ITSE TEHDYT PITALEIVÄT JA LIHAPULLAT

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’AtriaJauheliha’ title=’ITSE TEHDYT PITALEIVÄT JA LIHAPULLAT’]

atrian jauheliha

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Atrian ja Lifien kanssa.

Jauheliha on ihan ehdottomasti yksi meidän perheen käytetyimmistä pääruoka-aineista, sillä se on kaikissa muodoissaan etenkin lasten lempiruokaa. Ja minä tykkään jauhelihassa siitä, että se ei yksinään maistu paljon miltään, joten sen maustamismahdollisuudet ovat rajattomat! Jauheliha on helppoa valmistaa ja siitä on moneen, mutta kaikkihan sen tietävät, joten en tylsistytä teitä enempää. Mutta syy siihen, että olen mukana JAUHELIHAKAMPPIKSESSA, on aika huikea ja tulee tässä:

Atria on mullistanut jauhelihapakkausten tulevaisuuden! 

Tiedättekö ne ärsyttävät isot muovipurkit, jotka on päällystetty sillä kovalla muovikalvolla. Ne rikkovat ostoskassit, vievät hirveästi tilaa jääkaapissa, eikä niitä saa auki likastamatta veistä, jolla sitä muovia saa puhkoa ikuisuuden ja sitten joudut koskemaan siihen vähän limaisen tuntuiseen kalvoon. Ja sitten pitää sählätä sen purkin kanssa, että saa sen jauhelihan ulos ja vielä sen paperisuojan pois. Ja sitten sitä sullotaan roskikseen viemään vielä vähän lisää tilaa jossain. No hyviä uutisia, niitä ei tarvitse enää ikinä nähdä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atrialta on nyt tullut kauppoihin uudet kätevät pakkaukset, joita Topias oli käynyt ostamassa jo ennen tätä kamppista, kun ne niin kovin houkuttelivat siellä kaupan hyllyllä. Ja sen ensimmäisen keittiöstä kuuluneen ”mitä hittoa tää vaan aukee ja lähtee ja whaaaaat miten tä voi olla näin näppärä” -huudon jälkeen arvasin, että me ei kyllä enää ikinä osteta niitä hankalia kovia pakkauksia. Siis tää on varmaan joku selkeä vanhemmuusjuttu, että voi innostua jostain niin yksinkertaisesta kuin jauhelihapakkaus! Mutta kelatkaa nyt, kuinka paljon tää helpottaa elämää.

Atrian uusissa pakkauksissa jauheliha on tyhjiöpakattua, joten siinä ei ole mitään suojakaasuja. Pakkaus on ihanan pieni ja pehmeä, joten se ei riko kaupasta lähtiessä muovikassia tai muita tuotteita (nimim jogurtit aina pitkin lihoja). Pakkausmateriaaliakin on 50% vähemmän! Ja meille äärettömän iso plussa on se, kuinka vähän tämä vie tilaa jääkaapissa ja pakastimessa, sillä meillä on aika pieni yhdistelmäkaappi. Tykätään ostaa usein tarjouslihaa ja meillä onkin aina pakkanen ihan täynnä, etenkin juuri sitä tyhjää kovaan muoviin pakattua tilaa. Ja tietenkin se jo mainittu avattavuus, voi että kuinka ihanan helppoa on tehdä ruokaa, kun ei tarvitse sählätä veitsen kanssa, että saa yhden purkin auki.

Meidän jauhelihavalinta on Atria Perhetilan Nauta Jauheliha 15%, sillä se on meidän perhebudjetille sopivin, mutta lisäksi musta on ihanaa tietää, että jauhelihapakkaus on aina jäljitettävissä lihan tuottaneelle tilalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja mitäs me sitten tällä viikolla tehtiin jauhelihasta? No yhtä lasten lemppareista, lihapullia! Tuunattiin perinteinen lihapulla-annos vähän aikuisempaan makuunkin sopivaksi ja inspiraatio lähti Kosilta, jonne niin kovasti kaivataan takaisin. Päätin siis ihan extempore kokeilla ensimmäistä kertaa ikinä tehdä itse pitaleipiä ja vitsi, että oli helppoa! Pitaleipien ja lihapullien kaveriksi tehtiin kreikkalainen salaatti ja tsatsikia, namnamnam. Näitä sitten pitaleivän sisään ja voila, valmista nautittavaksi!

Kummasti täydellisten pitaleipien ohje syntyi ihan vahingossa, sillä etsiskelin googlesta ohjeita ja sovelsin sitten omaan aikatauluuni sopivan ohjeen sen mukaan, mitä kaapeista löytyi. Minulta puuttui siis vähän aineita, mutta sen lisäksi aikaa, joten jätin mm. väliin kokonaan pellin jauhotuksen, kohottamisen ja kaiken muun, mitä netin ohjeissa sanottiin välttämättömäksi. Pitaleipien tekeminen onkin oikeasti tosi helppoa hommaa!

Huom. me ruokittiin tällä määrällä neljä lasta ja neljä aikuista!

Pitaleivät

1 pussi kuivahiivaa
1 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
1 ½ rkl sokeria
2 rkl öljyä
1 muna
2-3 dl piimää
8 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki muu kulhossa ja lisää viimeisenä jauhot. Taikinasta tulee tosi kovaa ja kuivan oloista. Tee taikinasta pötkö ja jaa se osiin. Muotoile osista palloja ja kauli niistä pyöreitä levyjä. Paista 200 asteisessa uunissa 8 minuuttia. 

Lihapullat

800g Atrian jauhelihaa
1,5-2 dl korppujauhoja
1 sipuli
1 prk kermaviiliä
2 munaa
pilkottua tuoretta basilikaa
suolaa, pippuria

Käytä maalaisjärkeä ja sekoita kaikki, helppoa hommaa! Paista pannulla, tai uunissa 225 asteessa 20-30 minsaa.

Tsatsiki

Turkkilaista jogurttia (sekoittuu paremmin kuin kreikkalainen)
Kurkku
Valkosipulia
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Raasta kurkku ja sekoita kaikkia aineita jogurttiin oman makusi mukaan. Meillä menee ehkä 3 valkosipulinkynttä ja kaikkea muuta fiiliksellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä ruoka oli myös siitä kiva, että sitä sai syötyä sekä täytettyjen pitaleipien muodossa, että ihan haarukalla. Itse söin ensin salaattia ja tsatsikia, sitten herkuttelin lihapullilla ja samalla dippasin pitaleipää tsatsikiin. Ja nyt oli kyllä maku-helppous -suhde niin mallillaan, että tämä ruoka jää meidän vakkarilistalle. Ja Atrian uudet jauhelihapakkaukset ostoslistalle! Ja pitää vielä sanoa, että jauheliha oli kyllä luvatusti samaa tuttua tavaraa, vaikka pakkaus onkin aivan erilainen.

Joko te olette ehtineet ihastelemaan tätä uutta innovaatiota?

Yhteistyössä Atria

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Kiitos ohjeesta! Tein tänään ja oli tosi hyvää 🙂

Avatar

Voi mäkin aina teen tsatsikia lihapullien kanssa ja ainakin melkein kreikkalaisia salaattia totta kai, varmaan mun lempiruoka ikinä 😀 pitaleipää en oo ikinä tehny itse mutta kai sitä on nyt pakko kokeilla kun teit siitä niin helppoa, ei ne kaupan valmistavarat oo koskaan niin hyviä 😀 mut apua nyt tuli nälkä 🙁

Emilia Huttunen

Nam! 😀 Joo mäkään en oo ennen tosiaan jaksanut tehdä, mut yllätyin helppoudesta! Olin ihan varma, että nää menee ihan pieleen kun en noudattanut reseptiä, mut tadaa! 😀 tsatsiki <3

Avatar

Kiitos reseptistä! Tällaiset arkeen sopivat ohjeet ovat erittäin tervetulleita 🙂 Meillä on vasta viime aikoina herätty siihen, että tsatsiki on aika huippu soosia, mutta ideat ovat olleet vähissä mihin kaikkeen sitä voi laittaa. Tästä sain mukavasti inspiraatiota ja seuraavalla kerralla teen ehdottomasti myös pitaleivät itse jos kerta ovat noin helppoja tehdä 🙂

Emilia Huttunen

Me ollaan hirveessä tsatsikikoukussa, se sopii oikeesti melkeen kaikkeen! 😀 <3 toinen lemppari tsatsikin kanssa on ihan vaan paistaa valkosipulileipää ja syödä sen kanssa kilokaupalla tsatsikia <3 Mut täyttävämpää kyllä tulee kun on lihaakin 😀

Avatar

Oli kyllä jo aikakin että tällaiset pakkaukset saatiin tänne Suomeenkin 🙂
Mutta näin kyllä jo viime kesänä olikohan Snellmanin sellaisia jättikokoisen maksamakkaran näköisiä jauhelihatuubeja, käteviä nekin. Niitä en ole tainnut nyt hetkeen nähda kaupoissa.

Emilia Huttunen

No niinpä! 🙂 Kuulostaapa hauskalta, en oo tommoseen törmännyt!

Avatar

Ne on tukkukamaa sellaset isot 5kg jliha pötköt

Avatar

Ihan puolen kilon pötköjä olivat Cittarissa ja K-supermarketeissa 🙂

Avatar

Ja nyt herää kysymys miksei kukaan ole aikaisemmin keksinyt näitä jauhelihapakkauksia? Törkeen kätevät! Meillä menee ainakin nämä ostoslistalle! Eniten noissa kovissa pakkauksissa ketuttaa se, kuinka paljon ne vievät tilaa pienessä roskiksessa 😀

Emilia Huttunen

Siis niinpä! :DD Ihan huippua!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä