LAPSIPERHEKODIN AIDOT SISUSTUSKUVAT

Koti. Meidän asunto ei ole todellakaan sisustuslehtien sivuilta repäisty unelma. Ainoa designelementti täällä on Artekin huonekalut, joita meille on ostettu ihan vaan käytännön syistä, kun Topias teki monta vuotta työkseen näitä kyseisiä huonekaluja. Täällä ei pysy mikään siistinä, eikä ovesta sisään astuessa huokailla, että voi miten ihana sisustus, mutta tämä on koti. Se on rakas ja meille täydellinen. Toki me haaveillaan aina säännöllisesti sisustamisesta, kun tämän asunnon pohja on niin kerrassaan täydellinen, että mahdollisuudet olisivat rajattomat. Mutta sitten me kuitenkin aina unohdetaan se. Eikä se haittaa. Meillä on listat laittamatta, yksi seinä maalaamatta, ja yhden seinän tapetti loppui kesken. Meillä on ihan liikaa tavaraa, eikä ahkerimman siivouksenkaan jälkeen saa kaikkea mitenkään piiloon, mutta ei se mitään. Eipä meidän elämä muutenkaan ole mitään kiiltokuvakamaa. Me eletään pahimpia ruuhkavuosia, ja asunto on sen näköinen.

Kerran kuussa meidän koti on kuitenkin siisti. Siis niin kuin oikeasti siisti. Koska kerran kuussa meillä käy Freskan ihana Sandra, joka on todellinen lahja tälle maailmalle. Alkuun pelotti hirveästi ulkopuolisen ihmisen päästäminen kotiin, ja ennen Sandran tuloa jopa imuroitiin, koska ei kehdattu päästää sotkuiseen kotiin siivoojaa. Pikkuhiljaa kuitenkin alettiin nähdä, että Sandra tekee vain työtään, ja enää en edes pyytele anteeksi aina ovesta lähtiessäni, Sandran nauraessa hyväntuulisesti perään. Se on ihan ok, että meillä on kauhea sotku. Sitä varten Sandra on täällä. Auttamassa.

Sandra on kyllä muutenkin niin maailman siistein tyyppi, että tiedän, ettei minun tarvitse hävetä hänen kanssaan. Tänäänkin taas ensin höpöteltiin niitä näitä, ja vein vähän lasten leluja pois tieltä siinä samalla, naureskeltiin kaikenlaisia juttuja ja heitettiin läppää. Sitten minä vetäydyin työhuoneeseen tekemään töitä, ja Sandra sai rauhassa jatkaa omaa työtään, siinä samalla hiljaa hyräillen, kuten Sandralla aina on tapana. Iltapäivällä meitä odotti siisti koti. Oven avatessa piti oikein sulkea silmät ja pysähtyä nauttimaan siitä siisteyden tuoksusta ja kokonaisvaltaisesta tunteesta. Sandra on aina tehnyt enemmän kuin olen ikinä osannut odottaa tai pyytää, ja joka kerta siivouspäivä on se meidän hyväntuulisin päivä, koska oman kodin nähdessä ei vaan voi olla huonolla tuolella. Ei sitten vähääkään.

Synttärivalmistelutkin ovat niin helppoja, kun ajoittaa Freskan käynnin siihen juhlapäivän alle, ja jää taas yksi asia vähemmän stressattavaa. Kaiken tämän kiireen keskellä siivoaminen ei ole ensimmäinen prioriteettini, ja on ihanaa, kun siinä auttaa joku, joka ymmärtää täysin.

Ehkä sitten jonain päivänä Sandra saa siivota meidän kotia niin, että nurkkia peittävä roina on kaikki omilla paikoillansa. Valmistun 2020, ehkä sitten. Tai ehkä aiemmin, sillä olen palkannut pikkusiskoni meille järjestelemään kaikki kaapit, laatikot ja hyllyt, ja valtuuttanut hänet heittämään pois kaiken turhan tavaran, jotta saisimme paremmin säilytystilaa, ja ehkä vihdoin koti pysyisi siistinä muutenkin kuin sen viikon Sandran käynnin jälkeen 😀

Meidän koti ei ole ehkä mikään design-unelma, tai edes Ikean kuvastosta, mutta se on meidän rakas koti, joka kuvastaa meidän ruuhkavuosihäslinkiä, ja siisteys on siellä aivan yhtä voimaannuttavaa ja ihanaa kuin viimeisen päälle sisustetussa kodissakin.

Ps. Koodilla WDJZAV saat ensimmäisestä tilauksesta 25 euron alennuksen!

Freska huolehtii meidän kodin siisteydestä bloginäkyvyyttä vastaan

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Kiva postaus, tolta munkin luona joskus näyttää vaikka asunkin yksin 😀
Olis kuitenkin kiva jos yhteistyöstä ilmoitettaisiin heti aluksi

Avatar

Eikö tieto yhteistyöstä pitäisi olla heti ensimmäisenä tekstissä?

Avatar

Tätä mäkin ihmettelen vähäsen. Mua ei mainokset tai yhteistyöt haittaa, mutta joskus vaan olen ymmärtänyt, että niistä pitäisi ilmoittaa heti alussa, että lukija voi tehdä päätöksen, jatkaako lukemista. Kuvat on kyllä hauskoja, mä olen yksin elävä reilu parikymppinen ja kämppä on aina yksi kaaos, saa nähdä jos joskus lapsia siunaantuu, että millainen sekasotku sitten on! 😀

Avatar

Meillä käy myös Freskalta siivooja ja ollaan kyllä oltu super tyytyväisiä ”meidän tyyppiin”. 🙂

Avatar

Heippa! Mitkä rattaat nuissa ekoissa kuvissa näkyy? Pitäis löytää jotku hyvät rattaat mieluiten just kolmella pyörällä Ja oman kodin pitääki olla sellanen missä itse viihtyy

Avatar

Noi kaaos kuvat näyttää kun meiltä ois kuvat otettu tosin me asutaan pojan kanssa kahdestaan, huolestuttavaa ku kaksin saadaan semmonen myrsky päivässä aikaan kaunis koti teillä, persoonallinen.

Avatar

Kiitos noista ekoista kuvista. Blogimaailman ei tarvi näyttää 100% samalta kuin todellisen, mutta nää välähdykset on niin vapauttavia ja armollisia. Kiitos.

Avatar

Meidän koti näyttää yhtä kaoottiselta vaikkei ole lapsia 😀 Olis kyllä ihanaa palkata joskus siivooja!

Avatar

Paljonko neiliötä teillä on? Ihana asunto <3

Avatar

Teil on tosi hyvä pohja tosta lähteä laittaan pikkuhiljaa omanlaista sisustusta ajan kanssa! Musta on vissiin tullu joku sisustushiiri kun tällaset simppelit ja ”tyhjät” tilat saa mut kauheen sisustusinnon valtaan :’D Heti rupesin suunnittelemaan 😀

Kiva ja realistinen postaus! Ei kaiken tarvi olla tiptop.

Avatar

Tee postaus / laita kuvia koko asunnosta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä