HYVÄSTI RAKKAAT LEMMIKIT

Mun piti marraskuussa keskittyä enemmän blogiin ja kirjoittaa vaikka mitä ihanaa, mutta tästä on nyt tullut näköjään taas sellainen kuukausi, jolloin kaikki mahdollinen menee pieleen. Uusin tämän kuun surullisista käänteistä tapahtui torstaina, kun yllättäen Tähkäpää ja Plaine kuolivat. Postausideoissa oli tälle kuulle mm gerbiilien kuulumiset ja gerbiilien ja koiran yhteiselo, mutta se vaihtui nyt tähän surulliseen ilmoitukseen.

Olen itkenyt kaksi päivää lähes tauotta ja on ihan kamala olo. Emme tiedä, mitä gerbiileille kävi, eikä sitä enää voi selvittää, sillä meillä oli torstaina niin kiire, että ennen kuin ehdimme huomata gerbiilien kohtalon, Kissa oli syönyt jäänteet aika pahasti. Tuntuu ihan absurdilta ja järkyttävältä, että kaksi lemmikkiä on yhtäkkiä kuollut, ja olen odottanut vaan koko ajan, että herään tästä pahasta unesta.

Vielä kamalamman tilanteesta tekee sen, että koska jostain syystä kaksi gerbiiliä kuoli samaa aikaa, Kissa jäi nyt yksin. Gerbiilit eivät voi elää yksin, ja eläinlääkäri oli samaa mieltä, että olisi vastuutonta ottaa gerbiilille kaveri, kun ei tiedetä, mihin muut kuolivat, joten pitkän harkinnan jälkeen varasimme tänään ajan eutanasiaan maanantaille. Tuntuu jotenkin niin kylmältä, tunteettomalta ja aivan järkyttävän pahalta, mutta yritän muistaa, että tämä on vastuullisin ratkaisu, koska gerbiili kärsii yksin, eikä uutta kaveria uskalla ottaa… Tuntuu, että multa on jo kyyneleet loppu, enkä enää osaa ajatella mitään iloista. Mutta kai tästä vielä pääsee yli. Toivottavasti.

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Meillä oli 2 gerbiiliä. Toinen kuoli kun oli 2 v ja toinen vain piristyi ja eli melkein 4 vuotiaaksi! Oli joka päivä vapaana juoksentelemassa ja ihan iloiselta vaikutti!

Avatar

Voi ei.Meilla yksi gerbiili kuoli kuukausi sitten ja toine jäi.On selvinut yksin tosi hyvin ja edeleen onneline ja reipas.Valitetavasti todella paha kui lemmiki kuole.Otan osaa sun surun ja tiedän tunteen.Koitaka jaksa ja on see pahin selita lapselle etta ei gerbu enä elä:)

Avatar

Surullista, mikähän niille tuli 🙁 voimia.
Mutta mikä ihmeen kissa?

Avatar

Kissa on se kolmas gerbiili nimeltään.

Avatar

Voi ei 🙁 Tsemppiä <3

Avatar

Otan osaa 🙁
Itse en usko hetkeäkään tuohon, että gerbiili ei voisi elää onnellisena yksikseen muiden kuoltua. Eihän se kuitenkaan läheskään aina mene niin, että kolmen lauma kuolisi kerralla pois, vaan hyvinkin voivat kuolla yksitellen isoillakin viiveillä. Meidän gerbiili eli vielä reippaan vuoden sisaruksensa kuoleman jälkeen. Loppuajan vanhuuden elkeitä lukuunottamatta oli erittäin pirtsakka kaveri 🙂 en lähtisi tervettä eläitä viemään piikille.

Avatar

Voi ei, ihan kauheeta kun lemmikit kuolee tollein. Mulla oli kaks gerbiiliä joista toinen kuoli 4 vuotiaana, mutta toinen eli vielä yli kaksi vuotta yksin ihan pirteänä ja hyvin voivana 🙂 harmi että joudutte luopumaan nyt viimeisestäkin gerbiilistä.

Avatar

Minullakin kokemusta siitä että gerbiili voi viihtyä myös yksinään! Toinen gerbiileistäni kuoli sairauteen, mutta tämä toinen eli lähes 2 vuotta yksinään, kunnes kuoli vanhuuteen. Itse päätimme ensin katsoa miten lähtee yksinolo kulkemaan, ennen kuin varasimme aikaa lääkäriin. Ja hyvinhän tuo sujui 🙂

Avatar

Osanottoni. Meilläkin on ollut gerbiilejä ja ymmärrän kyllä surun, eivät ne ole ”vain gerbiilejä” vaan perheenjäseniä. Meillä oli kaksi gerbiiliä ja kuolivat noin vuoden välein. Kyllä meillä ainakin ihan hyvinvoivana eleli yksinkin, ei käynyt mielessäkään että olisin lopettanut tämän vuoksi. Toivottavasti miettisitte vielä ja katsoisitte miten lähtee sujumaan yksinelo. Jakasmista teille kaikille.

Avatar

Älkää nyt ihmeessä ennen tehkö mitään viimeiselle gerbiilille, ennen kuin katsotte miten yksineläminen häneltä sujuu! Voihan olla että hän pärjää ihan hyvin yksinään ja elääkin ihan onnellista elämää..

Avatar

Voimia ❤ pienistäkin karvapalloista tulee niin rakkaita. Joskus joku multa kysyi hamsterini kuoltua, että mitä sä itket kun se oli vaan hamsteri – ei todellakaan vain hamsteri vaan perheenjäsen.
Mutta näin viimeisen vuoden eläinlääkäriopiskelijana suosittelen pitämään Kissasta vielä hetken huolta, jotkut gerbiilit tosiaan selviävät yksinkin kavereiden kuoltua (tästä ollaan montaa mieltä). Itse en lopettaisi elävää jolla ei ole sairautta, mutta jokaisen oma päätös.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä