vieras ite. Meille oli alusta asti selvää, että aikuiset ihmiset pystyvät maksamaan oman jumisensa siinä määrin mitä sitä aikovat harrastaa. Ruuan kanssa tulee pati lasia viiniä vierasta kohden ja alkumaljat toki mutta kaikki ns ”ylimääräinen” juhlajuominen menee vieraiden omasta pussista. Tässä me säästetään TODELLA suuri summa mutta se tuskin vaikuttaa häiden yleiseen tunnelmaan millään lailla.

Avatar

Olin hiljattain vastaavissa häissä ja oli mielestäni todella hyvä ja toimiva. Heillä kuului alkumalja, kaksi kaatoa viiniä sekä kahvin kanssa avec. Muut alkoholijuomat kukin osti baarista. Kukaan ei örveltänyt, mutta kaikilla oli kivaa ja tunnelma pysyi tyylikkäänä ja juhlavana. Iltapala tarjoiltiin muualla ja siellä oli sit olutta ja siideriä mut porukkaa enää kourallinen paikalla.

Avatar

Ennen kuin miehen työtilanne muuttui, ehdin hahmotella omien häiden budjettia paljon pienemmällä budjetilla, ja rehellisesti sanottuna tuo listaus ei näytä siltä, että olisitte jo tosissanne miettineet mikä kaikki on oikeasti tärkeää, vaan pikemminkin siltä, että mitään kivaa mutta todellisuudessa vähemmän olennaista ette ole vielä osanneet karsia pois.

Rankempi leikkuri käyttöön – esim vieraiden kannalta koristelut ovat epäolennaisia verrattuna ihmisten kanssa jutteluun, joten niistä voi karsia paljon menoja. Sen sijaan sormus muistuttaa avioliitosta joka päivä, toivottavasti elämäsi loppuun – siitä ei ensimmäisenä kannata säästää.

Olin kaasona häissä, joissa budjetti oli n. 8000€, vieraita joku 60 – ja paikkana niinkin hieno tilausravintola kuin Finlaysonin Palatsi. Hienot häät voi siis järjestää ihan kohtuubudjetilla. Nuo juhlat olivat jopa kaason kannalta kevyet, koska koristelutalkoita ei tarvittu. Eikä tietysti juhlapaikan vuokraa ollut erikseen. Suosittelenkin miettimään juhlapaikan valintaa tarkasti.

Avatar

Meillä oli vieraita vain 36, rahaa paloi 6000e.
Mutta kannattaa miettiä mihin haluaa panostaa ja mihin ei. Häämekkoni oli käytettynä 150e, hiuskoriste oli sitten taas 90e. Miehen puku ostettiin uutena. Kaaso ja bestman ostivat itse puvun mutta ei asetettu mitään vaatimuksia. Edeltävä yö oltiin ihan kotona, hääyö oltiin läheisessä hotellissa ja se maksoi jonkun 200e mutta siellä sai olla klo 14 asti ja hääpaikkaa ei ollut kiire siivota joten se päivä meni mukavasti. Meillekin piti tulla bändi mutta otettiin mieluimmin sitten häämatkaan ne rahat ja meillä oli spotify. Alkuun se oli bestmanin hallussa ja myös häätanssi tuli sitä kautta. Loppuillasta oli läppäri pöydällä ja vieraat saivat vapaasti sitä käyttää. Oli hyvä meno 🙂 meillä ei ollut lapsia häissä.
Pitopalvelu oli meillä 1000e euroa ja siihen kuului tarjoilijat ja kakku. Laittoivat myös yöpalan valmiiksi. Hodarit meillä ja hyvin upposivat.

Avatar

meillä meni joku 8000e omiin häihimme. Kallein oli pitopalvelu. Säästettiin paljon leipomalla kakut ja muut leivonnaiset itse, sormus oli jopa halvempi kuin kihlasormus mutta aivan ihana! Puku aiempaa mallistoa, morsiustyttöjen mekot ompeli mummo. Koristelu lasipurkkeja joissa kynttilöitä tai helmiä. Bändinä oli kaverin miehen bändi, suht halvalla päästiin ja myöhemmin oli myös karaokelaitteet, nekin omasta takaa. Valokuvaajia ei palkattu yhtäkään! Vieraat kuvaavat kuitenkin niin paljon, ja siskolleni sanoin että ottaa hääkuvat, ja kuvia tuli yli 700 kun kaikki lähettivät niitä.

Avatar

Kaasoille voi tehdä myös sellaset rannekorut, joihin saa teeman mukaiset kukat, ja ovat sitten koko päivän näkyvillä ja kädessä. Kysele floristeilta.. ei menis rahat siihen varttiin vaan 😉

Avatar

Jos käyttäisit Spotifya häissäsi, niin muistathan maksaa tarvittavat maksut, että niin saat tehdä. Spotifya kun ei saa soittaa julkisesti(esim. juurikin häissä). On tarkoitettu vain yksityiskäyttöön.

Avatar

Muuten hyvä, mut häät luokitellaan yksityistilaisuudeksi, jolloin Spotifyta saa soittaa just niin paljon kuin huvittaa ihan sillä perus kuukausimaksulla.

Avatar

Sulla on kyllä nyt ihan väärää tietoa! Häät on yksityistilaisuus ei mikään julkinen tilaisuus!

Lainaus suoraan Teoston sivuilta ”Kun musiikkia esitetään läheisen perhe- ja ystäväpiirin tilaisuuksissa kuten häissä, syntymäpäivä- tai valmistujaisjuhlissa, ristiäisissä tai hautajaisissa, musiikin käyttöön ei tarvita lupaa eikä sen käytöstä tarvitse maksaa korvauksia.”

Avatar

Sormuksesta en tinkisi, häät kestävät päivän mutta sormusta pidetään kuitenkin loppuelämä!

Avatar

Ensimmäisenä ajatuksena heräsi vain karkkibuffetin 100 € arvio. Meillä tänä kesänä häät, arvio karkkibuffettiin 150 € (50 henk.) – ja tulee menemään ainakin 200 € sis. karkit, ottimet ja astiat.

Avatar

Vuokraamalla puvut voisi säästää. Me meinataan kans jättää video pois ja ottaa vaan valokuvaus niin siinäkin säästää hyvin. 🙂

Avatar

Ompa ollut mielenkiintoista seurata tätä teidän hääsuunnittelua! Itsekin osallisena muutamissa ystävien hääjärjestelyissä ja on budjetit ym tulleet tutuiksi. Minä – kuten moni muukin tässä ketjussa – kauhistelin tuota kuvausbudjettia. Etkö saisi tosiaan jotakin yhteistyötä siihen tai jotain bloggaajatuttua kuvaamaan? 🙂 Juhlatila ja catering vievät suuret siivut budjetista myös, ja niissä olisin itse tehnyt niin, että olisi etsinyt juhlapaikan, jonka puolesta tulee catering + tarjoilijat ja näin niistä olisi tullut yksi könttisumma. Ja yöpaloihin ym delegoit vaan apulaisia, niin siitä säästää. Jousikvartetin jättäisin pois, mutta jos tällainen kovasti on toiveissa, niin esim yksi soittamaan selloa/viulua? Budjetin perusteella tulossa aika prameat häät 😉

Avatar

Rakastan häitä ja rakasti häitämme <3. Olen kuitenkin onneksi sellaisesta ystävä- ja lähipiiristä, missä mitään ulkoisia paineita häiden suhteen ei ole ja monella ystävälläni sekä tutullanikin on samanlainen ajatusmaailma kuin minullakin: häät ei ole se juttu loppupeleissä, minne tässä elämässä kannattaa rahaa syytää :).

Jotenkin tuntuu, että nykyään vähän kuin itseltäänkin salaa "kilpaillaan" häistä eli pitää saada sama kuin muutkin tai jotain enemmän. Jos häät ovat pienet tai omanlaiset, se tavallaan "hävettää". Sitten myöhemmällä iällä (ei, en ole kovin vanha vaan reilut 30 vuotta :)), sitä näkee paljon järkevämmäksi laittaa niinkin ison rahan kuin 10 000€:a vaikka turvalliseen autoon tai omaan asuntoon.

Kaikki nämä ovat mielipide asioita, joten kerron vain oman mielipiteeni. Te toki saatte tehdä miten haluatte, eikä sekään ole väärä tapa :). Minun mielipiteeni ei ole yksi ainoa totuus, heh!

Minä panostaisin niihin asioihin, mitä olen todennut jälkikäteen häistä muisteltavan tai muistettavan. Harmillisen moni asia kun vuosien saatossa (kuvista huolimatta) jää unohduksiin vierailta ja jopa itseltäkin, vaikkei uskoisi :). Lisäksi monesti, mitä isompi budjetti – sitä tarkemmat ja suuremmat suunnitelma... Mikä tarkoittaa myös lisää stressiä, vähemmän rennompaa menoa ja oikeasti latistaa juhlatunnelmaa. Mitä löyhemmin mielin hääpäivään lähtee, sitä todennäköisemmin luvassa on vain iloisia yllätyksiä ja hauskempi meno.

Liika alkoholitarjoilu. Noh, kukin tekee miten haluaa. Itse tarjoilisin alkoholia, mutten liikaa. Muistot ovat kirkkaammat, vältytään ehkä niiltä isommilta sanomisilta kaikkien kohdalla ja rahaa säästyy. Voitte vaikka tarjota kaikille jotain ja loput vieraat maksaa itse. Moni ei tule ollenkaan niin humalaan, kun pitää maksaa juomat itse :).

Panostaisin hääkampaukseen, hääpukuun, sormukseen ja meikkiin. Tämäkään ei tarkoita mitään suurta omaisuutta: sormus sellainen mistä pidät, mutta todella kauniita sormuksia on edukkaitakin! Hääkampaus ja meikki. Noh, tämä vaikuttaa omaan oloosi hääpäivänä ja nämä asiat muistat aina kun katsot hääkuvia. Kukaan vieras ei tule muistamaan näitä niin kirkaasti kuin itse, mutta näihin panostaisin. Oma hyvä olo näkyy hääpäivänä. Hääpuku. No, sekin näkyy, että tunnet olosi hyväksi hääpuvussasi ja tunnet itsesi siinä kauniiksi. Hääpukuun saa laitettua omaisuuden tai sitten vertailemalla voit saada vastaavan lähes puoleen hintaan. Vertaile, vertaile, vertaile. Harkitkaa molemmat vuokraamista. Edullista, ekologista ja oikeasti: todella harva oikeasti saa fiksusti säilytettyä hääpukuaan, harva lapsi käyttää vanhempiensa vanhoja hääpukuja ja pahimmillaan koit syövät vaatteet varastossa, iik!

Panosta video- ja valokuvaamiseen. Voit ikuisesti selata ja katsella näitä, muistaa päivän edes vähän paremmin :). Vaikka päivä on unohtumaton, valitettavasti ihminen unohtaa yksityiskohtia :).

Säästä hääautossa ja musiikissa. Pyydä joku tuttava laulamaan, jos haluat jotain extraa. Elävä musiikki on kaunista, mutta kallista. Spotify toimii todella hyvin, vieraat eivät varmasti valita elävän musiikin puuttumisesta, itse ette ehdi bändiin keskittyä kun toivottavasti keskitytte itseenne enemmän :). Kun joku laulaa jonkun biisin kauniilla sanoilla vaikka vihkitilaisuudessa, moni vieras ja te muistatte sen paremmin ja on edullista.

Onhan se ihanaa, kun hääelokuvissa kaikilla kaasoilla ja bestmaneilla on samanlaiset vaatteet. Mutta pitääkö olla? Joku selkeä värikoodi on jees ja esim. bestmaneilla yhteneväiset krakat tai rusetit ovat varmaan ihan riittävä sitomaan kokonaisuutta. Kaasoille ei tarvitse välttämättä ainakaan sidottua kimppua, vaan kaunista sekä boheemia olisi vaikka pienet sitomattomat harsokukat kädessä tms. Pöytäkukiksi suosisin harsokukkaa tms., eikä mitään tarvitse sitoa vaan laittaa itse maljakkoon pystyyn vaan.

Minäkin olisin sitä mieltä, että vieraslistaa kannattaa rajata tukasti. Mikä se tiukka kenelle onkin. Mutta oikeasti olen kaikilta niiltä ystäviltäni kuullut, kenellä oli isommat häät, etteivät enää samanlaisia pitäisi. Ei ehdi keskustella vieraiden kanssa, tunnelman iintiimiys kärsii jne. Joten aina on varaa rajata väkimäärää eikä kukaan ainakaan saa loukkaantua, jos kutsua ei tule. Jostain on pakko säästää, vaikka haluaisi kutsua kaikki.

Sviitti on ihana, mutta siellä ehtii olla vain hetken :). Hyvä säästökohde. Panostakaa vaikka häämatkaan joskus, kun siihen on rahat kasassa. Häitä edeltävä yö... se voi olla stressaava, siitä huvista ei kannata maksaa :). Kotona yöpyminen tai vastaava on hyvä idea.

Harmillista, että monen säästökohteen ymmärtää vasta häiden jälkeen. Mutta vinkkinä voin sanoa, että eniten häistä muistellaan aina sitä fiilistä ja parhain on sellainen rennon letkeä fiilis. Sellainen, missä jaksetaan keskittyä siihen rakkauteen... mikä ei maksa mitään :). Kannattaa panostaa omaan ulkonäköön, vaikka se pinnallista onkin: sitä me naiset myöhemmin katsellaan kuvista ja se oma hyvä fiilis vaikuttaa päivänkin fiilikseen :). Ei kannata pingottaa turhista, sillä mitä enemmän suunnitelmia, sitä enemmän voi mennä pieleen.

Avatar

Hui mikä lista 😀 En ikinä haluu mennä naimisiin ja järjestää juhlia, ellei joku muu maksa koko päivän kustannuksia xD Ihan fiksulta lista vaikutti ja näin, ihan samoissa en ite ehkä menisi, mutta silti hommasta tulisi erittäin tyyristä. Huh, huh!

Avatar

Jos bändin kokee pakolliseksi, niin eikö sen vois ottaa vähän lyhyemmäksi aikaa? Eli siis bändi tulisi vetämään häävalssin, jonka jälkeen vaikka 10 biisin setti. Ruokailun aikana sitten jotain taustamusaa spotifysta ja bändin jälkeen kunnon nostatusbiisejä kehiin.

Avatar

Mä säästin puvussa. Kävin sovitteleen liikkeissä ja kun löysin sen itselleni sopivan niin tulasin samanlaisen netistä. Tuli juuri oikea, minun mitoillani tehty mekko. Maksoi tullikulujen kanssa alle 300 ja tässä setissä oli mukana huntu, mekko, vannehame ja hiuskoriste.

Avatar

Hyvältä vaikuttaa! Mut uskon että hääpukuun (jos hankit uutena) ei riitä 1000€… nykyään ne on aika hintavia varsinkin jos haluat vähänkään pitsiä yms. niin 1600€ voi olla lähempänä todellista summaa! Jos siinä haluaa säästää niin unohda Pronoviaksen, Morileen ja muiden laadukkaampien merkkien mekot ja tsekkaa esim. White One!

Tsemppiä häiden järjestämiseen

Avatar

Pystyn samaistumaan niin tuohon, kuinka häiden suunnittelu on ihanaa, mutta kun katsoo hintalappuja, niin apua……… Meillä oli kuusi vuotta sitten ihan minimaaliset, intiimit häät ja silti niihinkin saatiin uppoamaan 2500e.

Ehkä paras säästövinkki on juuri tuo, että tekee itse/lähipiiri auttaa mahdollisimman paljon. Jotain juttuja tuli kuitenkin mieleen…
-Vieraslahjoista ihanimpia ovat olleet itsetehdyt mietelausemagneetit. Oli niin ihana tulla miehen serkun häistä kotiin ja pistää uudet söpöt magneetit jääkaapin oveen 🙂
-Voisiko kokonaisen bändin korvata vaikka kitaristi&laulaja tms kokoonpanolla? He soittaisivat muutaman biisin mm. häätanssi& pari muuta ja loppuillan bileet tulisivat sitten spotifyn kautta, kun loppuillasta häissä on ainakin tunnelmaa ihan ilman bändiäkin.
-Kaasoille voisi olla kimppujen sijasta sellaiset pinet ranteisiin tulevat kukkaset. Nättiä, yksinkertaista eikä tarvitse luopua kukkaideasta kokonaan. Ja kaasojen kädet myös vapaina, jotta pystyy jeesimään silti hyvin morsianta vaikkapa laahuksen kanssa.
-Jos tiedät jo noin tarkkaan millaisen meikin haluat, suosittelen että menet silti meikkaajalle, näin ei itse tarvitse stressata, sillä meikki ja kampaus ovat monella morsiammella ne kovimmat fiiliksen luojat siinä vaiheessa, kun vasta odotellaan vihkimistä ym. Ja monen muun asian kyllä kestää jos ei mene suunnitelman mukaan, mutta jos meikki epäonnistuisi voi fiilis hetkeksi vähän latistua.
-Hääyön voi pyytää lahjaksi. Ei mitenkään kohtuutonta ja onhan se jotenkin aika kutkuttavaa, että millainen yllätys luvassa, kun ei itse ole välttämättä ollut valitsemassa huonetta. Meille oli aikanaan jopa hääyöhotelli salaisuus ja oli todella romanttista, kun pääsi näkemään mitä meille oli valittu <3 🙂

Tsemppiä suunnitteluun!

Avatar

Kysy kukkatarjouksia joltain oppilaitokselta. Pöytäkoristeet voivat olla aika simpeleitäkin. Myös jousikvartetin voisi löytää edullisesti konservatorion tms kautta?

Avatar

Itse säästäisin bändissä ja jättäisin sen pois. Rakentaisin spotifyihib erilaisia soittolistoja, joita voi vaihdella tunnelman/tilanteen mukaan. Jousikvartettikun kuulostaa jo ihan liioittelulta. Missä se edes soittaa, jos on muuta musiikkia jo? Ikinä kenenkään häissä sellaisis nähnyt.. Mutta jos nr itse kokee tärkeiksi niin ei siinä mitään. 🙂

Avatar

A wedding is a party, not a performance.
If at the end of the day you are married to the one that you love, everything went just perfectly.

Avatar

Mulle pisti silmään kattolakanat ja vessakorit, joita ei vielä kukaan tainnut mainita.. Mitä ne edes on ja siis mihin tarkotukseen vessakori?? 😀 Säästöä saisi varmasti karsimalla noita pikkujuttuja, jotka jättämällä pois häät olisi varmasti yhtä ihanat 🙂 Juhlapaikka taisi jo itsessään olla hieno, joten koristelusta vois mielestäni jättää jotain pois.
Samaa mieltä olen muiden kanssa, että hääautonhan voisi lainata joltain, jos lähipiiristä sattuis löytymään valkea/musta? Ja autonpesu + mahdollisia koristeita, tulis paljon halvemmaksi kun 500! Hiustenpidennyksiä et tarvii, sullahan on ihana oma tukka? 🙂
Tarjoilijoiksi voisi kysyä esim. opiskelijoita tai vaikka sellasia henkilöitä jotka haluisit häihin mutta oot karsinu pois, en tiiä oisko tyly ajatus 😀

Avatar

Vessakoreista en kyllä karsisi, ne on ollut monesti ihan pelastus vieraille! 🙂

Avatar

Ei kai kukaan odota löytävänsä esim ravintolan vessasta varasukkahousuja, lankaa ja neulaa, dödöä tai muuta mitä nyt ”vessakoreihin” häissä tupataan tunkemaan, miksi siis häissä ne pitäisi olla? Tämähän on suht uusi juttu joka on syntynyt ja tiedossa lähinnä hääblogeja ja facebook ryhmiä seuraavien keskuudessa.
Hei kyllä naiset osaa ihan itse ottaa ne huulirasvat ja varasukkikset mukaan, ihan samalla tavalla kuin esim 20 vuotta sittenkin!

Tällaisista ”pienistä” menoista kertyy oikeasti iso summa. Kannattaa kaikissa hääjärjestelyissä pitää mielessä mikä hääpäivässä OIKEASTI on tärkeää ja minkä tulee muistamaan jälkikäteen. Etukäteen kaikki tällaiset pienet yksityiskohdat tuntuu ihan hirveän tärkeiltä ja niitä viilataan kuukausi- (tai vuosi-) kaupalla mutta ei niillä ole itse hääpäivänä mitään merkitystä, toivottavasti sinäkin leijailet omana hääpäivänäsi niin taivaissa uuden aviomiehesi kanssa ettet todellakaan edes muista minkään vessakorin tai tuolihupun tyllikoristeen olemassaoloa 🙂

Jälkikäteen itse muistelen omista häistäni ruokaa, musiikkia, ihmisiä ja yleistä tunnelmaa ja tietenkin sitä että sain ihan luvan kanssa pyöriä siellä vaaleanpunaisissa pilvissä rakkaani kanssa. Ja olen tyytyväinen siihen että häiden suunnittelu otettiin rennosti ja stressittömästi.

Sormuksesta en itse tinkisi, sitä tulet katselemaan toivottavasti koko loppu elämäsi, hääpäivä kuitenkin kestää vain sen yhden päivän!

Ihanaa häiden suunnittelua teille, se on ainutlaatuista aikaa! Mutta muistakaa että se tärkein juttu eli avioliitto alkaa vasta hääpäivän jälkeen 🙂 (tai no, kirkossa.. :D)

Avatar

Moi!
Suosittelen miettimään, mitkä asiat teille on oikeasti kaikkein tärkeimpiä häissä. Onko asiat tunnelma, hyvä ruoka, live musiikki, iloinen ja onnellinen hääpari vai esim asiat, jotka lentää roskiin häiden jälkeen (koristeet, kimput, kukat ym – siis yhtään näitä väheksymättä! ☺). Yleensä ihmiset ja hääpari itse muistelee juhlien jälkeen että ”olipa ihanat juhlat, onnellinen pari, hyvä ruoka ja hieno tunnelma!”. Koska rahaa ei ole äärettömiin, me pohdittiin niin että mikä meille kaikkein tärkeitä ja mikä me halutaan muistaa. Panostettiin bändiin, ruokaan, juomaan ja tunnelmaan. Koristeita ei ollut kuin liinat ja laitaliinat (askartelukaupasta ihanaa kangasta), kukat (yksi punainen ruusu) laitettiin happy Joe ciideri pulloihin (etiketti liotettu pois) ja pöytään. Meillä ainakin pöydät oli suht pientä joten olisi ollut tyhmää tunkea ne täyteen koristeita. Itse panostin pukuun ja kampaukseen, maksoin kaasojen kampaukset ja he itse pukunsa. Miehet vuokrasivat samanlaiset liivit ja kravatit/rusetti. Monessa asiassa voi säästää todella paljon, kun miettii, että mistä on valmis maksamaan ja mistä tinkimään eli juuri se, että mikä on juuri meille kaikkein tärkeintä! ☺
Häiden suunnittelu on ihanaa ja häät vieläkin ihanimmat, toki suunnittelua ja budjetointia vaatii. Me oltiin 100% tyytyväisiä meidän valintoihin rahan käytöstä, joten suosittelen miettimään ensisijaisesti sitä mikä on tärkeintä juuri teille, ei niinkään sitä mikä haaveissa voisi olla ihanaa. Tsemppiä! ☺

Avatar

Mä itse säästäisin monessa muussa, mutta hyvä ruoka, riittävä ja laadukas kuvamateriaali ja hyvä bändi on ne jutut, mistä en missään nimessä säästäis! Moni suosittelee bändin vaihtamista Spotifyhin, mutta kyllä se hyvä bändi nostattaa ihan erilailla tunnelmaa kuin pelkkä Spotify. Bändi voi tietysti vetää vaikka vain kaksi settiä jolloin se on halvempi ja loppuyö musiikki koneelta 🙂

Avatar

Hääpukuliikkeissä on välillä myös alennuksia ja alennettuja pukuja sieltä löytyy muutenkin. Hääpuvun voit siis saada halvemmallakin kuin tonnilla. Toki hääpuvun täytyy olla itseä miellyttävä, nimim. morsian, joka tuhlasi omaansa 1500e. Hääpukuja saa myös käytettynä, sen voi vuokrata. Huntukaan ei välttämättä sovi kokonaisuuteen eikä se siksi ole pakollinen 🙂

Oma vihkisormukseni oli rivitimanttisormus, jossa oli kaksi osaa. Hinta oli likemmäs tonnin. Eli ei se sormuksen ulkonäkö välttämättä hintaa kerro, vaan materiaalit ja niiden laatu. Toki sormuskin on asia, jonka olisi tärkeä miellyttää – pidetäänhän sitä loppuelämä. Mutta edullisemminkin voit mieleisesi löytää.

Mä panostaisin vieraiden viihtyvyyteen ja karsisin ns. turhat menoerä pois. Onko hääauto pakko vuokrata, onko pakko olla tuolihuput, voisko kynnet ja ripset ja sokeroinnin jättää pois – häämeikki on kuitenkin sellainen että ripset tulee esille. Ajatuksena vain nämä, en siis millään tavalla halua loukata, mutta nämä ainakin on sellaisia mistä VOI halutessaan säästää.

Avatar

En ole ikinä järjestänyt häitä joten en osaa muihin sanoa, mutta sormuksen vinkki: kannattaa kysellä kultaseppiä ja teettää. Sain unelmieni timanttisormuksen ja silti säästin satoja euroja verrattuna Kalevala Korun simppeliin kihlasormusmalliin. Kyseinen kultaseppä valittiin juuri vuoden kultasepäksi ja todellakin melkein yhdeksän vuoden jälkeen voin todeta saaneeni laatua ja ajatonta tyyliä.

Lapsille löytyy helposti priimakuntoisia juhlavaatteita, varsinkin kenkiä, käytettynä. Siinä ehkä toinen vinkkini 🙂

Avatar

Meidän 100 hengen häät taisi maksaa vähän päälle 5000€ josta suurin menoerä oli pitopalvelu. Pukuni maksoi alessa 450€ ja sulhasen/bestmanien puvut oli vuokrattu. Hääkimppu maksoi vain tarpeet, kun eräs tuttu on entiseltä ammatiltaan floristi. Äitini kasvatti erilaisia kukkia siemenistä ja niistä sekä mustikanvarvuista tehtiin kimput pöytiin. Bändi oli jotain 800€ luokkaa ja viinakset n.600€ naapurimaasta haettuna. Kuvaaja oli hyvä ja edullinen ( tätä etsiin pitkään ja hartaasti), sormus taisi olla vajaa 400€ ja kampaus+meikki n 150€. Paljon tehtiin itse ja mistään ei tarvinnut tinkiä Juhlapaikka oli syrjässä, mutta kauniin luonnon keskellä ja maksoi suhteita käyttäen 70€

Avatar

Omiin häihimme sen 20 000 laittaneena voin näin jälkeenpäin todeta, että ÄLÄ säästä missään mikä jää häistä muistoksi: Sormukset, kuvaaja (valokuvat) sekä videokuvaaja (video). Näiden lisäksi muistoiksi jää tunnelma, eli panosta ruokaan, juomaan ja musiikkiin ts. ihmisten viihtyvyyteen. Millään muulla ei loppujen lopuksi ole niin suurta väliä eli koita karsia ylimääräinen turha koristelu esim. just ne tuolihuput 😉

Avatar

Kaverini oli hankkinut heittokimpukseen muistaakseni ebaysta tekokukkakimpun muutamalla eurolla. Olisko mahdoton ajatus hankkia sellaiset kaasojen kimpuiksi? 🙂

Avatar

Kiinnostavaa seurata teidän häävalmisteluja!
Häihin on vielä niin kauan, että uskon budjetinkin vielä tiivistyvän tuosta, kun miettii, mikä on oikeasti tärkeintä. Koska tila ja ruoka ovat yleensä suurin menoerä, me lähdettiin omissa häissämme ihan siitä, että hinta-laatu -suhde piti olla kohdallaan, saatiinkin sitten tosi kohtuullisella hinnalla kiva paikka, kun vähän etsittiin. Vieraita oli noin sata.
Jos kuitenkin olette jo lyöneet lukkoon tilan, vierasmäärän ja cateringin, sitten lähtisin ehkä karsimaan valokuvista: riittäisikö yksi hyvä kuvaaja? (Eikös teillä ollut tulossa kolme?) Bändi ja kvartetti pois budjetista, siinä säästää jo paljon. Voisiko joku tuttu esittää vaikka kirkossa jonkun kappaleen? Tanssimusat voi tulla spotifystakin, luultavasti tunnelma on korkealla anyway. Muista menoista: hääautoksi kelpaisi pienellä koristelulla musta / valkoinen tuttavan auto, sormuksen ja asujakin voi saada edullisemmin kuin budjetissanne. Voit ottaa myös huomioon, että saatat saada jotain käytetystä rahasta takaisinkin häiden jälkeen, myymällä vaikka hääpuvun / kengät / hunnun / koristeet / lasten asut.
Entä olisivatko vanhempanne halukkaita osallistumaan jollain, edes pienellä tavalla, vaikka hommaamalla ne vieraskonhvehdit tai jotain muuta vastaavaa? Jotkut toki eivät halua osallistua, mutta jotkut vanhemmat suorastaan olettavat, että voivat jotenkin auttaa.

Pohdit, uskaltaisitko meikata itse, ja suosittelen kyllä sitä vaihtoehtoa! Olet varmasti hyvä siinä ja säästäisit paljon! Itse olin menossa häämeikkiin, mutta onneksi teimme pari viikkoa ennen koemeikin, koska se oli niin hirveä (ei tuntunut yhtään omalta), että peruin koko meikkauksen viime hetkellä ja meikkasin itse häihin ystävän avustuksella ja olin tosi tyytyväinen. Toki myös hyvät meikit maksaa, mutta niistä on iloa sitten myöhemminkin. Säästää voi myös koristeluissa. Me käytettiin talon pöytäliinoja ja maljakoita, niihin pystyyn ruusu tai pari per pöytä, ei maksanut paljoa. Harsokukathan ovat edullisia. Tuolihuput voi jättää pois, alkoholin määrääkin voi vähentää. Ja häitä edeltävä yö mielummin vaikka porukoilla kaasojen kanssa, se voi olla ihan hauskaakin olla lapsuudenkodissa vielä vika yö ennen avioitumista.
Onnea mietintöihin!

Avatar

Vielä tuli mieleen, että omissa häissämme lapsilla oli kauniit juhlamekot, joilla oli hintaa 20e/kpl. Ostospaikka H&M. 🙂

Morsiustytöillä oli myös kukkakimput, mutta ne olivat pienet ja maksoivat noin 7 euroa kimppu. Kaasothan ei välttämättä kimppuja tarvi, koska jonkun pitäisi pidellä sunkin kimppuasi ja heillä pitäisi olla vapaat kädet sinun auttamiseksesi.

Kutsut tekemällä itse voi säästää tosi paljon. Meillä kutsujen teettäminen olisi maksanut pari sataa, itse tehtynä hinta n 60e materiaaleineen. Tuohon sisältyi myös kartionmalliset menu/ohjelmalehdet jotka siis myös tehtiin itse, sekä nimikyltit vieraille. Tarvittiin lähinnä tulostinta, tietokoneelle miellyttävän fontin lataaminen, viivoitin mittaamiseen, liimaa, sakset, sekä silkkinauhaa josta sitten tehtiin kauniita rusetteja.

Servetit oltaisiin saatu hääpaikasta, mutta painatettiin ne omilla nimikirjaimilla. Toki tulos oli kaunis, mutta turha menoerähän tuo oikeasti oli.

Pöytiin saa koristeita erittäin edullisesti, koristekippoja tms ei kannata ostaa kun niitä löytyy usein juhlatiloista valmiinakin. Kaveri teki koristeet hortensioista, joita kierrettiin muratin oksilla. Jos on kesä, luonnonkukkia kannattaa hyödyntää. Koiranputket esim. on erittäin kauniita koristeita.

Vessakoreja ei välttämättä tarvita. Kunhan huolehtii, että vessoissa on paperia.

Teidän juhlatila kuulostaa todella hinnakkaalta. Löytyykö toista, edullisempaa vaihtoehtoa?

Avatar

Monta säästökohdetta on tosiaan jo tuossakin listassa, jos itse on valmis joustamaan 🙂

Omista häistä on jo lähes neljä vuotta, mutta muutamia pohdittavia asioita voisin ainakin mainita:

– itse maksoin meikistä 120e tuloksella, että päädyin kuitenkin korjaamaan meikin itse. Jos nyt menisin uudelleen naimisiin, niin panostaisin ennemmin kunnon meikkituotteisiin ja tekisin meikkini itse.

-Budjetoimanne catering+tarjoilijat+tilavuokraus+kaikki juomat nousee aika isoihin summiin. Suosittelen vaihtoehtona tiedustelemaan myös mahdollisuutta ravintolahäihin. Me emme maksaneet erillistä tilavuokraa, vaikka koko ravintola oli varattu meidän käyttöömme. Tilasimme ravintolasta luonnollisesti ruuat, jälkkärit ja pääosan juomista (myös siis alkoholit, mutta jos vieraat halusivat jotain ”häälistan” ulkopuolelta, he pystyivät hankkimaan niitä myös itse). Ravintolan ehdoton etu oli siinä, että samaan hintaan kuului myös henkilökunta, koristelu meidän toiveidemme mukaisesti sekä loppusiivous! 🙂

– Bändi tuo tunnelmaa, se on totta. Jousisoittajista ehkä itse luopuisin (varsinkin, jos heidän tarkoitus esiintyä kirkossa), koska vihkihetki menee todella nopeasti, vieraat eivät keskity kuin teihin ja monen kanttorin kanssa voi suunnitella hyvinkin personoidut hääkappaleet. Ennemmin pyytäisin bändin muutamaa jäsentä esittämään kauniin akustisen esityksen vihkitilaisuudessa ja sitten isommalla energialla itse hääjuhlassa 🙂

Näin vuosia myöhemmin siitä hääpäivästä ei muista enää joka yksityiskohtaa, eikä haluakaan. Sitä muistaa pääkohdat ja itselle tärkeimmät, rakkaimmat hetket. Miettikää, mikä teille on todella tärkeintä – meille oli avoimet tilat, hyvä musiikki ja ennen kaikkea hyvä ruoka ja juoma. Älkää tehkö itsellenne liikaa stressiä täydellisyydentavoittelulla – väitän, ettei kukaan vieraista kiinnitä huomiota esim. tuolihuppuihin niin paljoa, että niiden vuoksi kannattaisi kituuttaa tai esim. maksella pois lainaa häiden jälkeen. Järjestäkää juhlat, joissa itse olisitte mieluusti ja ennenkaikkea, jättäkää aikaa seurustella vieraiden ja toistenne kanssa. 🙂 Paljon onnea kesähäille!

Avatar

Apua, tuli tätä lukiessa fiilis, ettei meillä ole ikinä varaa mennä naimisiin 😀

Avatar

Oletko jo yhtään miettinyt millaisen puvun haluat itsellesi? Olisi aivan huippua, jos voisit hieman näyttää meille sua miellyttäviä hääpukuvaihtoehtoja. ☺

Avatar

Olet varmasti suunnitellut ja haaveillut, mitä häihisi haluat ja voi tuntua haikealta luopua ylipäätään mistään.
Mutta oma näkemykseni mistä kannattais säästää ,om ehdottomasti bändi, jousihommeli, hääauto ja VALOKUVAUS! Bändin, hyvänkin, voit löytää jostain edullisesti. Valokuvaajia on taitavia, jopa taitavempia, ihan harrasteporukoissa. On esim bloggareita jotka on OIKEESTI taitavia. Ja tulevat ihan ilmaiseksi. Nyt jos koskaan on hyvä hetki käyttää blogia hyödyksi!

Avatar

Toivon ettei kukaan lähde kuvaamaan häitä ilmaiseksi – se on sekä oman työn että yleisesti kuvaajien työn törkeetä aliarvoistamista :/

Avatar

Miehen sormukseen ei millään riitä 100 €, jos kultaisen haluaa. Vai onko Topiaksella jo sormus? Mieshän tarvitsee vain yhden sormuksen. Samoin 800 eurolla ei kovin hulppeaa sormusta saa, joten siitä en ainakaan tinkisi. Käytä alennuksia hyväksi sormusten ostossa; esim. monissa kauppakeskuksissa on näitä Hullujen päivien tyylisiä aletapahtumia. Silloin on usein kultaliikkeissä kaikki timanttisormukset hyvässä alessa. Samoin häämessuilla. -30 % on kuitenkin tosi hyvä ale kalliista sormuksesta. Jos haluat yksikivisen sormuksen niin budjetillanne saisit normaalihintaisena n. 0,10-0,15 ct:n kivisormuksen, riippuen laadusta.

Me panostettiin häissämme niihin mitä jää häistä jäljelle eli sormuksiin, valokuviin ja häämatkaan. Meillä oli varattuna suosittu hääkuvaaja, mutta lopulta kävi niin, ettei hän päässyt paikalle tuona päivänä. Hänen kuvausassistenttinsa tuli ottamaan kuvat, joista tuli onneksi todella kauniita, kuvissa oli täysin sama tunnelma kuin niissä varsinaisen kuvaajan kuvissa.

Minulla oli hääpuku joka maksoi 150 €, kampaus ja meikki tehtiin ammattilaisella. Kukkakaupoissa kannattaa kysellä hintoja, ne vaihtelevat nimittäin aika paljon. Minulla oli suht pienikokoinen kimppu, jossa oli vähän erikoisempia kukkia. Hinta oli muistaakseni n. 90 €. Miehen viehe lisäksi. Toisessa liikkeessä olisi ollut paljon kalliimpaa, enkä olisi saanut haluamiani kukkia. Eli muista kilpailutus!

Onnea suunnitteluun 🙂

Avatar

Meillä häiden ja häämatkan kokonaisbudjetti oli alle 1500€, ja ikimuistoinen päivä oli! Kaiken ei tarttee olla uutta ja kallista tuntuakseen hienolta ja kivalta. Hääpäivä oli ehdottomasti elämäni paras päivä, vaikka siihen meni ’vain’ noin tonni. Täydellisen mekkoni löysin käytettynä netistä 80€, koristus oli minimalistinen mutta kaunis (luovuudella saimme upean koristelun tehtyä parilla kympillä), mies käytti vanhaa pukuaan, paikan saimme tuttujen kautta vuokrattua ilmaiseksi ja ruoat teimme suvun kanssa itse. Ei itse asiassa muuttaisi mitään, vaikka joku olisi tarjoutunut maksamaan kymppitonnin! Oli upea tunnelma ja parasta oli vain sanoa se tahdon! 🙂 Vieraita oli 50, vain lähimmät ihmiset. Tunnelma oli läheinen ja intiimi oli ihanaa jakaa tärkeä päivä tällaisessa tunnelmassa.

Avatar

Valokuvauksesa ja videokuvauksessa pystyy säästämään. Kilpailuttakaa kuvaaja, uskon että teidän häihin löytyy halukkaita kuvaajia. Hääauto, se on kuitenkin vain auto!

Suosittelen!

Avatar

Bändi ja jousikvartetti kuulostaa todella kalliilta. Sieltä ainakin lähtisin säästämään vaikka ne niin ihania varmasti oiskin. Ja vieraslahjat.. Nou nou! Miksi sellaiset pitäisi olla?

Mut sit taas mistä älkää missään nimessä säästäkö on sormukset! 800€:lla löytyy varmasti hyvä kestävä sormus, miehen 100€:n sormuksesta en tiedä, varmaan titaania? Mutta niitä te pidätte joka päivä sormissanne, niihin satsatkaa että ne on oikeasti mieluisat ja kestävät! Hääpäivä on vain sen yhden päivän ja tietenkin sen pitää olla ihana ja panostaa siihen mutta sormuksia pidätte loppuelämän joten ne ei kuulu säästökohteisiin. 🙂

Avatar

Tuli vielä mieleen säästökohde kiitoskortteihin liittyen vaikket sitä vielä ollukkaan tarkemmin budjetoinu. Ottakaa kiitoskuvat jo ennen vihkimistä niin, että ne on häissä jo teetettynä. Näin vieraat voivat ottaa kiitoskortin lähtiessään ja säästätte postimaksut mistä tulisi kans aika paljon kuluja. Olen ollut useammissa häissä missä näin on tehty ja toimii oikein hyvin!

Avatar

Ite lähtisin säästämään häitä edeltävästä yöstä ihan ensimmäisenä. Olisin myös ehdottanu kaasoille rannekukkaa kimpun sijasta, jota monet olikin näköjään ehdottanut 🙂 Myös tuolihuput on loppujenlopuksi aika turhakkeet, vaikka itsekkin niistä haaveilin v. 2014 häihin. Ja vieraslahja vielä viimisenä. Semmosia ajatuksia, tsemppiä häiden valmisteluun 🙂 Hyvällä mallilla vaikuttaa jo olevan.

Toki meillä oli muutenkin paljon pienempi budjetti ja säästettiin mm. häämekossa ja kuvaajassa. Jälkimmäistä tosin hieman kadun.

Avatar

Mä ehdittaisin, tilailemaan ebaysta/aliexpresstä pikkulahja tarvikneet vieraille, siellä esim mini saippuakupla putkiloita häihin, edullisesti. Sekä nätit pakkaukset/pussukat ym. Esim 50kpl/5e tms.

Ja suosittelen esim kukkienkin rinnalle pompom ja honeycomb, kotisteita. Niitä edellä mainituista paikoista edullisesti.
Tiiraile wedding decorations, haulla, mitä kaiklea löytyy..

Säästää pitkän pennin ja kama on iha samaa kiinakamaa, mitä sinooperit tms. Jälleenmyukät myy.

Ellei tosiaan ole hakusessa sellasia erityisyyksiä, mitä ei helposto mistääb löydä.

Onnea teille kihlauksen johdosta ❤

Avatar

Valokuvaus kuulostaa kyllä todella arvokkaalta. Monet opiskelijat ottavat myös huippuhienoja kuvia, ja siinä säästäisitte tuhansia. En voi kuin lämpimästi suositella ystävääni Tiina Uimaluotoa. Hän on paljon kuvannut häitä. @valokuvaustiinauimaluoto

Avatar

Toivokaa ihmeessä ETUKÄTEEN häälahjaksi jotakin, mitä juhlissa voi hyödyntää! Läheisimmiltä kavereilta ja sukulaisilta karkit buffaan ja alkoholittomat juomat, kynttilät, lautasliinat, maljakot jne… Entä löytyykö häävieraista musiikillisesti lahjakkaita ihmisiä jotka voisivat lahjaksi soittaa tai laulaa kappaleen tai pari, jolloin vieraat voisivat kuunnella elävää musiikkia ja tanssittavat musiikit voisi sitten soittaa Spotifysta? Samalla ratkeaisi myös vieraiden pulma siitä, mitä antaa lahjaksi 😉 Kaikki eivät toki ole sen tyylisiä, että tällaista ”maksatusta” hyvällä katsoisivat, mutta oman kokemuksen perusteella monelle muullekin kuin kaasoille ym. ydinporukalle on ilo osallistua järjestelyihin!

Avatar

Onnea morsiamelle! Toivottelee tämän kevään morsian.

Meillä tehtiin se valinta, että pohdimme ensin sen mikä olisi realistinen häiden kokonaisbudjetti sen suhteen mitä itse saamme säästettyä ja mitä saamme vanhemmiltamme avustukseksi, sekä tietysti siltä kannalta kuinka suuren summan haluamme juhliin laittaa. Kun ”unelmahäiden” budetti nousi niin isoksi, että sillä olisi saanut jo omaosuuden perheasunnon lainaan, totesimme että on aika ottaa järki käteen.

Kirjoitin juuri omassa blogissani hääbudjettiin liittyen. Kun toteutunut budjetti alkaa olla pidemmälle selvillä, laitan varmaankin esille sekä sen että suunnitellun budjetin noin veratailun vuoksi ja avuksi tuleville morsiammille. Blogiin on eksynyt toki paljon muutakin häihin liittyvää. Jos minun hääbudjettiin liittyvät ajatukseni kiinnostavat, voit lukea niistä täältä: http://www.lily.fi/blogit/varpain-jaloin/haabudjetti

Avatar

Onnea häihin! Omia häitä on ihana muistella, muista ettet liikaa stressaa koska sit et pysty nauttimaan.

Meillä bändinä Akystic ja aivan loistava! Voitte suunnitella soittolistan yhdessä ja huippulahjakkaita tyyppejä kaikki! Paras meno meiän häissä oli sillon ku bändi soitti 🙂 loppuillasta sit spotify.

http://akystic.com/

Avatar

Aivan mahtavaa, kuinka paljon nautit häiden järjestelystä ja yksityiskohtien miettimisestä! Jos kaipaat apua koristeiden suunnittelussa ja hankinnassa, niin lämpimät suosittelut: https://juhlahumua.fi/
Nopea palvelu ja ihania ideoita pullollaan!

Avatar

Tää ei ole nyt säästövinkki ollenkaan vaan ihan päinvastoin ja postauskin on jo vanha… mutta..

Itse olen mennyt naimisiin jo 2009 ja samojen budjettiasioiden kanssa tahittiin silloinkin. Itse päätin niin, että panostan etusijalla niihin asioihin, jotka ovat pysyviä. Häistä käteen jää avioliitto, uusi sukunimi, muistot=valokuvat ja sormus. Nää oli mulle niitä, joihin halusin panostaa, koska niiden kanssa elää (toivottavasti) loppuelämästä. Kukaan ei vuoden päästä muista, millaiset vessakorit oli ( 😉 ) tai oliko siideriä kahta vai kolmea eri makua tai oliko morsiamen puku samaa vai viime vuoden mallistoa. Mutta jos itse päivästä toiseen kantaa mukanaan ”melkein mieluisaa” sormusta, niin se on kyllä harmi.

Tää ei auttanut säästämiseen yhtään ja ehkä teillä on muutenkin asioita jo lyöty lukkoon, mutta tällainen näkökulma. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä