TURUN OMA KESÄPARATIISI

Voi miten ihana viikonloppu meillä on ollut! Moikka tosiaan kaikille taas reilun viikon tauon jälkeen! Pidin lomaa blogista tämän heinäkuun ekan viikon, kun ollaan keskitytty lomailemaan, ja sen lisäksi mulla on mennyt aika valokuvauksen parissa. Nyt viikonloppuna meidän piti mennä Ruisrockiin, mutta perjantaina lippuja noutaessa tulikin sellainen ylläri vastaan, että tutut mediapassit olivat vaihtuneet vapaalippuihin, eikä me voitu tuon Topiaksen juuri leikatun jalan kanssa lähteä sille kammottavan pitkälle ruissikävelylle, joten jouduttiin sitten olosuhteiden pakossa laittamaan liput eteenpäin.

Oli vähän masis päällä perjantaina tästä suunnitelmien muutoksesta, mutta olotila parani aika nopeasti, kun lähdettiin lohduttautumaan leffateatteriin, ja Topias lähti sitten kavereiden saunailtaan ja minä menin Hennin kanssa jokirantaan. Lauantaina haettiin lapset, jotka oltiin ehditty jo viedä perjantaina hoitoon Ruisrockia varten, ja lähdettiin nauttimaan auringosta Jukuparkkiin! Meillä oli tosi kiva päivä, ja ostettiin lähtiessä 10 euron toisen päivän liput, ja tultiin sitten tänään uudestaan uimaan. Tällä kertaa saatiin mukaan meidän kummilapset vanhempineen ja vietettiin ihana päivä isolla porukalla. Uitiin, laskettiin liukumäissä, otettiin aurinkoa, saunottiin, herkuteltiin ja vaikka mitä. Oli niin mahtavat kaksi päivää, ettei mitään rajaa!

Niin ihanaa, että meillä on tässä ihan lähellä noin huikea paikka kuin Jukupark. Olo oli kuin jossain etelässä lomamatkalla, kun katselee rantatuolista heiluvia tekopalmuja ja nauttii vesiliukumäkien vauhdista. Lapset rakastavat Jukuparkkia ja täytyy myöntää, että kyllä siellä viihtyisi ihan koko päivän vaikka ilman lapsiakin. Tänäänkin oltiin paikalla seitsemän tuntia! Ja hyvin olisi viihtynyt pidempään, mutta mäet menivät kiinni. Nomppu veti eilen aurinkotuoleilla kevyet parin tunnin päikkärit ja oli niin ihanaa maata rauhassa siinä vieressä! 😀 Voi kun olisi kotipihalla näitä aurinkotuoleja.

Jukupark voisi olla tosi iso houkutus sekä turisteille, että turkulaisille, jos sinne tekisi muutaman parannuksen. Paikka itsessään on muuten ihan loppuun asti mietitty, mutta vesi on kylmää! Jos lastenaltaan vesi olisi lämpimämpää, Jukuparkkiin tulisi lähdettyä pienemmällä kynnyksellä. Nyt me käydään siellä vain niinä kesän kaikkein kuumimpina päivinä, koska muuten siellä jäätyy pystyyn. Helteelläkin lapset tärisevät siellä altaassa ja tulevat huulet sinisinä aurinkoon lämmittelemään. Jos ei olisi sitä aurinkoa, jossa lämmitellä, ei siellä pärjäisi. Vesi siis lämpimämmäksi, niin saadaan tästä ihanasta paikasta oikeasti enemmän irti!

Toinen parannus on hinta. 21 euroa per henkilö on tosi kova summa, etenkin kun lähtee isolla porukalla liikkeelle. Ensi vuonna, kun Nomppu on jo 4 -vuotias, maksaa sisäänpääsy meiltä 84 euroa. Siis ____84____ euroa yhdestä uimareissusta!! Voisin kuvitella, että jos hinta olisi edullisempi, puisto olisi täydempi! Tuo kymmenen euron toisen päivän lippu oli sellainen hinta, minkä mielellään maksaa! 21 euroa sitten taas… Ei sinne oikein sillä hintaa tule lähdettyä kuin kerran kesässä, vaikka asutaan parin kilsan säteellä ja hurautettaisiin nopeasti paikalle vaikka pyörällä. Syytän hintaa siitä, että näinä kahtena ihanana hellepäivänä puisto on oikeasti ollut kummallisen tyhjä. En sinänsä valita, koska eipähän tarvitse ollenkaan jonottaa, mutta kyllä minä toisaalta mieluummin jonottaisin, jos silloin sitten pääsisi useammin kesän aikana nauttimaan vesipuiston tarjonnasta. Edes lasten hinnat voisivat olla alhaisemmat, tai sitten alueelle voisi päästä myös ilman jotain ranneketta, joka oikeuttaisi vesiliukumäkitarjontaan. Jotkut vanhemmat kuitenkin vain istuvat aurinkotuolilla sen koko ajan, koska lapsia pitää vahtia, eikä vedestä käsin kykyne vahtimaan, kun jäätyy pystyyn. Eikä kauheasti varmaan huvita maksaa 21 euroa sisään vahtimaan lapsia… Jotka hekin maksavat 21 euroa kpl ja sitten se toiminta kuitenkin rajoittuu ainoastaan siihen lastenaltaaseen. Ruokapuoli oli kuitenkin oikein kohtuuhintainen, siitä plussaa!

Jos joku sattuu huomaamaan, että Jukuparkkiin tulee johonkin jotain alennuksia niin vinkatkaa mulle! Olisi ihanaa mennä uudestaan, mutta häihin pitäisi säästää, eikä budjetti veny näin hintaviin reissuihin. S-etukortilla saa 2 euroa alennusta, mutta ei sekään vielä kauheasti tunnu.

Ps. Avalla meni lauantaina heti alussa kellukkeet rikki niin hän ui ilman kellukkeita nämä molemmat päivät ja pysyi jo tosi hienosti pinnalla!

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Ihanat pöksyt! Mistä olet ne hankkinut? Pakko saada

Avatar

Oi mikä booty ♥ oot kyllä niin goals!

Emilia Huttunen

Haha voi kiitos! <3 😀

Avatar

Kannattaa tarkastaa jukuparkin synttärihinnasto. Nurinkurista, mutta totta, laskin, että meidän perheeltä tuli ”synttäreiden viettäminen” halvemmaksi kuin ”ihan vaan” käynti.
Että ensi vuonna sitten synttärit pystyyn perheen kesken 😉

Avatar

Kun ottaa huomioon, kuinka lyhyt Jukuparkin kausi on Suomessa ja laskee niiden päivien määrän kun siellä oikeasti tarkenee, niin en yhtään ihmettele lipun hintaa – kyse on kuitenkin liiketoiminnasta, eikä kaupungin tukemasta palvelusta vrt uimahalli. Mielellään siitä maksaa, että noin vaikealla alalla Suomen kesässä joku uskaltaa yrittää ja että Turussa on tuollainen paikka ylipäätään!

Avatar

Oi että toi Jukupark kuulostaa kivalta paikalta! En ole itse koskaan käynyt Turussa niin täytyykin laittaa tuo korvan taakse tulevaisuuden varalle 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä