VIHKISORMUSSEIKKAILU

Sormukset, yksi häiden tärkeimmistä osista! Siinä missä sormus ei siihen hääpäivään kauheasti vaikuta, se on kuitenkin ehkä jopa tärkein juttu, koska se on loppuelämän sormessa. Kirjoittelin sormuksen hankinnasta jo melkein vuosi sitten, kun lähdin heti tammikuussa sovittelemaan sormuksia, ja mulle tulikin aika nopeasti tarkka visio siitä, millaisen sormuksen sormeeni haluan. Tai siis sormukset.

Koska tuossa kihlasormuksessani on niin iso istutus keskellä, sen viereen ei saanut mitään keskikivellistä sormusta. Halusin kuitenkin jonkun keskikiven, tai useamman kiven istutuksen, koska rivitimanttisormus kalpenisi erikoisen kihlan vieressä, ja mun mielestä vihkin pitää olla näyttävämpi, tai yhtä näyttävä. Päädyinkin sitten siihen ratkaisuun, että kihlan ja vihkin väliin tulee yksi rivitimanttisormus pitämään niitä keskikiviä irti toisistaan! Tällöin saan kaikki ne haluamani ominaisuudet. Mutta sitten siinä tuli vielä se ongelma, että koska tämä kihlani on tuollainen neliskulmainen, ei siihen sopinut pyöreä eikä neliskulmainen sormus viereen, joten piti löytää tuollainen erilainen malli. Ja tällaisia kukan ja tähden muotoisia istutuksia olen onnistunut kolmelta häämessuilta, ja kaikista Turun kultasepänliikkeistä löytämään tasan kaksi kappaletta. Joten valikoima ei päätä huimannut!

Kun päätyy kahteen sormukseen, nousee tietenkin esiin sellainen asia kuin hinta. Koska sehän helposti tuplaa sitten sormusbudjetin, joka ei alunperinkään ollut suuri häidemme kokonaisbudjettiin verratessa. Olen tämän rahapuolen kanssa tuskaillut massiivisesti, mutta mulle tuli silti isona yllärinä se, minkä verran nämä sormukset nyt sitten tulivat maksamaan. Nimittäin ne olivat aivan naurettavan halvat! 😀

Tämä ylin sormus, jonka päädyin ostamaan, oli ensimmäinen ihastukseni viime tammikuussa. Kävin sitä monen monta kertaa sovittelemassa, mutta ajattelin, että yritän vielä löytää edullisemman sormuksen, koska tämä maksoi yli tuhat euroa, ja budjetin piti riittää vielä toiseen sormukseen. Syksyllä unohdin jo koko sormusasian ja jätin ajatuksen hautumaan, kunnes sitten jouluostoksilla ihan sattumoisin päätettiin poiketa Laatukorun liikkeeseen Myllyssä. Ja siellä se sormukseni oli, viimeinen kappale poistohyllyssä, puoleen hintaan. Laitoin sormuksen heti varaukseen ja selvittelin miljoona asiaa, kunnes vihdoin tein päätöksen ja ostin sen! Ja hintaa tälle upeudelle tuli muutosten ja kaiverruksen kera yhteensä 550 euroa.

Kun sain päätettyä tämän ylimmän sormuksen, lähdin vielä päättämään sitä keskimmäistä. Rivitimantin sijaan päädyin tähän ihanaan vintagetyyliseen Kultajousen oman malliston timanttisormukseen, josta sain roiman alennuksen ja se tuli maksamaan tasan 200 euroa! Sormuksen normihinta oli muistaakseni 279 euroa, eli todella edullinen. Eli sormuksiin meni yhteensä 750 euroa, kun ehdin jo ajatella, että hintaa tulee lähes pari tonnia. Ja olen niiiiiiin tyytyväinen! Sekä sormuksiin, että hintaan! Kihlasormuksenikin on aika edullinen, kun se on Kultajousi Elegancen omaa mallistoa, ja maksoi noin 500 euroa. Tällaiset löydöt on parhaita!

Olen käynyt ihan hirveästi sovittelemassa ja olen koko ajan saanut Hansan ja Myllyn Kultajousissa todella hyvää palvelua, ja samoin Myllyn Laatukorussa. Laatukorusta lähti oikein myyjä saattamaan minua ja toistaiseksi vain varattuna ollutta sormusta Kultajousen liikkeeseen, jotta voisin sovittaa samaa aikaa molempia sormuksia ja tehdä päätökseni. Eikä kukaan turhautunut, vaikka olin jo tuttu naama niiden satojen sovitettujen sormusten jälkeen. Saatiin niin loistavaa palvelua, että ostettiin Laatukorusta samantien Topiakselle vihkisormus ja ihana kello, josta postaan erikseen sitten, kun se tulee muokkauksista. Nämä kaiverrukset ja koon muutos tehtiin parissa päivässä, maanantaina kävin maksamassa sormukset, kun kultaseppä oli varmistanut, että muutokset onnistuvat, ja perjantaina aamupäivällä tuli viesti, että sormukset ovat saapuneet takaisin liikkeeseen. Iso kiitos Laatukorulle hyvästä palvelusta!

Nyt yritän vain kovasti olla koko ajan juoksematta kaapille sovittelemaan näitä sormuksia, jotka sinne piilotin.

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Tuo on kyllä niin täydellinen yhdistelmä <3 Itseasiassa olen katsonut yhtä noista myös itselleni. Mutta mietin samaa kuin Henni tuossa alempana liittyen kestävyyteen käytössä.

Avatar

Noi sun sormukset on yhdessä aivan täydellinen kombo ❤

Avatar

Kestääkö päivittäisessä käytössä? Mulle tuli yllätyksenä että ois pitäny ottaa se huomioon. Ostin kyllä sellaiset jotka ei tartu helposti mihinkään, mutta halvin n.300e sormus on kaapissa tällä hetkellä. Osa timanteista rikkoutunu (ei näy silmillä) ja heikko kiinnitys. Toisessa myös heikosti kiinnitykset timanteilla. Ainoastaan kolmas sormus n. 1500e on päivittäisessä käytössä kestänyt todella hyvin. Harmittaa kun en ottanu selvää aikanaan timanttien kiinnityksistä. Oisin päätyny toisenlaisiin ja vielä laadukkaampiin.

Avatar

Oliko tämä yhteistyöpostaus vai miksi sait toisestakin sormuksesta alennusta? 🙂 Kauniita ovat!

Avatar

Onnea! Blogisi on mukana Vuoden Hääblogi 2018 -finaalissa! Käythän lukemassa finalistien ohjeet osoitteesta https://lovemedo.fi/entry/vuoden-haeaeblogit-2018 ja nappaa blogiisi Vuoden Hääblogi 2018 -finalistien tunnistebanneri, joka kannustaa lukijoitasi äänestämään blogiasi Vuoden hääblogiksi! Mikäli haluat osallistua Hääbloggaajien miittiin 21.1.2018 Kaapelitehtaalla Love me do -häämessujen yhteydessä, laitathan meille meiliä osoitteeseen fanny@lovemedo.fi otsikolla Hääblogimiitti 8.1.2018 mennessä. Ohh the fun we’re gonna have!

Avatar

Vau, upean näköinen yhdistelmä! Kaikki kauniita sormuksia. Sovituskuvia odotellessa! 🙂

Avatar

Upea combo, ja en voi millään käsittää että oot löytänyt ne noin edukkaasti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä