TÄNÄ AAMUNA

Näissä tehtävissä oli aamulla ohjeena kirjoittaa viitisen minuuttia aiheesta ”tänä aamuna” ja ”pakkanen”. Asiakirjoittamisen satoa syksyltä! Suosittelen edelleen kokeilemaan!

 

Tänä aamuna

Tärisin peiton alla. Tärisin hiuksia harjatessa. Tärisin bussipysäkillä. Tärisin tuijottaessani ohi vilahtelevia maisemia bussin ikkunasta. Mutta ovella en enää tärissyt. Lämpö hiipi jäseniini, varpaista ja sormista kohti keuhkoja ja sydäntä. Lämpimät kädet, lämmin selkä, lämmin mieli. Ajatus uudesta päivästä tärisytti, mutta alkoi lämmittää heti, kun se ajatus oli oikeasti konkreettinen. Kun se päivä oli oikeasti täällä ja astuin niistä ovista sisään.

Syvällä sisällä tahdon takaisin lämpöön. Takaisin rannalle kuuntelemaan meren pauhua, lasten riemua, turistien puheensorinaa. Takaisin sanomaan ei kiitos, kun viihdytysjoukot ehdottavat lentopalloa. Takaisin syventymään kirjaan auringon lämmittäessä koko vartaloani. Se lämpö. Se oli täydellistä. Olo oli niin hyvä ja rento.

Kyllä tämäkin lämpö kelpaa. Tämä sisältäpäin tuleva lämpö. Se lämmittää eri tavalla kuin aurinko, mutta lämmittää kuitenkin. Se lämpö lähtee omista ajatuksista, haaveista ja kunnianhimosta. Se lähtee halusta oppia ja imeä tietoa. Se peittää alleen tärinän, joka tulee pelosta ja stressistä. Itsestä lähtevä lämpö pystyy sen peittämään, saa sen unohtumaan. Aurinko vain hautaa sen hetkeksi alleen. Silti kaipaan aurinkoa.

Pakkasessa ei ole mitään hyvää.

Pakkanen tulee taas ihan pian. Pakkanen on ärsyttävää. Pakkanen on typerää. Pakkanen on kylmää. Pakkanen sähköistää hiukset. Pakkanen saa kipeäksi. Pakkanen turvottaa. Pakkanen pilaa meikin. Pakkanen pilaa kaiken. Pakkasessa on tyhmää odotella bussia. Pakkasella joutuu skrapaamaan autoa ikuisuuden. Pakkasella puhelin sammuu. Pakkanen tuhoaa sosiaalisen elämän. Pakkasella joutuu pukemaan lapsille miljoona kerrosta ja siinä kestää ikuisuus ja kouluun on mahdotonta ehtiä ajoissa. Pakkasessa ei ole mitään hyvää. Kun sitä ei kuitenkaan ole tarpeeksi, että olisi hyvin lunta. Tai sitten sitä on liikaa, eikä ulos voi edes mennä. Typerä pakkanen.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä