TOP 10 PAHIMMAT JUTUT, MITÄ HÄISSÄ VOI SATTUA

10. Sade. Jos häissä sataa, se ei välttämättä ole maailmanloppu, mutta kyllä me mieluiten tietty kaunista ilmaa toivotaan. Pieni tihku voi olla hieno elementti kuvissa, eikä häiritse häiden kulkua, mutta meidän hääpaikalla on ihana terassi, jota halutaan päästä käyttämään, ja muutenkin haluttaisiin liikkua ulkona ja etenkin kuvata ulkona. Jos vettä tulee ihan ämpäristä, tai vielä pahempaa, joku kamala myrsky iskee juuri silloin, niin täytyy kyllä kumota muutama ylimääräinen skumppalasi siitä selvitäkseni. Pitänee rukoilla kaikkia jumalia, vanhoja ja uusia, jotta äiti olisi armollinen ja antaisi meidän juhlia auringonpaisteessa. #netajuujotkatajuu

9. Joku tappelee. Jos joku aloittaa tappelun häissä, siitä tulee todella ärsyttävää. Onneksi se ei vie huomiota kuin hetkellisesti, ja tappelupukarit saisivat nopeasti kenkää juhlapaikalta, mutta olisihan se tosi inhottavaa. Ja hirveän epäkunnioittavia sellaiset ihmiset, jotka kehtaavat tapella muiden juhlissa! Toivon täysin draamatonta ja onnentäyteistä päivää.

8. Puku likastuu. Olisi tosi inhottavaa juhlia tahraisella puvulla, vaikka onneksi pienemmät liat ainakin saa kuvista muokattua pois. Mutta silti! Aion kyllä olla tosi varovainen ja pidän kaikki sormet ja varpaat ristissä, etten kaataisi mitään päälleni. Onneksi en juo punaviiniä! Voisin muutenkin juoda pelkkiä kirkkaita juomia koko illan!

7. Siis mitä jos jompikumpi meistä kaatuu kesken ensitanssin? Sen kyllä saisi käännettyä vitsiksi ja ihan varmasti naurattaisi, mutta kyllä minä haluaisin ensitanssista romanttisen muiston, enkä välttämättä hauskaa ja/tai noloa. Pitää harjoitella, vaikka mekko päällä ei tietty pääsekään harjoittelemaan. Täytyy sitten potretteja kuvatessa ottaa pari tanssiaskelta, kun ei ole vieraita näkemässä!

6. Kaatuminen ensitanssin keskellä vielä menee, mutta apua, mitä jos kaadun kävellessäni alttarille? Taatattataa, taatattataa….. PUM. Voin kuvitella, kuinka isäni yrittää pitää kädestäni kiinni, mutta ote lipeää, kun kaadun kohti Tuomiokirkon kivistä käytävää, naamani osuu maahan, videokuvaajan leuka loksahtaa, vieraat kohahtavat, nenäni alkaa vuotaa verta ja Topias suuntaa kohti takaovea.

5. Putoan veteen. Mulla on joku ihan hirveä kammo, että putoan hääpuku päällä jokeen tai johonkin. Siis olen nähnyt ihan liikaa näitä videoita, joissa morsian kaatuu veteen! Se olisi niin hirveää! Siis mieti nyt, sinne menee kampaus ja meikki ja puku. Mitäs sitten? Ai kauhea. Meidän kuvia ei kyllä oteta veden äärellä!

4. Joku kosii meidän häissä. Siis. Olette varmaan nähnyt näitä videoita, joissa joku järjenjättiläinen kosii tyttöystäväänsä jonkun toisen häissä? Jos tämä tapahtuu meidän häissä, niin heitän molemmat samantien ulos, enkä puhu kyseiselle kosijalle enää ikinä. Olisi ihan hirveän törkeää, jos joku meidän isona päivänä yrittää viedä huomion itseensä!

3. Valokuvaaja sairastuu. Jos valokuvaaja tai videokuvaaja sairastuu niin voi luoja, niin meidän tuuria. Odotan innolla meidän loistavia kuvaajavalintoja ja olisi ihan hirveää, jos juuri ennen häitä jompikumpi vaikka murtaa jalkansa. Mitä jos molemmat ovat samassa autossa ja joutuvat onnettomuuteen matkalla kirkkoon? Siinä ei mitään sijaisia enää ehdi etsiä. Siis hirveää. En enää edes halua suunnitella häitä, nyt mietin vain kaikkia näitä kamalia mahdollisuuksia!

2. Lapset sairastuvat. Olisi ihan hirveää juhlia ilman lapsia! Ei siitä tulisi mitään. Tuli nyt jo paha mieli, kun vain mietinkin sitä mahdollisuutta. En voi kuvitella, etteivät meidän elämämme tärkeimmät ihmiset olisi paikalla. En voi kuvitella koko skenaariota, kun alkaa ahdistaa niin paljon.

1. Top kolmonen on täynnä tauteja, sillä viimeinen kohta on mahatauti. Siis mieti nyt! Yöllä iskee mahatauti ja morsiuspari oksentaa koko päivän. Vihkiminen pitää keskeyttää, kun sulhanen juoksee vessaan, eikä morsiamen mekko olekaan enää valkoinen. Ei ruokaa, ei juomaa, ei tanssia, pelkkää hirveää oloa. Kaikki se raha ja vaiva. Alas pytystä. Ihan hirveää! Ollaan mietitty, että otetaan lapset päiväkodista jo monta viikkoa ennen häitä, eikä oteta lapsia ollenkaan mukaan esim kauppaan, ja vältellään julkisia paikkoja. Otetaan myös maitohappobakteerikuuri ja käytetään miljoona litraa käsidesiä. Kyllä siinä olisi koko häät pilalla.

 

 

 

Kommentit

13 kommenttia
Avatar

ONKO!!! Ei hitto, täytyy pitää mielessä omia varten

Avatar

Elämä asenteesta kiinni.
En voi väittää, että hallitsisin itse tuo positiivisen mittakaavaan asettamisen, mutta yritystä on.

Ne on siis vain häät. Vain yksi päivä, vain yhdet juhlat. Oikeesti.
Vaikka markkinamiehet muuta väittävät ja saavat siivellään hysteerisen morsianjoukon uskomaan johonkin muuhun.
Ehkä valitettavaakin, kun ajattelee monien parien viettävän unettomia öitä miettien oikeaa vessapaperin sävyä, mutta harva vieraista muistaa edes vuoden päästä yhtään yksityiskohtaa häistäsi. Vuosien kuluessa ne käyvät merkityksettömiksi itsellesikin.
Lopulta mieleen painuu vain tunnelma, kokonaisuus, jonka osana ne ennakoimattomat sattumuksetkin sitten vain ovat.

Avatar

Tai sulhanen pyörtyy Muistat varmaan sellaisenkin läheltäpiti tilanteen?

Avatar

Anteeksi ei saisi nauraa enkä tiedä miksi nauroin tuolle kaatuamiskohdalle! Niin vain näin sieluni silmin tilanteen ja meinasin vetästä keitot väärään kurkkuun 😀 se olisi kamalaa kyllä :/

Avatar

Mun serkku oli vatsataudissa ihan pari päivää ennen häitä ja näytti juhlapäivänäkin hiukan kalpealta :/ hyvin kuitenkin jaksoi juhlia, vaikkakin sanoi että eniten harmitti ettei saanut juurikaan syötyä vaikka pöytä notkui kaikkia herkkuja.

Avatar

Itseäni harmittaa kauheasti, että tuli stressattua kaikista häiden yksityiskohdista aikanaan ja käytettyä häihin montakymmentätuhatta euroa – täysin turhaan! Ei ihmisiä kiinnosta mitkään puvut tai koristeet, vaan ruoka ja varsinkin loppuillasta juoma. Hyvät ja onnistuneet juhlat eivät pyöri morsiamen ympärillä, vaan kaikki juhlaan osallistuvat kokevat tulevat jollakin tapaa huomioiduksi. Suosittelen rentoa asennetta; vieraille on se ja sama, onko morsimella nuttura vai kiharat, milloin ketäkin kositaan vai laulaako kirkossa mies tai nainen.

Avatar

Heh meillä kävikin niin, että valokuvaaja sairastui vakavasti 2pv ennen meidän häitä! Saatiin kuitenkin hyvä kuvaaja tilalle 🙂 en missään vaiheessa stressannut häitämme, en edes tätä kuvaajan sairastumista mikä varmaan olisi monen morsiammen kauhuskenaario! Uskon, että jos omia häitään stressaa valtavasti ja on kauheat paineet siitä että kaikki on täydellistä, niin päivästä on vaikea nauttia ja pieninkin epäonnistuminen tuntuu ylitsepääsemättömältä. Mahdollisimman rennolla asenteella ja avoimin mielin kannattaa olla 🙂

Avatar

Ymmärrän kyllä, että häistä stressataan ja ennen niitä vietetään monia unettomia öitä. Mutta usko pois, se ei kannata! Vieraat(JA SINÄ MYÖS!) muistavat sen fiiliksen ja tunnelman, jos ollaan hirveän kireitä ja stressaantuneita, se helposti välittyy kaikille juhlioille.
Olet varmasti uneksinut häistä pinestä pitäen, ja onhan se ihana ajatus, että kaikki menisi kuin saduasa. Se että pelkäät ja stressaat liikaa voi oikeasti kostautua.
Ihana oli kun olit kirjoittanut lähes joka kohtaan ”se olisi ihan hirveää” 😀 <3

Avatar

Kokemuksesta voin sanoa että mekon kanssa tanssimista kannattaa harjoitella vaikka kaason kanssa 🙂 itselläni oli nimittäin vannehame, jonka kanssa tanssiminen on aivan eri asia kuin ilman sitä 🙂 Uskon että teidän päivästä tulee ikimuistoinen <3

Avatar

Kyl top kymppiin olis kuulunut skenaario red weddingistä!

Emilia Huttunen

Haha totta!! Rains of Castamere on kyllä häiden soittolistalla! XD

Avatar

Muistathan sen kaikkein tärkeimmän asian päivässä, menette naimisiin! ❤️
Meidän häitä suunniteltiin 3 kuukautta, mentiin pienellä budjetilla ja oli oikein onnistuneet juhlat 🙂 Tottakai sitä vähän stressasi muutama asiaa, mutta itselläni oli se asenne, että kaikista tärkeintä on että me mennään naimisiin ja ei ole väliä vaikka kaikki ei menisi ihan täydellisesti 🙂 Ja meidän lapsi oli kuumeessa mutta jaksoi häissä olla nukkuen välillä päiväunet. Tottakai toivoo, että kaikki menisi täydellisesti mutta niinkuin edellä sanottiin ei kannata ottaa liian suurta stressiä siitä että kaiken pitää olla täydellistä 🙂

Avatar

Suuri kunnioitus oli meidän hääkuvaajaa kohtaan, sillä hän oli saanut hääpäivämme yönä esikoispojan noin 1,5 kk etukäteen ennen laskettua! Kuitenkin hän tuli kuvaamaan häämme 100 km päähän siitä huolimatta ja kuvasikin sen koko ajan mitä olimme sopineet!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä