ERIKOINEN TAPAUS

Tämä tehtävä on myös luovan kirjoittamisen opintojaksolta. Saimme pari mallitekstiä, joiden mukaisesti meidän piti kirjoittaa erikoisesta tapauksesta. Tehtävä tuli sopivasti sen äksidentin perään, josta täällä jo avauduinkin, joten aihevalinta oli minulle helppo. Tällaiset useat lyhyet tehtävät ovat olleet aika hauskoja, ja kivaa vaihtelua niille pitkille essee -tehtävänannoille, joita AMK:issa tulee aika paljon vastaan.

 

Erikoinen tapaus

Väärinymmärretty ”kuvittele yleisö alasti”

Seisoin ison auditorion edessä. Oli tavallinen koulupäivä ja pidin tuttuun tapaan esitelmää. Yleisöön katsoessani näin ihmisten nauravan ja vilkuilevan toisiaan. Opettajamme näytti samaa aikaa huvittuneelta ja vaivaantuneelta. Kyllä, näky yleisössä oli kummallinen ja huvittava.

Kun katsoin alaspäin, naurun syy selvisi ja mielen valtasi hysteria. Näen varmaan painajaista, näitä painajaisia en olekaan nähnyt sitten ala-asteen. Mutta unissani en yleensä tunne näin selkeää ilmavirtaa. Miten tämä tuntuu niin todelta, ajattelin mielessäni.

Mutta ei se ollutkaan unta, vaan minun paitani oli todellakin revennyt auki kesken esitelmän ja siinä minä seisoin yläosattomissa opettajan ja opiskelijoiden edessä. Kasvojeni väri oli ensin yhtä kalpea kuin koko auditoriolle näkyvät rintani, kunnes järkytys vaihtui häpeään ja väritys alkoi muistuttaa ilmastoinnin alla kutistuvia punertavia nännejäni.

Päätin lopettaa koulun.

-Emilia Huttunen

(tositarina, 4.4.2017 projektin suunnittelun pitchauksesta, harkitsen jatkavani kuitenkin opiskelua, jos vielä jonain päivänä kehtaan tulla kouluun)

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä