PLUSSAA ODOTELLESSA, MUISTA NÄMÄ…

Raskautta yrittäessä on vaikeaa yrittää olla ajattelematta sitä tyhjyyden tunnetta ja keskittyä hyviin juttuihin. Hääsuunnittelu oli ihana harhautus, johon sai keskittyä täysillä, mutta häiden jälkeen täytyy löytää muuta ajateltavaa. Mitään projektia en tähän enää halua, koska minulla on ollut aivan liikaa tekemistä näiden viimeisten kahden vuoden aikana, mutta harhautuksia voi löytää myös ajattelemalla huonoja puolia. Vaikka raskaus olisi erittäin toivottua, olen huomannut siitä olevan vähän apua, kun yritän ajatella, mitä kaikkea voin nyt vielä tehdä, kun ei ole vauvaa.

1. Lasten kanssa on ihanan helppoa ulkoilla ja käydä uimassa! Kukaan ei tarvitse uimavaippaa, ei tarvitse istua varjossa, ei tarvitse mennä minkään rytmin mukaan, ei tarvitse mennä veteen mukaan. Ollaan makailtu monen monta päivää Jukuparkissa, ja lapset ovat jo niin isoja, että voin istua tuolilta katselemassa, kun he rauhassa leikkivät Merirosvosaarella. Ei tarvitse kysellä pissahätää tai juosta kenenkään perässä. Isot lapset ovat ihanan helppoja!

2. Raskaus on ollut mulle aina todella kurjaa aikaa. Hyperemeesi ei ole kiva kaveri, joten nautin jokaisesta aamusta, kun saan herätä ja voida hyvin. Ei tarvitse oksentaa koko ajan, ei tarvitse maata TYKS:issä tipassa, eikä tarvitse katsella surullisena ikkunasta aurinkoista päivää, kun itse ei jaksa nousta sängystä.

3. Ystävät ja illanvietot! Vaikka hauskaa voi pitää raskaanakin, niin on se ihan eri juttu lähteä kavereiden kanssa viettämään iltaa. Hyvää ruokaa ja juotavaa, tanssilattian kulutusta aamuyöhön asti. Raparperimojitoja ja sitruunasiideriä. Nam!

4. Edellisen kohdan alkoholipitoisuuksista puheenollen… Kaikki ne ruoat, joita ei raskaana voi syödä! Mun täytyykin muistaa syödä ekstrapaljon sushia nyt! Koska sitten sitä ei enää saa yhdeksään kuukauteen. Ei tarvitse miettiä, mitä saa ja ei saa syödä, eikä tarvitse juhlissa kysellä, että mistä tämä ja tämä on tehty. Tosi moni juttu nykyään on pastöroitu, mutta kyllä sitä silti haluaa raskausaikana olla varovainen.

5. Korkokengät ja upea vaatteet. Raskausaikana vaatteiden löytäminen ei ole todellakaan helppoa. Ainakaan sillon, kun odotin Avaa ja Nomppua, toivottavasti nyt valikoimaa on jo enemmän. Täytyy siis yrittää ottaa kaikki irti siitä, että nyt voi pukeutua, miten haluaa. Lisäksi korkokengät saa raskausaikana taas unohtaa. Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen mulla on yleensä alkanut jalat turvota sen verran, että korot alkaa nopeasti laittaa jalat särkemään.

6. Nukkuminen, ah se unen määrä. Meidän lapset ovat aina olleet aamuvirkkuja, mutta he pärjäävät aamuisin jo yksin. He osaavat ottaa itse aamupalaa, ja laittavat lastenohjelmat pyörimään. Meidän ei tarvitse itse nousta, kun lapset nousevat kuudelta, vaan saa rauhassa nukkua vähän pidempään. Saadaan myös nukkua kokonaisia öitä, ja sitä todellakin täytyy muistaa arvostaa.

7. Sormukset! RAKASTAN mun ihania sormuksia. Kihlasormus, vuosipäiväsormus ja vihkisormus. Mun sormet turpoavat muutenkin herkästi näiden mun nivelongelmien takia, ja joskus joudun ottamaan sormukset pois. Joskus ne taas ovat ihan liian isot ja meinaavat pudota. Raskausaikana oletan, että mulla olisi kuitenkin niin turvonneet nakkisormet, että en kauheasti pysty sormuksiani pitämään, ja niitä tulee kyllä ikävä. Etenkin kun tämä vihkisormus ei ole vielä edes kuukautta ollut käytössä.

8. Oma aika. Nyt kun lapset ovat jo näin isoja, he ulkoilevat yksin ja viettävät aikaa kavereiden kanssa. Me saadaan siis ihan kivasti omaa aikaa laittamatta lapsia hoitoon, ja se on ihan kivaa. Topias pystyy ottamaan päikkärit, mä saan rauhassa kirjoittaa tai kuvata. Seuraavaksi Ava saa sitten sen oman avaimen, eikä tarvitse enää edes nousta koko ajan avaamaan ovea, kun tuli pissahätä, tai halutaan potkulaudat, tai joku heitti kävyllä 😀

9. Lapset on todella helppo laittaa hoitoon. Tämä häämatkakin oli mahdollinen, kun lapset pystyy jättämään viikoksi. Vauvaa ei vielä pystyisi, eikä välttämättä edes illaksi. Jos onnistutaan kolmas lapsi saamaan, toivon koko sydämestäni, että tällä kertaa multa onnistuisi kuuden kuukauden täysimetys. Se tietenkin tarkoittaa sitä, että lapsia ei kauheasti voi hoitoon laittaa, joten pitää nauttia niistä kahdenkeskisistä hetkistä nyt, kun ne onnistuvat.

10. Ava ja Noah saavat vielä olla huomion keskipisteenä. Uusi vauva tietenkin veisi paljon huomiota, ja siinä on varmasti aina isosisaruksille sopeutumista. Nyt meillä on mahdollisuus laittaa kaikki huomio meidän ihanaan esikoiseen ja meidän tämän hetkiseen vauvaan, ja ajatus uudesta perheenjäsenestä vahvistaa sitä fiilistä, että haluan auttaa myös lapsia nauttimaan tästä ajasta täysin rinnoin. Vauvan kanssa heidänkin arkensa olisi aika erilaista, kun esimerkiksi tällaiset Jukupark -päivät eivät ole niin helppoja. Täytyy siis yrittää nyt tehdä asioita, joita ei sitten ehkä enää voi samalla tapaa tehdä.

Tietenkin kaikki nämä jutut vaihtaisi silmänräpäyksessä positiiviseen raskaustestiin, jos sen saisi itse valita. Mutta asioista täytyy yrittää löytää myös hyviä puolia. Ja ehkä se auttaa, kun yrittää ajatella, että saadaanpahan nauttia näistä jutuista vielä vähän pidempään ennen kuin alkaa seuraava elämänvaihe.

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Ihan pakko kommentoida blogia jo kauan lukeneena. En ymmärrä mistä keskustelupalstoilla meuhkataan, enkä haluakaan ymmärtää, sillä nään sinut ihan huippuäitinä, mielenkiintoisena ihmisenä ja loistotyyppinä noin muutenkin. Toivon perheellesi paljon onnea tulevaan ja toivottavasti se plussakin sieltä pian tupsahtaa! <3

Avatar

Teidän tuki verkko on kyllä huippu. Itsellä vauva kuume ei lähtenyt vaikka saan 1 lapsen kerran vuodessa 2 yöksi hoitoon. Nyt tietysti helpompi kun pärjää pihalla yksin. Itsekin yritän etsiä tuki verkottomuudesta positiivisua puolia. Ei ole mitään järkeä märehtiä. Ainakin meistä tulee tiivis 3 kun vavi syntyy. : kaunistut päivä päivältä ihana jäädä seuraamaan matkaasi.

Avatar

Pakko vaan tulla kehumaan et, wau kuinka kaunis sä oot! Katoppa noita kuvia vielä, hehkut oikeen

Avatar

Oot Emilia uskomattoman kaunis ja freesi nainen! Sun blogi aina vaan paranee ja paranee vuosien varrella. Kiitos aitoudesta, oot mahtava ja osaat antaa paljon vertaistukea monille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä