MEIDÄN JOULUAATTO

Meidän jouluaatto alkoi perinteiseen tapaan sillä, että kuusen alle oli yön aikana ilmestynyt lahjoja! Lapset heräsivät aamulla aikaisin, näkivät lahjat, ja menivät takaisin omaan huoneeseen leikkimään. Saatiin siis nukkua Topiaksen kanssa kahdeksaan asti, kunnes Volde piti viedä ulos, ja lapset sillä aikaa jakoivat lahjat pinoihin oikean saajan mukaan. Kun oltiin kaikki hereillä olkkarissa, he alkoivat vihdoin avata lahjoja! Kotona olevista lahjoista he saivat meidän ja kummien antamat lahjat, ja lisäksi oltiin hankittu Voldelle pari juttua, ja hän sai avata itse pakettinsa. Loput lahjat he ovat sitten aina saaneet kolmessa osassa, eli yhteensä näitä avaussessioita on neljä. Toinen erä tuli taas jouluaattona minun suvultani, kolmas erä Topiaksen äidin puolelta joulupäivänä, ja neljäs erä Topiaksen isältä tapaninpäivänä. Musta tä on oikeastaan aika hyvä systeemi, että lahjat tulee monessa erässä, niin ehtii sitten nauttia niistä lahjoista kunnolla ennen kuin seuraavat tulevat, eikä käy niin, että avataan kaikki kerralla ja sitten edessä on kauhea kasa tavaraa, ja osa jää ihan huomaamatta.

Aamun lahjojen avaamisen jälkeen Topias keitti meille joulupuuroa, ja syötiin yhdessä rauhallinen aamiainen. Aamiaisen jälkeen lapset alkoivat leikkiä uusilla leluilla, ja me Topiaksen kanssa katseltiin sohvalta ja ruvettiin pakkaamaan tavaroita. Seuraava askel oli joulusauna, jota varten lähdettiin vanhempieni luokse 11 jälkeen. Sauna oli varattu meidän saapuessamme, joten jäätiin hengaamaan mummin kokkaillessa, ja odoteltiin, että siskoni tulee poikaystävänsä kanssa saunasta. Meillä oli ihana joulusauna rakkaassa lapsuudensaunassa ja sen jälkeen valmistauduttiin vieraisiin. Kahdelta alkoivat kaikki sukulaiset tulla paikalle ja kolmelta päästiin syömään. Ruokailun jälkeen olin tehnyt meille pienen Kahoot -visan meidän sukua koskien, ja se oli tosi hauska ruokailun jälkeinen ohjelma, jonka aikana ruoka sai laskeutua. Kahootin päättyessä nähtiin, kuinka ulkovalot syttyivät ja odotettu vieras saapui vihdoin. Joulupukki koputteli ovelle ja lapset juoksivat riemusta kiljuen vastaan.

Lapset juttelivat joulupukin kanssa kaikenlaista ja Ava esitti ihanan laulun niiiin reippaasti. Sitten pukki jakoi muutamat lahjat ja lapset auttoivat. Pukki lähti pian seuraavaan osoitteeseen ja jaettiin loput lahjat keskenämme. Lapset avasivat omat lahjansa ja vetäytyivät leikkeihinsä. Siinä kohtaa me aikuiset jaettiin ne meidän kympin lahjat, ja avattiin yksi kerrallaan! Minä sain arpoja, ja voitin 30 euroa hääkassaan.

Lahjojen jälkeen ruvettiin pikkuhiljaa valmistelemaan jälkkäriä, ja sitä ennen jaettiin loput jouluruoat jokaiselle mukaan. Leikittiin lasten kanssa uusilla lahjoilla, istuskeltiin, syötiin, naurettiin, juteltiin. Täydellinen perhejoulu siis! Kotiin selviydyttiin vähän ennen yhdeksää, ja lapset saivat vielä hetken leikkiä uusilla leluilla, kunnes alkoivat nukkua seisten, ja siirryttiin hammaspesun kautta sänkyyn. Mä rupesin siinä kohtaa vielä tekemään porkkanalaatikkoa tälle päivälle, ja Topiaksen nukkuessa yritin pitää silmiä auki, kunnes laatikko oli valmis. Aamulla sain sitten nukkua pidempään, kun Topias nousi lasten ja koiran kanssa. Nyt me lähdetään viettämään joulua Topiaksen suvun kanssa, joten heippa kaikille, ja toivottavasti teilläkin oli ihana jouluaatto!

Viettääkö muutkin joulua monipäiväisesti, vai onko joulu aaton jälkeen ohi?

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Joulu perheen kanssa on parasta! Todella kauniisti ootte järjestelly joulun! En oo oikein koskaan pitäny valkosesta tekokuusesta, mutta täytyy myöntää että ei tuo kuusi yhtään hulluman näkönen ole! Kelpais meillekkin. 🙂

Avatar

Tottakai joulua juhlitaan monta päivää 🙂 sukulaisissa menee kaikki joulun pyhät. Miehen ja omilla vanhemmilla ja vielä isovanhemmilla. Lisäksi on nykyään laitettu jouluruoat ja kaikki myös kotiin.

Lahjat jaetaan meillä kaikki aattona, yleensä käydään paketin vienti/hakureissuilla ennen joulua ja juhlitaan samalla vähän ”pikkujoulua” suvun kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä