LASTEN KESÄN BUCKET LIST

Toukokuu ja melkein kesä, ihanaa! Tehtiin tänään lasten kanssa kesälle bucket list ja tuli ihana odottava fiilis. 3,5 viikon päästä alkaa kauan odotettu kesäloma ja saadaan alkaa toteuttaa tätä meidän listaa. Lapset luettelivat kaikkea, mitä haluavat kesällä tehdä ja kirjoitin ne ylös tuollaisille pienille lapuille, joihin piirrettiin vielä kuvat ja kiinnitettiin sinitarralla paikoilleen. Kesällä voidaan sitten aina sieltä valita tekemistä ja siirtää tehtyjen puolelle.

Jos se ei ole jo tullut selväksi niin tämä tuleva loma on todellakin ansaittu. Minä ansaitsen lomani, mutta etenkin lapset! Minulla on ollut hirveän syyllinen olo tämän vuoden aikana kaikesta kiireestä. ”Äiti koska sä ehdit olla meidän kanssa” -on yksi vuoden toistetuimpia lauseita. Mutta olen puskenut itseäni eteenpäin kesäloma mielessä, sillä kesällä aion hyvittää lapsille kaiken. Yritän parhaani mukaan tehdä tästä heille parhaan kesän ikinä! Kolme kuukautta saadaan olla kotona keskenään ja kuroa menetettyä aikaa ennen kuin on aika taas palata kouluun ja arkeen.

Kesän toiveista löytyy telttailua, asuntovaunu, pyöräilyä, jätskiä, uimista, veneilyä, risteily, piknik, lettuja ja vaikka mitä. Listaan kyllä tulee varmaan vielä paljon lisäyksiä! Odotan niin innolla kaikkea, mitä päästään kesällä tekemään, ja vaikka mulle on kesässä tärkeintä viettää aikaa lasten kanssa (ja tietty koko perheen, etenkin sitten kun Topiaksella on kaksi viikkoa lomaa), niin odotan hirveästi myös sitä omaa aikaa. Aion ratsastaa, lukea ja nähdä kaikkia ystäviä, joita en ole nähnyt oikeasti YHTÄÄN kesän aikana. Odotan hirveästi myös leikkitreffejä ja kesäiltoja! Aion viettää aikaa sekä lapsettomien että lapsellisten ystävieni kanssa ja toivon saavani punaisen niskan leikkipuiston penkeillä istumisesta, sekä muutaman päänsäryn jokilaivoilla vietetyistä kesäilloista vanhojen ystävien kanssa.

Mulla on myös vähän arkisempi bucket list kourassa. Haluan nimittäin ehtiä kesällä mm pesemään ikkunat, siivoamaan vaatekaapit, vaihtamaan kaikki kalusteet, muuttamaan sisustusta, remontoimaan kylpyhuoneen ja suunnittelemaan hulluna häitä. Kesällä on myös häitä kuvattavana ja niiden jälkikäsittelyn kanssa saakiin paljon tunteja kulumaan, joten tyhjänpanttina en ehdi istuskelemaan, kun on vielä blogikin. Ja ah, blogi! Ihanaa päästä näkemään, millaista sen päivittäminen on ilman koulua ja kiirettä! Aion aikalailla aamusta lähteä heti puuhaamaan lasten kanssa kaikkea, iltapäivällä tehdään koko perhe jotain ja sitten iltaisin teen töitä. Kesällä blogiin tuleekin varmaan paljon enemmän sellaisia ”mitä ollaan tehty” -postauksia. Nyt kouluvuoden aikana ei ole ollut kauheasti kerrottavaa meidän päivistä, koska ne ovat aikalailla ”menin kouluun, tulin kotiin, tein koulutehtäviä, tein töitä, nukuin, menin kouluun” -settiä, mutta kesällä pitäisi riittää kerrottavaa, ainakin jos meidän listaa katsoo!

Tähän kesän bucket listiin liittyen mua kiinnostaisi hirveästi kuulla vinkkejä, jos täältä joku on ”harrastanut” asuntovaunuilua! 😀 Meillä on nimittäin Nomppu koko kevään kysellyt, että voisiko hän päästä asuntovaunuun, ja meillä ei näistä ole mitään kokemusta. Mutta koska yritän nyt olla kesän paras äiti niin olen alkanut suunnitella asuntovaunun tai asuntoauton vuokraamista. Voitaisiin lähteä muutamaksi päiväksi tai jopa viikoksi ajelemaan ympäri Suomea. Lapset varmaan nauttisivat ihan älyttömästi! Kumpikohan vaan olisi parempi, auto vai vaunu? Ja mihin sillä kannattaisi ajella? Ja mihin sellaisella saa pysähtyä? Tykkään hirveästi pitkistä autoreissuista, joten ajatus on tosi kiva, mutta kaipaan pientä luksusta, kuten juoksevaa vettä sun muuta 😀 Mutta jossain leirintäpaikoilla varmaan olisi suihkut sun muuta? En oikein tiedä tästä aiheesta mitään! Mutta tahtoisin toteuttaa tuon pienen pojan toiveen, joten otan kaikki vinkit vastaan! 🙂

Oletteko te tehneet lasten kanssa bucket listejä? Ihan sairaan hauskaa, suosittelen! 🙂

Kommentit

24 kommenttia
Avatar

Mä haluisin vielä antaa tällasen vinkin, joka ei tosin ole Suomen rajojen sisäpuolella. Eli jos Suomi on kohta koluttu niin suosittelen myös menemään laivalla Tallinnaan auton kanssa, ja sieltä ajamaan Latviaan Riikan lähellä sijaitsevaa Jurmalaan. Siellä on todella upeat rannat eikä matkaa taida olla kuin alle 400km Tallinnasta. Virossa voi myös samalla matkalla poiketa Pärnussa. Kannattaa Googlettaa!

Avatar

Raumalla on super kiva luksus leirintäalue, Poroholma josta löytyy monenlaista aktiviteettia pienille ja aikuisillekkin Suosittelen!! Ei ole hinnalla pilattu myöskään!

Avatar

Asuntovaunu on siitä kätevämpi, että auton voi irrottaa ja lähteä sillä jonnekin vähän kauemmas, käydä ruokakaupassa tms. kun taas asuntoautossa aina kun haluaa lähteä autolla jonnekin pitää pakata tavarat ja kaikki. Kesäkaupungeiksi suosittelen ainakin Raumaa ( Poroholman leirikeskus (5 tähteä, täysin ansaitusti, on upeasti ihan rannan vieressä), Vaasaa ja Hankoa. Asuntovaunuilu on tosi hauskaa ja muistan ainakin lapsena että oli maailman siisteintä asua viikko ”liikkuvassa kodissa”.

Avatar

Tämä on aika makuasia, kannattaa miettiä onko tärkeämpää matka vai määränpää. Viime kesänä ajoimme puolen Suomen läpi ja rakastin asuntoauton helppoutta pysähdellessä, leirintäalueilla olimme oikeastaan vain yötä joten kamat oli kasassa autossa koko ajan. Ajelimme pitkin eri kaupunkeja ja jos ei mitään kiinnostavampaa näkynyt, jatkoimme vain matkaa (Rantatietä Ouluun asti).

Avatar

Omassa lapsuudessa(nyt lukiossa) kesälomareissut oli juurikin asuntovaunureissuja eri leirintäalueille, ihan parhaita muistoja. Käytiin useilla eri leirintäalueilla Suomessa, enkä koskaan muista käyneeni paikassa jossa ei olisi ollut suihkumahdollisuutta (toki sellaisiakin paikkoja varmasti on..) Parhaita oli leirintäalueiden leikkikentät,uintimahdollisuus ja grillattu ruoka ! Ehdottomasti suosittelen.

Avatar

Omassa lapsuudessani matkusteltiin paljon asuntoautolla ja lapsen näkökulmasta kannatimme aina autoa eikä vaunua, sillä vaunussa ei saa olla matkustamisen aikana (ja parasta hupiahan oli vaan olla siellä auton takaosassa). Parhaiten mieleeni mm. käynti Visulahdessa, Imatrankoskella ja Lappajärven kraaterijärvellä. Kannattaa siis etsiä vähän erikoisempia paikkoja lasten kanssa koluttaviksi 🙂 Kohokohta reissulla oli aina jossain huvittelupaikassa käyminen, esim. huvipuistossa, Puuhamaassa tai juurikin Visulahdessa. Kun Muumimaailma ja Särkänniemi kuuluivat melkein jokaiseen kesään, oli hauska nähdä välillä muitakin paikkoja 🙂

Avatar

Ei autossakaan saa olla pois turvavöistä ajon aikana esim sängyssä! Erittäin vaarallista varsinkin jos lapset kyseessä. Eivät ehkä ymmärrä sitä miksi pitää istua turvavöissä pöydän ääressä eikä saa mennä leikkimään.

Avatar

Asuntovaunureissut on kyllä yksiä mun lapsuuden parhaimpia muistoja eli lähtekää ihmeessä vähän kiertämään Suomea asuntovaunun kanssa! Leirintäalueet on jänniä ihan itsessään mutta voihan samalla tehdä reissun vaikka Puuhamaahan tai Visulahteen 🙂 Ja tosiaan leirintäalueilla on yleensä tarjolla ihan kunnon suihkut ja sisävessamahdollisuudet 🙂

Avatar

Meillä on myös suunnitteilla kesäksi reissu asuntoautolla. Asuntoautolla matkustaminen on jo itsessään lapsille niin jännittävää ja erilaista kun autolla ja sen pysäköiminen onnistuu pienemmillekin parkkipaikoille. Siinä on sitten kätevä myös keittää kahvit ja syödä vähän välipalaa. 🙂

Avatar

Asuntovaunussa pitää vain muistaa ottaa huomioon se, minkä verran vaunu ja vetävä auto painavat. Jos siis kummallakin on vain B-ajokortti. Asuntoautoa saa ajaa B-kortilla, ellei se ole rekisteröity kuorma-autoksi.

Avatar

Kivoilta kuulostaa teidän kesäsuunnitelmat, nauttikaa 🙂 Ja täältäkin lähtee suositukset tolle Poroholman leirintäalueelle, ihan huippupaikka!

Avatar

Suosittelen asuntovaunuilua tai autoilua suuresti! Muistan ikuisesti reissumme isän kanssa, kun ajelimme ympäri suomea, mm. hämeenlinnassa, visulahdessa. Ne oli aivan parhaita! Silloin esim. visulahdessa vuokrattiin n. 10 neliön mökkejä, joissa yövyttiin pari yötä. Ne on ihan parhaita muistoja kun on kierrelty ja nähty Suomea. Moni lähtee ulkomaille, mutta musta Suomessakin reissaaminen on vähintäänkin yhtä ihanaa!

Teidän suunnitelmat kuulostaa niin ihanilta ja todella ihana suunnitelma. Oikein ihanaa viikkoa ja hauskaa kesää!

Avatar

Asuntoautoilu on kyllä aivan huippua puuhaa, mutta vaatii toki tietynlaista asennetta, eikä mielestäni liian tiukkoja aikatauluja, vaan sellaista rentoa menoa fiiliksen mukaan. Jos haluaakin jossain paikassa olla kauemmin kuin suunniteltu, niin sitten ollaan jne. Parastahan on ajella pitkin Suomea, vaikkei edes kauaskaan ja pysähtyä erilaisille leirintäalueille yöpymään. Kun olin pienempi, me käytiin aina joka kesä kahdessa jossain ”elämyskohteessa”, kuten huvipuisto tai eläintarha. Ja näiden välillä yövyttiin vähintään kolmessa eri leirintäpaikassa. Suosittelen ehdottomasti! Ainoastaan yleiset vessat ja suihkut vähän joskus tökkivät, kun eivät ihan jokapaikassa olleet niin priimaa.

Asuntoauto on varmaankin vaunua helpompi ”aloittelijalle”, mutta luultavasti myös kalliimpi. Toki jos osaa vaunu perässä ajaa vaikeammissakin olosuhteissa, niin miksikä sitäkin ei voisi harkita. Siinä toki on enemmän vaivaa myös parkkeerauksen suhteen, kun pitää saada se hyvälle paikalle ja laittaa tuet maahan jne. Tosin vaunussa on se hyvä puoli, että voi irroittaa oman auton ja lähteä sillä välillä käymään muualla ja tulla taas vaunulle takaisin – asuntoautolla joudut aina matkustamaan sillä. Toisaalta asuntoauton kyydissä oli paljon kivempaa ja jännempää matkustaa, sekin on ihan oma kokemuksensa. 🙂

Avatar

Ehdottomasti asuntovaunulla Tuuriin! Siellä on leirintäalue, hyvät ruokailupaikat ja shoppailumahdollisuudet, lapsille ilmainen tivoli ja koko kesän kaikenlaista tapahtumaan!

Avatar

Tällaiseen seikkailumieliseen reissuun kannattaa yhdistää geokätköily! Sen kautta pääsee näkemään jos jonkinlaisia kunkin paikkakunnan pikkunähtävyyksiä ja hienouksia. Itseäni harmittaa ettei siihen aikaan kun oli pieni ollut vielä moisia sovelluksia, sillä mökkireissut olivat turkasen pitkiä ja pienet happihyppelypysähdykset olisivat olleet tarpeen. Ja samalla geokätköä etsiessä tulee vähän päätäkin käytettyä. Suosittelen siis!

Avatar

Liittykää caravaanareiksi, saatte alennukset leirintäalueilla ja tosi hyvän leirintäoppaan, jossa Suomen kaikki leirintäalueet.
Se on mukavaa hommaa, meillä vaan pienet lapset ei kauheasti viihdy pitkiä automatkoja.

Avatar

Ihan ensimmäiseksi, jos yritätte säästää häihin rahaa niin ottakaa nyt halvimpia vaihtoehtoja 😀 asuntovaunuilua pienenä harrastaneena suosittelen molempia teitä nyt ihan ensin tutustumaan siihen, millainen esim. Asuntovaunu on ja mitä kaikkea huoltoa yms. vaatii. Entä jos jotain menee rikki, mitä teette? Tämä vain muistutuksena, että vaatii muutakin kuin ”ajetaan paikkaan x”.

Avatar

Asunto-autoja ja -vaunuja saa myös vuokrattua, ja silloin ei tarvitse miettiä noita huolto juttuja. Alkuun varmaan kantsii vuokrata, jotta sitten tietää tykkääkö vaiko ei. Lisäksi kaikki eivät halua viettää kaikkia lomia asunto-autossa/vaunussa, vaan sen yhden loman. 🙂

Avatar

Asuntoautoja ja -vaunuja on myös vuokrattavana, joten omaa ei ole pakko ostaa. Tämä sopisi hyvin silloin, jos tarkoitus on kierrellä kesällä vaikka vain muutama päiva, ja jos itsellä ei ole tilaa säilyttää sitä omassa pihassaan. Silloin huoltokulut ym jää vuokraajalle, itse maksaa vaan vuokran käyttöajalta.

Avatar

Tosiaan niitä asuntoautoja ja -vaunuja saa ihan vaan vuokrattuakin 😉

Avatar

Suosittelen todella paljon asuntoauto reissua. 🙂 meillä 2 lasta (2 ja 3v.). Ollaan oltu parina viime kesänä asuntoautolla viikon reissussa. Yövyttiin usein jossain isolla parkkipaikalla, hiekkakentällä tms. Koska leirintäalueet on maksullisia ja ei haluttu maksaa vain yöpymisestä, koska ei jääty samaan paikkaan pidemmäksi aikaa. Ja sit käytii kylpylöissä pesulla. Lapset tykkäs todella paljon. Helppo ajaa välillä p-paikalle ja ottaa välipalaa jääkaapista ja jatkaa matkaa. Lapset nautti kun oli erilaista kyytiä (ei normi autossa istumista).

Avatar

Tosiaan ollaan siis aina vuokrattu asuntoauto.

Avatar

Mukavan kuuloisia suunnitelmia! Itse joudun tienaamaan leipää koko kesän, mutta olisi aivan ihana olla lomalla edes viikko ja toteuttaa lasten haaveita. Pitää yrittää tsempata viikonloput reissuille ja yhdessä ololle. Meillä on oma vaunu ja ollaan jonkun verran reissattu sillä. Ollaan oltu yötä myös välillä jollain parkkipaikalla/ järven rannalla ilmaiseksi. Vaunu on siitä helppo tosiaan että sen voi jättää ja lähteä autolla, mutta jos ei suurta leiriä pystytä tai viettää samassa paikassa vaikka pari yötä paikallaan niin ei se autollakaan varmaan paha ole. Suosittelen Kuninkaanlähteen leirintäaluetta Kankaanpäässä. Hieno paikka. Leirintäalueille kannattaa mennä jo aamupäivällä tai ainakin soitella ajoissa koska meillä on käynyt niinkin että alue on jo täynnä illasta kun on yritetty. Säästäjät laittaa kätevästi ruokaa kaasuhellalla ja leirintäalueiden keittiössä tai grillikatoksissa niin ei tarvi syödä ravintoloissa tai huoltoasemilla koko ajan. Rantatiellä on kivoja kaupunkeja kuten Vaasa. Vaunuja ja autoja on tosi monen hintaisia, joten kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja. Vanha vaunu on halpa, mutta jos haluaa säästää, niin oikein hyvin ajaa toimivana asiansa. Asuntoautot syö yllättävän paljon bensaa, ja toki autokin enemmän kun on vaunu perässä. Autot on yleensä myös vähän kalliimpia vuokrata. Suosittelen kokeilemaan karavaanarin elämää, se on lapsillekin elämys! Jos ajatte pohjoiseen asti niin Kalajoki on mahtava paikka, leiriintäalueella vesipuisto ja mahtavat pitkät hiekkarannat vieressä, kylpylä ja leikkipaikkoja. Pohjoisen pääkaupungissa Oulussa samalla kätevä käydä siitä.

Avatar

Asuntovaunuilu on parasta!! Ne asuntovaunu reissut ovat lapsuudestani parhaat muistot perheen kanssa, joka kesä oltiin aina jossain useampi viikko. On koluttu joka suomen kaupunki, pienet ja suuret, lapissa käyty, pohjois Norjassa ja euroopassa monessa maassa kierretty vaunulla. Vinkkeinä antaisin, rennon mielen, pysähdytte teidän mieleiseen leirintäalueeseen ja nautitte yhdessä olosta! Suurin osa leirintäalueista on hyvin varusteltuja, läytyy suihkut, tiskipaikat, ruokapaikat, minigolf, lasten leikkipaikka ja vaikka mitä! Kannattaa vaan lukea netistä millaista paikkaa itse haette 🙂 Jos lapset tykkää esim. Huvipuistosta, voin suositella tykkimäen vieressä on leirintäalue samoin powerparkin 🙂 pienemmille tykkimäki tietty parempi 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä