HÄIDEN JÄRJESTÄMISEN AIKAJANA

Kun se maaginen kysymys kysytään ja saat sormuksen sormeen, sitä tahtoisi leijua pilvissä viikkotolkulla. Häiden suunnittelu kannattaa kuitenkin aloittaa heti. Kihlautuessaan moni alkaa miettiä, mitä kuuluu tehdä ja milloin, ja sitä silmällä pitäen halusin nyt koota oppaan hääjärjestelyiden aikatauluttamisesta omien kokemusteni perusteella.

Tässä ei siis ole jokaista häihin liittyvää aktiviteettia, koska se on aika yksilöllistä, mitä jokaisen listassa on, mutta tämä on tällainen suuntaviiva sille aikataululle, miten hääsuunnittelu etenee!

Miettikää, koska haluatte mennä naimisiin. Kumpi on tärkeämpää, häiden päivämäärä, vai palveluntarjoajat?

Kuinka paljon olette valmiita budjetoimaan häihin? Kuinka paljon tarvitsette aikaa sen summan säästämiseen?

Haluatteko isot häät, vai riittääkö pieni porukka? Mikä on häiden tyyli tai teema? Nämä kaikki vaikuttavat jokaiseen valintaan.

Tarkista paikkakuntasi käytäntö vihkimisen varaamisessa.

Varaa hääpaikka viimeistään tällöin, jos et tehnyt sitä jo heti kihlautuessasi.

Varaa valokuvaaja ja videokuvaaja.

Varaa pitopalvelu.

Varaa bändi.

Varaa kampaaja ja meikkaaja.

Varaa hääkakku.

Varaa kukat, jos ne ovat sinulle tärkeät. Ne ehtii myöhemminkin, mutta jos haluat tietystä paikasta ison määrän, ole ajoissa.

Laadi budjetti.

Laadi alustava vieraslista, jotta osaat arvioida vieraiden määrän oikein.

Valitse kaaso ja bestman.

Varaa kirkko. Täällä Turussa kirkon saa varata tasan vuotta ennen.

Osta hääpuku. Pukujen toimitusajat voivat olla jopa 8-10 kuukautta, jos ihastut johonkin vaikeammin saatavilla olevaan pukuun, joten kannattaa aloittaa ajoissa.

Haluatteko lähettää save the datet? Nyt voisi olla hyvä hetki.

Häämatkaa kannattaa alkaa miettiä ja tehdä varaus, kun sopiva löytyy.

Varaa kuljetukset.

Suunnittele koristeet.

Morsiuspuvun asusteet. Kenkiä kannattaa pehmittää huolella.

Sulhasen puku ja asusteet.

Kutsukorttien suunnittelu ja tilaus.

Sormukset.

Varmista varaukset.

Varaa hääyö.

Mieti alustava istumajärjestys.

Hääseurueen asut.

Esteettömyystodistus.

Kutsukorttien lähetys.

Sovi harjoitukset papin kanssa.

Suunnittele hääpäivän ohjelma.

Valmistele koristeet.

Tee ja tilaa menut ja ohjelmat.

Sovi tapaaminen kuvaajien kanssa.

Ota huomenlahjakuvat.

Koekampaus ja -meikki.

Varmista lopullinen vieraslista.

Varmista kaikki varaukset ja suunnitelmat.

Tee istumajärjestys.

Juomatarjoilu.

Tienvarsikyltit.

Soittolistan viimeistely.

Harjoitukset.

Viimeiset sovitukset.

Hääpäivän tarkka aikataulu.

Parturi.

Kampaaja.

Sokeroinnit ja hoidot.

Pakkaa hääpäivää ja -yötä varten.

Juhlapaikan koristelu.

Varmista, että hääseurue tietää KAIKEN, mitä pitää tapahtua hääpäivänä….

…. jotta sinä voit vain nauttia!

Kommentit

15 kommenttia
Avatar

Moikka, olis kiva lukea blogista enemmänki hääjuttuja, esim. miltä teidän häiden budjetti näyttää tällä hetkellä, miten suunnitelmat edistyy, millasia koristeita/kukkia häihin tulee… Eli oikeestaan kaikkea häihin liittyvää 😀

Avatar

Hihii! Aikamoinen aikajana 😀 Isolla kaavalla ja huolellisesti suunnittelee kyllä!

Me varattiin kirkko 5 kk ennen häitä. Juhlapaikka (unelmien!!:)) 4 kk ennen häitä. Kaupungin paras bilebändi kahdella setillä 2kk ennen häitä! Sormukset ja mekko ja puku asusteineen 2-3 kk ennen häitä. Meikki ja kampaus ja hotelliyöt kuljetukset 2 kk ennen häitä. Kutsut laitettiin 2 kk ennen häitä. Vastaus kutsuihin 2vk ennen häitä viimeistään. Muut esiintyjät, kukat, jne järjestelyt alle 1kk ennen häitä. Ja kaikki oli helppoa ja erityisen chilliä ja stressitöntä <3

Avatar

Mekin aloitimme järjestelyt puoli vuotta ennen. Saimme Turun tuomiokirkon vihkimiseen, haluamamme suositun valokuvaajan, hyvän pitopalvelun jne. Tosin se varmasti vaikutti, että juhlimme talvella.

Avatar

Hei!
Millä paikkakunnalla mahdollisesti pystyi tällaisella aikataululla toteuttamaan unelmahäiltä kuulostavat juhlat? <3 Meillä on 1,5 vuotta häihin ja tällä hetkellä ei tunnu riittävän aika ja jaksaminen suunnitelluun. Lohduttaa siis mielettömästi kuulla että lyhyen aikataulun (stressittömällä!) suunnittelulla voi myös selvitä.

Avatar

Miks meikki- ja kampausaika pitää varata puolitoistaVUOTTA ennen häitä?

Emilia Huttunen

Mä haluan just tietyn kampaajan, ja parhaat kyllä varataan ajoissa, etenkin kun tarvitsen 9 ihmisen kampaukset ja siinä menee koko aamupäivä 🙂

Avatar

Juu, ehdottomasti ensimmäisten joukossa kannattaa varata, jos on tietty tekijä mielessä, joka on suosittu. Itsellä on kesäisin paljon morsiamia ja kaikki minulle haluavat eivät edes aina aikoja saa, koska osa varaa ajan noin vuosi ennen häitä.

Avatar

Kukkakaupalla töissä olleena sanon, että kukista tehdään tilaus 1-2 vk ennen häitä. Sen ymmärtää jos tulee puolta vuotta aikasemmin, ajatuksella et haluaa kukkien suunnittelun pois alta. Mutta ihan turha tulla sen aikasemmin.

Avatar

Voisko näitä kohtia avata vähän listaamisen lisäksi? Mä en ainakaan tiedä mitä esim. esteettömyystodistus tässä yhteydessä tarkoittaa. Tää lista on varmaan sulle selkeä, mut ei ehkä kaikille lukijoille niinkään. 🙁

Avatar

Hmm, itse kyllä aloittaisin ihan ensimmäisenä budjetin laatimisella. Sillä on aika olennainen vaikutus noihin listan alkupään asioiden valintaan.

Emilia Huttunen

Sehän lukee heti ensimmäisessä kohdassa.

Avatar

Mun oli pakko googlettaa, että mikä ihme on huomenlahjakuva

Avatar

Voi apua, vähän helpommallakin pääsee ikimuistoisesti naimisiin. Meidän kaava oli tämä: Ota yhteyttä suomalaiseen kirkkoon ulkomailla, sovi hääpäivä. Osta lentoliput, varaa hotelli. Varaa kampaaja, osta puku ja sormus. Hanki esteettömyystodistus. Tarkista passin voimassaolo. Astu koneeseen, hankkiudu sovittuun aikaan kirkkoon ja voilá: olet naimisissa. Häämatkasta saa nauttia saman tien.

Avatar

Ihana lista!

Tässä kosintaa odotellessa on ihana haaveilla kaikesta häihin liittyvästä. Uskoisin, että tästä on paljon apua ainakin mulle, sitten kun vihdoin on ajankohtaista.

Avatar

Kampaajan vinkki: mikäli hiukset värjätään ennen hääkampausta, kannattaa miettiä tarvitseeko haluttu sävy jopa pari käsittelyä ennen toivottua tulosta. Vaaleammassa ja monisävyvärissä kampauksen muodot tulevat kauniimmin esille. 🙂
Lisäksi viimeinen värjäys ennen hääpäivää kannattaa ajoittaa viikko tai kaksi ennen häitä. Tällöin ehditään vielä korjailemaan, mikäli tapahtuu jotain yllätyksiä. Tai jos käy huono tuuri ja sattuu saamaan allergisen reaktion (mikä on hiusväreissä yleensä viivästynyt 1-5 pv värjäyksestä) ehtii tuonkin saada kuriin ennen hääpäivää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä