11 PÄIVÄÄ

11 päivää korkeaa kuumetta. Kyllä siinä on enemmän kuin mitä tällaisen pienen ihmisen pitäisi joutua kestämään. Kyllä se oli työn ja tuskan takana, mutta 12. päivänä kuume vihdoinkin laski ja nyt ollaan kotihoidossa. Nomppu on edelleen todella uupunut, eikä oikein jaksa syödä, juoda tai leikkiä kauheasti, mutta eipä se ole ihmekään, kun hän on kokenut nyt aika kovia. Tätä lasta on niin paljon piikitelty, kuvattu, lääkitty ja mitattu, että Nomppu on varmaan maailman onnellisin sitten, kun antibioottikuurikin on ohi. Onneksi enää ei tarvitse sentään kuumelääkkeitä antaa!

Ravattiin Nompun kanssa ennen osastolle päätymistä useammassa lääkärissä ja saatiin sitten Mehiläisestä diagnoosi keuhkokuumeesta, mutta antibiootit eivät siihen tepsineet, ja meidät päädyttiin lähettämään TYKS:iin. TYKS:issäkään hoito ei ensin tepsinyt, ja Nomppu sai neljää eri antibioottia ennen kuin alkoi vihdoinkin tapahtua. Osastolle päätyessä Nomppu oli jo aivan kuivunut ja kesti kaksi päivää ennen kuin nesteet alkoivat tulla ulos, vaikka tippa oli koko ajan täysillä. Nesteytys vaikutti selkeästi vointiin, vaikka kuume edelleen nousi ja hengitysvaikeudet lisääntyivät. Sunnuntai-illalla Nomppu joutuikin vielä happimaskiin kiinni, kun happisaturaatio putosi koko ajan niin alas, vaikka hänelle lykättiin koko ajan avaavia lääkkeitä maksimiannostuksella. Maanantai-illalla tauti tuntui vihdoinkin alkavan vähän väistyä, ja yö pärjättiin ilman lisähappea ja nesteytystäkin saatiin vähentää. Tiistaina saatiin sitten Nomppu jo vähän syömään!

Me saatiin osastolla ihan älyttömän hyvää hoitoa ja olen ihan hirveän kiitollinen kaikille ihanille hoitajille. Jätettiin palautelappu lähtiessä, toivottavasti se pääsee perille myös! Kyllä tuolla lastenosastoilla on niin tärkeää, että saa hoitohenkilökunnalta sitä tukea ja apua aina tarvittaessa, ja siitä ei todellakaan ollut nyt kyse. Kaikki olivat hirveän mukavia, osaavia ja kilttejä, ja korostivat sitä, että me tunnemme oman lapsemme parhaiten ja meitä oikeasti konsultoitiin hoitopäätöksissä. Oli todella pelottavaa katsella vierestä, kun oma lapsi kirjaimellisesti kuihtuu pois, mutta TYKS:n henkilökunta auttoi tosi suuresti päästämällä meidät oikeasti ääneen ja aina kyselemällä, mitä mieltä me olimme hoitoa koskevista päätöksistä.

Nomppu on nyt aika paljon nukahdellut ihan pystyyn, eikä vielä oikein ruoka ja juoma maistu, mutta kunhan saadaan jotain pakotettua alas niin pärjätään kotona. Hän on kyllä laihtunut aika paljon, kaikki luut oikein sojottaa, vaikka hoikka hän oli ennestäänkin. Tämä viikko ollaan nyt vielä kotihoidossa ja toivottavasti ensi viikolla päästään takaisin päiväkotiin ja arkeen.

Ainiin, tiistaina saatiin vastauksia labroista ja keuhkokuumeen yhdeksi aiheuttajaksi selvisi mykoplasma, joka oli syy siihen, etteivät yleisimmät antibiootit auttaneet. Lääkäri kuitenkin veikkasi, että aiheuttajana olisi lisäksi myös jokin virus, koska tauti oli sen verran raju, mutta ne vastaukset eivät vielä ole tulleet.

Tuhannet kiitokset myös teille kaikille kaikesta tuesta <3 <3 <3 Arvostan sitä niin suuresti, ja tekee hyvää ”hädän” hetkellä tuntea, että on ihmisiä, jotka välittää. Kiitos! Kyllä tää tästä nyt taas lähtee!

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Nompulle kovasti paranemisia! ❤

Avatar

Ihana kuulla, että tilanne parempaan päin!

Lapsen sairastamista on ihan kauheaa seurata, kun tuntuu ettet voi tehdä tarpeeksi vaikka yrittäisit parhaasi.. Esikoista hoidettu yksi jakso teholla, ja kyllä oli raskasta 🙁 Iso kiitos Yliopistollisen sairaalan henkilökunnalle myös meiltä, tekevät todella tärkeää työtä täydellä sydämellä <3

Rauhallista syksyn jatkoa ja paranemisia pienelle toipilaalle! Niin ennenkaikkea ihanaa joulun odotusta 🙂

Avatar

Itse sairastin keuhkokuumeen (6päivää kova kuume ja rajut hengitysvaihkeudet). Tästä toipuminen kesti ainakin 3 kk.

Avatar

Hienoa, että pääsitte pois sairaalasta. Toivottavasti pieni mies pikkuhiljaa voimistuu

Avatar

Hui oikein kylmät väreet tuli lukiessa,onneks lähti vihdoin antibiootit sit puremaan,jaksamista 🙂

Avatar

Moikka.
Olipa ihanaa lukea,että antibiootit alkoi vihdoin tepsiä ja Nomppu alkaa tervehtyä.
Ootte ollu paljon mielessä.Tuntuu aivan kamalalta,kun lapsi sairastaa, olipa hän tuttu tai ei.
Voimia teille ja pikaista tervehtymistä toivon Nompulle! <3

Avatar

Voimia, paranemista ja kaikkea hyvää toivon teille<3

Avatar

Huh helpottavaa kuulla että tilanne on parempaan päin. Sydän sykkyrällä täälläkin miettinyt miten teidän pieni jaksaa.

Avatar

Hyvä kuulla että Nomppu on paranemassa, toivotaan koko perheelle terveyttä ja energisyyttä talveen <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä