KUN MENETIN HÄÄPUKUNI, KAHDESTI

Huh. En oikein edes tiedä, mistä aloittaa, mutta tuntuu siltä, että jotain on sanottava. Niinkin materialismikeskeinen asia kuin hääpuku saattaa tuntua jollekin turhalta stressaamiselta, mutta minulle (ja monelle muulle) tämä on tärkeää. En ikinä ostaisi hääpukua, koska sattui olemaan alennuksessa, tai oli ihan hyvä päällä. Hääpuvun pitää olla juuri minun näköiseni. Sitä pukua tuijotetaan kuvista vuosikymmenet, puhumattakaan siitä, että the dress on tietenkin iso osa kaikkia hääpäivään liittyviä odotuksia.

Onnekseni minä löysin hääpukuni. Se oli minun näköiseni ja pienen pohdinnan jälkeen päätin ostaa puvun. Olin menossa ostamaan pukua tällä viikolla, kunnes viime perjantaina yhtäkkiä tuli täysin puskista tieto siitä, että Alfred Angelo, pukuni valmistaja, oli mennyt konkurssiin. Paniikki iski ja ahdistuin hirveästi. Kysyin äkkiä Fianceesta, josta minun piti puku hankkia, että voisinko ostaa sovituskappaleen, mutta joku oli ehtinyt ensin. Tuntui, että sydän murtui tuhansiksi sirpaleiksi, kun huomasin, ettei pukua saa enää mistään.

Maanantaiaamuna heräsin sitten siihen, kun Topias tuli herättämään minua puhelin kourassa: langan päässä oli siskoni, joka oli bongannut Tampereen Morsiusgalleriassa alkavan maanantaina Alfred Angelon mallikappaleiden alennusmyynti. Toivonkipinä heräsi taas ja aloin heti tavoitella Morsiusgalleriaa Whatsapissa ja puhelimitse, ja sainkin sovitusajan varattua sille päivälle. Aikaa oli juuri ja juuri matkaan, joten juosten pakattiin kaikki tavarat ja lähdettiin ajamaan Tampereelle.

Morsiusgallerian ilmoittaessa tästä Alfred Angelon pukujen poistosta säännöt oli ilmoitettu selkeästi: Ei varauksia, ei tilauksia. Nopeat syövät hitaat. Minä olin nopea, mutta röyhkeät söivät minut.

Kun saavuimme Morsiusgalleriaan, minut lähetettiin hämmentyneenä selaamaan yksin valtavia rekkejä täynnä pukuja, ilman mitään neuvoja, mistä voisin löytää haluamiani malleja. En saanut mitään suosituksia tai apua. Kun olin kerran varannut sovitusajan, kuvittelin saavani myös palvelua, mutta tämä olikin jonkinlainen outo itsepalveluputiikki. Hämmentyneenä selasin pukuja tietämättä yhtään, miltä ne näyttäisivät päällä, ja mitä kokoa oikein olen. Minun pukuani ei näkynyt ja se harmitti suuresti. En tainnut sittenkään olla tarpeeksi nopea. Tultiin kuitenkin tänne asti, joten yritin löytää muutaman puvun sovitettavaksi.

Sovituskoppiin mennessäni sanoin, että haluan helmaan todella paljon volyymia, joten tarvitsen alle isoimman mahdollisimman vannehameen. Tästä _hääpukuliikkeestä_ ei kuitenkaan löytynyt mitään muuta kuin todella kapeita kaksivanteisia alushameita, mikä oli mielestäni todella outoa. Seuraavaksi sanoin varovasti minua auttamaan tulleelle myyjälle, että en oikein tiedä, mitä kokoa nämä puvut ovat, että saatan olla niihin vähän liian iso. Odotin ehkä jotain asiantuntevaa tukea ja rohkaisua, mutta vastaukseksi myyjä katsoi minua hitaasti ja sanoi ”niin….” Menin jotenkin ihan lukkoon ja alkoi vaan ahdistaa koko sovitus ja teki vain mieli juosta pois. Purin kuitenkin hammasta ja jatkoin hymyilyä ja riisuin oman mekkoni.

Seuraavaksi myyjä ei tuntunut osaavan pukea hameita, sillä hän alkoi pukea ensin hääpukua minulle alakautta, ja jouduin itse puuttumaan ja sanomaan, että vannehame pitäisi varmaan pukea ensin. Sitten kun kokeiltiin pukuja päälle, myyjän ammattitaidottomuus alkoi paljastua. En halua nyt olla ilkeä, koska tämä myyjä vaikutti oikeasti mukavalta nuorelta naiselta. Mutta kun tehdään näin tärkeää ja kallista ostosta, odottaa sitä saavansa ensiluokkaista palvelua ihmiseltä, joka tietää mitä tekee. Ensimmäinen puku oli sopivan kokoinen ja siinä oli nyöritys. Myyjä ei osannut yhtään nyörittää pukua ja jätti sen aivan kummallisen muotoiseksi ja löysäksi, eikä siitä nähnyt yhtään, miltä se näyttäisi, jos se istuisi. Seuraavat puvut sitten taas olivat liian pieniä, jolloin muissa liikkeissä selkään on kiinnitetty sellaisilla klipsuilla ja kankaalla joku systeemi, että puku silti istuu lähes täydellisesti. Morsiusgalleriassa puku kuitenkin vain jätettiin auki ja minun piti yrittää itse pidellä pukua ylhäällä ja kuvitella, miltä se voisi näyttää, jos joku vaivautuisi kiinnittämään sen.

Morsiusgallerian myyjät eivät myöskään olleet lainkaan tietoisia tästä Alfred Angelon pukujen alennuksesta, josta heillä oli isot mainokset nettisivuilla ja Facebookissa, vaan sanoivat, ettei heillä mitään alennusta ole. Ihan joka kohdassa vaan paistoi sellainen outo ammattitaidottomuus läpi, eikä tästä kokemuksesta kyllä saanut mitään muuta kuin pahan mielen.

Yritin ystävällisesti reippaaseen tahtiin hylätä puvut ja olla itkemättä, jotta vain pääsisin pois liikkeestä, koska homma alkoi ahdistaa niin paljon. Mutta siinä loppuvaiheessa selvisi sitten se paras osuus koko reissussa. Minun pukuni todellakin oli siellä liikkeessä. Ja minä todellakin oli ensin paikan päällä kyselemässä sitä, mutta kun näköjään kaikkia ei huvita noudattaa sääntöjä, ja se puku oli varattu toiselle naiselle, joka tuli vasta minun jälkeeni sitten sitä sovittamaan. Jos olisin tiennyt, että maan perii rehellisyyden sijaan röyhkeys, olisin minäkin heti aamulla puhelimessa pyytänyt varata tämän puvun, ja olisin saattanut kävellä tästä liikkeestä ulos outoa toimintaa ihmetellen, mutta kuitenkin unelmieni puku kainalossa. Näköjään ei kannata yrittää noudattaa sääntöjä, etenkään kun henkilökuntakaan ei niistä ilmeisesti välitä tai ole tietoinen.

Mulle jäi Morsiusgalleriasta ihan hirveän paha mieli ja outo tunne. En tiedä, että oliko tämä sitten kuitenkin joku ns halpisliike, josta ei voinut odottaakaan kunnon palvelua, mutta jos minä erikseen varaan sovitusajan, niin kyllä sen odottaisi olevan oikea hääpukujen sovitus, oikean osaavan myyjän kanssa. Nyt alkoi vaan ahdistaa koko pukushoppailu. Tuleeko muissakin liikkeissä vastaan tällaista palvelua? Annetaanko minun suoraan ymmärtää olevani liian iso pukuihin? Löydänkö enää edes mistään minun näköistäni pukua? En tuntenut missään kohtaa olevani tervetullut, tai näyttäväni hyvältä missään. Jos tämä olisi ollut ensimmäinen sovitukseni, olisin varmaan ajatellut kaikkien liikkeiden olevan tällaisia, enkä suostuisi enää ikinä sovittamaan yhtäkään pukua. Pakko on jatkaa, mutta mistä?

En tiedä. En tiedä en tiedä en tiedä. Seuraavaksi kai varataan kaasojen kanssa jollekin päivälle paljon aikoja Helsingin liikkeisiin ja yritetään sieltä sitten löytää se puku. Jännittää kuitenkin se, että päädytäänkö tässä oikeiden ammattilaisten huomaan, joten nyt ottaisin todella mielelläni vastaan suosituksia ja kokemuksia Helsingin seudun hääpukuliikkeistä. Auttakaa morsianta hädässä! Mistä löytyy se liike ja ihana asiakaspalvelija, joka pystyisi parantamaan tämän pahan mielen ja ahdistuksen?

Kommentit

67 kommenttia
Avatar

Aivan pöyristyttävää käytöstä.
Harmillista on se, että tunne on hyvin tuttu. Kesäkuussa 2017 kävin Salossa sovittamassa morsiuspukuja ensimmäistä kertaa elämässäni. Liikettä pyöritti naisomistaja yksin. Saavuin 5min ennen varattua aikaani ja omistaja näki siitä vaivaa koko tunnin ajan. Sovituksen aikana paikalle tuli mies, joka kysyi miesten juhlakengistä (2min omistaja käytti häneen, eikä se haitannut minua), mutta paikalle saapui eräs pariskunta (selvästi tuttu) juttelemaan epämääräisistä asioista ja heidän juttu tuokionsa kesti yli 15min (heillä oli varattu sovitusaika 2h päähän omastani!).
Sovituksen alkaessa omistaja katsoi minua hetken halveksuen (koska olen kokoa 46-48) ja antoi vain yhden puvun mitä ”sain” sovittaa, jos halusin sovittaa jotain muuta, niin hän tilaisi sen jostain kuvastosta ja 1kk-3kk voisin tulla sovittamaan sitä (ihan näin ohi mennen, asun Salosta nähden yli 200km päässä). En ole koskaan kuullut morsius/juhlapukuliikkeestä, missä et saa sovittaa mitään (ellet ole 40kg painava xxs kokoinen nainen) vaan valitset ja tilaat yhden puvun kerrallaan..?
Sanoin etten pidä siitä ainoasta mahdollisesta sovitettavasta puvusta päälläni, (en pitänyt helmasta tai ruskeilla helmillä tehneestä kirjailusta) silti myyjä ei syystä taikka toisesta suostunut auttamaan minulta pukua pois päältä! Silti hän yritti väkisin myydä minulle pukua, vaikka kerroin selvästi etten aio sitä ostaa. Yllättäen sieltä tulivat sanat ”Tämä on ainoa kappale.” ja ”Tämä on myös edullinen 550e+korjaukset(yli200e)”… Ja puku oli selvästi useasti sovitettu ja likaisen näköinen.
En koskaan aio palata liikkeeseen uudelleen! Enkä välttämättä suosittele muillekkaan.

Avatar

Hei! Oletko ajatellut hakevasi häämekkoa rajan toiselta puolelta? Pietariin pääsisi nopeasti, ja puvut ovat erittäin kauniita ja hinnoiltaan paljon halvempia kuin Suomessa. Jos Venäjällä erittäin kaunis mekko maksaa euroina sen 400e, se maksaa Suomessa helposti 1000-5000e.

Pietarissa on suuri valikoima erilaisia mekkoja ja liikkeitä! Kaiken lisäksi ne ovat paljon kauniimpia kuin Suomessa!

Avatar

Voi ei! Kuulostaa karmealta. Mä oisin jo vollottanut täysillä sovituskopissa. 🙁

Avatar

Ikävä kuulla, että sinulla oli tälläinen kokemus sovituksessa 🙁 ei vaikuta kyllä ammattimaiselta.. jos tulet Helsinkiin katsomaan pukuja niin suosittelen ehdottomasti Vienoa! Uusi hääpukuliike Museokadulla, joilla on merkkejä myynnistä mitä muualta ei saa. Liikkeestä löytyy tavallisesta poikkeavia pukuja ja myöskin juuri sellaisia mitä luulen, että olet etsimässä! Vienossa myöskin ensiluokkalainen palvelu, en voi kun suositella!

Avatar

Suosittelen Fitting Roomia ja Vienoa. Porvoossa taas Valkoinen Kreivitär. Itsellä myös suurena pelkona oli että saan osakseni paheksuntaa painostani ja vielä kun tulin raskaaksi juuri sopivasti sovituksien aikaan… kyllä me morsiammet pukumme löydämme!! Tsemppiä, oot upea ❤️

Avatar

Ootko käyny turussa sydänkävyssä? Löysin sieltä itse ensimmäisellä kerralla unelmieni puvun, henkilökunta todella mukavaa ja ammattitaitoista. Suosittelen käymään! 🙂

Avatar

Todella kamalaa asiakaspalvelua! Saisivat hävetä. Ihan pöyristyttävää käytöstä.

Avatar

Voi eikä! Tosi kurja, että sait Morsiusgalleriassa noin huonoa palvelua. Tsemppiä hääpuvun metsästykseen!

Avatar

Hei, kamalaa että olet saanut noin huonoa palvelua 🙁 törkeää! Toivottavasti morsiusgalleria saa kuulla tästä toiminnasta.

Mutta toiseen asiaan, Helsingissä kasarmitorilla löytyy ainakin muutama hääpukuliike, itse ihastuin Seremonian pukuihin (kävin serkkuni mukana kiertelemässä siellä toissa kesänä). Seremoniassa sai kyllä palvelua ja muistaakseni ilman ajanvaraustakin jos en ihan väärin muista. Lisäksi kasarmitorilla oli toinenkin hääpukuliike mutta valitettavasti en muista enää nimeä.

Toivottavasti löydät mieleisesi, täydellisen hääpuvun!

Avatar

En välttämättä suosittelis lähtemään ostamaan pukua rajan takaa. Oon kuullu paljon juttua, että siellä on halpoja pukuja toki joo, mutta työ ei ole sitten laisinkaan niin laadukasta. Pitsejä sun muita osioita on saatettu ompelun sijasta liimata, jolloin esimerkiksi pukujen korjaaminen Suomen puolella on ompelijalle haastavaa, aikaavievää ja kallista. Tsekkaappas Helsingistä tuollainen kun Atelje Tuhkimotarina 🙂 Ja onnea puvun etsintään, kyllä se oikea vielä löytyy jostain!

Avatar

Apua, ihan kauhea kokemus. Harmi että vielä kiirehditte sinne asti, ja vastassa noin ala-arvoista ”asiakaspalvelua” 🙁
Olin kaasona ystävälleni, jolla oli viime marraskuussa häät, ja löydettiin hänelle puku juhlapuku bellasta oksasenkadulta helsingistä. Siellä oli kauniita ja laadukkaita pukuja, ja todella ammattitaitoinen ja lämmin asiakaspalvelu. Toivottavasti löydät vielä toisen yhtä kauniin puvun! <3

Avatar

Voi eiiiii! Ikävä kuulla kamalasta kokemuksestasi. 🙁

Voin suositella sinulle erittäin lämpimästi Turussa olevaa hääpukuliikettä Sydänkäpyä, josta itse ostin oman häämekkoni vuonna 2015. Minua jännitti mennä sovittamaan pukuja koska olen vartalomallilta päärynä ja pelkäsin, että en löydä isompia pukuja (42-44). Jännitys kuitenkin kaikkosi heti astuessani liikkeeseen. Liike on pieni ja intiimi, jossa on ihanat työntekijät. Etenkin Pirjo, joka jaksoi palvella minua peräti kuusi kertaa aina hymyssä suin ja iloisesti. 🙂 Siellä oli joka kerta kerta lämmin ja asiantunteva palvelu. Ihana liike! 🙂

Helsingissä oleva Niinatar tuli myös tutuksi. Täällä minut vastaanottanut nainen palveli hyvin, asiantuntevasti ja lämpimästi.

Tsemppiä mekon etsintään! 🙂

Avatar

Hei! Ikävän kuuloinen kokemus… itse sain Niinattaressa superhyvää palvelua, ja löysin mekkonikin lopulta sieltä! Suosittelen lämpimästi!

Avatar

Inhottavaa kun olet saanut noin huonoa kohtelua morsiusliikkeissä. Turussa on liike nimeltä Sydänkäpy jossa on maailman ihanimmat työntekijät ja mahtava asiakaspalvelu! He osaavat auttaa ja heillä on silmää!

Avatar

Moikka! Ikävän kuuloista.. Itse olin kaasona tänä kesänä, pari kertaa käytiin morsiusgalleriassa, ekalla kertaa ihan hyvää palvelua, toisella kertaa sama että itse jätettiin haahuilemaan syyllä ”kiire” vaikka aika varattu. Pari muutakin kommervenkkiä kävi heidän kanssaan, vaikutti siltä ettei kaikki myyjät ihan ole ammattitaitoisia.

Helsingistä suosittelen Vienoa. Löydät sen täydellisen puvun kyllä ihan varmasti jostakin!

Avatar

Niinatar!

Avatar

Ei Helsingissä, mutta Kaarinan Zazabella.

Avatar

Kai jätit asiakaspalveluun viestiä kokemuksestasi! Ihan järkyttävää!

Avatar

Juhlapuku Bella oli itselle mieluinen kokemus Helsingistä 🙂

Avatar

Heips,

Tarinasi tiivistää omat kokemukseni ja tunteeni hääpukuostoksista. Stockmannilla oli silloin vielä oma hääosasto ja siellä palvelu oli ihan ok. Mannerheimintielle oleva Meslew oli taas kauhein paikka ikinä, vertailukohteena kaikki maailman liikkeet ja paikat. Toinen ikävä paikka oli morsiuspukuliike Tyynelä, minulle oltiin sieltä tilaamassa puku koossa 48, kun löysin sen toisesta liikkeestä, mahdin pukuun koossa 40. Ihan ihme touhua. Olin ostamassa ystävälleni pukua ja Helsingin zazabellassa ainakin sillä kerralla palvelu oli asiantuntevaa ja ystävällistä. Mutta kaiken tämän jälkeen päätin teettää itselleni puvun, ja se on melkein valmis! Häät ovat elokuun lopussa, ja ihana saada juuri oman näköinen puku. Jos haluat lisää tietoa vielä Helsingin liikkeistä tai sitten teettämisestä, niin mielelläni kerron.

Olet kaunis ja upea, älä anna kenenkään vaikuttaa siihen! Ihabaa häiden odottelua! ☀️

Avatar

Voi ei mikä kokemus. I feel you! Mä ainakin odotan saavani palvelua liikkeessä, etenkin jos erikseen on aika varattu. Ahdistaa pukujen sovitus jo nyt, häät ensi toukokuussa… Suurin ahdistus on oma koko. Pituutta on 186cm ja normaalipainoisena koko oli 42-44, nyt pyöreämpänä ja koon ollessa 46-48 niin ahdistaa aivan älyttömästi koko homma. Voiko mennä naimisiin jätesäkissä?
Tänään kaksi sovitusaikaa Turkuun ja Helsingistä kaason kanssa ajellaan päiväretkelle.

Toivottavasti löydät the puvun!

Avatar

Miksi et tilaisi netistä kun sieltä saa omalla koolla tilattua (esim. dressfirst) mä tilasin itselleni ja sain juuri oikean kokoisen ja sellaisen kuin halusin.

Avatar

Moikka Emilia ja onpa ikävä kuulla noin tympeistä kokemuksista 🙁 itse kiersin kaason ominaisuudessa useamman hääpukuliikkeen Helsingin suunnalla ja aika nihkeäö palvelua tuntui monessa saavan.

Laitoin tuohon www-osoiteriville linkin mun blogin postaukseen, jossa kerron miksi en missään nimessä uskaltaisi suositella ainakaan Niinatarta hääpuvun hankintapaikaksi (kannattaa kurkata kommentit myös). Stockmannin hääpukuosastosta olen kuullut eniten positiivista 🙂

Toivottavasti kaikki kääntyy hyvin ja unelmien hääpuku löytyy sulle! 🙂

Avatar

Kuulostaapa kamalalta, mutta en yhtään ihmettele kun itsekin olen morsiusgalleriassa pukuja sovitellut… Ehdottomasti parasta palvelua sain Lahden Glamourissa (joka juuri voitti suomen parhaan morsiuspukuliikkeen tittelin)! Myös Lahden Josefiinassa todella hyvää palvelua ja siellä varmaan sinun tyylisiä pukuja:) pidän peukkuja että löydät unelmien mekkosi!

Avatar

Suosittelen myös Lahden Glamouria! <3 Josefiinassa taas on kaksi myyjää, joista toinen on ihan sanalla sanoen kamala hamppu, röökin ja viskin polttama, eikä osaa mitään. Siellä tuli vain paha mieli minulle ja usealle muulle morsiammelle. En ole tätä toista myyjää sitten nähnytkään, että josko hän olisi parempi. Jos haluat teettää puvun niin Helsingissä Atelje Tuhkimotarina<3

Avatar

Moikka Emilia!

Olen tämän kesän morsiamia ja etsiskelin todella pitkään omaa pukuani. Kävin Helsingissä sovittamassa useat liikkeet – ja törmäsin myös huonoon asiakaspalveluun muutamassa niistä.

Sopivaa pukua en liikkeistä löytänyt, joten aloin miettimään puvun teettämisen mahdollisuutta. Laitoin muutamaan ompelimoon viestiä ja alustavat toiveet puvun suhteen. Luonnollisesti pyysin myös hinta-arviota samalla. Yllätyksekseni molemmista ompelimoista saamani hinta-arvio oli edullisempi, kuin yksikään sovittamani puku muutostöineen. Valitsin ompelimon henkilökemian perusteella ja olen ollut todella tyytyväinen! Oman mekkoni teetin Atelje Tuhkimotarinassa, Heidi Tuiskulla. Suosittelen häntä lämpimästi! Hän on ammattilainen, joka tuo esiin sellaisia ajatuksia ja vaihtoehtoja, joita et itse huomannut ajatellakaan ja mikä tärkeitä : hän kuuntelee asiakasta ja toteuttaa hänen toiveensa.

Toivottavasti sinulle löytyy vielä unelmiesi puku. 🙂

Avatar

Itse teetin aikoinani myös hääpuvun, kun oikeaa kokoa ja mallia oli vaikeaa löytää suoraan kaupasta. Hinta jäi lopulta alle puoleen liikkeiden puvuista ja sain juuri minulle tehdyn ja täysin istuvan.
Joku kommentoi aikaisemmin ketjussa morsiuspuvun laadusta. Ehkä yhden päivän puvussa en kyllä ”laadusta” lähtisi maksamaan. Siististä työnjäljestä ehkä.

Avatar

Itse kävin Morsiusgalleriassa sovituksessa ja silloin meni kaikki ok, joten toivottavasti kyseessä on vain yksi poikkeuskerta! Toki se ei paranna pahaa mieltä ja epämiellyttävää muistoa. Toivon kuitenkin, että saat vielä sen upeista upeimman sovituskokemuksen! Itsellä puku jäi silloin Morsiusgalleriaan sillä en todellakaan ole valmis maksamaan puvusta niitä hintoja

Oman pukuni löysinkin käytettynä! Käytettyjä pukuja on FB-kirppikset pullollaan ja hinnat mitä parhaimmat. Suosittelen ainakin vilkuilemaan! Pienellä ompelijan muokkauksella on mahdollista saada täysin uniikki ja itsensä näköinen puku. Harvoin hääpuvutkaan menevät yhdestä käyttökerrasta huonoiksi tai pilalle. Kaikille ei tietenkään käytetty puku miellytä ideana mutta siltikin, suosittelen edes miettimään vaihtoehtoa. On taloudellisempi ja ekologisempi Lisäksi Helsingissä on Love Birds -niminen käytettyjen pukujen liike, johon kannattaa pistäytyä ja etukäteen tarkistella valikoimaa vaikka FB-sivuilta. Itse selasin heidän sivut moneen kertaan läpi mutta en ehtinyt käydä paikan päällä kun löysinkin jo pukuni toisaalta.

Tsemppiä hääjärjestelyihin ja odotukseen

Avatar

Hei!
Törkeää tuollainen asiakaspalvelu!
Helsingissä (keskustan alueen) morsiuliikkeiden palvelu on erittäin ammattimaista. Töölössä on ainakin jo muutama vierekkäin yhden kadun varrella

Avatar

Voi ei, mulla on juuri tälle viikolle varattu aika Morsiusgalleriaan ja ekaa kertaa olen pukuja menossa katsomaan! Hyvä kuitenkin tietää, mitä odottaa… :/

Avatar

Ikävän kuuloinen kokemus, mutta epäilen että paikkaa ei ole alun alkaenkaan tarkoitettu sellaiseksi kuin sen kuvittelit, eikä asia muutu, vaikka sinne soittaisi etukäteen. Jatkossa onkin hyvä idea selvittää etukäteen millainen paikka on kyseessä 🙂

Ja en lähtisi myyjiä syyttämään tästä, kun selvästi vaikuttaa siltä, että heitä ei ole perehdytetty auttamaan sovituksessa. Tällöin vika on liikkeessä, ei yksittäisissä myyjissä. Kannattaa siis laittaa palautetta liikkeelle.

Avatar

Itse löysin pukuni Virosta, liikkeestä jossa sain suomalaista palvelua. Salo Centeriä voin siis suositella erittäin lämpimästi. Laadukkaita ranskalaisia pukuja

Avatar

Moikka!

Ikävä kuulla, että olet kohdannut noin huonoa palvelua! Puku on kuitenkin meille useimmille morsiammille hyvin tärkessä roolissa hääpäivänä. Itse hankin oman pukuni elokuun häihimme Lahden Glamourista, jota voin lämpimästi suositella! Palvelu on ensiluokkaista ja ammattitaitoista. Lisäksi Glamour voitti juuri suomen parhaan morsiuspukuliikkeen tittelin 😉 Onnea etsintään!

Avatar

Ehdottomasti Turusta Sydänkäpy! ♡
Itse en pienintä kokoa ole ja minulla ei ollut minkäänlaista ajatusta the dressistä, mutta kerroin Pirjolle mistä tykkäisin ja mitä haluaisin. Ensimmäisellä käynnillä hän löysi minulle upean puvun ja vielä hyvänkokoisen. Mahtava asialaspalvelu, asiantuntijuus.

Suosittelen 🙂

Avatar

Hei! Oletko ajatellut teettäväsi oman hääpukusi? Hinta ei karkaa uusia pukuja juuri kauemmas ja saat juuri oman kokoisesi ja tyylisen puvun. Ystävälläni on ompelimo Helsingissä, ja hän on kyllä taitava ja mukava ihminen! Jos haluat tietää lisää laita mailia 🙂 Toivotaan että oman haaveilemasi puvun vielä löydät. Itsekkin pari kesää sitten morsiammena tiedän, puku on tärkeä osa sitä päivää!

Avatar

Et ole ensimmäinen joka kertoo vastaavan kokemuksen ko. liikkeestä. Oman mekkoni taas pienen painostuksen alla. Kyseessä pieni yksityisyrittäjä ja kun kerroin että ollaan tultu vaan kattelemaan, niin saimme kommentteja ”tuolla olisi oikeasti mekkoa tarvitsevia mosiammia ja te katselijat viette heiltä ajat”. Liike myi käytettyjä mekkoja, eli jos löyty täydellinen se piti ostaa koska parin tunnin päästä sitä ei enää saattanut olla. Kun plus size kokoselle löyty mekko ja tuolla painostuksella, niin kyllähän se oli ostettava. Nyt jälkikäteen kaduttaa, mutta kai se on sillä mentävä.

Tässä oma kokemus, mutta sun mekko ongelmaan, käy mecco liikkeessä! Siellä on monenlaista mekkoa esillä ja netin kautta olen ymmärtänyt että niitä saa vähäsen muokata. Tutuilta olen kuullut siitä pelkkää hyvää.

Avatar

Moikka! Suosittelen todella lämpimästi Lahdessa Glamour liikettä!!<3 itse löysin sieltä heti unelmien pukuni ja palvelu oli erinomaista! Ei ihme että valittiin Suomen parhaaksi juuri=))

Avatar

Muotitalo Tyynelä / Lavem, Helsingissä. Ihanaa palvelua, ammattimaista. Kävin about kaikki helsingin morsiusliikkeet läpi mutta täällä paras palvelu ja ammattitaito! Olo oli kuin prinsessalla kun kävi siellä ja lisäksi henkilökunnalla oli näkemystä ja tajua, minkä tyylinen kiinnostaa ja mikä sopii erilaisille vartaloille.

Avatar

Tosi harmillista! Tuntuu, että näitä kurjia hääpukuliikekokemuksia on ollut tosi monella. En valitettavasti osaa vinkata mitään hyvää liikettä, mutta ainakin voin kertoa vielä yhden negatiivisen antisuosituksen: ainakin itse sain Tampereen Zazabellassa varsin kökköä asiakaspalvelua.

Olin varannut sovitusajan, mutta siitä huolimatta apua tai asiakaspalvelua ei Zazabellassa saanut juuri lainkaan. Yritin kysellä myyjältä, mistä päin liikettä haluamanilaisia pukuja voisi löytyä, mutta hän oli niin kiireinen muiden asiakkaiden kanssa, että kehotti vain etsimään itse. Onneksi äitini oli mukana, koska sovitus ja puvun päälle pukeminenkin piti hoitaa itse. Kaiken huippu oli se, kun kyselin, ehtisikö eräs löytämäni hieno puku tulla hääpäivääni mennessä. Myyjä sanoi, ettei tiedä, tiukille menee, mutta ehdotti, että ostan puvun siitä huolimatta ja jos se ei ehdi tulla, saan puolet rahoista takaisin! Siis huhhuh, hyvä siinä enää juuri ennen hääpäivää olisi lähteä uutta pukua metsästämään, jos selviäisikin, ettei puku ehtinytkään ajoissa. Puhumattakaan täysin turhasta rahanmenosta, jos varalle täytyisi kuitenkin hankkia toinenkin mekko. Täysin käsittämätön ehdotus.

No, onneksi löysin sitten paljon paremman (ja yli puolet halvemman) hääpuvun pienestä juhlapukuliikkeestä, jossa hääpuvut olivat poistumassa kokonaan valikoimista ja jäljellä oli enää pari hajakappaletta. Mutta jäi kyllä tosi nihkeä fiilis näistä ”kunnon” hääpukuliikkeistä tämän kokemukseni perusteella. Luulisi, että jos sovitusaikoja kerran oikein etukäteen varataan, olisi sitä henkilökuntaakin sitten paikalla enemmän kuin yksi myyjä montaa morsianta kohden.

Avatar

Moikka Emilia!

Todella kurja kuulla, että noin järkyttävän huonoa asiakaspalvelua on olemassa ja vielä morsiuspukuliikkeessä! 🙁

Itse löysin oman pukuni Seremoniasta, jossa palvelu sujui asiallisesti. Niinatarta en voi suositella, koska siellä joutui pukuja etsimään itse ilman apua juuri kuvaamallasi tavalla, vaikka olin ajan sovitukseen varannut. Stockmannilla oli myös vähän nihkeää palvelua ja suurta osaa esimerkiksi Pronoviaksen sen kauden puvuista ei ollut saatavilla, todella omituista. Niitä löytyi sitten onneksi Seremoniasta. Lisäksi Stockmannilla osa sovitusmekoista oli tosi pientä kokoa (32-34), joten niitä ei voinut sovittaa päälle…. (itse olen kokoa 34-36).

Toivottavasti löydät puvun pian ja ihanaa kesää!

Avatar

Moikka!
Suosittelen erittäin lämpimästi Lahden Glamouria. Siellä saa erittäin ammattitaitoista ja loistavaa palvelua! Valikoimissa on todella henkeäsalpaavan ihania mekkoja!
Psst…Liike muuten äänestettiin juuri suomen parhaaksi morsiuspukuliikkeeksi, eikä suotta 🙂

Avatar

Minäkin liputan Turun sydänkävyn puolesta ! Sain ihanaa palvelua ja löysin unelmien pukuni ❤

Avatar

Hei!
Karseaa kuulla huonosta kokemuksesta :/. Tosta pukemisesta tosin sen verran, että itse työskennellessäni hääpukujen parissa (tosin eri liikkeessä). Oli ehdotonta, että puvut puetaan alakautta, koska yläkautta laitettaessa ne oli ihan meikkivoiteessa muutaman sovituksen jälkeen ja myyntikelvottomia. Tokihan ikävää että tuli fiilis epäpätevästä myyjästä mutta heillä saattaa olla samat säännöt kun meillä aikanaan.
Tsemppiä kuitenkin puvun löytämiseen!

Avatar

Vaaahva suositus Helsingissä sijaitsevalle Meccolle. Ihanaa palvelua kiireestä huolimatta, toisin kuin Zazabellassa.

Avatar

Moikka!

Mulla valitettavasti ihan samoja kokemuksia morsiusgalleriasta.. Vähän sellasta massameininkiä vaikka osa henkilökunnasta onkin tosi asiantuntevaa ja ystävällistä. Siltikin tälläsen erikoisalan liikkeen pitäis pystyä ottaan riveihinsä sellasia ihmisiä, jotka todella tietää mitä tekee. Herkkien asioiden äärellä kun liikutaan!
Mä löysin oman pukuni Lahdesta Josefiinasta, ihan täyden kympin paikka ja upeat puvut. Suosittelen! <3

Avatar

Mulla kans aika paskanmaku suussa Morsiusgalleriasta. Ihan alkuaikoina kun aloin järkätä omia häitä enkä vielä tiennyt, että pukuliikkeisiin kannattaa ja pitää varata aika, lähdettiin kaverin kanssa extempore katselemaan Tampereen hääpukutarjontaa. Tyynelästä saatiin tosi hyvää palvelua, myyjä ohjasi heti pukujen luokse ja ehdotti jopa että sovittaisin paria pukua kun heillä oli puolisen tuntia aikaa varausten välissä.

Mutta se Morsiusgalleria. Asteltiin sisään, riisuttiin kengät ja takit. Luotiin katseita kassalla istuvaan naiseen ja moikattiin, mutta ei saatu edes vastausta. Okei, selvä. Lähdettiin silti kiertelemään rekkien väliä sillä oletuksella, että joku tulisi meitä palvelemaan kun liikkeessä näytti olevan ainakin kolme myyjää paikalla joista ainoastaan yksi oli sovituskopeilla auttamassa asiakasta. Vaan ei, koko 15 minuutin aikana yksikään myyjistä ei tullut tervehtimään, ei kysymään tarvitsemmeko apua tai edes ehdottamaan ajan varaamista sovitukseen. Vaikka olimme paikalla keskellä arkipäivää ja liike käytännössä tyhjä, emme saaneet palvelua. Aikamme kierreltyämme päätimme sitten poistua eikä silloinkaan kukaan huikannut meille mitään. Eipä ole sen jälkeen tehnyt mieli poiketa Morsiusgalleriassa.

Avatar

Juuri olin kaasona ystäväni Niinatar liikkeessä ja siellä palvelu pelasi! Oli varattu aika ja myyjä auttoi etsimään toiveiden mukaiset puvut ja tosi hyvin puki ne päälle ja kertoi mekosta 🙂

Avatar

Tämä on kaukana, mutta et kadu, Seinäjoella Haavemaa, ei kauniimpia mekkoja ja parempaa palvelua voisi saada.. ☺

Avatar

Eihän heidän sivuillaan ollut mitään mainintaa edes alennusmyynneistä kyseisen merkin kohdalla?

Avatar

Hui miten huonoa palvelua! Itse sovitellessa sain aina vähintään kohtalaista palvelua, mutta yksi liike oli asiantuntevuudessaan ja hyvässä palvelussa ylitse muiden. Lahdessa oleva morsiuspukuliike josefiina. ❤️Sinne kun varasi ajan oli liikkeessä ainoa morsian ja liikkeen ihana ja oikeasti osaava myyjä oli vain minua varten. Missään muualla ei ollut niin hyvää ja osaavaa myyjää! Myös puvut olivat aivan ihania ja volyymiakin löytyi

Avatar

Hei! Oon seurannu jo pitkään sun blogia ja pakko sanoa alkuun, että kiitos kun kirjoitat ja vaikutat aivan huippu tyypiltä!

Ihan kamala toi sun kokemus. Itse kun menin pari vuotta sitten naimisiin koin saman kahdessa Helsingin liikkeessä. Ensimmäinen niistä on Mannerheimintiellä sijaitseva Lavem. Myyjä joka minua palveli oli eläkeikää lähellä ja todella töykeä. Hän ei tervethinyt eikä millään tavalla auttanut pukuja etsimään. Oli kamala olla sovituskopissa hänen kanssaan kun hän päivitteli miten minun pitäisi olla hoikempi ja voi kun ei nämä puvut minulle käy kun olen tällainen (olin tuolloin 170cm pitkä ja painoin 56kg). Kaiken huippu oli se, ettei hän suostunut keskustelemaan minun kanssa suoraan vaan puhui äitini kautta minulle. Lähdin itkukurkussa pois melko nopeasti. Täytyy vielä mainita, että tämä oli aivan ensimmäinen kerta kun olin ikinä sovittamassa hääpukuja.

Toinen paikka mitä en ikinä suosittele on Töölöntorin lähellä oleva Minna Lisa (löytyy myös Espoon Tapiolasta missä tämä oma tarinani tapahtui). Olin ensimmäisellä kerralla kokenut palvelun siellä hyväksi ja menin sinne uudestaan sovittamaan aivan ihanaa pukua minkä koin omakseni. (Myyjä oli joka kerralla sama, ulkomaalaistaustainen luultavasti omistaja). Hän ei koskaan ollut ajoissa avaamassa liikettä, saattoi tulla puoli tuntia myöhässä paikalle ja sättiä minua kun näytin hänen mielestä turvonneelta kun söin jäätelöä pihalla kun odotin hänen tulemistaan jotta pääsisin sisälle. Hän tyrmäsi kaikki pukuvaihtoehtoni ja sain kuulla taas miten läski olen. Kaikesta tästä huolimatta tilasin hänen kautta puvun ja maksoin ennakkomaksun. Ensinnäkin puku tuli yli kuukauden myöhässä sovitusta ajasta myymälään sovitukseeni. Innoissani kaikesta huolimatta menin perheeni kanssa pukua sovittamaan (häihin oli enää aikaa 3 viikkoa). Puin pukua päälle ja jo pukiessani äitini kanssa ihmettelin kun puku oli erin valkoinen ja eri pitsiä. Puvun yläosa oli suora ja omassa puvussani oli sydämenmallinen yläosa ja pitsiä tuli rinnuksille asti. Puku loppui nilkkoihin. NILKKOIHIN?! Ja puvussa ei ollut metrin mittaista laahusta niin kuin omassani oli. Puku ei mennyt kiinni takaa. Kaikesta tästä huolimatta kun itkukurkussa väitin myyjälle ettei tämä ole sama puku eikä minun mitoille tehty hän kirkkain silmin väittää että kyllä tuo se on ja voi kun se on juuri sopiva?? Se oli ihan painajaismaista. Lyhyestä virsi kaunis haluan sanoa, että häämme olivat kaikesta huolimatta meille maailman ihanimmat ja puku, jossa lopulta menin naimisiin ei todellakaan ollut se tilattu puku vaan sain sen mitä olin aina halunnut ja toivonut. En pysty edes sanoin kuvailemaan miten kamala Minna Lisan kokemus oli ja olen kaikille mainostanut ettei sinne ikinä kannata mennä. Olisi vielä niin paljon kerrottavaa Minna Lisan kokemuksestani mutta siihen menisi koko päivä.

Kaikkea hyvää sinulle ja uskon, että löydät enemmän kuin täydellisen puvun! <3

Avatar

Hei! Pystyn samaistumaan kokemukseesi Minna Lisasta,jutussasi on paljon samankaltaisuuksia mitä itse koin. Sitä paikkaa en suosittele kenellekään. Olin viime kesänä ystäväni häissä kaasona ja ideana oli että tilataan samanväriset mekot minulle ja toiselle kaasolle. Mekot olivat myöhässä ja olin itse yhteydessä liikkeeseen että ovatko mekot jo tulleet. Kun hain mekon se oli viallinen,vetoketju oli purkautumassa ja korsetti osassa laskosten kohdalla oli iso reikä.Kun olin yhteydessä tähän samaiseen ulkomaalaistaustaiseen omistajaan hän sanoi että olen vaikea asiakas ja koko on minulle väärä. Saimme kuitenkin tilattua uudet mekot (myös toisen kaason mekko oli valmiiksi viallinen) jotka tulivat 2 viikkoa ennen h-hetkeä. Yllättäin nämäkin mekot olivat valmiiksi rikkinäisiä.Tämän jälkeen alkoi aivan järkyttävä säätö ja tappelu siitä että saamme täyden hinnan hyvityksenä koska mekkoja omistaja ei olisi ehtinyt enää toimittaa ajallaan. Älkää menkö tähän liikkeeseen missään tapauksessa,omistaja on epäammattimainen,tuotteet huonolaatuisia ja ylihinniteltuja ja ongelmatilanteissa omistajan riittämättömyys korostuu.

Avatar

Sain myös tosi huonoa palvelua morsiusgalleriassa. Vaatekokoni on 42 ja mikään mekko ei ollut tarpeeksi iso minulle soviteltaessa vaikka koitin valita. Mekot tosiaan jätettiin vain auki selästä ja koitettiin kuvitella miltä se näyttäisi kiinni. Työ oli todella liukuhihnamaista, jos jäätiin ottamaan kuvia niin meitä hopotettiin, vaikka oltiinhan me varattu aika! Tämä jäi mun ainoaksi häämekkosovitukseksi liikkeessä ja jäi tosi kurja fiilis siitä. Sitten taas kun miehen pukua ostettiin niin palvelu oli todella hyvää!

Avatar

Onpa harmi että sait noin huonoa palvelua!
Ostin itse morsiusgalleriasta puvun 2014, sovitin yhteensä 16 pukua ja myyjä kärsivällisesti jokaisen asetteli ja auttoi pukemisessa , aika oli varattu ja se todella käytettiin hyvin. Puku jäi kauniiksi muistoksi. Lisäksi miehen puku vuokrattiin ja senkin sai etukäteen varattua. 🙂 Kyllä sä vielä sen unelma puvun löydät! Tsemppiä etsintään !

Avatar

Siskoni oli tilannut häämekkonsa myös samaisesta liikkeestä, mutta sai pari päivää sitten kuulla samaiset suru-uutiset kuin sinäkin. Hän oli jo odottamassa mekon sovitusaikaa ja mekkokin oli jo maksettu, sillä häät ovat elokuun puolessa välissä. Mekko liikkeestä kerrottiin ettei hän valitettavasti saa mekkoa konkurssin takia eikä luultavimmin edes rahoja takaisin mekosta. Nyt alkaa uuden unelmamekon metsästys…

Avatar

Hei,

Nopean kommenteiden haravoinnin jälkeen en löytänyt kommenttia missä suositeltaisiin Kaunis morsian liikettä, joka sijaitsee Helsingissä. Liike on aivan ihana! Siskoni häämekko löydettii sieltä. Käsitykseni mukaan liike on ollut pystyssä 50 vuotta ja ammatitaito oli kyllä sen mukaista. Kävimme häämekon etsintäreissulla ensimmäisenä kyseisessä liikkeessä (valittu mekko oli toiseksi sovitettu mekko, ja se joka sai silmänurkat kostumaan ja ihokarvat pystyyn). Jatkoimme kuitenkin esimmäisten sovitusten jälkeen kiertelemään muita liikkeita esim. muissa kommenteissä mainottu Seremonia-liike kävimme koluamassa. Meillä ei ollut erikseen sovittua aikaa Seremonia liikkeeseen. Odotimme KAUAN ennen kuin saimme palvelua, vaikka ruuhkaa liikkeessä ei ollut. Mekot näyttivät todella paljon epämukavammilta ja huonolaatuisemmilta kuin ekassa liikkeessä (Kaunis Morisan). Tällä hetkellä vanhempieni vaatehuoneessa riippuu kättöä vaille valmiina kaunis, istuva ja todella hyvä materiaalinen häämekko, joka on todella hyvällä ammattitaidolla myyty!

Iso suositus, tosin en tiedä minkä mallista mekkoa olet vailla, mutta niin ihana liike, etten tarpeeksi voi kehua!

Onnea etsintään!

Avatar

En valitettavasti osaa auttaa pukuliikkeen suhteen, mutta en voi olla kommentoimatta. Suorastaan ahdistavan kuuloinen ostosreissu ja pelkästään lukiessa meinasi nousta kyynel silmäkulmaan.
Älyttömän paljon tsemppiä puvun etsintään ja uskon että noin upea nainen löytää itselleen vielä sen täydellisen asun elämänsä tärkeimpään päivään! Pidän peukut pystyssä <3 you rock girl

Avatar

Oletko ajatellut puvun teettämistä? Omaa kokemusta ei ole, mutta Pukunin mekot Turussa ovat nettisivujen ja instasta nähtyjen kuvien mukaan huikeita! Voisit teettää unelmien puvun, just sun näköisen ja täysin omilla mitoilla, palvelukaan ei voi olla huonoa kun on niin suosittu!

Avatar

Minä kävin kolmessa hääpukuliikkeessä sovittamassa kunnes löysin unelmieni puvun. Kaksi ensimmäistä oli juuri kuten kuvailit, Riihimäellä kukaan ei auttanut pukemisessa, puku jätettiin auki ja roikkumaan päälleni, eikä se istunut. En tuntenut itseäni tervetulleeksi joten lähdin vähin äänin tieheni, vaikka olin varannut sovitusajan. Toisessa liikkeessä myyjät eivät kommentoineen, eivät hymyilleet, sanoivat vaan tosiaan ”niin” ja ”mmm” naama happamena. Mutta kolmas liike, Niinatar, saa minulta täyden kympin. Meitä palveltiin huolella ja henkilökohtaisesti, sain kaiken mitä tarvitsin ja myyjä oli ammattitaitoinen. Täältä löytyi myös The Dress. Peukut ja todella lämpimästä suosittelen.

Avatar

Mene ihmeessä Espoon Morsiuspukuliikkeeseen! Siellä yrittäjänainen aivan mielettömän ihana ihminen ja asiantunteva. Osaa katsoa juuri sinun vartalollesi sopivan puvun ja osaa neuvoa mikä sinulle sopii ym. Löysin oman pukuni sieltä ja ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa ☺☺

Avatar

Helsingin Niinatar-liikkeestä saa huikean hyvää palvelua! Toinen tosi suosittu liike on Hyvinkäällä sijaitseva Happy Road Tmi Pirjo Leimu. 🙂 tsemppiä kovasti!

Avatar

Mulla oli aika samanlainen kokemus Morsiusgalleriasta. Ankeaa ja persoonatonta asiakaspalvelua. Mutta pahinta kuitenkin oli pukujen muokkaushinnasto. Löysin ihan kivan mekon sovituskerrallani sieltä, jonka hinta oli noin 599€ eli todellakin edullinen. Puvun muokkaus ja lyhennys olisi maksanut yhteensä 500-600 euroa!! Tässä liikkeessä lyhennyshinnat olivat aivan pilvissä. Päälle vielä huntu ja vyö.. Hei hei edullinen mekko :’D

Sen sijaan suosittelen täydestä sydämestä Lahden Josefiinaa! Sain sieltä aivan IHANAA palvelua ja kaikenlisäksi ihanan mekkoni :). Olin sovittanut kyseistä mekkoa Helsingin Seremoniassa, mutta sielläkin olisin voinut ostaa mekon, mutta ei olisi jäänyt varaa enää korjauksiin.. Kyseistä mekkoa ei ollut Josefiinassa valikoimissa, mutta omistaja tilasi sen minulle ja kaikkinensa sain koko paketin (mekon, hunnun, korjaukset ja lyhennyksen) melkein 500€ edullisemmin kuin Helsingissä.

Myös Atelje Tuhkimotarinaa suosittelen. En siis teettänyt pukuani, mutta minulle teetettiin siellä juuri oman makuni mukainen vyö mekkoon. Valmiiden vöiden hinnat ovat ihan jäätäviä, joten säästin siinäkin pitkän pennin ja sain juuri sellaisen kuin halusin 🙂

Avatar

Äh, piti vielä muista liikkeistä kommentoida, että Seremonia oli Helsingin liikkeistä ehdoton lempparini palvelun ja valikoiman vuoksi. Siellä kuitenkin on melko kovat hinnat ja vaikka valikoimassa olikin juuri niitä mun mieleen olevia pukuja, oli valikoima kuitenkin rajallinen.

Niinattaressa sai oikein hyvää palvelua ja valikoima on valtava. Sen sijaan siellä on aika liukuhihnameininki ja tuntuikin ettei omia toiveita ihan hirveästi kuunneltu. Aluksi sai toki katsella itse, mutta valikoiman laajuus rajoittaa aikaa ja lopulta löysin yhden ihan kivan, mutta sekään ei tosiaan ollut ihan sitä mitä ajattelin. Minulle jäi myös myös fiilis, että ostopäätöstä tosiaan painostettiin täällä aika paljon. Lopulta vielä kerrottiin alennuksesta joka päättyy tyyliin kahden päivän sisällä. Noh, kolttu jäi ostamatta ja kaikenkaikkiaan siis ihan ok paikka.

Kaunis Morsian liikkeessä oli todella vahvan mielipiteen omaava myyjä.. Pelotti meidät pois, en koskaan päässyt täällä kokeilemaan mitään ja valikoima ei muutenkaan ollut mieleeni.

Zazabellassa oli kahdella käynnilläni kunnon härdelli päällä, mutta sain silti kummallakin kerralla hyvää palvelua. Puvuissa mitä kokeilin mätti lähinnä se, että ne eivät jostain syystä tuntuneet kovinkaan hyvälaatuisille. Jotain puuttui.

Avatar

Minulla myös Morsiusgalleriasta huono kokemus: Olin alustavasti katselemassa hääpukuja (5vuotta sitten) enkä ollut varannut aikaa sovitukseen. Minulle kuitenkin heltisi apua koska halusin lyhyen puvun ja niitä ei liikkeessä ollut kuin kolme. Sovitin niitä ja totesin että eivät nämä ole sellaisia kuin olen ajatellut niin vastakommentti myyjältä oli aika huikea: ”No sähän voit mennä ihan tavallisesta vaateliikkeestä sellaista hakemaan, esim Seppälästä.”
En osannut siihen kyllä vastata mitään siinä kohtaa. Kovin hämmentyneenä poistuin.

Avatar

Kaunis Morsian! Sieltä löysin oman Pukuni. Todella ystävälliset ja asiantuntevat myyjät. Ihania Boho-pukuja ja pitsiä. Koko prosessi liikkeeseen astumisesta puvun löytymiseen ja lopulta korjatun puvun hakuun oli ihanan onnistunut. Voin todella suositella 🙂

Avatar

Olen isokokoinen (48-52 koon välillä seilaine) morsian ja kävin sekä Morsiusgalleriassa että Zazabellassa Tampereella mutta päädyin lopulta Jyväskylään asti ostamaan hääpukua. Äitini oli kuullut WeddingGaragen omistajan haastattelun radiossa ja sanoi että siellä ollaan oikeasti ystävällisiä. Minulla oli aika kova raja rahankäytössä, budjettikin max 700 joten oli pakko olla tarkka mistä ostan. WeddingGaragessa oli maailman ysätävllisin ja sydämmellisin myyjä Maija. Sanoisin näin etten ole missään koskaan saanut niin ysätävllistä ja positiivista palvelua kuin siellä. Pelkäsin mennä sovittamaan koska Zazabellan mies oli haukkunut minut liian isoksi ja morsiusgalleriassakin rintava myyjä puhui minusta koko ajan ”isona tyttönä” muille myyjille kun olin sovittamassa ja muut morsiamet jotka olivat normaalipainoisia katsoivat pitkin nenää. Itketti jo valmiiksi kun istuin autossa ja ajoin Jyväskylää kohti.
Maija vaikutti ilahtuneelta että sai auttaa minua ja oli niin innostunut siitä miten upeat muodot minulla on että sovitus meinasi mennä ihan itkuksi kun oloni helpottui niin paljon. Olin siis onnellinen, ensimmäistä kertaa kai moneen vuoteen??!! Olin upea, seksikäs, muodokas, kaunis. Hän kyseli minulta puolisostani ja siitä mikä meitä vetää yhteen, ja mitä toiveita hänellä olisi, ja sanoi sitten ne taikasanat: sinä olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet ja sinun puolisosi on valinnut juuri sinut ja tahtoo mennä sinun kanssasi naimisiin. En joutunut maksamaan nenäliinoista lisää mutta jätin ensimmäistä kertaa elämässäni tippiä vaateliikkeen myyjälle. Enkä ole katunut sekuntiakaan että ajoin pitkän matkan sinne asti!!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä