KAIKKI PELISSÄ

Meidän ensimmäinen hoitokierros on lähtenyt tosi kivasti käyntiin. Ja vaikka se on naiivia ja tyhmää, niin en voi sille mitään, että mulle on tullut sellainen fiilis, että pian me onnistutaan. Että ehkä se ensimmäinen olisikin viimeinen? Koska niitä kuulemma käy paljon, että sitten kun tavallaan antautuu sille ajatukselle, että okei, nyt ollaan hoidoissa ja tämä menee miten menee, niin tuleekin heti ekalla kerralla raskaaksi. Ehkäpä muutaman viikon päästä putoan kovaa ja korkealta, mutta toistaiseksi tuntuu hyvältä olla toiveikas.

Me ollaan oltu edelleen niiiiiin tyytyväisiä Felicitakseen. Olen kuullut paljon sellaisia kokemuksia, että kunnallisella puolella arvotaan ja katsellaan ja odotellaan enemmän, kun taas yksityisellä edetään vauhdilla, ja sellainen kokemus meille todellakin on tullut. Meidän lääkäri on aivan ihana, ja alusta asti on kertonut meille kaikista eri jutuista myös sen hintapuolen ja ollaan suunniteltu myös vähän sen mukaan. Ja kaikki oikeasti tutkitaan, eikä vaan kokeilla, ja sitten kun kokeillaan lääkkeitä, niin niiden vaikutuksia seurataan tarkkaan, eikä tehdä sellaista ”kokeillaan tätä nyt vähän aikaa”, vaan halutaan nähdä heti toimiiko jokin, ettei siihen tuhlata enempää aikaa, vaan vaihdetaan sitten heti seuraavaan juttuun.

Mulla oli viime perjantaina se follikkeliultra ja se olisi voinut mennä paremminkin. Mulla oli kaksi johtofollia, jotka olivat ihan samankokoisia kuin viimeksikin samoilla päivillä. Ja kun viimeksikään ne eivät sitten enää kasvaneet, eivätkä irronneet. Olin jotenkin niin optimistisesti odottanut, että siellä olisi joku ihanteellinen johtofolli ja olin kyllä tosi pettynyt. Viikonloppu tuntui tosi pitkältä ovista testatessa ja varmistellessa, että ei siitä ole mitään merkkejä, ja maanantaiaamuna sitten sovitusti soitin meidän lääkärille ja kysyin, mitä tehdään, kun ovistestiin ei tullut edelleenkään plussaa. Hän sitten otti minut samantien sinne taas ultraan, jotta nähdään, onko ne follit kasvanut, ettei turhaan tehdä mitään muuta, jos tämä yhdistelmä ei ole toiminut. Ja sieltä tuli tosi hyviä uutisia, nimittäin ne olivat kasvaneet! Nyt sitten näiden olosuhteiden johdosta päätettiin aloittaa Terolutien ja Letrozolien lisäksi myös Ovitrelle -piikit, kun tästä oli nyt vähän paha sanoa, että irtoaako sieltä itsestään mitään. Mutta jospa nyt edes yksi munasolu tietäisi, mitä tehdä.

Oon tosi iloinen, että heti tästä alusta laitetaan ns. kaikki peliin. Mä vihaan sellaista odottelua ja arpomista, niin mulle sopii vallan mainiosti, että tehdään kaikki mahdollinen heti kun on mahdollista, niin sitten tiedetään myös ajoissa, jos täytyy alkaa harkita esimerkiksi inssiä tai IVF hoitoja. Olen kuitenkin edelleen toiveikas, että ovulaatioinduktio riittäisi. Tästä kierrosta tuli taas pidempi kuin ajateltiin, mutta nyt sitten vain odotellaan ja jännitetään, että päästään näkemään, onnistunko vihdoinkin ovuloimaan.

Mä tein viime kierrossa tällaisia omia Milestone -kortteja lapsettomuutta ajatellen. Se lähti omasta vitsistä, minkä hauskana tyttönä itselleni heitin päässäni, mutta päätin sitten oikeasti toteuttaa ne ja kuvata näitä ylös, ja nyt päätin jakaa niitä teillekin. Tässä on nyt tähän kaksi korttia tältä päivältä. Toivotaan, että pääsen vielä pian käyttämään sen ”raskaana” -kortin.

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Todella tärkeää ja hienoa että kirjoitat aiheesta. Moni samassa tilanteessa oleva etsii tukea ja tarinoita netistä. Olisi mukava jos voisit jossakin vaiheessa kertoa mitä suurinpiirtein yksityisellä kaikki nämä käynnit ym. maksaa. Itsekin olen yksityistä harkinnut kun 2 vuoden yrityksen ja yhden keskenmenon jälkeen en ole oukeutettu julkisen puolen tutkimuksiin.

Avatar

Voi kun ihanaa,ku saat käydä noissa hoidoissa ja nauttia siitä tunteesta että pian tärppää.. on kyllä sitten varmaan ihana palkinto ku testiin pärähtää ne vaaditut viivat. Ihanaa seurata vauvamasun kasvua ja sitä onnentunnetta kun vauva sitten lopulta syntyy…

Avatar

Itsellä ei ole kokemusta muusta kuin ivf hoidosta(onnistuneesta sellaisesta), kun oma sairaus vaati heti rankat hoidot. Ovitrelle on kuitenkin irrotuspiikkinä tuttu ja ajattelin tulla vain ”varoittamaan”, että mikäli pistät ison annoksen, niin älä säikähdä jos tulee TODELLA runsaat ovislimat! Olin kuullut, että voi olla runsaampaa vuotoa, mutta silloinen vuodon määrä kyllä yllätti. Käytin ihan sidettä kun oli niin runsasta, että perus pikkuhousunsuoja ei riittänyt alkuunkaan.

Avatar

Anteeksi, mutta en ymmärtänyt mitään tästä postauksesta. Follikkeli? Ovis? Johtofolli? Mitä? Olisi kiva jos avaisit vähän näitä termejä, kun kyseessä ei kai ole varsinainen lapsettomuusblogi.

Avatar

Oviksen eli ovulaation kyllä yleensä jokainen hedelmällisessä iässä oleva nainen tietää, mutta muut termit meni itelläki yli hilseen..

Avatar

follikkeli = munasarjassa oleva kypsä munarakkula
johtofolli = isoin noista kypsistä munarakkuloista

Avatar

Meinaatko kirjoittaa mitään häiden ruokalistasta ja juhlapaikasta? Budjetti ja sen toteutuminen ja mihin rahaa meni kiinnostaa myös. Itsellä isot juhlat kans tiedossa tässä jossain vaiheessa niin kiinnostaa vähän niin osais ehkä vähän varautua mikä maksaa ja mikä ei 🙂

Avatar

Komppaan! Kiinnostaisi muakin

Avatar

Itseäni kiinnostaisi lukea myös hääpohdintoja siltä kantilta, mitä ajattelen on on istuneista häistä ja niiden elementeistä suhteessa niihin ensimmäisiin kirjoituksiisi järjestetävistä häitä. Muuttuiko ajatus matkan varrella tai häiden jälkeen? Onko ”oikein” pukeutunut häävieras edelleen mielestäsi mainitsemisen arvoinen hääelementti? Miten kävi yksityiskohtien: huomasino niitä lopulta kukaan? Olisiko jotain pitänyt lisätä / jotain voinut karsia korttitalon silti romahtamatta?
Juhlista olisi toki kiva kuulla myös vieraan näkökulmasta. Miltä tuntui odottaa esim. kuvauksien aikana? Oliko silloin ohjelmaa vaiko vain vapaata odottelua? Jne.

Avatar

Ihanaa että kirjoitat tästä aiheesta näin rohkeasti. Olen käyttänyt 14 vuotta hormonaalista ehkäisyä ja nyt päätimme mieheni kanssa yrittää vauvaa. Pelkään etten tule raskaaksi. Kirjoitustesi kautta olen tajunnut ettei ole maailman loppu jos joudumme lääkäriin pyytämään apuja tähän projektiin. Toki meillä eri tilanne kun ensimmäistä yritämme.
Silti tulen aina katsomaan oletko tästä jotain uutta blogiin kirjoittanut. Suuri kiitos!

Avatar

Hei
Haluaisin että tustuisit tähän blogiin. https://www.vauva.fi/blogit/boho-home/ kun olette samassa tilanteessa. Haluaisin kuulla lisää lapsottomuuden vaikutuksesta mm. Then ja teidän parisuhteeseen. Aihe liippaa läheltä myös minua.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä