HÄÄMEIKKI – IRTORIPSET, PIDENNYKSET VAI LUOMU?

Mulle ei ole siunaantunut pitkiä, tuuheita tai kaarevia ripsiä, vaan ripset on aina ollut mulle kiroilun aihe meikatessa. Mulla on pitkät alaripset, mutta olemattomat yläripset. Tai ainakin ne ovat näyttäneet olemattomilta, koska mun ripset kasvavat ihan suoraan, elleivät jopa vähän alaspäin. Ripsari ei niissä näytä miltään ilman taivuttamista, ja taivuttaminen sitten taas tekee tosi huonoa ripsille, jotka eivät ennestäänkään ole tuuheat tai vahvat.

Aloin 2012 käyttää irtoripsiä, ja sitä huumaa kesti noin vuoden verran. Irtoripset kuuluivat ihan arkimeikkiin, ja niitä sai koko ajan olla liimaamassa ja fiksaamassa. Silloin olin kyllä tottunut siihen prosessiin, ja irtoripset eivät tuntuneet hankalilta, mutta nyt en enää ikinä haluaisi palata siihen. Olen kyllä aina silloin tällöin kokeillut taas irtoripsiä, mutta en vaan tykkää yhtään. En tupsuista, enkä nauhoista. Ne tuntuvat jotenkin inhottavalta, ja musta tuntuu niiden kanssa koko ajan, että ne irtoavat, kun vaikka aivastan, ja on vaan koko ajan sellainen tunne silmissä.

Ripsienpidennykset sitten taas eivät tunnu missään. Ne ovat mukavat ja helpot, ja olenkin niihin tietty tosi tottunut, kun mulla oli 2013 keväästä 2017 syksyyn pidennykset. Olen aina käynyt ystävälläni Ennillä Kauneushoitola Melonissa, mutta Ennin jäätyä äitiyslomalle ajattelin pitää taukoa. Mulla on omat ripset ollut tietty pitkään koetuksella, ja ne ovat entistä huonommassa kunnossa. Ripsienpidennysten kanssa kannattaisikin varmaan aina silloin tällöin pitää taukoa, kun on kyse näin pitkästä ajasta.

Mutta nyt mulla ei sitten ole syyskuun jälkeen ollut pidennyksiä. Ja kuten ylläolevasta kuvasta näkee, mullahan on ripset kuitenkin. Olen nimittäin nyt kolme kertaa käynyt ottamassa Yumi Lashes -kestotaivutuksen, ja olen huomannut tosi ison eron ripsien hyvinvoinnissa. Ripset kasvavat koko ajan pidemmiksi ja vahvemmiksi, ja taivutus+ripsari on ollut tosi hyvä yhdistelmä arjessa. Olen nauttinut tästä, kun voi hangata silmiä, eikä tarvitse varoa ripsiä, ja aion kyllä toistaiseksi pysyä nyt tämän taivutuksen parissa. Mutta mitä häihin tulee, tämä taivutus ei kuitenkaan ole varmaan ihan tarpeeksi näyttävä. Ja kun en tahtoisi niitä irtoripsiäkään.

Mitä googlettelulla selviää, moni meikkaaja tuntuu suosittelevan irtoripsiä pidennysten sijaan, mutta mä en vaan tykkää siitä irtoripsien tunteesta. Mieluummin ottaisin siis pidennykset, mutta sitten taas lähdetään pari päivää häiden jälkeen häämatkalle, ja häämatkalla tahdon pitää tämän taivutuksen, koska pidennyksissä on ulkomailla ollut se ärsyttävää, että kun tulee paljon uitua ja hikoiltua ja rasvattua naamaa aurinkorasvalla, silmiin on koko ajan valumassa jotain, mutta silmiä ei voi hangata.

Tuntuu vaan aika tyhmältä mennä ottamaan pidennykset häitä edeltävänä päivänä, ja mennä poistamaan ne heti häiden jälkeen, ja sitten siitä suoraan taivutukseen.

En oikein tiedä vielä, mitä nyt teen tämän ripsiasian kanssa. Olen menossa kokeilemaan häämeikkiä tässä lähiaikoina, joten ajattelin kysyä vielä meikkaajan mielipidettä. Se on kuitenkin varmaa, että häämatkalle haluan taivutuksen! Sen kanssa on niin paljon helpompi ja luonnollisempi olla, vaikka siitä puuttuukin se ripsienpidennysten näyttävyys. Toki tässä on vielä aikaa ja ripset voivat kasvaa ties kuinka paljon, mutta en millään usko, että omien ripsieni näyttävyys riittäisi häämeikkiin.

Tässä alla näkyy sitten vielä vasemmalla ripsienpidennykset, keskellä omat luonnolliset ripseni, ja oikealla on taivutetut ripset ja ripsaria.

Miten teillä on ollut ripset omissa häissä? Tai miten aiotte laittaa ripset?

Kommentit

26 kommenttia
Avatar

Hei, oletko kuullut kestomaskarasta? Sehän voisi sopia tähän tarkotukseen parhaiten. Siihen tulee kestotaivutuksen päälle ripsivärimäistä ainetta joka kestää sitten oman aikansa. On tosi kaunis oikein tehtynä ja sitä voi kerrostaa näyttäväksi.

Avatar

Heippa! Ootko miettiny ripsiseerumia ja ripsiä taivuttavaa ripsaria? Mä oon käyttäny niitä nyt ja huomaan huikeen eron! Voin laittaa kuvaa esim sähköpostilla, jos kiinnostaa 🙂

Avatar

Mulla oli volyymipidennykset ihan vaan häitä varten ja sitä myös suositteli mun meikkaaja. Oli super helpot ja huolettomat, meikkauksessa säästi vähän aikaa ja ei tarvinnut murehtia pandasilmiä ja ripsien irtoamista! Poistatin häiden jälkeen kun halusin lähteä häämatkalle ilman 🙂 ihanaa hääsuunnittelua ja kevättä!

Avatar

Mulla oli siskoni häissä ihan vaan irtoripset, joissa oli ekstraohut nauha. En tuntenut ripsiä ollenkaan eikä tarvinnut fiksailla koko päivänä kun oli hyvä liima.

Kuulostaa rahan tuhlaukselta laittaa yhdeksi päiväksi kalliit ripsenpidennykset ja seuraavana päivänä taas maksaa rahaa siitä, että ne ottaa pois. Siihen voi mennä parhaillaan parikin sataa. Hyvä meikkaaja osaa kyllä laittaa ripsitupsuja niin, ettei ne tunnu ikävältä. Kannattaa koemeikissä ainakin kokeilla. 🙂

Avatar

Ehdottomasti tuo taivutus. Se on mielestäni noista kaikkein kaunein. Pidennykset tuntuu olevan vähän liikaa. Ja sitten kun tuohon taivutukseen lisää oikeanlaisen meikin, siitä tulee varmasti tarpeeksi näyttävä.

Avatar

Mä tykkään noista sun omista taivutetuista ripsistä :). Näyttää nätille.
Mutta tykkään muutenkin luonnollisemmasta enkä tykkään yhtään tekoripsistä yms.

Avatar

Oisko taivutus ja irtoripsitupsut? Itse sulkisin kokonaan pois ton vaihtoehdon et ottais pidennykset, poistattaisi, sit ottais taivutuksen. Aivan turhaa rahanmenoa, varsinkin jos hääbudjetti on muutenkin jo tiukilla. Hyvä meikkaaja saa kyllä varsinkin tupsut (ja tietysti myös ripsirivit) niin ettei ne häiritse. Mulla oli eräissä häissä ripsirivi, enkä ollut aikaisemmin käyttänyt ja se kyllä häiritsi tosi paljon ekat pari tuntia, mutta sitten siihen tottui eikä tuntunut enää miltään, ja hienosti pysyi koko pitkän päivän ja aamuun asti bailatessa!

Avatar

Taivutus ja joku kunnon tuuheuttava vedenkestävä ripsari niin paras tulee. Lisäksi ehkä muutana tupsu sekaan. Ripsienpisennykset näyttää ehkä vähän liian epäaidolta ja paljolta..

Avatar

Mulla oli ripsipidennykset ja oli ehdottomasti mulle paras vaihtoehto! En myöskään tykkää irtoripsistä (tunteesta ja pelkään että lähtee irtoamaan). Taivutus + ripsari yhdistelmällä ei taas aaa omaan makuuni tarpeeksi näyttävää lopputulosta häälookkiin jos ei ole luonnostaan tuuheat ripset.

Avatar

Hei oot eka jolla oon oikeesti nähy noi kestotaivutukset ja näyttää hyvältä! Pysyykö ne kauan taipuneena et onko rahan arvoista? 🙂 Omat ripset kanssa taipuu suoraan alaspäin ja näytän ilman silmämeikkiä ihan pojalta! Ja muutenki tykkään luonnollisesta tyylistä nii välillä ripsenpidennykset näyttää tosi övereiltä.. Tosin en voi liima allergioidenkaan takia valitettavasti niitä enää pitää:/
Mut noiden kuvien perusteella siis taivutus! Jos sulla kerta on meikkaaja niin uskon, että sun lookista ei tuu mitenkään arkinen

Avatar

Mun mielestä noi pidennykset ei sovi ollenkaan. Tekee naamasta todella tunkkasen näköisen. Raikkain ja paras vaihtoehto on ulkonäöllisesti tuo taivutus ja ripsari.

Avatar

Tuo taivutus+ripsari näyttää kivalta. Itselläni oli volyymiripset omissa ”häissä” (maistraatti + pienen pienet juhlat) ja olihan ne ripset helpot ja näyttävät. Toki ne oli olleet mulla muutenkin jo ainakin vuoden.

Kerro lisää tuosta taivutuksesta! Miten kauan sulla pysyy ja miltä ripset näyttää, kun taivutus alkaa hävitä? Oon itsekin harkinnut sitä juuri luonnollisemman lookin vuoksi. Nyt kun olen tottunut olemaan ilman ripsienpidennyksiä, ne tuntuisi vähän liian övereiltä arkeen.

Avatar

Mulla oli vaan irtoripsiä jotka meikkaaja laittoi, oli hyvä valinta!

Avatar

Omat taivutettuina on kauneimmat, ja miljoonasti luonnollisemman näköiset kuin pidennykset. Pidennykset on muutenkin niin turhaa, kun siitä on luonnollisuus niin kaukana. On tullut ihan väärä tavoitekuva naisille. 🙁
Eikö muutenkin hääpäivänä olisi kiva näyttää ”samalta” kuin muutenkin. Siis tietysti vähän näyttävämpi meikki jne, mutta muuten olisi kiva näyttää siltä naiselta jota miehesi rakastaa. 🙂 Entäpä jos kysyisit miehesi mielipidettä? Veikkaan että pidennyksille tai irtoripsille ei tule ääntä. 🙂

Avatar

Moi! Ehdottomasti omat ripsesi taivutuksen ja ripsarin kanssa !! 🙂 sitä näyttävyyttähän meikkiin saa rajauksella ja luomivärillä? 🙂

Avatar

Tuo viimeinen kuva on ehdottomasti paras! Siis taivutus + ripsiväriä. Ymmärrän, että monien mielestä ripsenpidennykset ovat näyttävät, mutta minusta ne näyttävät monella liian raskailta ja tunkkaisilta.

Avatar

Mulle meikkaaja laittoi hääpäivänä irtoripsitupsuja.Olin niihin tosi tyytyväinen.Mielenkiintoista lukea sun häävalmisteluja.

Avatar

Omissa häissäni mulla oli käytössä irtoripset. Ripset ei tuntuneet mitenkään, nauha oli ohut ja ripset leikattu omiin silmiin sopiviksi. 🙂 Teen kyllä itse ripsenpidennyksiä ja ymmärrän siis niiden helppouden, mutta en kokenut itselleni välttämättömäksi ja omakseni laittaa käytännössä yhden päivän takia pidennyksiä. Sopivilla irtoripsillä sai omaan makuun tarpeeksi näyttävyyttä. Toki silmämeikkini oli muutenkin aika tumma ja vahva, jolloin pidennyksien tuoma näyttävyys olisi varmaan omassa lookissa mennyt osin hukkaankin.

Avatar

Irtoripset tuntuu kyllä tosi erilaisilta itse laitettuna vs. ammattilaisen laittamana, eli suosittelen ainakin kokeilemaan. Noi taivutukset on kyllä tosi hienot, mutta jos haluat näyttävyyttä, niin eihän ne yhtä hyvin näy etenkään kauempaa otetuissa hääkuvissa kuin irtoripset. Mut kandee tosiaan ottaa koemeikki ja vaikka testikuvia irtoripsillä ja ilman, niin näät mikä nähtävyyden taso on sulle hyvä.

Avatar

Mä laittaisin pidennykset, koska aina on vaarana, et irtoripset näyttää tönköiltä 😀 Toimen vaihtoehto sitten taivutus+tupsut. 🙂

Avatar

Taivutus sekä aloitat ripsiseerumin käytön ni tulee näyttävät ripset

Avatar

Hei, halusin tulla sanomaan, että irtoripsien ei oikein ja huolellisesti laitettuna pitäisi tuntua miltään! Eli varmasti jos meikkaajalle olet menossa, hän osaa ne kiinnittää oikeaan kohtaan niin etteivät häiritse 🙂 Itse oon siis noiden kannalla, koska pelkkä taivutus on aika pliisu (esim. valokuvissa) ja pidennykset taas näyttää helposti raskailta silmissä. Irtoripsiä on niin monenlaisia, että varmasti löytyy sopivat! Itse suosittelen vähän harvempia ripsiä, jollon se nauha ei oo niin ”täynnä”, niin taipuu nätisti silmään eikä irtoa reunoista! 🙂

Avatar

Mulla oli sama ongelma viime kesän häissä. Olimme menossa pari päivää häiden jälkeen häämatkalle ja olisin ehdottomasti halunnut sinne kestotaivutuksen. Pidennykset eivät tule kuulonkaan, kun en ole ikinä kokenut niitä omakseni. Kysyin ennen koemeikkiin menoa, jos he tekisivät samalla kertaa minulle kestotaivutuksen, mutta meikkaajani osasi kertoa, että mikäli haluan häämeikkiini irtotupsuja, niin kestotaivutus ei tule kysymykseen, koska irtotupsut eivät näytä hyvältä taivutuksen kanssa, koska taivutus on niin jyrkkä kestotaivutuksessa (eli heti juuresta taipuu ylöspäin). Jätin sitten suosiolla kestotaivutuksen laittamatta ja otin häämeikkiini irtotupsuja, sillä halusin näyttävät ripset hääpäivänäni 🙂 häämatkalle vain värjäsin ripseni tummiksi, enkä ole päätöstäni katunut. Kannattaa siis kysyä mitä mieltä oma meikkaajasi on ennen oman päätöksesi tekoa.

Avatar

Niin ja se piti sanoa, että en edes tuntenut, että ripsissä olisi ollut mitään ylimääräistä ja minä en ikinä käytä edes irtoripsiä, niin tottumisestakaan ei ole kysymys. Uskon, että ammattitaitoinen meikkaaja saa ripset/tupsut laitettua siten, ettet niitä edes huomaa käytössä 🙂

Avatar

Entäs kestotaivutus, ripsiväri ja ripsivärin pohjustaja? Itsellä on tällä hetkellä Mishha-merkin, kuulemma ainakin Diorilla on hyvä myös. Saa enemmän näytävyyttä ripsiin.
Itselläni myös kestotaivutus nyt ja kokeilin jo tätä ennen tota pohjustajaa, koska halusin eroon vedenkestävistä ripsiväreistä.

Avatar

Ehdotan taivutuksia, jos kuitenkin haluat häämatkallekin ne, tosi nätit! 🙂
Mulla ei ole koskaan ollut pidennyksiä, häissä oli ihan vain ripsaria ja muutamat irtoripsitupsut, oli mielestäni luonnollisen näköinen, mutta tarpeeksi näyttävä kombo ja pidin kyllä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä