PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

Ensimmäinen kouluvuosi on melkein ohi ja on tässä bilettämisen ohessa tullut opiskeltuakin. Toukokuussa minullekin on varattu aika HOPS-keskusteluun opettajatuutorimme kanssa ja tällöin on tarkoitus keskustella erikoistumisesta. Ensimmäistä kertaa mainonnan suunnittelua opiskelemaan hakiessani en edes tiennyt, että täällä sisällä on eri suuntautumisia. En myöskään tiennyt, mitä täällä koulussa edes tehdään. En olisi osannut kertoa mitään copyn tai AD:n työstä. Mutta kun 2015 pääsykokeissa piti rastittaa, oletko kiinnostunut AD:n, copyn vai projektipäällikön opinnoista, laitoin rastin projektipäällikön kohdalle. 2016 uudestaan yrittäessäni rastitin projektipäällikön jo itsevarmemmalla otteella. Ja nyt keskusteluun valmistautuessani tiedän varmemmin kuin koskaan, että minusta tulee projektipäällikkö.

Ollaan puhuttu tästä aiheesta koulussa ja moni pohtii copyn/AD:n ja projektipäällikön välillä kuulemma, koska järki sanoo projektipäällikkö, mutta sydän sanoo copy/AD. Mä en ole kuitenkaan tässä asiassa edes miettinyt järkeä, sillä haluan työn, josta nautin, ja jota haluan tehdä loppuelämäni. Ja mun sydän huutaa projektipäällikköä! Rakastan aikatauluttamista, suunnittelua, budjetointia ja kaikkien lankojen pitämistä käsissä! Nautin tehtäväluetteloista ja isojen kokonaisuuksien ajattelusta. Se on sitä, missä minä olen hyvä. Tykkään kyllä hirveästi tehdä copyn ja AD:n hommia, mutta projektipäällikkö on se ammatti, mihin olen lapsesta asti tuntenut kuuluvani. Siitä asti, kun olen ala-asteella alkanut tehdä aikatauluja ja listoja. Ja onneksi tällä alalla projektipäällikkökin saa kuitenkin olla luova! Tämä vaan on täydellinen ala mulle, se paikka, mihin kuulun.

Eilen mulle tuli pikku ylläri vastaan. Juttu, mistä olin salaa haaveillut, mutta jonka en uskonut toteutuvan, koska olen vasta ykkösellä. Mutta niin se vain toteutui ja musta tuntuu enemmän kuin koskaan, että saan tehdä aktiivisesti töitä unelmieni eteen. Nimittäin musta tuli Taideakatemian Yön projektipäällikkö! Alkuun tämä vastuu vähän pelotti, mutta jo parin tunnin päästä itsevarmuus syttyi ja käytin koko illan ja yön tämän projektin parissa. Kävin läpi aiemman vuoden materiaalit ja aloin luoda omia suunnitelmia. Sormet vaan syyhysivät ja ajatukset juoksivat. Taideakatemian Yö on kulttuurintäyteinen tapahtuma, joka on järjestetty jo kymmenen kertaa. Jännittää ihan hirveästi, mutta enemmän olen innoissani siitä, että nyt minä pääsen jättämään oman kädenjälkeni tähän perinteeseen!

Yö tulee viemään paljon aikaa ja energiaa, ja saattaa se myös viedä minut hullujenhuoneelle, mutta on täysin sen arvoista. Mulla ei tule olemaan mitään muuta elämää syksyllä ja aikaa saa laittaa tähän paljon jo keväällä ja kesälläkin, mutta voi vitsi. Tästä se lähtee.

Emilia Huttunen, Projektipäällikkö

^omg iik!

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Millon tulee taas hääjuttuja ? Niitä on niin kiva lukea !

Avatar

Onnea!:)

Avatar

Moi!

Olis kiva, jos kirjoittaessasi aukaisisit alan termejä, jos itsekään et tiennyt AD:n/copyn tekemisistä, vielä vähemmän me perehtymättömät.. vaikea siis vertailla tuohon projektipäällikköön. Tsemppiä urakkaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä