PITKÄN PARISUHTEEN SALAISUUS

Sitä ei ole. Okei, musta tämä oli hauska postausidea näin häiden alla ja 8 -vuotispäivän lähestyessä, mutta en suin surminkaan halua väittää tietäväni mitään salaisuutta toimivaan parisuhteeseen. Tiedän kuitenkin sen, miten juuri meidän parisuhteemme on kehittynyt tähän nykyiseen muotoonsa ja miten me pidämme siitä huolta, joten ajattelin näin vähän leikkimielisesti jakaa meidän suhteemme ”salaisuuden”. Tai oikeastaan salaisuudet!

Aina kun Topias on poissa kotoa, mökillä, poikien illassa, ulkomailla, missä tahansa, mulla on tapana lähetellä hänelle seksikkäitä kuvia. Mehän aloitettiin seurustelu, kun Topias oli armeijassa ja musta oli kiva aina vähän piristää sitä vuoden visiittiä vihreissä. Tämä tapa jäi elämäään armeijan jälkeen ja vielä melkein 8 vuoden yhteiselon jälkeenkään ei voi olla jännittämättä, että miten mun oikein käy, jos joku hakkeroi mun puhelimen 😀 Mulle on tärkeää pitää yllä sitä seurustelun alkuaikojen jännitystä ja tämä on meille luontainen tapa. Tätä on kiva harrastaa myös ihan vaan kesken Topiaksen työpäivän, antaa jotain odotettavaa kotiin tullessa. En usko, että ikinä lakkaan lähettelemästä vihjailevia kuvia ja viestejä omalle rakkaalle, koska en halua ikinä ottaa itsestäänselvyytenä onnistunutta seksielämää.

Topias on mun paras ystävä. Aina jos mulle tapahtuu jotain jännää, Topias on ensimmäinen, jolle haluan siitä kertoa. Aina jos minua pelottaa, Topias on se kenen kainaloon haluan käpertyä. Aina jos jokin ärsyttää, Topias on se, kenelle haluan purkautua. Topiakselle voin kertoa kaiken (paitsi ei tietenkään muiden ystävien salaisuuksia), eikä minun tarvitse piilotella häneltä mitään.

Asiat pitää selvittää, eikä jättää muhimaan. Kun meillä joskus meni huonosti, me mentiin parisuhdeterapiaan. Siellä me opittiin puhumaan ja riitelemään rakentavasti. Kun opittiin puhumaan myös riidellessä, alkoi riitojen määrä vähentyä. Nykyään me ei enää oikein sitten riidelläkään. Tietty aina välillä etenkin väsyneenä tulee suututtua jostain, mutta en sanoisi tuollaista pientä kinastelua riitelyksi. Jossain kohtaa suurin osa meidän riidoista johtui siitä, että mä olen todellatodella herkkä hormoneille, ja aina PMS-aikaan hermostuin ihan hirveästi joka asiasta. Sitten vuosien myötä Topias oppi tajuamaan, että en suuttuessani ole oikeasti hänelle vihainen, vaan se johtuu hormoneista, ja hän alkoi suhtautua kiukutteluuni huumorilla, jolloin se hormonikiukuttelukin alkoi helpottaa, kun Topias vastaa siihen sellaisella tavalla, joka heti piristää minua.

Sanotaan aina nukkumaan mennessä ja kotoa lähtiessä rakastavamme toista. Pitkässä parisuhteessa haluaa silti edelleen kuulla, mitä se toinen tuntee, vaikka siihen voisikin jo luottaa. Meidän isä joskus läpällä sanoi äidille, että vastahan mä 20 vuotta sitten sanoin rakastavani sua, ilmoitan kyllä jos tilanne muuttuu. Ja niinhän se menee! Mutta me silti sanotaan sitä jatkuvasti; toisillemme ja lapsille. Elämä on lyhyt ja yllätyksiä täynnä, haluan aina tietää, että viimeinen asia, jonka olen sanonut rakkaalleni, oli rakastan sinua.

Harrastetaan seksiä aina, kun voidaan. Lasten myötä monen seksielämä muuttuu isosti, mutta ollaan parhaamme mukaan pyritty pitämään asiat hyvällä mallilla. Seksi ei kysy aikaa tai paikkaa, vaan sitä harrastetaan heti, kun siihen on mahdollisuus. Lapset katsovat elokuvaa? Vain vanhemmat osaavat harrastaa seksiä samaa aikaa toisella jalalla makkarin ovea kiinni pitäen. Olen täällä moneen otteeseen puhunut seksistä ja siitä, että se on aina ollut mulle tärkeä osa elämää ja iso juttu parisuhteessa. En osaa kuvitella eläväni seksittömässä suhteessa, tai harrastavani seksiä kerran kuussa. Kyllä meilläkin on ollut kuivia kausia, kun heti synnytyksen jälkeen ei vaan pysty, ja koliikin aikana ei kauheasti ole voimia, ja joskus sitä vaan paljon mieluummin nukkuu kuin harrastaa seksiä. Mutta kaiken arjen kiireen keskellä edelleen pidetään kiinni spontaanista seksistä ja se on parisuhteelle parasta nannaa. Ja tietty tätäkin on kiva välillä vähän piristää!

Käydään treffeillä. Aloitettiin tämä treffiperinne viime vuonna ja se on kyllä ollut tosi hyvä keksintö! Pyritään käymään kerran kuussa treffeillä ihan vaan kahdestaan, ja tehdään aina jotain erilaista. Välillä jää kyllä treffejä välistä, mutta sittenpähän maistuu taas entistäkin paremmin. Me ei ikinä käyty treffeillä, kun alettiin seurustella, kun meillä oli krhm muuta tekemistä. Mutta on ne treffit kivoja vielä täällä monen vuoden jälkeenkin. Eipähän tule vaivaantuneita hiljaisuuksia, ja jos treffipaikan ruoka ei sopinut vatsalle, voi rehellisesti kertoa, että nyt on pakko päästä kotiin heti. Tai sitten voi pitää treffi-illan kotona pitkissä kalsareissa kynttilän telkkarin valossa, ja se voi silti olla maailman romanttisinta.

Hyväksytään toistemme virheet. Me ollaan Topiaksen kanssa melkein joka suhteessa AIVAN erilaisia ihmisiä. Ollaan monesta jutusta ihan eri mieltä ja meidän persoonat poikkeaa toisistaan täysin. Välillä se ärsyttää, mutta toisaalta tasapainotetaan toisiamme. Kun jokin asia toisessa ärsyttää, hengitetään syvään, ja muistetaan, että sitä toistakin ärsyttää välillä joku juttu meissä. Jotkin asiat ovat kuitenkin meilläkin sellaisia, että niistä ei vaan voi millään olla samaa mieltä, joten ne on haudattu maton alle ja toivotaan, ettei päädytä ikinä tappelemaan aiheesta. Turha on tapella erilaisista mielipiteistä, jos ne eivät kuitenkaan suoraan vaikuta meidän elämäämme. Mulla on muutenkin niin vahvoja mielipiteitä, etten tunne yhtäkään ihmistä, jonka kanssa olisin samaa mieltä kaikesta, tai edes puolista elämän tärkeistä asioista.

Millaisia parisuhde”salaisuuksia” teillä on? Miten pidätte suhteesta huolta? 🙂

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

That’s it <3 Niin ihanasti kuvattu, tosi rakkaus!

Avatar

Nää kuulostaa niin tutuilta! 😀 Eli toimii!

Avatar

Nyt on pakko tulla toteamaan että ihanku mun suusta kirjotettu! ✌6,5vuotta takana, ei ruusuilla tanssimista mutta kaikesta ollaan selvitty ja entistä vahvempina sekä meillä menee paremmin kun koskaan tän suhteen aikana on mennykkään

Avatar

Onko sulla tosta parisuhdeterapiasta erillistä postausta? Mitä kautta menitte sinne ja paljonko maksoi? Koitteko että se oikeasti oli hyödyllistä?

Avatar

Pakko oli kommentoida,itse asiassa ekaa kertaa vielä. Meillä yksi hyvän suhteen salaisuudesta on ettei koskaan olla sanottu toiselle rumasti. Vaikka tietysti välillä riidellään niin koskaan ei vaikuta toista. Sen antaa anteeksi, mutta jos se jatkuu niin siitä muistoksi pala palalta rikkinäisempi suhde.
Ollaan myös puhuttu ääneen, että aina ei voi rakastaa toista ja toinen voi tuntua pelkälle kämppikselle mutta niin se vaan menee pitkässä suhteessa. Sen hyväksyminen on helpottavaa. Aina on löytynyt rakkaus toiseen uudelleen ja on se siellä koko ajan. Tehdään myös jatkettavasti töitä suhteen eteen 🙂

Avatar

Meillä on miehen kaa huomenna 3vuotis hääpäivä ja yhessä ollaan oltu kohta 7vuotta niin välillä kyllä arki näkyy liikaakin parisuhteessa.Tosin nyt raskausaika vaikuttaa myös..mut hyviä vinkkejä,tuhmia kuvia voiski lähettää useemmin miehelle hih 😀

Avatar

Kiva postaus 🙂 Kiitos kivoista ajatuksista ja ideoista!

Avatar

Tää postaus nosti hymyn huulelle! ihanan rehellisesti kerroit ”salaisuudet”, kuulostaa hyvin samalta kuin meillä!

Avatar

Asumme erillämme 100km väliä,toimii meillä vaikka on lapsia:D

Avatar

Mä haluan tällaisen parisuhteen kun seuraavan kerran rupean seurustelemaan! Joitain samoja piirteitä löyty kun mulla ja exällä, niitä hyviä puolia meidän suhteesta.

Avatar

13 vuotta yhdessä =)
Mies armeijassa kun odotettiin jo toista lastamme 🙂
Kyllä suhde kestää kun siihen panostaa.
Nykyään erotaan niin helposti :/
Toki välillä on ollut huonompia hetkiä mutta aina niistä on selvitty <3
Kyllä sitä ajattelee usein että itsellä käynyt hyvin ja kaunis elämä, täytyy muistaa ettei pidä kaikkea itsestäänselvyytenä.

Avatar

Seksi, hyvä seksi ja loistava seksi. Toiminut hyvin parisuhteen koossa pitävänä voimana 20 vuotta. En osaisi elää seksittömässä tai omasta mielestäni huonoa seksiä sisältävässä suhteessa. Mun mies saa mun kehon ja sielun lähtemään lentoon jokainen kerta….
Oltiin teinejä, kun kaksi hyvin erilaista ihmistä löysi toisensa. Edelleen ollaan kuin yö ja päivä, mutta suhde on kasvanut vahvemmaksi koko ajan. Me ollaan eletty yhdessä, mutta tehty paljon asioita erikseen. Meillä on aivan eri urat, harrastukset ja kiinnostuksen kohteet. Mutta voimakas henkinen yhteys, ollaan toistemme sielunkumppaneita. Ollaan tuettu ehdoitta toistemme kasvua yksilönä ja tavoitteita elämässä. Eletty siinä mukana matkalla niitä kohti. Annettu toisillemme tilaa, kun sitä on tarvittu.
Lapsia meillä ei ole, ei olla ikinä haluttu. Naimisiinkin mentiin vasta äskettäin. Loistava tyyppi, toivottavasti saan elää sen kanssa tän elämän. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä