ONNEN YRITYKSIÄ

Täällä on kuljettu viikonloppu aikalaisessa sumussa ja olo on vieläkin tosi sekava. Tänään ollaan yritetty palailla normaaliin elämään, mutta väkisinkin ajatukset palaavat tähän tragediaan ja kyyneleet nousevat silmiin vähän väliä. Keskustaan ei olla vielä uskallettu takaisin, koska se tuntuu vaan niin rankalta, vaikka tiedän, että ei saa antaa pelolle valtaa. En kuitenkaan voi sillä mitään. Koko ajan pelottaa. Tämä sattui niin lähelle. Ei voi olla miettimättä, että mitä jos? Ei voi olla ajattelematta sitä perjantain uhrien tuskaa ja pelkoa. Täällä Turussa on vähän jopa aavemainen tunnelma välillä, kun on niin hiljaista. Ihmiset ovat syventyneet muistamaan uhreja ja tunnelma on edelleen sumuinen. Tavallaan tätä ei osaa uskoa todeksi. Välillä sen jo unohtaa, ja sitten taas alkaa itkettää. Tuntuu vaan niin absurdilta, että meidän turvallisessa pienessä kotikaupungissa on käynyt jotain näin kamalaa.

Jokaisella pilvellä on hopeareunus ja näiden hirveiden tapahtumien keskellä ollaan saatu todistaa upeaa solidaarisuutta, neuvokkuutta ja urheutta. Tästä tapahtuneesta me Turussa voimme nousta joko entistä rikkinäisempänä kaupunkina, joka taistelee toisiaan vastaan, kuten terroristit haluavat, tai sitten me voidaan seistä yhdessä, kuten moni on perjantaista asti seissyt, ja näyttää maailmalle, että meitä ei kaadeta.

Tänään olen ilahtunut siitä uutisesta, että tämä vauvaa hyökkäyksen uhriksi joutuessaan rattaissa työntänyt nainen on selvinnyt elossa. Heti perään tuli kuitenkin suru heidän puolesta, jotka eivät selvinneet. Topiaksen isä tarjosi töissä ilmaisen aterian sairaalasta päässeelle sankarille Hassanille. Kauppatorin on vallannut kynttilämeri. Ava opetteli tänään taas taluttamaan hevosta. Elämä jatkuu, vaikka se välillä tuntuu pysähtyvän.

Nyt yritetään jättää tämä tapahtuma taakse, kunnioittaa uhreja ja muistaa heidän läheisiään, palata normaaliin arkeen ja arvostaa jokaista hetkeä. Tuntuu jotenkin väärältä suunnitella häitä tai tehdä töitä, mutta normaalin elämän jatkaminen on juurikin se, millä me terrorismia vastustetaan. Ei huomio.

Avalla on kuvissa päällä mun tekemä mekko. Ostin viime viikolla ompelukoneen ja aloitin tällaisella tekeleellä.

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Halusin vaan tulla kertomaan, että tulin heti perjantaina tsekkaamaan, onko blogissasi jokin teksti tuohon kamalaan asiaan liittyen. Ja olihan siellä. Vaikka itse asun eri kaupungissa, tuntemukset on hyvinkin samanlaiset, mitä sinä kuvailit. Viikonloppu meni sumussa ja asia pyöri koko ajan päällimmäisenä mielessä. Suru, viha, epätoivo, epäusko, pelko. Ja tein juuri kuten sinäkin, kuvittelin miltä kenestäkin on tuntunut. Ja entä jos itse olisin ollut paikalla. Ja että ihan yhtä hyvin tuo pieni todennäköisyys voi sattua kenelle vaan. Nuorena sitä oli vielä naiivimpi, eikä ajatellut näin ”vakavasti”. Ystäväni menivät vartti tuon tapahtuman jälkeen ohi siitä asiasta tietämättä, ei ollut paljosta kiinni keskelle joutuminen 🙁 Mutta samaa täällä yritetään, pikkuhiljaa palata arkeen. Ja järjestellä ensi kesän häitä, vaikka tosiaan sekin tuntui typerältä vielä pari päivää sitten.

Kiitos kun jaoit tuntemuksiasi. Vaikka ei tuota fiilistä kenellekään toivokaan, niin lohduttaa tietää, että ei ole ainut, joka ottaa asian näin raskaasti. Jos joku uhri tai omainen lukee tätä, paljon haleja sinne <3

Avatar

Ihana tuo mekko!!!! Katoinki heti, että onpas kiva. Oiskohan lindexin uutta mallistoa.. 🙂 hienoa työtä, ihana uusi harrastus!

Avatar

Kaunis mekko! Hyvät värit jotka sopii tosi hyvin vaalealle tytölle. Ompelu on kyllä antoisa harrastus, ja nykyään on niin hienoja kankaita ja ohjeitakin löytyy paljon. Itseäni harmittaa, kun en omista konetta enkä liiemmin lahjojakaan. Hienoja gugguun frilla-mekon ”kopioita” yms. Olisi kiva tehdä kun en raski ostaa niitä. Samoin laihoille lapsilleni sopivia leggareita, kohtuuhintaisia kuminauhakiristyksellä olevia leggareita ei ole kaupoissa. po.p on tyyliin halvin.

Avatar

Hienosti kirjotettu! Elämä jatkuu!
Sä oot kyllä taitava ja luova ihminen! Kaunis mekko ja kaunis kangas mekossa,mistä se on?:)

Avatar

Voimia! Itsekin yritän ajatella hyviä ajatuksia, ja keskittyä hyviin asioihin arjessa, vaikka tapahtuukin joskus näin rankkoja asioita Suomessakin :/ Itsellä on tyttö, ja hänen vuokseen koitan olla iloinen ja tehdä tytön kanssa mukavia asioita. En hänen kuullen puhu ääneen näistä terroriteoista. Nyt kun on pieni, niin yritän vielä suojella raskailta asioilta.

Ihana mekko on kyllä 🙂 Söpö kangas ja malli on kivan simppeli, niin kuvio näkyy mekossa. Jos ompelet lisää vaatteita, niitä ois kivaa nähdä blogissa 🙂

Avatar

Hei, instassa sulla oli kuva siitä sun tekemästä monitoimimekosta, olisiko mahdollista saada teko-ohjetta sille tänne blogiin? Ihana kangas tossa mekossa, mistä se on ostettu?

Avatar

Hieno kirjoitus! Ja aivan ihana mekko! Olet taitava! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä