DIY-PEHMOLELU JA LANKA-ADDIKTIO

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’AdlibrisKasityö’ title=”]

Olen mukana Adlibriksen ja Lifien kaupallisessa yhteistyössä ja sen johdosta täällä on puikot suhissut viime päivinä! Minä olen aina tykännyt tehdä kaikenmaailman käsitöitä, vaikka en mikään hirveän lahjakas ole. Siinä on kuitenkin vaan jotain niin ihanaa, kun saa ihastella omien kättensä jälkeä. Rakastan askarrella, ommella ja neuloa, ja mulla onkin iiiisot laatikot täynnä näihin kaikkiin liittyviä tarvikkeita. Pidän aina varastot täynnä, sillä jos mulle iskee inspis jonkun projektin suhteen, täytyy mun päästä heti aloittamaan! Yksi lempparijutuistani onkin lankojen, askartelutarvikkeiden ja kankaiden shoppailu. Nyt tosin mulla on taas laatikot niin täynnä, että en voi hetkeen ostaa mitään, kun ensin täytyy neuloa ja ommella varastoihin vähän tilaa.

Käsityöinnostukseni alkoi ala-asteella, kun huomasin käsityötunneilla olevani ihan elementissäni, mutta harrastusten ja noh, lapsuuden keskellä en sitten ikinä alkanut kuitenkaan tehdä mitään omalla ajalla. En oikeastaan ennen lukioikää tehnyt mitään koulun ulkopuolella. Täysi-ikäisenä aloin sitten hakea enemmän töitä lastenvahtina ja keräsin itselleni sellaisen askartelukassin, jota kannoin aina mukana ja askartelin lasten kanssa kaikkea hauskaa. Lapset aina innoissaan odottivat, että mitä uutta mun arkastelukassissa milloinkin on, ja nautittiin kaikki siitä tekemisestä. Sitten tulinkin raskaaksi, ja käsityöt jäivät taas. Kunnes jossain kohtaa viime vuosina aloin yhtäkkiä askarrella itse kortteja kaikkiin juhliin, ja koko homma levisi ja aloin taas ostaa kaikkia ihania askartelutarvikkeita. Seuraavaksi sitten innostuin viime vuonna neulomisesta! Ja viime talvena opettelin jo vähän virkkaamaankin.

Käsityöt ovat mulle ehdottomasti sellainen rentoutumisen keino. Musta on ihanaa nähdä, mitä saan aikaiseksi, mutta se itse tekeminenkin on tosi rentouttavaa ja nautinnollista. Neulominen on askartelua helpompi siltä kannalta, että puikkoja on helppo kantaa mukana laukussa ja neuloa milloin missäkin. En ole kovinkaan taitava tässä hommassa, vaan pikemminkin ihan aloittelija! Aina kun tulee seinä vastaa, soitan mammalla ja kysyn, miten mikäkin tehdään. Ja ommellessa käyn aina isotätini luona, joka on tosi taitava ompelija ja auttaa aina mielellään. Nyt kesällä aion sekä ommella että neuloa enemmän, enkä malta odottaa! Olen saanut nyt talven aikanakin pari projektia valmiiksi, mutta aikatauluni on ollut kuitenkin niin kiireinen, että kesällä tekeminen on paljon helpompaa. Lupasinkin jo tehdä meidän lapsille omat pienet koirat, niin kuin tein nyt ensimmäisenä Novalle tämän kuvien pienen koiran! Se tekeminen oli tosi hauskaa, ja tuosta Neulotut luppakorvat -kirjasta löytyy hurja määrä erilaisia ohjeita, joten lapset saavat sieltä sitten ehkä jopa itse valita koiran, jonka haluavat tehdä. Jotkin kohdat olivat kyllä minulle turhan vaikeita, mutta sovelsin niissä vähän oman tasoni mukaan! Tein tälle koirulille myös puruluun ja ruokakupin, josta tulikin niin iso, että se on nyt koiranpeti. Olin laiska, enkä jaksanut nousta sohvalta hakemaan pienempiä puikkoja, ja kävi sitten näin! 😀

Adlibris oli mulle ihan uusi tuttavuus, mitä käsitöihin tulee. Tunnen sen kyllä kirjakauppana, mutta moro mitkä lankavalikoimat! Olen nyt tämän kamppiksen varmistumisen jälkeen tehnyt kaksi tilausta Adlibrikseltä, sillä innostuin saamastani paketista ja näistä laadukkaista tuotteista niin paljon, että oli pakko ihan omakustanteisesti tilata lisää edullisia lankoja odottamaan seuraavia projekteja. Etenkin nämä Adlibriksin omat puuvillalangat pääsivät kertaheitolla uudeksi suosikiksi! Tämä koira on valmistettu juurikin näistä puuvillalangoista ja ei vitsi, niillä on niin mukava työskennellä ja lopputuloksesta tulee ihan hirveän laadukas ja pehmeä. Ihan erilaista kuin villalla neulominen! Puuvillalanka on uusi rakkauteni ja Adlibris uusi vakkaripaikkani. Adlibriksellä on ehdottomasti paras hinta-laatu-suhde, mihin olen ikinä näissä hommissa törmännyt! Kaikki tuotteet olivat hirveän edullisia ja vähän jännitti, että mitä sieltä tulee, mutta kun paketista paljastui toinen toistaan laadukkaampaa tuotetta ja tarviketta, oli tosiaan pakko tilata vielä lisää lankoja. Eikä tunnu edes hääsäästöissä, sillä muutamalla eurolla sain langat hurjan moneen synttäri- ja joululahjaan, joten säästän hirveästi rahaa, jos vain pystyn nyt ottamaan tälle neulomiselle enemmän aikaa. Tämä pehmolelukirja on uusi rakkauteni ja aion tehdä näitä nyt vielä lisää, mutta en malta myöskään odottaa pääseväni tutustumaan tuohon Klompelompe -kirjaan! Siinä näkyy niiiiiiiin kauniita malleja lapsille ja ai että! Toivottavasti taitoni riittävät näihin ohjeisiin, sillä tämän kirjan avulla voin saada loihdittua vaikka mitä. Olen niin innoissani, sillä nämä ovat ensimmäiset käsityökirjani ja niihin on kyllä niin hauska uppoutua!

Mulla on nyt ihana valikoima Adlibriksen lankoja, puikkoja, nappeja, ja vaikka mitä käsityötarvikkeita! Laatikossa odottaa mm. lasten kangaskassit, jotka koristellaan heille nyt loman alussa kesäkäyttöön. Kannattaa ihan ehdottomasti lähteä tutkimaan Adlibriksen valikoimaa ja täyttää omat varastot, etenkin nyt, sillä saan antaa teille alekoodin! Koodilla MUTSISON10 saat 10% alennusta jo valmiiksi erittäin edullisista langoista! Koodi on voimassa 30.6. asti. Adlibriksellä on aivan loistavat valikoimat, ja etenkin värivaihtoehdot näissä langoissa ovat lukemattomat. Suosittelen todella lämpimästi tutustumaan puuvillalankoihin!

Löytyykö lukijoistani muita käsityöharrastajia? Onko joku kenties hyvä virkkaamaan? Mulle saa mieluusti vinkata vaikkapa hyväksi todetun kirjan virkkaamisesta, sillä sen tahtoisin seuraavaksi oppia kunnolla!

Yhteistyössä Adlibris

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Virkkaan pienen palan joka päivä…tsek* omA KOPPA.

Avatar

Ihana koira! Hienosti oot opetellut tekemään, mulla ei olis varmaan kärsivällisyys riittäny, jos mummo ei olis opettanu mulle ku olin vielä ihan pieni Virkkauskirjoista mun lemppari on jo aika vanha Stitch `n bitch – Koukussa – Virkkaajan käsikirja. Kuvalliset, suomenkieliset perusohjeet ja monta monta monta ihanaa ja monipuolista mallia Löytyy kirjastostakin. Rakastan lankakauppoja niin paljon, etten voisi ostaa lankoja netistä, mutta noi kyl näyttää ihanilta! Iloisia käsityöhetkiä, se on nii ihanaa puuhaa!

Avatar

Täällä yks joka neulois villasukkia vaikka joka päivä! Harmi vaan että äitiyspäivärahalle on muuta käyttöö ettei raski kuluttaa lankoihin:(

Avatar

Kivan näköisen koiran sait aikaan 🙂
Sellainen vinkki tuli vain mieleen (näin teen itse aina lasten leluja virkatessani), että nuo silmät kannattaa kiinnittää ensin ohuella rautalangalla pään ulkopuolelle ja vielä pään sisällä toisiinsa kieputtamalla rautalangan päät yhteen. Sitten vain päältä nätisti langalla kiinni. Näin varmistan, etteivät silmät vahingossakaan irtoa ja pääse lapsen suuhun asti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä