POTILAS X

Täällä on edetty todellista hiljaiseloa, kun sekä blogi, että some ovat olleet tauolla. Tai oikestaan sairaslomalla, jolla minun pitäisi olla vielä vähintään pari viikkoa.

Olen pariin otteeseen valitellu, että olen ollut marraskuun alusta asti sairaana, kun sain Nompulta muun perheen tavoin sen keuhkokuumeen. En ikinä parantunut siitä kunnolla, ja olen sieltä asti koko ajan seilannut kuntoni kanssa ylös alas ja syönyt tuloksetta antibiootteja. Mulla on kuitenkin ollut niin kiire, etten ole mukamas ehtinyt lääkäriin sen enempää, ja olen vain väkisin puolikuntoisena yrittänyt painaa hommia, ja on kyllä huomannut, ettei saa oikein samalla tavalla mitään aikaiseksi…

Viime sunnuntaina jo iloitsin, että tuntuu, että alan olla paremmassa kunnossa. Ei kun siis edellissunnuntaina kai, olen jo ihan sekaisin päivistä. Silloin kun kirjoitin Novan synttäreistä. Sunnuntai-iltana kuitenkin yhtäkkiä aloin voida taas tosi huonosti, ja keskiviikkona olin jo niin huonossa kunnossa, että jo yöllä olisin lähtenyt päivystykseen, jos vain olisin pystynyt siinä kunnossa ajamaan. Aamulla sitten soitin terveyskeskukseen ja sain sinne ajan, ajattelin että saan antibiootteja taas, ja jotain parempaa kipulääkettä mun kamalaan päänsärkyyn, jotta voin lähteä siskoni kanssa Helsinkiin, kun meillä oli sinne sovittu reissu, enkä halunnut tuottaa pettymystä. Mut kuitenkin lähetettiin terveyskeskuksesta suoraan TYKS:in päivystykseen aivokalvontulehduksen oireiden takia, ja siellä pääsin suoraan tutkimuksiin, ja multa otettiin pään magneettikuva, keuhkoröntgen ja selkäydinnestenäyte, ja niiden perusteella aloitettiin heti tipasta lääkkeet aivokalvontulehdukseen ja varmuuden vuoksi kuulemma johonkin muuhun myös. Mulla on vähän hämärät muistikuvat kaikesta, koska sain tosi vahvoja lääkkeitä ja mulla on mennyt päivät ja tapahtumat vähän sekaisin.

Jouduin sitten suosiolla peruuttamaan reissun siskon kanssa ja harmitti ihan hirveästi, mutta onneksi kuitenkin jäin hoidettavaksi… Jouduin siitä sitten osastolle ja tehtiin kaiken maailman tutkimuksia ja jossain kohtaa tuli sitten selkäydinnesteestä lisää tuloksia, ja selvisi ettei mulla ollutkaan aivokalvontulehdusta, ja sitten jatkui se tutkiminen.

Mulla nousi CRP taivaisiin, kärsin kauheasta päänsärystä, pahoinvoinnista ja muista oireista, ja makasin siellä TYKS:issä sitten viikon ihan taju kankaalla. Pääsin edellispäivänä kotiin, mutta joudun edelleen käymään joka päivä siellä hoidettavana ja tutkittavana, mutta ainakin saan nukkua kotona. Kotona ei tietty oo yhtä tehokkaita lääkkeitä, mutta täytyy sanoa, että viikon opiaattiseikkailujen jälkeen mulla on jotenkin tosi kumma olo, ja kivusta huolimatta sinnittelen mieluummin näillä vähän lievemmillä lääkkeillä, vaikka niistäkin menee pää sekaisin.

Tutkimukset on vielä kesken, ja tämän päivän lääkäri sanoi, että olen mysteeri, koska he ei ymmärrä, mikä aiheuttaa näin pahan infektion, joka on ärsyttänyt aivokalvoja ja saanut mun pään täyteen mätää (yäk), joka ei millään poistu hoidoista huolimatta. Onneksi CRP sentään laski, että pääsin kotiin, mutta infektio ei vaan väisty. Mulla on päässä katetri, jonka kautta sitä koko ajan poistetaan, ja lääkäreiden mukaan sen olisi pitänyt loppua jo monta päivää sitten, mutta uudet kuvat ei näytä mitään helpostusta, vaan päinvastoin tila tuntuu leviävän, joten huomenna on tuttuun tapaan taas luvassa uusia kuvauksia ja tutkimuksia.

Voin muutaman kerran päivässä ottaa vahvemman kipulääkkeen, jonka voimin jaksan tunnin verran selailla puhelinta, tai puuhata jotain makuuasennossa, ja nyt käytin tämän tähän päivitykseen. En jaksa nyt enää lukea tätä läpi, kun olo heikkenee koko ajan tässä näpytellessä, joten lopetan tähän ja kiitän teitä kaikkia tsempeistä instassa <3 Toivottavasti alan pian parantua kunnolla ja pääsen taas arkeen kiinni.

Tein sen virheen, etten yrittänyt jo aiemmin saada apua tähän ja omaa tyhmyyttäni oon nyt tässä tilassa. Olkaa te fiksumpia ja vaatikaa tutkimuksia, jos kärsitte pitkään jostain taudista, eikä lääkkeet auta. Siihen ei kauaa hoitavalla taholla mene, kun otetaan vaikka se pään magneetti tai CT-kuva, eikä vaan määrätä sokkona antibiootteja.

Kommentit

19 kommenttia
Avatar

Hui tsemppiä! Luin vasta nyt tämän postauksen ja olenkin instassa ihmetellyt mikä sulla on. :/

Tuohon tutkimusten pyytämiseen on pakko kommentoida, että ei ne lääkärit aina ala ottamaan kuvia vaikka oireet ois pahat ja ois taustalla syytä erityisen herkästi ottaa kuvat. 🙁 Näin kävi mulla, sanottiin vaan, ettei viitsi nuorta säteilyttää turhaa. Muutama kuukausi tästä eteenpäin olin leikkauspöydällä (päivystyksen kautta). Joten yrittäkää parhaanne mukaan vaatia kunnon hoitoa! Harmittaa vieläkin tuon lääkärin piittaamattomuus..

Avatar

Ohhoh!! Kuulostaapas pelottavalta :/ paranemisia ja jaksamista<3 toivottavasti selviää mikä vaivaa!

Avatar

Voi ei tsempit sinne ☹️

Avatar

Pakko nyt kysyä vaikka on ne siellä varmaan kaiken mahdollisen tutkinut, mutta onhan hampaisto sulla röntgenkuvattu? Paljon on viimeaikoina ollut juttua hampaiston tulehduksista jotka voi edetä tosi pahoiksikin ja muistelin että joskus sun blogissa oli juttu hammaslääkäripelosta. Toi et sulla pitää olla putki päässä et saadaan märkää pois ei ole mikään pikkujuttu!

Avatar

Hampaiden röntgen ei kyllä näyttäisi yhtään mitään uutta jos päästä on otettu magneettikuva ☺

Avatar

No huhhuh. Kuulostaa todella hurjalta! Mä niin Toivon, että tulet pian kuntoon. Voimia, kovasti Voimia!

Avatar

Voi ei, kauheeta. Kaikkea joudut käymään läpi. Jaksuja, voimia ja pikaista paranemista! <3

Avatar

Voi sua. Toivottavasti vointisi paranee pian ja selviää muutenkin, mistä kummasta on kyse. Hurjalta kuullostaa 🙁

Avatar

Pikaista paranemista ja jospa syy sairastamiseen selviäisi!

Avatar

Pikaista paranemista! Toivottavasti saavat oikean aiheuttajan kiinni ja hoidetuksi ilman mitään komplikaatioita ja jälkisairauksia.

Avatar

Voimia päiviin, kuulostaa hurjalta ja toivon todella ettei mitään vakavampaa löydy❤ kerro olostasi taas kun jaksat!

Avatar

Pikaista paranemista!

Avatar

Voi ei. 🙁 tsempit sinne ja pikaista paranemista. Toivottavasti taudin aiheuttaja saadaan pian selville.

Avatar

Hui, kuulostaa kauhealta! Kovasti paranemisia ja voimia sinulle ja perheellesi <3.

Avatar

Voi apua! Pidetään mekin täällä päässä peukkuja pystyssä että selviää mistä on kyse, sen verta kauheelta kuulostaa et huhhu… Paranemisia<3

Avatar

Voi ei, pikaista paranemista Sinulle! Kuulostaa ihan kauhealta! Paljon voimia ja kiitos, yritän tästä lähtien huolehtia paremmin myös itsestäni. Äiditkin tarvii lepoa.❤

Avatar

No huhhuh, sä ja te koko perhe ootte kyllä uskomattoman epäonnisia kaikkien sairauksien kans! Paljon jaksamisia sinne ❤️

Avatar

Miksi ig-kuviisi ei saa kommentoida?

Avatar

Hyvä kun tutkivat. Mutta ei sitä joka flunssan ja päänsäryn vuoksi aleta magneettikuvia tai tt kuvia kaikista ottamaan. Se on todella kallista ja tehdään vain jos siihen katsotaan olevan tarvetta. Terveydenhuollosta loppuisi rahat heti jos kaikki ihmiset aletaan kuvaamaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä