ENSIMMÄINEN HÄÄPUVUN SUUNNITTELUPALAVERI

Nyt se on virallista, mulle on tulossa hääpuku! Varausmaksu on maksettu, mittauspäivät ja sovitukset päätetty, ja suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Kävin eilen Helsingissä Atelje Tuhkimotarinassa tapaamassa Heidi Tuiskua, joka pukuni suunnittelee ja ompelee, ja en malttaisi pysyä pöksyissäni. Katseltiin malleja ja kankaita ja puhuttiin kaikesta pukuun liittyvästä, ja tänään sähköpostit ovat lennelleet, kun Heidi on tehnyt lisää luonnoksia ja laittanut kangasvaihtoehtoja.

On ollut tosi vaikeaa luopua siitä ajatuksesta, että löytää täydellisen puvun ja saa sen upean hetken, kun kaikki vaan loksahtaa paikoilleen, mutta nyt tavattuani Heidin kanssa mulla on paljon varmempi fiilis tästä ja uskon, että se fiilis kyllä tulee vielä, kun pääsen sovittamaan sitä tulevaa pukua! Alkuun mulla oli tosi stressaantunut olo siitä, että en tiedä, mitä on tulossa ja en pääse näkemään pukua ennen ostopäätöksen tekemistä, mutta nyt mulla alkaa olla aika varma olo, ja tuntuu, että saan kyllä sen unelmieni puvun. Vähän mua vielä stressaa materiaalivalinnat, ja mua mietityttää helman materiaali, koska olen vähän ennakkoluuloinen, mutta koska pääsen näkemään kaiken ennen kuin mitään päätöksiä tehdään, voin luottaa siihen, että mitään peruuttamatonta ei puvulle päästä tekemään ennen kuin ollaan varmoja kaikista materiaaleista. Oikeastaan olen jo jopa iloinen siitä, että en löytänyt valmista pukua, koska nyt saan sen juuri itseni näköisen, täydellisen, uniikin hääpuvun.

Ensimmäisellä tapaamisella tosiaan puhuttiin puvusta, sen mallista ja kankaista. Katseltiin paljon kuvia ja mietittiin, mitä haluan, koska mulla ei ollut mitään täydellisen selvää visiota. Maksoin varausmaksun ja sovittiin aikataulu tälle prosessille. Seuraava askel tapahtuu maaliskuun ensimmäisellä viikolla, kun otetaan mitat, ja siitä kahden viikon päästä on jo ensimmäinen sovitus. Puku tehdään niin, että voin pudottaa vielä painoa tosi pitkälle asti, ja lopulliset mitat pitää olla kunnossa vasta toukokuussa, mutta olisi hyvä, että maaliskuussa olisin jo mahdollisimman lähellä tavoitettani, tai ainakin puolivälissä. Joten nyt täytyy alkaa ryhdistäytyä!

Mulla ei ole mitään extreme-makeoveria mielessä, mutta liikunta pitäisi saada aloitettua. Nyt kun mun keuhkokuume ja keuhkoputkentulehdus alkaa olla ohi, voisin ruveta taas treenaamaan, mutta sitten mulla on edelleen selkä sökönä. Joten vähän tää on auki, mitä pystyn tekemään, mutta ainakin mulla on tukea, koska Topiakselle on nyt iskenyt viime hetken paniikki, kun hänkin tahtoo pudottaa painoa ja pitäisi pian päästä hankkimaan puku. En ota tähän loppuvuoteen nyt mitään stressiä, koska haluan rentoutua ja herkutella jouluna, mutta ollaan sovittu, että joulun jälkeen aloitetaan yhdessä kunnon kuuri. Mutta jos se ei onnistu, niin sitten on voivoi. Eiköhän siitä hääpäivästä sitten vuosien päästä ole kuitenkin päällimmäisinä muistoina ihan muut asiat kuin paino.

Olen niin innoissani tulevasta hääpuvusta! Jännittää!

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Heidi Tuisku teki mulle tänä vuonna alkujaan olkaimettomaan hääpukuun ihanat pitsiolkaimet – oot kyllä varmoissa käsissä, Heidi osaa hommansa! Itsellänikin oli suuri elämäntaparemontti meneillään häiden alla (ja ylipäätänsä muutenkin), niin Heidi myös kavensi pukuani ja teki muutamia muita pieniä korjauksia, mitä painonpudotuksen myötä piti pukuun saada tehtyä. Olin tosi tyytyväinen, itsellänikään ei ollut mitään kovin ihmeellistä visiota olkaimista, mutta Heidillä oli heti visio ja uskalsin luottaa häneen.

Hauskaa häiden odottelua ja pukusovituksia!

Avatar

Moi! Ihana Emilia, mua kovasti kummastuttaa miksi tarvii alottaa kunnon kuuri. Ymmärrän et halutaan näyttää hääpäivänä hyvältä ja jos on hiukan tsempattavaa ateriarytmissä tai liikunnan lisäämisessä niin varmasti kaikilla aika ajoin. Mutta pitkän syömishäiriötaustan omaava tuskin kannattaa ottaa syömisestä asiaa sen enempää! 🙂 Pidä tää mielessä. Ja onnea tulevista häistä, elät varmasti kutkuttavia aikoja!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä