KESÄLOMA ON ALKANUT

Meidän lapsilla on nyt virallisesti alkanut kesäloma! Keskiviikkona juhlittiin Avan eskarin päättäreitä, kun kaikki reippaat eskarilaiset ensin esiintyivät vanhemmille, ja saivat sitten todistuksensa. Tuli kyllä tippa linssiin siinä miettiessä, että tässä se nyt oli. Ja uudestaan perjantaina, kun haettiin kummankin lapsen ryhmästä kaikki tavarat viimeisenä hoitopäivänä, joka oli lisäksi Avalle kaikkien aikojen viimeinen päivä. Selvisin itkemättä ainoastaan, koska Nomppu palaa onneksi päiväkotiin syksyllä ja nähdään kaikkia ihania hoitajia edelleen pihalla.

Meidän lasten päiväkoti on oikeasti aivan käsittämättömän mahtava. Aina saa kuulla, kun kaverit valittavat päiväkodin ongelmista, mutta meillä ei ole ikinä ollut mitään huonoa sanottavaa. Ollaan niiiiiin tyytyväisiä ja onnekkaita, kun meidän lapsilla on aina ollut niin mahtavat hoitajat. Ei todellakaan tarvitse tuntea syyllisyyttä pitkistäkään päivistä, koska lapset viihtyvät päiväkodissa niin hyvin. Avan ensimmäiset kaksi päiväkotivuotta menivät niin, että joka iltapäivä kannettiin potkiva ja huutava lapsi portista ulos, koska Ava ei ikinä halunnut lähteä pois. Se oli kyllä positiivinen ongelma, mieluummin näin päin!

Nyt sitten syksyllä Nomppu on ensimmäistä kertaa päiväkodissa ilman Avaa. Vähän jännittää, koska ei tiedetä vielä yhtään, millainen ryhmä hänellä syksyllä on, mutta toivottavasti siellä on paljon tuttuja kavereita ja hoitajia. Ryhmissä on ollut aika paljon vaihtuvuutta, ja nyt Nompun ryhmästä saattaa osa siirtyä seuraavaan ryhmään, mutta loppuvuonna syntyneenä Nomppu varmaan pysyy samassa.

Tuntuu niin oudolta, että Ava ei enää ikinä mene eskariin tai päiväkotiin. Kasvun kansiot ja kaikki askartelut ovat kotona, eikä kukaan enää kysele kuriksien perään. OUTOA. Ei vaan pysty ymmärtämään, että tuo neiti oikeasti aloittaa koulun. Ja kun hän vielä aloittaa aivan uuden ja vieraan koulun, josta ei tunne ketään! Ava on ollut tosi chilli, mutta minua hermostuttaa ihan hirveästi.

Meidän lapsilla tosiaan alkaa kesäloma jo nyt meidän häiden takia. Haluttiin ottaa lapset jo pari viikkoa ennen häitä pois hoidosta, koska ensinnäkin halutaan viettää enemmän aikaa lasten kanssa ennen kuin lähdetään häämatkalle kahdestaan, ja toiseksi halutaan minimoida riski kaikenmaailman tauteihin juuri häiden alla. Ei sille mitään voi, jos iskee joku noro juuri hääaamuna, mutta ainakin voidaan olla pois päiväkodista ja yrittää välttyä ylimääräisiltä riskeiltä.

Lapset ovat tämän toukokuun loppupuoliskon lisäksi kotona koko kesä-, heinä- ja elokuun. Kolmen ja puolen kuukauden kesäloma siis tiedossa! Tai no, Avan koulu alkaa elokuun puolivälissä, mutta Nomppu saa olla syyskuun alkuun asti kotona, ja Avalla ei kuitenkaan ole pitkiä päiviä. On myös tosi kiva, että saadaan Nompun kanssa olla kotona kahdestaan, kun Ava on koulussa ja Topias töissä! Ja Avallekin on varmasti kivaa, kun pikkuveli on mukana viemässä ja hakemassa koulusta.

Meillä ei ole kesälle kauheasti suunnitelmia. Häiden jälkeen lähdetään Topiaksen kanssa häämatkalle, heinäkuussa mennään koko perhe Kööpenhaminaan, ja syyskuussa lähdetään Kosille. Mutta näiden reissujen lisäksi aiotaan vaan ottaa rennosti, uida paljon ja nauttia yhteisestä ajasta. Okei, mun täytyy kylläkin kesällä tehdä kaikki ne koulutehtävät, jotka missasin saikkuni aikana, mutta muuten ollaan aika lomafiiliksissä.

Topiaksen lomapäivät menevät suurimmaksi osaksi meidän reissuihin ja häiden jälkeiseen aikaan, joten hänellä ei ole kauheasti vapaata sitten täällä Suomessa. Vuorotyö kuitenkin antaa meille vähän vaihtelua, kun voidaan sitten välillä tehdä yhdessä aamupäivään sopivia juttuja, ja välillä viettää illat yhdessä. Eiköhän me saada tämä toimimaan.

Olen varma, että meillä on edessä kaikkien aikojen paras kesä.

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Päiväkodissa työskentelevät ei kaikki ole hoitajia vaan myös lastentarhanopettajia!

Avatar

Rakastuin noihin mustiin kenkiisi Onko mistä ostettu?

Avatar

Lastenhoitajana tästä postauksesta tuli tosi hyvä mieli. Ihan kuin olisi itsekin onnistunut työssään, vaikken olekaan Nomppua ja Avaa koskaan hoitanut.

Avatar

Onpa Aava niin reipas ja suloinen 🙂 Ihanaa kesää koko perheelle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä