PIKKUSEIKKAILIJAT – VOITA ELÄMYSLOMA TAI VAATELAHJAKORTTI

[mittaustagi]

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

Arkiliikunta on jotain, mikä meinaa hirveän helposti unohtua ruuhkavuosien keskellä, kun kiire voittaa väittelyissä. Pienetkin matkat taittuvat nopeammin autolla ja hissi on melkein heti perillä. Lasten kanssa ulkoilukin menee helposti siihen, että itse tekee samalla muita hommia ja lapset ulkoiluttavat itse itsensä. Onneksi tämä on kuitenkin erittäin ääripään esimerkki, sillä vaikka meidän käyttäytymisemme vanhempana meinaa välillä luisia tuohon suuntaan, on meillä onneksi kaksi lasta, jotka pitävät huolta siitä, että koko perhe liikkuu.

Meidän lapset ovat todellisia ikiliikkujia, jotka kyllä muistuttavat äitiä ja isiä jättämään autonavaimet kotiin, tai vaihtamaan oman pihan metsään. Kun katsoo maailmaa lapsen silmin, arkiliikunta ei kuulosta liikunnalta. Se ei ole hitaampi tapa liikkua, eikä se todellakaan ole tylsää. Arkiliikunta on seikkailu! Arkiliikunta on lähikauppaan pyöräilyä, matkalla ihmeitä tutkimaan pysähdellen. Arkiliikunta on metsäretki, jolla valloitetaan korkeita vuoria ja ylitetään leveitä jokia. Tai loivia kallioita ja pieniä puroja, mutta lapselle se on hurjaakin hurjempi seikkailu.

Meidän lapsista on kasvanut metsässä viihtyviä pieniä erätyyppejä, ja se on kyllä suurimmaksi osaksi Topiaksen ansiota. Topias on se tyyppi, joka käy sienestämässä ja mustikassa lasten kanssa, mutta kyllä me seikkaillaan myös koko perheenä. Metsä on ollut lapsille iso juttu ihan pienestä asti, sillä minun suvullani on ihanaihana suoalue, jossa me itse ollaan pienestä asti aina käyty sienessä, mustikassa, retkeilemässä, telttailemassa, grillaamassa ja viettämässä synttäreitä laavulla. Lapsena suo oli mulle maailman siistein paikka! Kalliolla kiipeily ja syrjäseudun hiljaisuus olivat niin jännittäviä. Välillä joku satunnainen lenkkari upposi vähän suohon, ja laavulla sai kuivatella jalkoja. Talvella isä ajoi moottorikelkan suolle ja perään laitettiin valtava metallipulkka, jossa kaikki lapset istuivat, kun moottorikelkka huristeli ympäriinsä. Luonto oli upea paikka, jossa liikuttiin äärettömästi sitä tajuamatta, koska se oli niin hauskaa.

Tätä perinnettä on jatkettu meidän lasten ja heidän serkkujen kanssa ihan pienestä asti. Harva se päivä joku aikuisista hurauttaa suolle ja nappaa mukaan kasan lapsia ja koiria, sekä pienet eväät. Lapset ovat aina kulkeneet suolla mukana, ihan syntymästä asti. He ovat kulkeneet kantorepuissa ja -liinoissa, ja perillä laavulla he ovat viihtyneet maassa konttaamassa ja istuskelemassa. Lasten kanssa metsässä touhuaminen ei todellakaan ole vaikeaa, eikä sitä kannata lykätä! Pienikin lapsi viihtyy ja pärjää, kun on vain hyvät varusteet, joista ei suon kosteus pääse läpi, eikä tule kylmä. Vuosien varrella olen kaupunkilaistunut surullisen paljon, mutta aina kun Topiaksen ja lasten innostamana raahaudun metsään, tai meidän suolle, muistaa taas, kuinka paljon sieltä saa irti. Se on niin upea tapa liikkua perheenä ihan huomaamatta. Jos arkiliikunta tuntuu jäävän vähäiseksi, suosittelen ihan täysillä metsäretkiä! Se on lapsille niin hieno kokemus joka kerta, että pian huomaatte retkistä muodostuvan rutiini.

Vaikka minä itse viihdynkin kyllä suolla parhaiten talvella, kun ei enää ole ötököitä.

Ja niitä suon kestäviä varusteita löytyy taas Reimalta. Meidän perheen luottomerkki pitää lapset lämpiminä ja mukavina, eikä mikään estä metsäseikkailuihin heittäytymistä. Ei tarvitse pelätä multaisten kallioiden aiheuttavan tahroja, tai pienen suolta oikaisun kastelevan jalkoja. Näitä kuviakin ottaessa lapset heittäytyivät täysillä valloittamaan kallioseinäkiipeilyä, kun sanoin, että nyt seikkaillaan! Ei tarvitse miettiä kahdesti, kun on mukavasti metsässä.

Avan Sisarus- ja Nompun Serkku -takit ovat tuttua mallia viime vuodelta. Rakastuttiin viime talvena tähän upeaan malliin, joka on niin älyttömän lämmin, kestävä ja käytännöllinen, että uudet värit nähdessäni syöksyin heti valitsemaan nämä takit tätäkin talvea lämmittämään. Olen vuosien varrella ostanut niin paljon Reimaa, että minulle on muotoutunut selkeästi ne omat lempparit, joita onneksi tulee aina upeissa uusissa väreissä. Kuvien asuihin kuuluu myös Hopper -fleecetakit, jollaiset lapsilla on eri väreissä myös ennestään. Ostin aiemmat fleecet 2015 syksyllä, kun rakastuin Hopperin neulospintaan, ja pehmeään fleeceen. Tämä on meidän lempparifleece, koska se on niin siistin näköinen, että näistä saa heti paljon enemmän käyttöä irti. Meidän lapsilla oli fleecetakit ennestään koossa 98 ja 116, ja ne olivat alkuun isot, mutta ovat sitten olleet käytössä pitkään. Nyt sain Reimalta koot 110 ja 128, ja nämäkin ovat vähän reilut, joten ne kestävät ehkä jopa pari vuotta, mutta Nompulla on odottamassa sitten vielä tuo Avan vanha 116 senttinen, koska se on jatkuvan käytönkin jälkeen edelleen todella hyvässä kunnossa. Mulle on Reiman tuotteita valitessa aina tärkeää ajatella tätä ekologista ja ekonomista kulutustapaa ja suunnitella hankittavat koot sen mukaan, miten niitä on sitten järkevin kierrättää. Meillä ei ole ikinä yksikään Reiman tuote mennyt rikki ja tahraiseksi, joten jälleenmyyntiarvokin säilyy ihan kivasti, tai sitten usein vaatteet saavat uuden rakastavan käyttäjän lasten serkuista, tai minun pienestä serkustani.

Myös Avan jalassa näkyvät Freddo -kengät ovat viime talvelta tuttu suosikki. Nompun jalassa näkyviin viime vuoden Wettereihin rakastuttuani päätettiin kokeilla myös talviversiota ja ne olivat viime vuoden hitti. Ei tarvitse kuin nuo yhdet talvikengät, kun ne sopivat joka säähän. Loskaan ja paukkupakkasille. Takin ja kenkien välistä löytyvät nämä huiput softshell-housut, jotka ovat edelleen yksi lasten liikunnallisen vaatekaapin kulmakiviä, kun niillä voi siistissäkin asussa syöksyä uuteen seikkailuun.

Reima on aina kannustanut perheitä liikkumaan enemmän, ja ihan sen vaatteiden tuoman liikkumisen helpottamisen lisäksi viime vuonna lanseerattiin ReimaGO, jolla pääsee hauskasti seuraamaan lapsen liikkumista, ja lapsi saa lisäkannustusta liikunnan lisäämiseen hauskan ReimaGO -pelin muodossa.

Nyt Reimalla on uusi Kidventure -haaste, jossa Reima haastaa maailman lapset liikkumaan yhteensä 1 000 000 tuntia! Kidventure -haasteessa perheet voivat rekisteröidä liikkumisensa kampanjasivulla, ja voittaa vaihtuvia viikkopalkintoja, sekä pääpalkinnon, joka on upea seikkailuloma Rukalla. Kisaan voi osallistua yksityishenkilönä tai ryhmänä, ja päivän liikuntatunnit voit käydä rekisteröimässä vaikka joka päivä 31.12.2017 asti! Joka päivä osallistumalla tietenkin nostat voittomahdollisuuksiasi huomattavasti! Voit osallistua Kidventure -haasteeseen täällä tai ReimaGO -sovelluksessa lapsesi liikkumisen rekisteröimällä. Voit osallistua myös jakamalla liikunnallisen kuvanne Instagramissa hashtagilla #millionhoursofjoy tai #reimakidventure.

Seikkailulomalle arvotaan jokaisessa osallistujamaassa yksi voittaja, joka saa 4500 euron arvoisen neljän hengen loman Rukalla. Palkintoon kuuluu kuljetukset, majoitus, ruoka ja kaikki Reiman järjestämät aktiviteetit. Ruka on aivan huikea matkakohde, ja meidän perheen vakkarikohde silloin, kun me oltiin lapsia. Ihan pienenä matkustettiin aina hiihtolomalla etelään, mutta muutaman vuoden jälkeen vaihdettiin lentokone täyteen pakattuun autoon, ja vietettiin aina viikko Rukalla, ja se oli poikkeuksetta vuoden paras viikko. Rukalla on loputtomat mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin ja siellä todellakin saa viettää hauskimman mahdollisen aktiiviloman! Aivan mahtava palkinto siis luvassa yhdelle onnekkaalle perheelle! Nyt jos koskaan kannattaa siis rekisteröidä liikkumisensa! Ja kilpailuun osallistuvat ryhmät puolestaan voivat voittaa 1000 euron arvosta liikuntavälineitä.

Nyt liikkumista inspiroidakseni tahtoisin vielä kuulla vähän teidän perheenne liikkumisesta! Miten teidän perheessänne liikutaan? Onko sinulla hyvä vinkki arkiliikunnan lisäämiseen? Kommentoi ja voit voittaa 200 euron lahjakortin Reimalle! Aikaa osallistua on 15.10. asti ja kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Kommentit

229 kommenttia
Avatar

Moikka, kuka voitti arvonnan?:)

Avatar

Meidän kohta 2 vuotias taapero on kans ikiliikkuja. Päivittäin käydään 3 kertaa koiran kanssa ulkona, ja 2/3 saa pieni herra kävellä ja taluttaa koiraa. Tämän lisäksi meillä käydään potkimassa palloa, sisällä heitellään palloa, pompitaan sängyllä. Muutaman kerran kuukaudessa käydään hoplopissa purkamassa energiaa ja viettämässä laatuaikaa.
Ollaan koko perhe liikunnallisia ja tykätään liikkua ja oikeestaan kaikki liikuntamuodot on kivoja.

Avatar

Mukana kisassa 🙂

Avatar

Meillä myös reima ihan suosikki, liikutan jokaiaessa olosuhteessa ja paljon. Täällä 2 ja 3 veet joten juoksemista ja kiipeilemistä riittää. Osallistutaan reiman arvontaan.

Avatar

Liikutaan omalla pihalla, etenkin syksyllä pihalla riittää puuhaa missä myös lapset voivat olla avuksi. Kauppareissut käydään kävellen/pyörällä, kodin lähellä leikkipuisto ja hyvät lenkkimaastot missä makkaranpaisto paikat, siellä tulee paljon liikuttua lapsien kanssa. Mummola maalla, eläimiä ja tilaa liikkua, tehdä ulos majoja, leikkiä kuraleikkejä pellon reunassa mudassa yms. Meillä vaatteiden todella täytyy kestää kulutusta! Joka vuosi päädymme reiman valikoimista valitsemaan lapsille vaatteet, ne kestävät isommalta pienemmälle vielä hyvinä.

Avatar

Pihalla ulkoillen, leikkien 🙂 ja näin syksyllä esim. lehtien haravointi hyvää hyötyliikuntaa ihan huomaamatta!

Avatar

Olen autoton ja kortiton kolmen lapsen äiti joten kauppareissut ja kaikki oikeastaan 3 km säteellä olevat asiat hoidetamme kävellen tai pyöräillen. Lisäksi hyödynnämme lähimaastoja paljon ja käymme laavulla grillailemassa. Metsäreissulla kun lapset huomaamatta kävelevät useita kilometrejä eivätkä valita yhtään koska on niin hauskaa sekä mikä parasta, se on ilmaista! Lisäksi tietysti uiminen, talvisin hiihto ja luistelu mitä teemme sitten hieman säännöllisen epäsäännöllisesti.

Neuvoni on vähentää autolla liikkumista niille joilla se auto on päivittäisessä käytössä. Varsinkin jos kaupasta tarvitaan ainoastaan parit maidot ja leipää voi kävellen tai pyöräillen hyvin mennä kun heittää vaan repun selkään.

Avatar

Meillä liikutaan päivittäin, matkat dagikseen ja takaisin sujuu yleensä pyörällä 2- ja 5-vuotiaiden kanssa, äiti saa juosta perässä. Usein kierretään pitempi lenkki läheisen leikkipuiston kautta. Myös metsässä liikkuminen on kummallekin pienestä pitäen tuttua, usein käydää lähimetsässä ihmettelemässä sieniä ja rakentamassa majoja.

Avatar

Moi!
Meidän perheeseen kuuluu uhreiluharrastuksia yleisurheilusta tanssikerhoihin. Arkiliikunta kuitenkn koostuu hyötyliikunnasta, jota lukuisat maatilan työt tarjoavat, niin lapsille kuin aikuisillekin. Meidän yhteistä aikaa tulee vietettyä usein ulkona pihassa leikkien samalla, kun koirat temmeltävät ja seikkailen metsässä; majanrakennus, sienestys/marjastus, metsäretket. Tottakai liikuntaa voi harrastaa sisällä mutta mun vinkki on se, että ulkovaatteet päälle ja möyryämään yhdessä perheen kanssa! Mieli virkistyy vaikka tekeminen ulkona ei olisi suunniteltua tai liittyisi kalliseen harrastukseen. Meille tuollainen irtiotto arjesta olisi aika unelma, sillä välillä ajatukset pyörii liikaa töissä, kun tilaa pyöritetään kuitenkin 24/7. Lapsille voisi kerrankin sanoa, että nyt mekin päästiin reissuun!
Ihania metsäkuvia ja kiva postaus!:) Hauskaa ja liikunnalista syksyä!

Avatar

Me ulkoillaan säästä riippumatta omalla pihalla, metsässä, leikkipuistossa.
Ostettiin juuri pyöräkärry, niin minä pääsen taas arkiliikuntaa lisäämään ja kauppareissut ym hoituu pienen kanssa mukavasti. Työmatkat pyöräilin ennen, nyt työmatka on liian pitkä että kerkeäisin hakea/viedä lasta hoitoon myös.

Avatar

Meidän perhe on ollut aina hyvin liikunnallinen ja jokainen perheestämme harrastaa ohjattua liikuntaa. Kuitenkin mielestäni arkiliikunta on tärkeintä ja siksi tässä oma vinkkini edulliseen ,matalankynnyksen arkiliikuntaan: Koko perheen iltajumppatuokio! Ideana siis pitää olkkarin lattialla iltajumppa, jossa jokainen perheenjäsen saa näyttää vuorollaan voimistelu tai venyttelyliikkeen,jonka muut sitten suorittavat perässä 🙂 Mukavaa ja sporttista yhdessä oloa,johon voi osallistua loistavasti myös perheen pienimmät!

Avatar

Lenkkeillään ja retkeillään tai käydään uimassa. Lapsi on vasta 9kk niin kulkee mukana rattaissa tai kantorepussa, välillä toki pääsee kontatenkin tutkimaan maastoa 🙂 Kuntosaliliikunta taas on äidin omaa aikaa. Lahjakortille olisi opiskelijaperheessä käyttöä! 🙂

Avatar

Meidän perheessä liikutaan paljon lenkkeillen. Ollaan aina tykätty käydä koko perheellä kävelyllä, lapset pyöräillen ja me aikuiset kävellen 🙂 Lisäksi käymme retkillä metsässä, puistoissa ym.

Vinkiksi arkiliikunnan lisäämiseen annan sen, että korvaa arkena etenkin lyhyet matkat kävellen. Meillä kuljetaan esim kerhomatkat kävellen, vaikka monesti kolmen lapsen kanssa autolla kulkeminen houkuttais enemmän 🙂

Avatar

Meidän esikoinen syntyy joulukuun alussa ja olemme ajatelleet ottaa vaunulenkit joka päiväisiksi. Ja sitten kun lapsi on isompi niin käydään leikkipuistoissa jne. Täytyy ensiksi saada poju pihalle tuolta yksiöstä arkiliikunnan lisäämiseksi voisi juurikin osan lyhyemmistä matkoista mennä kävellen. Ja viikonloppuna tehdä joku pitempi kävelyretki vaikka johonkin kahvilaan.

Avatar

Odotamme esikoista, mutta yhdessä mieheni kanssa olemme ulkoliikkujia. Porrastreeni on suosikkimme ja sitä aiomme jatkaa pikkusen syntymän jälkeen. Myös vauvauintiin olemme jo käyneet tutustumassa ja sen aika on helmikuussa. -Eve ja marraskuinen

Avatar

No meillä arkiliikuntaa tulee kyllä kun ei omisteta autoa, joten siirrytään joka paikkaan kävellen tai pyörällä. Välillä se tuo kyllä haastetta elämään, varsinkin jos sataa viikko tolkulla putkeen, mutta hyvin sitä ollaan pärjättyUlkoiluvaatteet on siis oltava laadukkaita ja kestettävä säällä kun säällä!
Vinkkinä siis varmaan, että kannattaa kokeilla miten vähän sitä autoa välttämättä tarvitseekaan (riippuu tietysti paljon missä asuu).

Avatar

Tällä hetkellä liikumme rattaiden kanssa tai jos metsään menemme niin vauva 8kk on kantorepussa. Tykkään paljon kävellä bussilla matkustaminen sijasta paikasta toiseen muutamien kilometrien matkoja. lapsi voi ottaa päiväunet samalla ja itse virkistyy ja saa hyötyliikuntaa. Talven aikana lapsi luultavasti oppii kävelemään niin pääsee enemmänkin lapsen kanssa liikkumaan ja puistoihin yms. Lahjakortti tulisi todella tarpeeseen kun talvihaalari on vielä tytölle ostamatta ja Reiman haalarista haaveilen 🙂

Avatar

Samaa mieltä reiman laadusta

Avatar

Meillä lapsilla (tyttö 7v ja poika 4v) on molemmilla oma harrastus kerran viikossa, telinevoimistelu. 🙂 Annettiin syksyllä itse esikoisen päättää oma harrastus, ja yllätyttiin kun kuopuskin halusi alkaa harrastamaan! Mies käy salilla ja uimassa vähintään kaksi kertaa viikossa ja minä pyrin käymään jumpassa kerran tai kaksi viikossa plus lenkkeilyä. 🙂
Mitään hyviä vinkkejä minulla ei oikein ole antaa, kun itsekin joutuu aina pohtimalla pohtimaan miten sitä voisi enemmän liikkua arjessa, mutta muutaman viikon ajan olen ruoanlaiton ohessa seisonut yhdellä jalalla, välillä vaihdellen, että paranisiko sillä tasapaino ja kait sillä jotenkin keskivartalon lihaksistoakin voi harjoittaa. 😀

Avatar

Meillä liikutaan yhdessä perheenä. Yksi lapsi, aktiivinen sellainen, joka kaipaa koko ajan seuraa. Talon takaa lähtee kalliot ja lähimaastossa metsää riittää. Niissä tulee vietettyä aikaa. Yksi lemppari on myös kotijumpat tyttären kanssa, sillä hän haluaa olla notkea. Toisen vanhemman vuorotyö tuo haasteita yhdessä liikkumiseen, joten lisäaika ei olisi pahasta.

Avatar

Meillä yksi lapsi, liikutaan mahdollisimman paljon kävellen, niin kauppaan kuin mummolaan ja muualle. Leikkipuistot meillä on lähes jokapäiväinen perheen yhteinen kiva tekeminen. Tyttö nauttii ulkona olosta, ja tahtoisi siellä viettää yöt ja päivät. Metsäretkille ei vielä olla päästy, mutta ehkä näin syksyn tullen olis kiva käydä katselemassa ruskaa:)

Avatar

Meillä ulkoillaan monta kertaa päivässä koiran ansiosta. 1v pikkuneiti tosin istuu rattaissa lenkit koiran kanssa, mutta pääsee joka päivä omalle pihalle konttailemaan ja tutkimaan luontoa. 🙂

Avatar

Asumme viidennessä kerroksessa ja arkiliikunnan lisäämiseksi pyrimme kävelemään ylös ja alas lasten kanssa hissin sijaan. Sen lisäksi pyöräilemme aina päiväkotiin ja pois, satoi tai paistoi!

Avatar

4v ja 1v kanssa ulkoillaan. Arkiliikuntaa lisää, että kävellään tai pyöräillään joka paikkaan. Itseäni joskus tylsistyttää puistossa hengailu jolloin keksin retkikohteita ja kirpputorilta ostan eri välineitä (mailoja, palloja, ulkopelejä) jotka innostavat liikkumaan. Vaihtuvat vuodenajat myös auttavat, 4 v oma harava ja sillä jaksaa nyt lehtiä haravoida. Sisällä meillä on ylimääräinen patja jolla saa pomppia ja parvekkeella renkaat.

Avatar

Meillä liikutaan paljon luonnossa. Raitis ilma ja luonto on jotain parasta. Reippailun jälkeen maistuu niin ruoka kuin päiväunetkin 🙂

Avatar

Helpot vinkkini arkiliikunnan lisäämiseen ovat: valitse aina portaat ja kävele kauppareissut aina kun mahdollista. Nämä ovat pieniä juttuja mutta loppuenlopuksi tekevät isonkin eron.

Avatar

Meillä liikutaan vaunulenkkien muodossa 2kuukauden ikäisen pojan kanssa. En malta odottaa, että poika on tarpeeksi vanha metsäreissuille ja -leikeille, joita itse tuli paljon harrastettua lapsena. 🙂

Avatar

Arkiliikuntaa tulee minulla ja lapsella paljon miehen työpäivien pituudesta johtuen sekä siitä, että minulla ei autoa käytössä lainkaan. Kauppareissut ja lähes kaikki muutkin kulkemiset tapahtuu kävellen ja pyörällä 🙂

Avatar

Nyt arkiliikuntaa voi huimasti lisätä kun raskaus ja sen vaivat on ohi. Puistoilemme ja pidennämme koiralenkkejä, ja tietenkin talveksi odotellaan mäenlaskukelejä ⛄

Avatar

Meidän perheen liikuntatottumukset koostuu lähinnä kävelylenkeistä, lapsen pyöräilystä ja satunnaisista uimahallireissuista. Hyvä vinkki arkiliikunnan lisäämiseen ja meillä todettu toimivaksi on musiikki! Spotify pauhaamaan ja sitten vaan tanssitaan hiki tulee varmasti ja huomaamatta tulee liikuttua, tää toimii niin itselle kuin lapsellekin!

Avatar

Potkupyörä on huippujuttu! Sillä meidän jäbä jaksaa viilettää useamman tunninkin putkeen ja matka taittuu huomaamatta. Välillä toki matka ei ole tärkeintä, vaan lähinnä kruisailu pihakadulla naapurin lasten kanssa.

Avatar

Meillä vajaa 3v poika joka rakastaa ulkona liikkumista. Lempparipuuhaa on lähteä koiran kanssa metsään ja ottaa evästä mukaan. Hyvät varusteet pakollisia että tarkenee ja pysyy kuivana 🙂 epäsäännölliset työajat verottaa hieman mutta onneksi on viikonloput <3

Avatar

Koiran kanssa tulee liikuttua kaikki ulkoliikunta. Reimalla on ihania vaatteita!

Avatar

Reiman vaatteet ovat kyllä todella hyväksi koettuja. Meidänkin perheessä liikutaan enimmäkseen ihan arkena taittaen lyhyet matkat kävellen lastenkin kanssa. Kesäisin pyöräillään paljon ja talvella sitten saatetaan ihan hiihtääkin kauppaan täällä maalla. Metsä on yksi parhaista paikoista meidän lasten mielestä, ja itsekin nautin metsän hiljaisuudesta ja rauhasta ihan mielettömästi. Myös joogaaminen onnistuu kotona lasten kanssa vaihtelevalla menestyksellä 😀

Avatar

Arkiliikuntaa tulee kauppareissuja kävellessä ja ulkona touhutessa. Mukana kisassa!

Avatar

Me liikutaan tosi paljon perheenä, käydään paljon patikoimassa ja kaupassa tykätään käydä kävellen. Rappustreeni on tytön yks lemppareista, hymyilee kokoajan manducassa. 🙂
Arkiliikunta lisätään että jätetään auto kauimmaiselle parkkipaikalle ja portaat hissin sijaan.

Avatar

Liikun paljon 5v ja 8v lasten kanssa. Ulkoillaan päivittäin lähes joka säällä. Lähdetään usein etsimään uusia paikkoja, se on mukavaa sekä aikuisesta että lapsista. Myös oma piha jaksaa sitten kiinnostaa kun välillä käydään jossain muualla. Pyöräillään tai kävellään 1-3krt viikossa ruokaostoksille. Joskus lähdetään heti aamupalalta päiväksi pyöräilemään ja kiertämään esim. puistoja. Lounas käydään välillä syömässä jossakin ja sitten taas matka jatkuu 🙂

Avatar

Ehdottomasti kisassa mukana! Tytölle pitäisi ostaa vielä kaikki talvitamineet ja Reimalta olin ajatellut ainakin haalarin ja hanskat hankkia! Vielä en ole ehtinyt tutustua malleihin, täytyis käydä jossain liikkeessä kattomassa. Missä on Turun seudulla kattavin Reima-valikoima?

Avatar

Mäkin rakastan noita takkeja! Tänä vuonna olis isommalle vielä hankkimatta uusi 😉
Meillä liikutaan arjessa aika paljon, vilkkaat 5- ja 7-vuotiaat pojat perheessä. Olen autoton, joten käydään poikien kanssa yleensä kaupassa bussilla, jolloin tulee samalla hyvät matkat käveltyä samalla kun pysäkit ei ole lähellä kauppoja tai sitten ihan pyörillä. Pojat on lisäksi kovia kiipeilemään puissa ja annan heidän kiipeillä ihan vapaasti. Tykätään myös metsäretkistä ja metsässä on myös aina pakko kiivetä isoille kiville 🙂

Avatar

Meillä minulla, miehellä ja 7v tytöllä on kaikilla oma liikuntaharrastus, jonka lisäksi arjessa liikutaan paljon. Kesäisin mm. teemme pyörälenkkejä yhdessä ja tyttö kulkee pyörällä mukana omilla juoksulenkeilläni, talvisin käymme luistelemassa. Käymme ympäri vuoden säännöllisesti uimahallissa, teemme kauppareissut usein auton sijaan kävellen ja muutenkin liikumme paljon jalan.

Lapselle arkiliikuntaa tulee koulumatkoista, ja kavereiden kanssa ulkoillessa lapset leikkivät paljon leikkejä, joissa huomaamatta tulee liikuttua ja kiipeiltyä. Pienestä asti tyttö käveli päiväkotimatkat ja olemme yrittäneet kannustaa monin tavoin liikkumaan. Nyt tuo 7-vuotias onkin todella liikunnallinen ja rakastaa liikkua niin harrastuksensa telinevoimistelun parissa kuin arjessakin.

Ja aivan ihania nuo Reiman toppatakit!

Avatar

Kaksi alle 4v lasta ja koira pitävät huolen että päivittäin tulee lähdettyä liikkumaan. Rattaat mukaan ja lenkkiin saa yhdistettyä kauppareissun. Sitten kun rattaita ei enää tarvita, tehdään kauppareissuja polkupyörällä, reput selkään hyvät korit polkupyöriin. Nukahtaminen nopeasti on satavarmaa iltaisin ja keho kiittää 🙂

Avatar

1-v taaperon kanssa käydään päivittäin ulkoilemassa, lapsi saa nukkua päikkärit ulkona rattaissa ja äiti saa samalla lenkin 🙂

Avatar

Meidän typy 3kk nauttii tällä hetkellä vielä ihan vaunukyydeistä ja hetki menee, että pääsee itse omin jaloin tutustumaan luontoon ja leikkimään siellä. Ulkovaatteisiin tullaan kuitenkin ajan koittaessa panostamaan että ovat kestävät ja lapselle mieluisat leikkeihin ja pihalla rymyämiseen. Innolla odotan että päästään ulos leikkimään puistoihin ja tutkimaan ihmeellisiä asioita mitä luonnosta löytyy.

Avatar

Itelleni liikunta on jotenkin tuntunut pieneltä kirosanalta. Välillä siitä innostuu ja sitten se taas lopahtaa. Maaliskuussa syntyneen esikoisen myötä vaunulenkit on ollut mitä ihanimpia ja varsinkin jos ne pääsee tekemään hyvän ystävän ja hänen vauvan seurassa samala höpötellen.

Avatar

meillä lenkkeillään päivittäin koiran kanssa. 1-vuotias on rattaissa ja 4-vuotias pyöräilee sujuvasti jo pitkiäkin lenkkejä. Välillä käydään myös kaupassa kävellen, mutta tykkään tehdä isot ostokset kerralla, joten siksi mieluummin valitaan auto. Oman talon pihassa lapset saavat mielin määrin liikuntaa ja itse huolehdin kunnostani käymällä salilla ja juoksemassa.

Avatar

Koska työmatkaa on niin helvetisti,niin sitähän ei pyörällä kuljeta. Mutta monesti sit teen niin et ajan kotiim ja lähen pyörällä hakeen lapset hoidosta. Arkiliikuntaa lisää myös se fakta et asutaan tää susirajalla
Reiman liikuntapisteidenkeruujuttu on jo käytössä!

Avatar

Meillä arkuliikunta on just sitä parasta yhdessä tekemistä. Seikkaillaan metsässä, leikkipuistossa tai sit omalla pihalla pyöräillään, keinutaan, leikitään. Välillä käydään Elixian lapsiparkissa riehumassa ja äiti käy silloin omassa jumpassa. Aika paljon kuitenkin ulkoillaan ja silloin oikea vaatetus 3- ja 4-vuotiaiden kanssa on tärkeää. 🙂

Avatar

Joka päivä liikumme pihalla leikkien ja vähintään kerran viikossa käydään metsäretkillä 🙂 arkiliikuntaa on helppo lisätä jättämällä auto parkkiin ja liikkuu kävellen ja pyörällä. Tästä meidän lapset ainakin nauttivat 🙂

Avatar

Meidän perheessä kolme ikiliikkujaa; 5v, 2v ja 10kk vanhat. Hypitään, juostaan ja ei pysähdytä kuin nukkumaan (jos silloinkaan). Elämäntilanteen takia arkiliikuntakin on valitettavasti jäänyt tosi vähälle, mutta jos/kun päästään takaisin kotiin jouluksi niin pääsee taas liikkumiseen kiinni.

Avatar

Me ollaan metsässä viihtyvä perhe! Syksyisin sienestetään !

Avatar

Käydään uimassa ja metsäretkillä ja kuljetaan aina kun mahdollista pyörällä tai kävellen.

Avatar

Me ulkoillaan 1,5-vuotiaan kanssa vallan metsässä, säästä riippumatta. Meillä on koiria, joiden kanssa olemme ulkoilleet lähes pelkästään metsässä, joten siellä liikkuminen on tullut tutuksi jo ennen lasta ja on meille luontevin tapa ulkoilla ja saada hyötyliikuntaa. Lapsi kulkee itse kävellen ja pitkillä reissuilla osittain kantorinkassa. Metsässä on muuten yleensä paras sää, koska siellä on helteella viileämpää ja märällä säällä puut pitävät sadetta! Siellä parasta on myös metsän monimuotoisuus, se ei ole aivan heti nähty toisin kuin oman pihan leikkipaikka. Toki ulkoilemme myös lasten leikkipuistoissa ja ne ovatkin lapsellemme mieluisia leikkipaikkoja, kun niissä ei käy usein. Lapsella on tapana lähteä lätkimään aitaamattomilta pihoilta ja leikkipuistoista, mutta metsässä riittää lääniä tallattavaksi eikä tarvitse koko ajan olla vahtimassa, juokseeko lapsi autotielle tms.

Avatar

Meillä asustelee kaksi eläväistä poikaa: 3v ja 11kk. Nuoremman liikunta vielä konttauksen tasolla hiekkalaatikolla, kotona ja metsässäkin mutta isompi poika liikkuu paljon. Hän rakastaa pyöräretkiä joten arkisille kauppaostoksille menemme pyörän ja jalkojen voimin. Esikoinen pyöräilee, nuorin rattaisiin päikkäreille ja itse reippaasti kävellen. Hyödyllistä siis meille kaikille! Esikoinen aloittaa tänään isin kanssa myös nallepain, jossa pistetään myös isi liikkeelle ja hikoilemaan. Itse käyn eräällä kuntosalilla, jonka yhteydessä on iso leikkimaailma jonne jäsenet voivat viedä hoitoon yli 3-vuotiaat lapsensa treenin ajaksi. Esikoisemme jää sinne enemmän kuin mielellään. Liikunta tulee leikin kautta, posket punoittaa ja hauskaa on!

Avatar

Meillä liikutaan 8kk kanssa vaunuilla. Jospa talven aikana opitaan kävelemään niin pääsisi puistoon tepastelemaan 🙂

Avatar

Asumme metsän laidalla ja päivittäin tulee 1.5v tytön kanssa ulkoiltua omalla pihalla ja myös tuossa metsässä, jossa maasto on hyvää pieneen hikilenkkiin. ☺

Avatar

Miten me liikutaan mun 2v taaperon kanssa? ☝
•Me potkittaus aamusta iltaan palloo, jos poika sais päättää!
•lenkkeillän 4kertaa viikossa 5km lenkkejä niin että poika tulee sivulla potkupyöränsä kanssa, kyllä 2v ja ihan hulluja matkoja jaksaa pyöräillä!
•ulkona pihahommissa
•kävellään ainakin kerran viikossa kauan ettien hyvää kuvauspaikkaa jossa kuvailen poikaani sit kun se löytyy otetaan muutama sata kuvaa ja etitään toinen hyvä
•pyritään käymään 2kertaa kuukaudessa kylpylässä uimassa.

Kaikki nämä mut miks hemmetti mä en laihdu

Avatar

Meillä on 1v poika, jonka kanssa liikkuminen on uusien asioiden ihmettelyä puistossa ja pihassa. Nyt alkaa vauhti olla jo melko kova, kun juokseminenkin sujuu. Odotamme innolla sitä, että poika kasvaa ja kehittyy, jolloin myös harrastusten mahdollisuus kasvaa!

Avatar

Meillä on 2.5v ikiliikkuja-poika, joten ulkoillaan joka päivä säästä riippumatta. Poika rakastaa erityisesti metsäretkiä ja metsässä kuljeskelua. Kesäisin hän rakastaa olla mökillä, jossa käytännössä ollaan aina koko päivä ulkona kauniissa Turun saaristossa.

Avatar

Kun perheessä on kolme pikkulasta, jäisi yhteistä aikaa todella vähän jos kaikki perheenjäsenet harrastaisi ohjattua liikuntaa. Niinpä pyrimme tekemään paljon asioita yhdessä. Kesät talvet puuhastellaan paljon pihalla ja puutarhassa. Lapset tykkäävät myös tanssia, joten musiikki päälle ja olohuonedisco on valmis!

Avatar

Hyvin arkiliikuntaa saa lisää päivään muksuille kävelemällä/fillaroimalla hoidosta tai koulusta kotiin auton sijaan.

Aikuiselle työmatkajuoksu on POP ainakin töistä kotiin päin.

Avatar

Mieluisinta liikuntaa meilläkin on luonnossa liikkuminen. Tällä hetkellä liikunta on jäänyt valitettavan vähälle, mutta toivottavasti ehditään vielä nauttimaan ihanasta syksystä. Kunnon ulkoiluvarusteet houkuttelevat liikkumaan, joten niihin kannattaa panostaa.

Avatar

Meidän 1,5v pitää vanhemmat liikkeellä! Päivittäin ulkoillaan puistoilun tai metsäretkeilyn merkeissä, välillä pyöritään vaan omassa pihassakin 🙂 me kuljetaan paljon pyörällä, saa hyvin liikuntaa ja säästää bensarahat! Viikottaiset uimahallireissut on myös perinne 🙂
Vitsit olis ihana voittaa tää kilpailu, ollaan käytetty reiman kenkiä siitä asti kun poika lähti kävelemään ja nyt olis talvikengät hankintalistalla 🙂

Avatar

Mieheni kanssa pyöräilemme monta kertaa viikossa ja käymme kuntosalilla 3-4 kertaa viikossa.

Jotta kynnys lähteä liikkeelle olisi mahdollisimman matala, hyvät varusteet ovat tärkeitä. Vaatteiden tulee olla sateenkestäviä ja syys-talviaikaan lämpimiä.
Kengissä tulee olla hyvät pohjat ja talvella liukastumisen estävät pohjat.

Avatar

Meillä liikutaan niin sisällä kuin ulkona. Lapset saavat harrastaa juuri sitä mistä tykkäävät, tällä hetkellä harrastuksina uinti ja jumppa, missä vanhemmat ollaan mukana. Harrastusten lisäksi liikutaan ulkona puistoilemassa, pyöräilemässä, potkulautailemassa ja metsäpoluilla seikkailemassa 🙂

Avatar

Työmatkat pyörällä, vauvan aamupäiväunet aina lenkkipolulla..

Avatar

2-vuotias taapero ja koira pitävät koko perheen liikkeessä päivittäin, säällä kuin säällä. Vaunulenkkien lisäksi tykkäämme liikkua luonnossa ja käymme usein koko perheellä pelaamassa frisbeegolfia. Talven tullen pulkkamäki tulee taas tutuksi.:)

Avatar

Hei! Meillä ulkoillaan päivittäin satoi tai paistoi. Reiman ulkovaatteita meiltä löytyy molemmilta lapsilta, ja niin äiti kuin lapsetkin on ollut tyytyväisiä vaatteisiin. Omalla pihalla touhutaan paljon, pyörällä ja rattailla liikutaan lähialueen puistoihin. Omalta pihalta pääsee polkua pitkin metsään ja siellä on käyty nyt ihastelemassa sieniä, lehtiä ja syksyn väriloistoa.:)

Avatar

Me laitettiin toinen auto pois, nyt eskariin viemiset yms on ”pakko” hoitaa kävellen

Avatar

Meidän ”tärkein” arkiliikunta on postilaatikkoreissu joka päivä, postilaatikolla käynti on 1,5 km kävelyreissu ja siinä samassa ihmetellään metsää, kiviä, kukkia tai lunta. Nämä on niitä hyviä puolia maalla asumisessa. ;:)

Avatar

Kesällä ulkoliikuntaa tulee huomaamatta: pyöräillään, lenkkeillään, uidaan, patikoidaan. Talvella herkemmin keksii tekosyitä… nyt pitääkin aloittaa jo psyykkaus ennen pimeiden iltojen tuloa.

Avatar

Arkiliikuntaa tulee aivan huomaamatta, kun ulkoiluttaa koirat päivittäin.

Avatar

Eikä me niin tarvittais tällainen lahjakortti! Haluaisin panostaa ulkoiluvaatteisiin, mutta opiskelijaperheessä niihin ei aina ole varaa. Meidän perheessä liikkuminen on ulkoilua, leikkipuistoissa käymistä, kävelylenkkejä, jumppailua ja muuta mitä nyt keksitäänkään.:)

Avatar

Meillä kotona kohta 1 vuotias ja pieni koira, lapsi ei vielä hirveästi ulkoile ja liiku ulkona, mutta me joka päivä käydään lenkeillä ulkoiluttamassa koiraa ja lapsi yleensä istuu vaunuissa , ja välillä hän pääsee keinumaan ja hiekkalaatikolle 🙂 odotan että hän kasvaa ja oppii kävelemään niin ulkoilusta saa enemmän irti hänen kanssaan 🙂

Avatar

koiran kanssa kävellään. arkiliikunta voi olla niinkin pieniä juttuja kun jättää auto kaukasimmalle parkkipaikalle!

Avatar

Koiran ulkoilutus parasta arkiliikuntaa!

Avatar

Liikutaan perheenä aika vähän yhdessä, kun lapsi on yleensä kavereiden kanssa keskenään ulkona. Mutta kun liikutaan yhdessä mennään lähi metsäpolkuja ja ihastellaan järvimaisemaa :). Leikitään samalla koiran kanssa.
Liikutaan pyörällä/kävellen töihin, kouluun ja kauppaan, koska autoa ei oo käytössä.:)
Mukana arvonnassa.

Avatar

Tanssiharjoitukset kaksi kertaa viikossa! Tulee ainakin jotenkin liikuttua viikon aikana kun täytyy tanssiin aina lähteä. Myös ohjaan tanssia pienemmille lapsille 🙂

Avatar

Upeita kuvia! Meillä kanssa ihastuttu reiman laatuun ja tyyliin <3 puolitoista veen kanssa tulee lenkkeiltyä vaunujen kanssa ja oltua leikkarilla, muuten kyllä jää aika vähälle hyötyliikunta kun auto vie aina voiton.. mukana mahtavassa arvonnassa:)

Avatar

Ihan mahtava arvonta!
Meiän perheessä arkiliikuntaa harrastetaan vaunuillen! Käydään arkisin vauvakerhossa ja muskarissa mihin pääasiassa kävellään ja myös kauppareissutkin hoidan meidän 9kk tytön kanssa kaksin vaunuillen kun mies käy töissä. Viikonloppusin sitten käydään koko perhe kävelylenkeillä. Lahjakortti tulisi tarpeeseen nimittäin tyttö menee kohta tarhaan ja pitäisi käydä hakkimassa kestävät ja laadukkaat ulkoilutamineet

Avatar

Meillä käydään lenkeillä sekä pyritään kokeilemaan mahdollisimman paljon erilaisia liikuntamuotoja. Arkiliikunta vinkkejä on esim. portaiden käyttö hissin sijasta sekä työmatkan/kauppareissun reitin muutos, ettei menekään aina nopeinta tietä. Maisematkin vaihtuvat joka kerta ja huomaamatta askelmäärätkin lisääntyy. Tahtoisin antaa Reiman lahjakortin kummipoikani perheelle käyttöön.

Avatar

Meillä liikutaan usein lähipuistossa joka on todella iso ja monipuolinen 🙂 myös välillä tehdään pyöräretkiä ja kävelyitä. Samalla mietimme vaikka nyt syksyllä että mitä me huomataan ja puhutaan siitä 😀 mulla siis kohta neljä täyttävä poika. Haluan myös ulkona harjoittaa poikani todella vilkasta mielikuvitusta ja leikimme usein vaikka mitä rosvojen jahtaamisia pihalla 😀

Avatar

Mukana!

Avatar

Arkiliikunta koostuu lähinnä siitä, kun vien ja haen eskarilaista ja ekaluokkalaista. Nyt syksy ollaan pyöräilty ja talvi sitten kävellään. Päivässä tulee huomaamatta liikuttua ainakin se 5 km. Viikonloppuisin retkeillään luonnossa. Lisäksi tykätään käydä uimahallissa.

Avatar

Asutaan maalla, lähin kauppa 6km päässä..kesällä sinne poljetaan isompien kanssa..pienet tyytyvät vielä mukavaan metsälenkkiin, joka sekin toteutetaan säästä riippuen monta krt viikossa. Reiman vaatteet on huiput!! Meillä 9 vuotta vanha puku, ollut 4 llä!! Lapsella käytössä, enään ei mene siintää siisteimmästä puvusta kun värit haalenneet mutta vetskarit yms kangas täysin ehjät jotenki näin maalla se menee vieläkin loistavasti rymy puvusta. 🙂

Avatar

Meillä on myös käytössä tuo, että auto jätetään vähän kaummaksi, eikä aina siihen lähimmäksi. Käydään koko perhe myös uimassa ja liikuntakerhossa!:)

Avatar

Ulkoilua (mieluiten metsässä) ja paljon arkista hyötyliikuntaa. Ei vaadi ihmeempiä etukäteissuunnitteluita tai -valmisteluita. Parasta! 🙂

Avatar

Meillä liikutaan vaunujen kans päivittäin:) joka päivä vähuntään 1 vaunulenkki:) muuten saa kotona juosta duracelltytön perässä kun oppi vähä aikaa sitte nousemaan tukia vasten niin saa olla perässä ettei vaan kolauta päätään:/

Avatar

Eskarimatkat kuljetaan kävellen päivittäin, lisäksi lapset hyppivät trampoliinilla lähes päivittäin, viikoittain pyöräilevät, käyvät uimassa ja potkulautailemassa.

Avatar

Lasten riemu paistaa näistä kuvista!<3

Meidän perheeseen kuuluu vanhemmat, jotka ovat olleet lapsuutensa/nuoruutensa kilpaurheilijoita sekä ekaluokkalainen aktiivinen tyttö. Uuden työpaikan sekä isän sairastumisen myötä arkiliikunta on päässyt ikävästi vähenemään. Matkat ovat liian pitkiä ilman autoa kuljettavaksi. Arkiliikuntana toimii portaiden valitseminen hissien sijaan, omalla pihalla trampoliinilla hyppely ja ulkoilu ja retkeily ja luontopolut metsissä kolmen koiran kanssa. Lapsi liikkuu päivän aktiivisesti koulussa, eftiksessä ja sen jälkeen naapureiden kavereitten kanssa ulkona. Sisälle tullessaan kaivaa usein hyppynarun esille tai harjoittelee kärrynpyöriä yhden käden tekniikalla :'D paikalla ei ole hetkeäkään.

Avatar

Meillä voimistelurenkaat roikkuu keskeisellä kulkuväylällä sisällä ja lähes poikkeuksetta lapset heittää ohi mennessään voltin tai pari ja kieppuu ja keinuu niissä ja itse tulee punnerrettua tai roikuttua selkä ja niskajumien takia niissä. Kaikki ihan vaa ohi mennen

Avatar

Meillä kuljetaan työ- ja hoitomatkat pyörällä ja keskustaankin mennään useimmiten kävellen vaunujen kanssa. Muuten ulkoilemme leikkipuistoissa, missä poikamme tykkää leikkiä hiekkalaatikolla ja harjoitella kävelyä

Avatar

Meidän perhe nauttii yhdessä pyöräilystä. Etenkin kesällä on tosi kätevä liikkua auton sijasta pyörällä ja näin lisätä arkiliikuntaa

Avatar

Kun perheeseen kuuluu koira, varsinkin rodunomaisesti aktiivinen siperianhusky, on päivittäinen liikkuminen väistämätöntä ! Lenkille lähdetään satoi tai paistoi ja perheen 3vuotias neiti on vesisateeseen lähdöstä yleensä kaikista eniten innoissaan (koira vaikka kasvattaisi mielummin ison kuplan otsaansa…) 😀
Lumettomaan aikaan kulkupelinä on potkulauta, potkupyörä tai ihan vaan lonkkavolvo (tällöin mukana myös ”baby” nukenrattaissa), ja talvella mennäänkin riemusta kiljuen pulkassa koiran vetämänä, ihan niinkuin rekikoiran kanssa kuuluukin 🙂
Muutenkin meillä ulkoilu ja kaikenlaiset metsäretket sekä veneily lähellä sydäntä!

Avatar

Me liikutaan lenkkeillen ja pyöräillen koko perheen kanssa. Lisäksi marja-aikoina tarvotaan metsässä paljo , se vasta on huippumukavaa! Uiminen on myös lasten suosikkijuttu, joka kuuluu meijän normaaliin arkiviikkoon.

Avatar

Koira on hyvä buustaaja arkiliikuntaan. Satoi tai paistoi, ulos on mentävä. Mukaan kivaan arvontaan!

Avatar

Tosi kauniit takit!

Meiltä löytyy pari säbäilijää ja toinen on nyt myös käynyt parkourissa. Kolmas on vielä niin pieni, että hänelle vielä riittää pihaleikit.

Aina kun meillä käy joku soittaa ovikelloa niin ekana ehdotan ulkona leikkimistä.

Avatar

Omalla pihalla ulkoillaan päivittäin, käydään pyöräilemässä ja leikkipuistossa lasten kanssa. Uimassa käydään pari kertaa kuussa. Reiman lahjakortti ois aivan huippu!

Avatar

Me liikutaan päivittäin leikkipuistossa ja kauppareissut tehdään kävellen.

Avatar

Meillä ulkoillaan päivittäin puistossa tai lenkillä. Molemmat neidit käyvät myös kerran viikossa omassa jumpassaan. Ollaan myös pyritty käyttämään pyörää tai rattaita, kun mennään johonkin, ettei aina tartte mennä sillä autolla 🙂

Avatar

Meiltä löytyy myös 2,5v ikiliikkuja. Oon tykänny ite reiman vaatteista ihan älyttömästi ja meiltä löytyykin yleensä kaikki ulkovaatteet kengistä lähtien reimalta 🙂

Avatar

Meillä tulee arkiliikuntaa väistämättä reippaasti viikossa kun isosisko on eskarissa n.1,5km päässä kotoa ja eskari loppuu aina 13:00 jolloin pikkuveli on päiväunilla joten siskon hakeminen ei onnistu muuten kuin niin että pikkuveli nukkuu vaunuissa ja kävelemme hakemaan siskon kotiin. Samalla lenkitän yleensä koiraamme ja kotimatkalla saamme jutella tyttären kanssa kahdestaan rauhassa päivän kuulumisia ja käydä läpi eskaripäivää sekä hän saa äidin jakamattoman huomion. Koira vaatii myös toisen lenkin päiväänsää ja silloin yleensä otan toisen lapsista mukaan joko pikkuveljen vainuihin ihmettelemään maailmaa jolloin äiti saa extra vastusta lenkkiin kun työntää vaunuja ja samalla tytär saa leikkiä kotona isäpuolen kanssa ja saa hänen jakamattoman huomion. Tai vastaavasti että tytär lähtee mukaan ja silloin yleensä menemme metsään jossa koirakin saa olla vapaana ja tutkimme samalla luontoa ja aika uisen matkaan lähtee naapurin tyttökin 🙂 kaksi lasta ja kultainennoutaja pitävät kyllä huolen etttä äidin tulee liikuttua tarpeeksi ! 🙂

Avatar

Lapset mukaan kodin yhteisiin pihatöihin on meidän perheen parasta arkiliikuntaa! Yhdessä hoidamme pihan, syksyllä haravointia talvella lumen luontia jne kolmen lapsen kanssa. Kiireetöntä aikaa yhdessä, auttamisen iloa ja yhdessä tekemistä eli ihan parasta!

Avatar

Lapset pit’v’t huolen arkiliikunnasta pihalla ja sisällä. Nuorimmainenpomppii, hyppii tai kipittää joka paikkaan ja koko ajan.

Avatar

Vaunulenkit kuuluvat lähes päivittäiseen liikkumiseen vauvan kanssa. Kotiäitinä myös hajautan menoja useammalle päivälle, että tulee liikuttua myös ihmisten ilmoilla useampana päivänä vauva rattaissa oleillen.

Avatar

Meillä liikutaan joka päivä ulkoilemalla, luonnossa liikkuminen on iso juttu meidänkin perheelle ja se johtuu varmasti siitä että olemme mieheni kanssa lapsena liikkuneet luonnossa omien vanhempien kanssa.. hyvin perinteet siis jatkuu! 🙂 lapsia kannustetaan siinä liikunta lajissa mikä sattuu kiinnostamaan vaikka pieniä ovatkin vielä, tällä hetkellä suosittua on baletti tanssi ja sirkustemput! 😀 jos me vanhemmat teemme kotitreenejä, lapset tulevat heti mukaan ja matkivat meitä 🙂 yhdessä liikutaan, niin se arkiliikunta parhaiten tällä hetkellä onnistuu lapsiperheessä 😀

Avatar

Meillä ulkoillaan päivittäin, lähialueen puistoissa ja uuden kodin tontilla. Kohta 4-vuotias tyttö touhuaa ulkona just siellä missä huvittaa eli kuralätäköissä, metsässä jne, joten vaatteilta vaaditaan hyvää pesun kestoa! 😀 alle vuoden ikäinen kuopus ulkoilee lähinnä vaunuissa, mutta tarvittaessa vaatteet kestävät maassa ryömimisen.

Avatar

Meillä toimii tietty päivärytmi. Aina aamupalan jälkeen ulos ja samoin päivällisen jälkeen, mielummin koko perhe jos vaan mahdollista

Avatar

Meillä liikutaan monta kertaa viikossa harrastusten parissa ( jalkapallo & jääkiekko ) tämän lisäksi eskarilaisen kanssa käydään yhdessä iltalenkillä koiran kanssa ja jutellaan samalla päivän tapahtumat.

Avatar

Metsäretket on meidän perheen juttu.. käydään niin paljon kuin vaan keritään ja aina yleinsä eväät mukana (lämmintä kaakaota).. itse olen liputtanut reimaa jo omassa lapsuudessa joten jatkan myös omien kolmen lapsen kohdalla samaa..

Avatar

Mukana!!

Avatar

Me käydään 1,5v tytön kanssa taaperouinnissa kerran viikossa. Lisäksi meidän arkeen kuuluu 2x ulkoilu/päivä ja silloin ollaan vähintään tunti kerrallaan ulkona. Hiekkaleikkien ohella potkimme mm. palloa ja liukumäkeen kapuaminen on hyvää liikuntaa ja motoriikan kehittämistä pienelle 🙂
Kiitos kivasta arvonnasta!

Avatar

Meillä arkiliikuntaa tulee metsäretkistä, haravointitalkoista, hippaleikeistä ja muista extempore peleistä mitä ulkona keksitään. Itselleni helpointa heittäytymistä lasten touhuihin on tehdä samalla jotain hyödyllistä, vaikka kerätä omenoita, lapset usein keksivät siihen jonkin leikin, johon on itsekin helppo heittäytyä.

Avatar

Meillä harrastetaan muun liikkumisen ohella hyötyliikuntaa, marjastetaan koko perhe ja tehdään polttopuita. Kotipihalle lisätään lähes joka kesä joku uusi liikuntamahdollisuus, tänä vuonna se oli sulkapallo. Reimatecit ja Kiddot on hyväksi havaittuja suosikkeja. Arkiliikuntaa lisättiin luopumalla perheen toisesta autosta.

Avatar

6v. on nyt syksyllä aloittanut voimisteluharrastuksen, ja on kotonakin halunnut näyttää oppimiaan juttuja. Lapsi haluaa tietysti myös nähdä pystynkö minä samaan, ja mikäs sen hauskempaa jos en pysty. Yllättäin siinä onkin vedetty lapsen kanssa kunnon kotijumppa 🙂 Tämä on tosi kivaa tekemistä varsinkin sateisella säällä, ja lapsi aina innoissaan ehdottaakin että jumpataanko taas. Pysyypähän äitikin kunnossa!

Avatar

Meillä liikutaan päivittäin jollain tapaa, yleensä mieluiten ulkoilemalla Lapset 5v ja 1v nauttivat eniten perheen yhteisistä retkistä metsässä tai järven rannalla. Paras vinkkini on kuitenkin ottaa lapset mukaan kaikkeen touhuun, esim. haravointi ja lumityöt onnistuvat pientenkin kanssa!

Avatar

Marjastus ja sienestys syksyisin ehdottomasti parasta!

Avatar

Omalla isolla pihalla tulee ihan huomaamatta liikuttua viedessä roskapusseja tai hakiessa puita takkaan ja saunaan. Tai kun lähdetään ovelta 10 metriä niin päästään metsään.

Avatar

Meidän perheen yhteisiin liikkumisiin kuuluu päivittäiset lenkit koiran kanssa lähimetsiin. Mukana poika 5v ja tyttö 2v

Avatar

Meidän pientä kolmihenkistä perhettä liikuttaa 06/17 syntyny pirtsakka poitsu! Mikäs sen parempaa kuin vaunuttelut minin kanssa, oli hän hereillä valppaana katselemassa ympäristöä tai umpiunessa. Jo vauvana aloitetut ulkoilurutiinit rytmittävät hyvin päivää. Ulkoilu auttaa äitiä ja isiä jaksamaan vauva-arjessa, sekä tarjoaa pienellä maittavat unet! Ulos voi lähteä säällä kuin säällä, päälle puetaan vain kunnon ulkoiluvarusteet! Ulkoilu on lisäksi ilmaista ja tarjoaa paljon virikkeitä 🙂

Avatar

Meillä liikunta on jokapäiväistä, sillä perheessämme on kaksi vilkasta poikaa. 6-ja 4-vuotiaat. Lisää haastetta tuo se että vanhempi poikamme on ns. erityislapsi ja haastaa sillä meidät keksimään jokaiselle päivälle paljon aktiviteettejä ettei jouduttaisi tappelemaan. Erilaisia lähestymistapoja erilaisille touhuille. Esimerkiksi usein aamulla eskariin menemme pyörällä. Saatamme käydä jopa kaksikin kertaa päivän aikana tekemässä pyörälenkkejä tai viettää ulkona aikaa joko ulkohommissa tai muuta hyödyllistä tehden. Pojat nauttibat siitä jos leikimme vuorikiipeilijöitä tai tutkimusmatkailijoita, leikin lomassa saatamme kävellä useita kilometrejä. Tykkään myös myös itse näistä leikeistä sillä saan hyötyliikuntaa myös itse. Käymme myös ”maalla” vanhempieni luona usein tekemässä vaikkapa puuhommia koko perheen voimin, näistä nauttii myös lapset. Ei niinkään siis väliä mitä teemme kunhan teemme sen yhdessä. Pakko kommentoida tota Reimaa vielä, on ehdottomasti myös meidän perheen suosikki. Paljon kalliita merkkejä ollut kokeilussa ja Reima on ylittänyt odotukset. Olisi siis mahtavaa päästä shoppaa pojille samanlaiset takit ps. Sun blogi on huippu!

Avatar

1- vuotias taapero pitää liikkeellä. Liikunta on ulkoilua, lenkkeilyä, kehonpainotreeniä ja retkeilyä. Liikunta on tärkeä osa arkea, se tuo hyvän olon.

Avatar

Meillä pyöräillään! Poikani oppi viime keväänä viikon apupyörien käytön jälkeen huitelemaan pyörällään ilman, (voi kiitos sinulle joka keksit potkupyörän!) ja siitä eteenpäin olemmekin tätä taitoa liikkuessamme paikkojen A ja B -välejä hyödyntäneet 🙂 Itse myös pyrin pyöräilemään ympäri vuoden koulumatkat.

Avatar

Jokapäivä ulkoillaan, säässä kuin säässä. Hyvät ulkoiluvaatteet ovat ehdottomat. Retkeillään, pyöräillään, tutkitaan luontoa yms. Parasta arkiliikuntaa, koko perheen kanssa yhdessä, on ison pihan pihatyöt! Lapsetkin tykkää auttaa 🙂

Avatar

Meillä liikutaan koko perheen voimin ympäri vuoden. Lapset tykkäävät hirmuisesti pyöräillä, varsinkin kun neljävuotias kuopuskin oppi keväällä polkemaan ilman appareita. Metsäretkiä tehdään perheen kesken ja myös isovanhemmat käyttävät lapsia nuotioretkillä – mun mielestä on ihanaa kun muutkin haluaa touhuta ja liikkua meidän lasten kanssa!

Avatar

Kävellään kerhoon, kirjastoon ja kauppaan. Pakko käydä ainakin pari kertaa päivässä leikkimässä ulkona vauhdikkaammin tai kävelylenkillä, muuten vilkkaat lapset hyppivät seinille sisällä 🙂

Avatar

Metsäretket on myös meille mieluisin tapa liikkua. Arkiliikuntaa on lisätty heräämällä aamuisin 30 min aikaisemmin, niin ehditään päiväkotiin vaikka 4-vee pyöräilee itse. 🙂

Avatar

Meidän koko perhe rakastaa liikkumista! Ulkoilemme joka päivä kaksi kertaa yhteensä ehkä 2-4h. Olen vielä kotona kahden lapsen kanssa , joten minulla on etuoikeus nauttia niin paljon lasten kanssa ulkonaolosta ❤ Käymme joka aamu lenkillä, jolloin pienempi lapseni nukkuu. Sitten ulkoilemme leikkien puistoissa tai metsässä. Me pyöräilemme myös paljon. Vanhempi lapseni käy minun kanssani tanssitunnilla. Kuljemme pääsääntöisesti rattailla tai pyörällä myös kauppamatkat. Minusta on ihana nähdä kuinka liikunnanriemu on tarttunut meiltä vanhemmilta lapsiin ja kuinka se on heillä myös veressään ❤

Avatar

Meillä lapset ovat koko ajan liikkeessä, ulkona ja sisällä. Lisäksi harrastukset liikuttavat ja koitamme kaikki sopivan mittaiset matkat liikkua kävellen/pyörällä. Aikuisista lähtee se esimerkki, jota lapset seuraavat!

Avatar

Meillä liikutaan päivittäin ulkoillen omalla pihalla, leikkipuistoissa, metsässä. Lisäksi koiraa ulkoilutetaan kolme kertaa päivässä, joista aamu- ja päivälenkillä lapsikin on mukana. Vapaapäivinä tehdään perheen kesken eväsretkiä metsään kävellen tai joen rantaan pyöräillen. Pienemmät kauppareissut mahdollisuuksien mukaan kävellen 🙂

Avatar

Yhteiset iltalenkit, tulevat nopeasti tavaksi.

Avatar

Lapset jaksaa ihmeen pitkää kävellä metsässä, kun on paljon ihmeteltävää. Meillä pojat (3v10kk ja 2v7kk) pelaavat keskenää kokoajan jalkapalloa, sählyä ym. pallopelejä niin sisällä kuin ulkona. Toisinaan me vanhemmatkin osallistutaan peleihin.
Kauppa ja päiväkotiin menot pitäs useemmin hoitaa kävellen tai pyörällä. Usein vaa aikaa säästääkseen lähtee autolla.

Avatar

Meidän esikoinen on vasta 2 vuotta, joten meillä liikutaan pääasiassa leikkipuistoissa.

Avatar

Meillä liikutaan paljon metsässä koiran kanssa 🙂 Myös retkeilyreiteillä tulee käytyä silloin tällöin. Luonnossa liikkuminen on ihan parasta kaikkina vuodenaikoina!

Avatar

Me käydään kaupassa yleensä aina kävellen/pyörällä. Syksyisin tykätään käydä metsässä koko perhe mustikassa.

Avatar

Meillä liikutaan paljon päivittäin, koiran lenkitykset tehdään yhdessä lasten kanssa sekä matkat liikuntaleikkikouluun taitamme kävellen tai pyöräilemällä. Myös liikuntaleikkikoulussa lapset leikkivät paljon ulkona, joten lämpimät, kestävät ja vedenpitävät ulkoiluvaatteet ovat ihan ehdottomat!

Avatar

Alle 2 vuotiaan kanssa tykätään kaikenlaisista pihatöistä,haravoinnista polttopuiden kantamiseen. Pienistäkin on yllättävän iso apu ja ihana katsoa sitä riemua kun lapsi saa tehdä samoja asioita kuin aikuinen. Huomaamattaan tulee käveltyä paljon kun kantaa kiviä ja keppejä pihan laidalta toiselle Mukana arvonnassa!

Avatar

Olemme asuneet viimeiset 5 vuotta parissa eri suurkaupungissa Euroopassa, minkä vuoksi emme omista tälläää hetkellä autoa ja se on ehdottomasti paras tapa lisätä arkiliikuntaa. Ja vaikka omistaisikin auton, voi sen käyttöä minimoida. Lasten kanssa (6-, 4-, 2-v + vauva 2kk). Kävellään kaikki matkat n. 2km asti ja muuten käytetään julkisia, jolloin silloinkin tulee liikuttua väkisinkin enemmän kuin autoa käyttäessä.

Avatar

Aktiivisen 2-vuotiaan kanssa tulee kyllä liikuttua säässä kuin säässä. Käymme paljon omalla pihalla touhuilemassa arkisia asioita, kun leikkaamassa nurmikkoa, haravoimassa lehtiä, hoitamassa pensaita jne. Lisäksi talvisin kolataan (pikkumiehellä oma kola). Viikonloppuisin käydään myös lähileikkipuistoissa purkamassa energiaa. Arkivinkki: päiväkodista kotiin välillä rattailla ja osa matkasta kävellen ja luontoa ihmetellen.

Avatar

Meillä asustelee yksi-vuotias tyttö joka on nyt kuukauden kävellyt. Puistoilu,ulkoilun ja uimisen lisäksi esim kaupassa tai ostoksilla päästämme tytön kävelemään vaikka vaunut olisi mukana ja pysähdymme leikkipaikoille missä mahdollisuus kiipeillä ja tasapainoilla. Myös kotona oleva portaikko on susosittu ylösalas harjoitteluun

Avatar

Kotipihassa naapuruston lasten kanssa hippaa leikkien, pyöräretket puistoon ja tutkimusmatkat lähimetsään.

Avatar

Meillä pyritään kauppamatkat menemään aina kävellen. Viikonloppuisin myös panostetaan enemmän ulkoiluun, eli käydään puistoissa tai metsässä pidemmillä kävelyillä sekä leikitään esim piilosta omassa pihassa.

Avatar

Pienten lasten kanssa tulee ulkoiltua päivittäin useampi tunti, säästä riippumatta. Reiman vaatteita löytyy muutamia, ja todella hyväksi on todettu nämä muutamat vaatekappaleet. Voi kun olisikin varaa ostaa kaikille lapsille laadukkaat ulkoiluvaatteet!

Avatar

Meillä tykätään kans paljon liikkua metsässä, se on parasta hyötyliikuntaa ja mukavaa yhdessäoloa!

Avatar

Ilon kautta liikkuminen tapahtuu. Liikkuminen ja ulkoilu aidosti läsnäolevana lisää sen mielekkyyttä. Huomaa välillä, kun oikein keskittyy ettei käytä mitään somea esim.ulkona ja tällöin lapsi nauttii ennemmän tilanteesta ja toivoo sellaisia lisää.

Avatar

Meillä arkiliikuntaa on kävellen ja pyöräillen tehdyt kauppareissut. Itselle reppu selkään niin sopii maidot yms. mukaan. Kerran viikossa käydään uimassa ja kerran luistelemassa. Takapihalla on ihana metsä, mistä poimitaan marjat ja sienet. Silloin tällöin tehdään pitempiä vaellusretkiä lähiseudun vaellusreiteille ja eväät tietysti mukana.

Avatar

Pihatyöt, vaunulenkit, koiran ulkoilutus, pyöräily, leikkipuistot, yms.. Siinä on meidän perheen arkiliikunta. 🙂

Avatar

Me ulkoillaan paljon ja varsinkin illat ovat mieluisaa ulkoilua,koska sen jälkeen mennään suoraan saunaan. Mitä kurjempi ilma ulkona, sitä mukavampi hypätä saunan lauteille. Ja me ollaan se perhe, joka jättää kauppareissulla auton mahdollisimman kauas. Siinä oivaa hyötyliikuntaa kun raahaa ostoksia autolle ja välillä uhmaiässä olevaa poikaakin 😀

Avatar

Arkiaskareet kotona, mihin lapset voivat osallistua. Päivittäiset vaunulenkit saa hyvin ruokahalun heräämään ennen lounasta. Pienistä asioista koostuu isompi kokonaisuus päivän aikana!

Avatar

Valitaan aina mahdollisuuksien mukaan portaat hissin sijaan ja kävely autolla menemisen sijaan. Päiväkodille on just sopiva matka kävellä! 🙂

Avatar

Marjastus lasten kanssa 🙂

Avatar

Meillä vauva ei vielä liiku, mutta vauvan kanssa tulee vaunulenkkeiltyä päivittäin. Hyvä motivaattori arkiliikuntaan on vauva, joka viihtyy rattaissa, mutta inhoaa turvakaukaloaan.

Avatar

Meillä alle 1v kanssa ulkoillaan vielä lähinnä vaunulenkkien muodossa, mutta niitä tuleekin sitten tehtyä joka päivälle pari kpl! 🙂

Ulkoilu virkistää mieltä!

Avatar

Meillä liikutaan mahdollisimman usein paikkoihin (esim kauppa, kirjasto jne) kävellen, ja toki muutenkin ulkoillaan lähistöllä.

Avatar

Koiran ja puolivuotiaan poikamme kanssa käydään joka päivä tunnin vaunulenkillä säästä riippumatta, siinä saa koko porukka kivasti raitista ilmaa 🙂 ylipäänsä yritetään kävellä mahdollisimman paljon kauppaan, mummilaan tms. Jos ei ole vauvaa mukana, kiipeän aina portaat mun vanhempien 8. kerroksen asuntoon.

Avatar

Vaikka minulla ei ole omia lapsia, kummijäbät pitävät huolen siitä, että vietän heidän kanssaan aikaa ulkoillen. Erityisesti vanhemman kanssa kävimme talvella pilkillä ja retkeilemässä. Olisikin ihana ilahduttaa pikkujäbiä kunnollisilla joululahjoilla Reiman avulla.
Henkilökohtaisesti huolehdin arkiliikunnasta pyöräilemällä ja kävelemällä töihin ja opiskeluihin ympäri vuoden, koska en omista autoa.

Avatar

Hassua on, että meillä oli ennen iso okt-piha, jolla tietty paljon ulkoitiin, mutta nyt kun asutaan kerrostalossa niin liikutaan paaaljon enemmän. Menen lasten kanssa kävellen kaikkialle ja saavat valita minne puistoon lähdetään ja tulevatko kävellen/polkupyörällä.. .

Avatar

Meidän perheessä liikutaan mm. leikkipuistossa, omalla pihalla, pyöräilyä, metsäretkiä ym. Arkiliikuntaa voi hyvin lisätä juurikin jättämällä auto kauemmas parkkipaikalla, valitsee välillä kävelyn tai pyörän auton sijaan ja esimerkiksi juurikin ne portaat hissin sijaan.

Avatar

Meidän perheeseen kuuluu onneksi koira, joka pakottaa koko perheen ulkoilemaan, vaikkei aina huvittaisikaan. Taaperon kanssa jumppa hetket ovat myös mukavia yhteisiä liikunta hetkiä.

Avatar

Metsässä, puistoissa ja mökin pihamaastossa on meidän top 3 🙂

Avatar

Mukana arvonnassa! 🙂 Meillä liikutaan säällä kun säällä päivittäin, leikkipuistossa ja metsässä 🙂 Lasten myötä on tullut hankittua itsellekkin sään kestävät varusteet niin nykyään ulkoilu on mukavaa myös pienessä tihkusateessakin 🙂 olis ihan mahtavat noi talvikengät molemmille lapsille niin ei tarvis kaksia eri kenkiä molemmille ostaa 🙂

Avatar

Lyhyet matkat kuljetaan pyörällä tai kävellen, tavarat ja perheen pienin kulkevat kätevästi pyöräkärryssä. Ulkona leikkiminen on myös mitä parasta liikuntaa.

Avatar

Meillä ehdottomasti arkiliikutaan mahdollisimman paljon. Meidän kolmevuotias ei vielä juuri harrastuksia kaipaa, joten perheen yhdessäolo on sitä tärkeää. Päivittäinen ulkoilu piristää kummasti kyllä työpäivän jälkeen meitä vanhempiakin ja taapero väsyy myös mukavasti illam nukahtamistaisteluita ajatellen 😉

Avatar

Meillä neiti 4kk matkustaa kantorepussa ja 2 vuotias veljensä istuu mielellään rattaissa, koko perheen voimin sitten käydään lenkeillä. Taapero liikuttaa myös itse itsensä juoksentelemalla pitkin pihoja

Avatar

Meidän perhe pyöräilee,juoksee,kävelee,ui ja retkeilee. Hyötyliikuntaa tulee päivittäin koulu-,kerho- ja kauppareissuilla, ja lapsethan liikkuvat luonnostaan lähes koko ajan sekä sisällä että ulkona 🙂

Avatar

Arkiliikuntaa lasten silmin. Metsäretkiä ja koiran lenkitys reittejä. Leikitään ja puuhataan yhdessä pihalla. Viimeksi äiti ja isi pyssy sotaa 6 vuotiaan pojan ja 11 vuotiaan kanssa ja hauskaa oli kaikilla ja paras leikkikaveri pihalla on pari vuotias kultainennoutaja.

Avatar

Kaksoset ovat tällä hetkellä lähes 10kk ja nukkuvat edelleen pitkät päikkärit ulkona vaunuissa. Lähden melkein joka päivä päiväunien alkajaisiksi vaunulenkille, sen jälkeen maistuu lounas omassa rauhassa erityisen hyvältä 😉

Avatar

Enimmäkseen hyötyliikuntaa mut myös ulkona hengailuu ja touhuumist

Avatar

Meillä ei vielä liikuta 😀 Neiti on 3 kk, mutta jos tulee vanhempiinsa menoa lyötyy 🙂 Nytkin lattialla jo turhautuu, kun ei pääse liikkeelle

Avatar

Meillä on erilaisia jumppavideoita ja tehdään niitä yhdessä lasten (2 ja 4 v.) kanssa, kukin tyylillään ja taitojensa mukaan. Hauskaa ja hyödyllistä! 🙂 🙂 🙂

Avatar

Meidän muksut ovat aktiivisia ja menossa koko ajan. Isommalla lapsella (5v) liikunallisia harrastuksia, pienempi (2v) ei vielä varsinaisesti harrasta mitään. Hyötyliikuntaa harrastamme; kohtuulliset matkat pyörällä jne. Metsäretkistä lapset tykkäävät ja hyvää liikuntaa saa myös ihan leikkipuistossakin viipottaessa 🙂 Lapset tykkäävät myös kovasti Fröbelin palikoista ja tanssivat heidän laululeikkejään 🙂

Avatar

Mekin käydään metsässä tarpomassa! Lisäksi myös perus leikkikentät ja pallopelit. Uimassaz hoplopissa, kiipeilypuistoissa jne. Vanhempi tykkää myös käydä ihan vaa kävelyllä, tosin hän menee potkupyörällä sinne minne nenä osoittaa ja me hölkätään perässä 😀

Avatar

Päivisin ulkoillaan

Avatar

Nuo Reiman kengät ovat tosi hyvät. Aikaisemmin olen vaan ostanut Vikingin kenkiä, joten nämä olivat yllättävän positiivinen yllätys. Lapsen on helppo vetää ne jalkaan.

Meillä lapset pyöräilee paljon, tykkäävät myös kiipeillä ja muutenkin liikkua luonnossa.

Avatar

Puisto- ja metsäretket, päiväkoyiin ja kauppaan pyörällä tai kävellen. Lapsen viihtyvät pihalla mukavasti kun aikuinen on mukana vaikka haravoimassa. Samaten ulkona voi kivasti pelata vaikka jalkapalloa tai sählyä.Ja koira olisi tietenkin varma liikuttaja 🙂

Avatar

Lapseni liikkuu paljon kavereiden kanssa pihalla, hyppii trampoliinilla ja temppuilee temppulaudalla. Yhdessä teemme joskus puolen tunnin kävelylenkkejä joiden aikana ehditään jutella päivän tapahtumista. Siinä höpötellessä tulee huomaamatta liikuttua. Meillä tykätään myös pihahommista, nyt syksyllä esimerkiksi haravointi käy hyötyliikunnasta.

Avatar

Lapset liikkuu kotona minkä ehtii!:D Kauppareissut tehdään usein kävellen. Hyötyliikunta on meidän perheen juttu!

Avatar

Meillä liikutaan ihan lenkkeillen, puistoillen yms.

Avatar

Asutaan aika landella niin tulee ulkoiltua paljon. Tehdään metsäretkiä, hiippaillaan pelloilla, pyöräillään suht usein (katsomaan traktoreita, hevosia, lehmiä), käydään ihan leikkipuistossa leikkimässä ja puuhaillaan kotipihalla (joka on mukavan monipuolinen eri aktiviteetteihin kuten sählyyn, pallopeleihin, marjastukseen yms.). Kotona meillä on renkaat jossa 5v. ja 1v. 9kk usein roikkuvat ja temppuilevat. Tottuneet pienestä saakka että liikutaan pyörällä, kävellen, potkulaudalla auton sijaan. Vinkki arkiliikkumisen lisäämiseen: jos matka ei ole ylipitkä miksi turhaan sitä mennä autolla (pk matkat, kauppareissut, harrastuksiin menemiset), tehdä liikkumisesta hauskaa (ei lapset sitä edes huomaa kun samalla lauleskelee mukavia loruja/lauluja, tehdä siitä kiva leikki bongaten esim. tietyn värisiä autoja/kukkia), portaat hissin sijaan ja lapset osallistumaan mahdollisuuksien mukaan arkiaskareihin (esim. pölyjen pyyhintä, lelujen laitto paikoilleen, roskapussin vieminen, haravointi).

Avatar

Tyttäreni harrastaa 3krt viikossa voimistelua. Poikani kerran mutta on vielä fysioterapeutti. Liikkuvat aika paljon pihalla leikkimässä muiden lasten kanssa. Lisäksi eskarissa on jumppatunti. Käyn melkein joka päivä vaunulenkillä kuopuksen kanssa. Kuopus liikkuu kotona ja ulkona todella paljon, kiipeilee, kävelee, yrittää juosta, sitä opettelee vielä 🙂 minä käyn siis vaunulenkin lisäksi juoksulenkillä vähintään 3krt viikossa ja kotona jumppahetki johon lapset joskus osallistuu mukaan 🙂

Avatar

Meillä pyritään valitsemaan esim. Harrastukset sellaisen matkan päästä, joka on nopeasti pyörällä/kävellen taitettavissa. Vielä ei 2 ja 6v lapsilla pahemmin harrastuksia ole, 1x/vko molemmilla.
Kerran viikossa käymme autolla isoilla ruokaostoksilla ja muuten viikolla haemme kävellen/pyöräillen lähikaupasta, jos jotakin puuttuu.

Uinti on osoittautunut meidän perheen lempipuuhaksi ja pyrimmekin käymään uimahallissa kerran viikkoon. Lämpimillä keleillä matkan taittaa mieluusti pyöräillen.

Päivittäin tulee ulkoiltua. Joko pihalla palloa pelaten/metsässä retkeillen. Koiran kanssa lenkkeillen.

Olemme pyrkineet Norjalaiseen ajattelutapaan, ettei ole huonoja säitä, on vain epäsopivia varusteita 😀
Lapset nauttii ulkoilusta, satoi tai paistoi ja tätä äitikin kovasti opettelee.

Avatar

Pyöräily! 4vee innostui pyöräilystä vieläkin enemmän, kun sai nukelleen oman kypärän ja pyöräistuimen. Näin lempparinukke kulkee mukana puisto- ja kauppamatkalle 🙂

Avatar

Retkeily on kyllä lempparia! Työ, koulu ja hoitomatkat kävellen/pyörällä!

Avatar

Mukana!

Avatar

Mukana!
Meillä kohta 1v täyttävä poika, liikutaan vielä ihan vaan omalla pihalla, puistoissa ja sisäleikkipuistoissa 🙂
Arkiliikuntavinkkinä vaunulenkit!

Avatar

Mukana arvonnassa 🙂
Koko perheenä liikutaan yhdessä päivittäin, sillä saadaan jokainen lapsi liikkumaan ja touhuamaan yhdessä. Milloin tehdään mitäkin, pyöräillään, kävellään, pihassa puuhastellaan, sählyä tai jalkapalloa pelataan. Vuorotellen kysellään jokaisen toiveita mitä voitais tehdä. Harrastuksiin ei pakoteta mutta ei kielletäkään.

Avatar

Täälläkin tulee käytyä lähimetsässä usein, itse viihdyn siellä paremmin kuin leikkipuistossa ja tyttökin valitsee useimmiten mieluiten metsän. 🙂 toki puistossakin käydään, kun tyttö sit toivoo. Myös kotipihassa on kiva leikkiä kavereiden kanssa. Siispä ulkoilu on osa jokaista päivää ja siellää saa helposti vierähtämään pidemmänkin ajan. Melkein kaikki matkat taitetaan pyörällä, pidemmät matkat tyttö kyydissä ja vähän lyhyemmät pääsee omalla pyörällä. 🙂

Mielestäni hyvää arkiliikuntaa saa todella helposti jo ihan vaan lasten kanssa touhutessa. Hippa ja jalkapallon pelaaminen on meillä ainakin suuressa suosiossa. Ja matkojen kulkeminen pyörällä tai kävellen 🙂

Avatar

Me käydään metsäretkillä ja talvella hiihtoretkillä ja vaelluksilla, taitetaan kaikki kerho- ja koulumatkat kävellen/juosten/pyörällä säällä kuin säällä (ilman autoa ei ole vaihtoehtoja :D), kerran viikossa lapsilla on liikuntaharrastus ja kerran viikossa-parissa käydään koko perhe uimahallissa/jäähallissa/pallohallilla yms. Liikutaan tosi paljon koko perheen voimin, usemman pienen lapsen kanssa toki aina pienimmän tahtiin 🙂

Avatar

Meillä toimii loistavasti sellainen diili, jossa aikuiset juoksee ja lapset pyöräilee. 5km menee helposti ja kaikilla on kivaa ja hiki pinnassa, kävelyvauhdista voi vain haaveilla!

Avatar

Meillä ulkoillaan lähimetsässä ja puistossa, pienempi ei vielä kävele ja se rajoittaa toistaiseksi hieman ulkoilupaikkojen valintaa.

Arkiliikuntaa tulee rattaiden kanssa, pyöräilystä ja kävelystä. Kohta kolme vee menee hurjaa vauhtia potkupyörällä. Kerran viikossa käymme perheliikunnassa sekä uimassa.

Avatar

Käymme melkein päivittäin lähimetsässä, välillä poimien puolukoita ja välillä vain etsimässä hyviä keppejä leikkeihin. Itse olen lapsena leikkinyt paljon metsässä, joten itsekkin viihdyn siellä lapsen lisäksi hyvin 🙂

Avatar

Meidän perheessä liikutaan päivittäin jollain tapaa! Arki-ja hyötyliikunta on jokapäiväistä. Lisäksi lasten ja vanhempien omat harrastukset!

Avatar

Mulle toimii parhaiten se, että päättää nauttia siitä ulkoilusta. Olen kesästä (ja kesäkeleistä) nauttiva, joten tämä aika lokakuusta huhtikuuhun ei houkuta ulkoiluun. Mutta kun vaan siellä ulkona päättää, että täällä ollaan nyt tunti, miten tästä saa kivaa, usein siitä saa sillä omalla asenteella jo vähän siedettävämpää. 🙂

Avatar

Yritetään hyötyliikkua (kävellä ja pyöräillä) ja lisäks omat harrastukset 🙂

Avatar

Emme omista autoa, joten arkiliikuntaa tulee helposti ja huomaamatta työ- ja päiväkotimatkalla. Asumme myös hissittömän talon ylimässä kerroksessa. Pikku hiljaa jaksaa 2v itse kävellä portaat, kantaminen on jo aika rankkaa. Ulkoillaan paljon, joten Reiman tuotteet tulisi tarpeeseen.

Avatar

Meillä vaunuillaan joka päivä. Sit isompana retkeillään luonnossa.

Avatar

Meidän perhe rakastaa pesistä ja sitä pelaavat joukkueessa isä ja lapset, äiskä sitten syöttelee ja kopittelee 🙂 lisäksi pyöräily, sähly ja lenkkeily on meidän lajeja. Kävispä tuuri arvonnassa, tarvetta olisi!

Avatar

Kolmen lapsen kanssa joka päivä ulkoillaan. Metsäretket ihan parhaita.

Avatar

Meillä puolitoistavuotiaan kanssa ulkoillaan käymällä puistossa. Tyttö haluaa usein kävellä itse suurimman osan matkasta.

Avatar

Liikutaan paljon pyörällä. 🙂

Avatar

Arkiliikunnan pitää olla hauskaa, esimerkiksi leikkipuistossa käynti tai metsäretket ovat parhaimpia 🙂

Avatar

Ihania kuvia! Meillä 4-vuotias poika tykkää kaikesta liikkumisesta ulkona ja puistoissa, rohkeutta tullut lisää ja uskaltaa jo laskea liukumäestä ja kiipeillä. Äidillä on vähä vaikeampaa pysyä perässä nyt rv 36 menossa. Kohta 2 poikaa talossa ja vaunu lenkit odottavat 🙂 mielellään osallistutaan arvontaan 😀

Avatar

Meidän liikunta on lapsilla koulumatkat, ohjatut liikuntaharrastukset ja yhdessä aikuisen kanssa pihalla touhuilu ja retket metsään.

Avatar

Käymme yhdessä lenkkeilemässä ja liikumme usein läheisessä metsässä. Kauppareissut kuljetaan yleensä pyöräillen. 🙂

Avatar

Meillä reilu kaksi vuotias tiivitaavi joka kyllä pistää perheensä liikkumaan, säässä kuin säässä. Juuri eilen meni vesisateessa kahdet vaatteet märiksi (onnistui istahtamaan vesilammikkoon nijn että haalarin ja saappaan välinen resori imaisi aimo annoksen vettä :D). Sellaiset kalastajan vetimet voisi olla hyvät..

Avatar

Vaunulenkkejä yhdessä. 🙂

Avatar

Leikkipuistot en meillä kovin tykätty ja pyörälenkeistä varsinkin poika tykkää paljon. Vkl voidaan lähteä myös metsään tai muualle kotia kauemmas touhuamaan.
Eväät mukaan ni ei kiire heti kotiinkaan 🙂

Avatar

Meidän perheeseen kuuluu mun miehen lisäksi 2,5-vuotias tyttö. Meillä liikutaan paljon, muun muassa kauppareissuja kävellen lähikauppaan, metsäretkiä, leikkipuistoissa, sillon tällön taaperoratsastuksessa ja Hoplopissa. Arkiliikuntavinkkinä hyötyliikunta leikin kautta, esim. haravointi, roskien yhdessä vienti, pienet ”juoksukisat” ja tanssiminen lempi lastenbiisien tahtiin Ja siis mukana arvonnassa!

Avatar

Meillä potkupyöräily on nyt lempparijuttu, joulupukilta toivottu potkulautaa. Ulkona myös pelataan paljon pallopelejä, futis, sähly, tennis, golf..

Avatar

3-vuotiaan ikiliikkujan äitinä sanoisin, että meillä liikutaan paljon!

Aamulla tanssitaan yhdessä aamupiirrettyjen tunnarimusiikkien tahtiin. Päiväkotimatkat kävellään ja näitö matkoja rikastuttaa pienet juoksukisat, lätäkköhyppelyt sekä tanssiminen laulujen tahtiin.

Kotona musiikkia rakastava poika tanssii paljon ja aikuisena mukaan liittyen miettii, miksei tätä tehnyt jo ennen äidiksi tulemista? Piristää kummasti arkea!

Lisäksi meillä hypitään sängyllä, pelataan pallopelejä sisällä ja ulkona, käydään taskulamppukävelyillä ja tehdään seikkailuja kaupungilla tai tutkimusretkiä metsään.

Liikkuminen on osa meidän arkea ja lapsen kanssa leikkiin heittäytyessä todella ihanaa eikä ollenkaan liian vakavaa :).

Avatar

Arkiliikunta, ah vanha viholliseni. Lasten myötä kuitenkin olis pakko ulkoilla ja touhuta, ja mun tärkein oppi onkin ollut päästää irti siitä muka-vaikeudesta, siis oman pään vinksahtaneesta suhtautumisesta ulos lähtemiseen. Pihalle vaan ja vaikkaa hippaleikit pystyyn!

Avatar

Liikunta osana jokapäiväistä arkea. Joka paikkaan jos mahdollista kävellen/ pyörällä. Metsälenkkejä.

Avatar

Meillä molemmilla, sekä miehelläni että minulla, on muutamia omia harrastuksia viikottain, jotta saadaan molemmat vaihdettua ajatuksia. Oma liikunta on vähentynyt raskauden myötä, mutta koitamme pitää kiinni jokaviikkoisesta pyöräilylenkistä. Toiveissa olisi, että tuleva esikoisemme viihtyisi vaunuissa, jotta saisin aloittaa synnytyksen jälkeen vaunulenkkeilyn. Koska mieheni on tällä hetkellä työttömänä, niin vaunulenkkejä olisi sitten mukava tehdä yhdessä!

Avatar

Meillä liikutaan päivittäin luonnossa kahden lapsen ja koiran voimin, joten liikuntaa kyllä tulee. Arkiliikuntaa lisäävät päiväkoti- ja lähikauppareissut kävellen, vauva kantorepussa isomman pyöräillessä. Syksyllä parasta on tietenkin pakata eväät mukaan, ja lähteä pidemmällekin retkelle lapset kantorepuissa. 🙂

Avatar

Meillä on vielä nuo ikiliikkuja-päivät edessä, kun poika on vasta 5 kk. Meillä on yksi auto käytössä, joten itse liikun suurimmaksi osaksi kävellen paikasta toiseen. Vaunulenkeillä käydään päivittäin

Avatar

Meillä lapset touhuaa paljon ulkona kavereiden kanssa ja käyvät koulun pihassa pelaamassa mm. Sählyä. Yhdessä käydään uimahallissa ja jäähallissa. Toki lapsilla on vielä omat liikuntaharrastukset 3-4 krt vkossa. Itse hyödynnän lasten treeneissä oloajan käymällä lenkkeilemässä. Omat kuntosalikäynnit koitan ajoittaa aamuun, kun illat on lapsiperheessä kiireistä aikaa.

Avatar

Meillä liikutaan vähän laiskasti ja satunnaisesti muuten, mutta koska olemme autottomia niin paljon tulee käveltyä joka paikkaan. Lapset tietysti ovat liikkeessä lähes koko ajan hereillä ollessaan. Lapsista kaikkein hauskinta on kun saa heittää sohvatyynyt olkkarin lattialle ja tehdä olkkarista temppuradan tai trampoliinin.

Avatar

Meillä liikutaan yhdessä retkien ja eväiden merkeissä milloin missäkin. Ja siivous on ehdottomasti musta arkiliikunnan ykkönen!

Avatar

Puistoissa leikkien ja kärryillä kulkien. Metsä on myös meidän kolme vuotiaan lempipaikka ja siellä liikkuminen onkin sopivan haastavaa:)

Avatar

Me tehdään yhdessä pihatöitä, käydään pimenevissä illoissa tunnelmallisilla kävelylenkeillä, tehdään metsäretkiä, kävellään osa päiväkotimatkoista, rymytään kuntosalin lapsiparkissa, tanssitaan kotona ja balettitunnilla jne 🙂

Avatar

3 ja puol v tyttö sisällä kunnon ikiliikkuja. Leikkii mm. ryhmähau-koiria joten liikkuu kokoajan Ja hyötyliikuntaa meillä harrastetaan esim. Vien lapsen päivähoitoon kävellen jne.

Avatar

Meillä on kohta 8-,6- ja 3- vuotiaat lapset. Paljon liikutaan ja ulkoillaan ihan kotipihalla. Lisäksi lenkkeillään (lapset pyörillä minä kävellen). Käydään myöskin metsäretkillä. Tokaluokkalainen käy pyörällä koulussa (1,8km). Isommilla lapsilla on myös liikunnalliset harrastukset. Lahjakortti tulisi kyllä todelliseen tarpeeseen.

Avatar

Tällä hetkellä lapset on siinä iässä ettei heitä tarvitse kannustaa erityisesti liikkumaan (voisivat olla joskus paikallaankin 😀 ), helpoin on kun lähtee ulos niin on lääniä missä temmeltää 🙂 Molemmat käyvät myös kerran viikossa tanssimassa ja pitävät siitä kovasti, olen ajatellut että mielekäs tekeminen kannustaa liikkumaan tulevaisuudessakin.

Avatar

Todella hyvä keino lisätä arkiliikuntaa on pyöräillä työ- ja koulumatkat. Pyöräilen lähes joka päivä töihin/kouluun. Lisäksi miehen kanssa harrastetaan crossfittiä. Lasten (1v ja 3,5v) kanssa rymytään pihalla. Esikoinen on innokas temppuilija ja tehdäänkin kotona usein temppuratoja pitkin kotia. Lisäksi hän tykkää paljon potkupyöräillä sekä pelata sählyä ja jääkiekkoa. Esikoinen oli vajaa 2v kun oli ekan kerran luistimilla ja 1-vuotiaasta asti on kulkenut sählymaila kädessä:D Kuopus tällä hetkellä lähinnä opettelee kävelemään..

Avatar

meillä on koira ja onneksi meidän 4-vuotias lähtee ihan mielellään kävelylle. Kun koira haistelee paikkoja, lapsi keksii kaikenlaista kivaa 🙂 ulkona ollaan paljon ja kyllä ulkoiluttamisen ilo näkyy selvästi lapsen kasvoista.

Avatar

Joo, pyöräily on ihan mahtava keino liikkua!@elluh
Meillä on laatikkopyörä ja se tietysti lisää vanhempien liikuntaa 🙂 talossamme ei ole hissiä, siinä tulee pakostakin liikuttua 🙂

Avatar

aika paljon meillä ollaan ulkona, olisipa vielä se oma piha 🙂 mutta metsään tai puistoon retkelle päästään helposti 🙂

Avatar

Arkiliikuntaa, pihalla kotihommia ja pään tuuletusta rattailla pikkulenkeillä 🙂

Avatar

2v kulkee puistoon ja kauppaan potkupyörällä tai kävellen. Lempipuuhaa on meidän pienten koirien ulkoiluttaminen lähimetsässä missä uskaltaa antaa koiria valvotusti taluttaa myös lapsen. Tietty vauhtia riittää sisälläkin.

Avatar

Meillä on hienoa luontoa lähellä, metsää heti talon vieressä. Päivittäin ulkona arkiliikuntaa sekä 4 vee osallistuu melkein joka päivä äitin ja iskän treeniin ottamalla mallia ja keksimällä omia liikkeitä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä