KESÄTEATTERIA JA KUVAUSONNETTOMUUKSIA

Meillä oli tiistaina ihana päivä lasten kanssa! Vietettiin koko perhe aurinkoista päivää kesälomalla tutuksi tulleeseen tapaan mukkilan uima-altaalla, jossa muuten Ava oppi yhtäkkiä kunnolla uimaan ja veti kevyesti yli 10 metriä monta kertaa peräkkäin! Hän oppi myös hienosti sukeltamaan pari metriä. Todellakin on kannattanut käydä paljon uimassa! Iltapäivällä keräiltiin kamppeet kasaan ja lähdettiin kotia kohti, sillä meillä oli Turun Kesäteatterilta saadut liput klo 18 Röllin näytökseen Vartiovuorella. Mentiin Hennin, Lukan ja Neelan kanssa nauttimaan ihanasta teatteri-illasta ja oli kyllä niin kivaa. Näytelmä oli todella hauska, sellainen sopivan viattoman kaksimielinen, että vanhempia nauratti välillä vähän eri jutut kuin lapsia. Täydellistä koko perheen teatteria! Tykättiin kaikki tosi paljon ja meille tuli Hennin kanssa ihanat flashbackit omaan lapsuuteen. Pienenä ei tullut kesää ilman Vartiovuoren kesäteatteria! Muistan kuinka innolla aina odotettiin näytöksiä, kun joka kesä oli pakko päästä äidin kanssa katsomaan. Vartiovuoren kesäteatteri on kyllä niin ihana paikka, ja näytelmät menevät aina juuri nappiin. Suosittelen lämpimästi Rölliä vielä teille, jotka ette ole sitä ehtineet näkemään! Sanoisin, että 4-vuotias saa jo siitä kivasti irti, 3 -vuotias lapsesta riippuen. Ja koulu-ikäistä Lukaakin nauratti hurjasti, eli varmasti sopii vanhemmillekin lapsille!

Keskiviikkona sitten taas oli vähän onnettomampi päivä, sillä mulla on newborn-kuvaukset, mikä oli siis taivaallisen ihanaa kuten aina, mutta onnistuin siinä sitten loukkaamaan pitkästä aikaa taas selkäni. Tänään olen päässyt jo vähän paremmin liikkeelle, kun sain kunnon lääkkeet, mutta ei tässä kyllä hetkeen päästä isommin liikkumaan. Sinne jäi taas talli ja sali… 🙁 Plääh! Huomenna ajateltiin sään salliessa testata, josko vesijuoksu tekisi hyvää. Mutta onni onnettomuudessa! Joku ehkä muistaakin, että loukkasin selkäni 2014, jolloin siinä epäiltiin välilevyn pullistumaa, koska vasemmalta puolelta lähti tunto ja refleksit. Sen jälkeen selkä ei ole siis missään vaiheessa parantunut kokonaan, vaan olen vaan elänyt sen rajoissa ja kärsinyt näistä aina välillä iskevistä kivuista, kun epähuomiossa nostan jotain painavaa tai astun jotenkin huonosti niin, että lantio työntyy eteenpäin, jolloin kuuluu POKS ja selkä taas menee. Mutta tänään mulle laitettiin ihan kysymättä lähete magneettikuvaan! En edes pyytänyt, koska olen jo niin tottunut siihen, että tämä aina vaan menee, mutta nyt lääkäri sanoi, että tämä on ollut niin monta vuotta ongelmana, että täytyy tutkia vihdoin kunnolla. Eli jee! Ehkä magneetin jälkeen löytyy joku oikea vika, minkä vaikka vielä voisi korjata. Olisi todellakin huippua. Jonot on kyllä aika pitkät, että syksylle menee, mutta pitää vaan taas yrittää olla varovaisempi. Tämä selkä-äksidentti on hidastanut ja hankaloittanut viikkoani huomattavasti, mutta toivottavasti tällä kertaa selkä paranee nopeasti ja pääsen pian taas hevosen selkään ja normaaliin arkeen. Multa jäi yksi ihana työreissukin tekemättä, kun en millään pystynyt lähtemään yksin Helsinkiin tässä kunnossa, mutta toivottavasti sen saisi uusittua myöhemmin! Nyt yritän keskittyä rentoutumaan, koska sen olen tässä vuosien varrella huomannut, että rauhallinen liikunta ja mahdollisimman rento keho parantaa aina selän parhaiten.

Mulla on luonnoksissa puolivälissä hurja määrä kaikkia hääjuttuja, joten varautukaa lukemaan paljon hääpostauksia lähiaikoina! 😉 Hyvää yötä kaikille!

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Itse suosittelisin myös kiropraktikkoa. Salilla hajotin selän, jota luultiin tk:ssa myös välilevynpullistumaksi ja hoidettiin sen mukaan. Kauheat kivut selästä toisen jalan varpaisiin asti ja vielä lihasheikkoutta. Mikään kipulääke ei tehonnut ja eri kokeiluihin meni reilu kuukausi, ennen kuin hermostuin lopullisesti (en saanut kivuilta kunnolla nukuttua). Olin tunnustellut selkää, ja kipu oli suurin selkärangasta kymmenisen senttiä sivuun, missä tuntui ihan kova kohouma. Tk-lääkäri ei suostunut katsomaan sitä, kuittasi asian ”kipu voi tuntua monessa kohtaa”. Tämän jälkeen varasin ajan kiropraktikolle, joka totesi heti lantioni kääntyneen vinoon (lantioluu tuntui siellä selässä!) ja painavan hermoa. Kaikki kipu lähti ekan käynnin jälkeen, ylläpito vaati vielä muutaman käynnin lisää. Tästä kuukausi eteenpäin tuli aika magneettikuviin ja selkäkirurgin arvioon, jotka sitten peruin 😀

Avatar

Oletko koskaan käynyt näyttämässä selkääsi kiropraktikolla, jos et niin sinne kannattaa suunnistaa ensimmäisenä. Jokin on taatusti liikahtanut väärään asentoon ja se aiheuttaa kuvaamasi oireet / kivut. Itselläni oireet aiheutuvat ristiluun virheasennosta ja sitä myöten jumiin menneistä SI-nivelistä. Sitten kunnon hierojalle, joka pehmentää lihaksiston jumeja aivan pakaraseudulta niskaan saakka.

Avatar

Saitko julkiselle puolelle lähetteen magneettiin? Mä sain aikasemmin myös, sanottiin että vuoden jonot, mut kutsukirje tuli jo 2viikon kuluttua ja se aika oli 2kk päästä siitä kun lähete oli laitettu. 😀

Avatar

Mieluummin suosittelisin perinteiselle jäsenkorjaajalle menoa selän kans. Ottaa koko kropan huomioon eikä vaan selkää. Vaiva voi lähteä jostain muualta.

Avatar

Hei, pahoittelut että tää tulee tähän uusimpaa postaukseen vaikka ei liitykkään aiheeseen. Mä yritin etsiä sun yhtä postausta mutta en löydä! Nimittäis muistan kun kirjoitit jossain vaiheessa siitä, että miten ette nykysin riitele enään topiaksen kanssa koska saitte apua/vinkkejä jolla tilanne rauhottui. Mietin että millaisia vinkkejä te saitte jolla tilanne rauhottui?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä