HERÄTYSVALO – 7 VIIKON KÄYTÖN JÄLKEEN

Mulla on nyt ollut noin seitsemän viikkoa käytössä Philipsin herätysvalo. En muista tämän mallin nimeä, mutta valitsin tämän halvemman version, jossa on automaattinen herätysääni ja ajastus, eli niitä ei saa säädettyä. En kaivannut mitään radiota tai vastaavaa, ja mulle riitti, että on vain tarpeeksi tehokas lamppu. Mietin paljon, minkä valon lähden hankkimaan, ja olisin kaivannut enemmän näistä kokemuksia, joten ajattelin itse jakaa nyt kokemukseni!

Noin seitsemän viikon käytön jälkeen heräämiseni on kyllä muuttunut. Ennen herätysvaloa laitoin aina joka aamuun noin 30 hälytystä, minuutin välein, enkä silti päässyt ylös. Nyt olen tehnyt niin, että laitan kaksi hälytystä ennen herätysvalon hälytystä, toisen 5 minuuttia ennen ja toisen 10 minuuttia ennen, jotta se herätys ei tule sitten niin shokkina. Nimittäin tämä hälytysääni on TOSI kova! Niin kova, että on pakko laittaa noi edeltävät herätykset. Kun nousen sängystä sammuttamaan tämän hälytyksen, en kuitenkaan jää ylös, vaan valahdan aina takaisin sänkyyn. Niin tehokas tämä lamppu ei siis ole. Mutta valo ei kuitenkaan anna minun nukahtaa enää niin syvään uneen, että nukkuisin pommiin, vaan nousen kyllä sitten kymmenen minuutin sisällä.

Tämä herätysvalo käynnistyy pikkuhiljaa noin puoli tuntia ennen asetettua aikaa. Se on ollut mulle hyvä skaala, sillä sen puolen tunnin aikana heräilen välillä kurkkaamaan valon suuntaan ja tiedostan, että pian pitää herätä, ilman mitään ärsyttäviä hälytysääniä. Se on ollut tosi hyvä systeemi, tykkään. Nyt on kuitenkin alkanut kaduttaa, että olisi pitänyt vaan panostaa kalliimpaan valoon, ja valita sellainen, jossa saa valittua äänen. Nimittäin olisi kyllä paljon helpompaa, jos herätysääni olisi vaikkapa hiljalleen voimistuva radio. Mä en nimittäin yhtään tykkää nousta suoraan sängystä, vaan jään aina sänkyyn makailemaan ja selaamaan puhelinta, kunnes olen tarpeeksi hereillä, että jaksan nousta. Olen tosi hidas ja huono herääjä! Jos seurana oli radio, ääni ei olisi niin kova, että pitää hypätä sängystä ylös paniikissa sammuttamaan se, vaan voisi rauhassa heräillä uuteen aamuun. Joten suosittelen valoa hankkiessa miettimään tätä kulmaa. Nopealle herääjälle tämä olisi hyvä vaihtoehto, sillä valo pehmentää sitä herätystä kuitenkin kivasti.

Ollaan käytetty tätä nyt myös lukulamppuna, koska valo on oikeasti tosi kirkas. Sitä saa säädettyä asteikoilla 1-10 ja 10 kyllä valaisee koko makkarin. Tää on myös hyvä ominaisuus!

Kaiken kaikkiaan tämän valon kanssa aamut ovat olleet huomattavasti parempia, mutta olen alkanut kaivata vieläkin parempia aamuja, josko se radio oikeasti auttaisi. Joten jos jollain on radiollinen herätysvalo, niin kertokaa kokemuksia! Tämä on nyt vielä sen verran uusi, etten heti raaskisi ostaa uutta. Mutta ehkä vaikka omaksi häälahjaksi! Olen kuitenkin tähänkin tyytyväinen, koska torkutus on nyt historiaa. Ja hyvä niin!

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Heippa!
Nyt oli iha pakko tulla kommentoimaa ja vielä oha aiheen! 😀
Näin unta,olin isossa kaupassa ja sä tulin sun häämekko päällä mun etee ja sanoit et sun piti tulla kysyy mun mielipide minä sit keskellä kauppaa pakastehyllyjen lähellä purskahin itkuun ja olin ”se on niin täydellinen”. saapa nähä onko se puku sit yhtään sinnepäinkään.

Avatar

Suosittelen tutustumaan Philipsin Hue-valoihin. Ne on siis älyvalot, jotka menee ihan tavalliseen kattolamppuun kiinni. Niiden kirkkautta voi säätää kaukosäätimen ja kännykän kanssa ja niihin voi asettaa omia rutiineja, kuten hitaasti kirkastuminen aamulla ja vaikka himmeneminen illalla. Ja muuten toimivat siis ihan kattolamppuna.
Lamput ottavat siis sähkönsä sieltä lampun kannasta ja muuten toimivat wifillä. En voi kun suositella. Oma, mutta etenkin aiemmin aamu-unisen mieheni, elämänlaatu on parantunut älyttömästi.

Avatar

Meillö on tuo philipsin samanmoinen mutta radio/linnunlaulu vaihtoehdoilla! On ihana herätä juurikin hiljalleen voimistuvaan radioon, voin suositella!

Avatar

Mulla on se Philipsin kallein versio ja se eroaa tosta sun omasta näillä.. 1.kirkkaampi valo (1-20 säätöasteikko) 2.eri herätysäänet (saa valita 5 erilaista tai sit radio) 3.se radio

Se on paras ostos ikinä, en enää koskaan halua luopua siitä, radiosta tulee sitäpaitsi yleensä jotain niin hauskoja juttuja että pysyt hereillä ihan vain jo sen takia, kun haluat kuunnella 🙂

Eli myy pois tämä versio ja osta se radiollinen, et pety!

Avatar

Moikka! Multa löytyy tämä Philipsin herätysvalo juurikin kalliimpana versiona, jossa on myös radio. Ja tykkään siitä tosi paljon! Inhoan kaikkia piipittäviä ja pimputtavia herätysääniä ja kyllästyn niihin aina supernopeasti, joten radio on oiva vaihtoehto näille. Ikinä herätysääni ei ole sama 🙂 Herätysääntä ei saa pikkuhiljaa voimistuvaksi, mutta äänenvoimakkuuden saa kyllä säädettyä. En tiedä, onko siinä halvemmassa herätysäänen voimakkuuden säätöä ollenkaan? Mutta suosittelen investoimaan tähän, ei se kuitenkaan ole ihan hirmuisen kallis onneksi 🙂 Tsemppiä herätyksiin!

Avatar

Mielenkiinnosta; häiritseekö valo vieressä nukkuvaa? Vai heräättekö normaalisti Topiaksen kanssa samaan aikaan?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä