KUKA VEI KAKUN?

Postaus sisältää yhteistyönä Tannisilta saatuja tuotteita.

Kuvat: Petri Mast ja Maria Ahokas

Edellisessä hääpostauksessa kertaamieni tapahtumien jälkeen oli seuraavaksi vuorossa hääkakun leikkaaminen. Hääkakku oli taas yksi asia lisää meidän pitkään listään häihin liittyvistä jutuista, joista oltiin heti samaa mieltä. Me ei olla kumpikaan ikinä välitetty täytekakuista, joten ensin ajateltiin, että ei kakulla niin väliä. Sitten ruvettiin kuitenkin miettimään, että kyllä me halutaan myös nauttia jälkkäristä meidän omissa häissä. Alettiin siis pohtia vaihtoehtoja perinteiselle hääkakulle. Ensin tuli mieleen juustokakku, koska niistä tykätään, mutta tuli vähän sellainen fiilis, että ei se kuitenkaan ole meidän juttu. Sitten tajuttiin, että tykättään molemmat hirveästi porkkanakakusta, että saisiko siitä sellaisen hienon hääkakun? Otettiin siis muutamaan leipomoon yhteyttä ja heidän ideoinnin ja tarjousten perusteella päädyttiin valitsemaan Tanniset. Saatiin heiltä ehdottomasti paras tarjous ja tietenkin sitä mielellään aina tukee paikallista vanhaa ja tuttua perheyritystä. Meille tuli itseasiassa vähän yllärinä, että Tannisilta saa hääkakkuja, mutta onneksi satuttiin näkemään niitä häämessuilla aiemmin ja osattiin pyytää tarjous! Mulle tuli tarjouspyynnöissä sekin yllätyksenä, että edullisimman ja kalleimman tarjouksen ero oli tosi huikea. Tuo kallein oli nimittäin yli kaksi kertaa kalliimpi. En ole ihan varma, maksetaanko joissain kakuissa sitten brändistä vai mistä, mutta meidän mielestä Tannisilla yhdistyi parhaiten laatu, asiakaspalvelu, luotettava maine ja kilpailukykyinen hinta.

Siinä ensimmäisessä hääkakun suunnittelupalaverissa ja maistelussa me sitten Tannisten kakkutaikuri Pipan kanssa juteltiin ja päädyttiinkin tekemään yhteistyötä tämän kakun tiimoilta. Meidän hääkakkumme on siis saatu bloginäkyvyyttä vastaan. Muut makeat sitten taas tilasimme myöhemmin erikseen ja olemme maksaneet ne ihan normaalisti.

Pipalla oli ihania ideoita ja hän ymmärsi heti mitä haettiin. Me ei sitten oikeastaan sen pidemmälle mitään yhdessä suunniteltu, vaan annettiin aika vapaat kädet ja kakusta tuli juuri sitä, mitä toivottiin. Koristeet olivat ihan täydelliset ja muutenkin kaikki oli moitteetonta! Tannisten porkkanakakku vaan on niiiiiiin hyvää, että ei sen kanssa kyllä voi pieleen mennä. Meillä olisi itseasiassa ollut myös tätä varten teetetty kakkukoriste, jonka pitopalvelu valitettavasti unohti laittaa. Vähän harmitti jälkikäteen, kun se varta vasten teetettiin ja maksettiin siitä 34 euroa, mutta onneksi tuo kakku oli niin kaunis, että ei me sitä sitten tosiaan itsekään huomattu ennen kuin seuraavana päivänä, kun koriste löytyi baarista.

Hääkakun lisäksi me päädyttiin tilaamaan näitä maagisia brownieita ja macaronseja. Macaronseihin päädyttiin, koska lapset rakastaa niitä, ja brownieihin, koska ohmygod. Jopa Topias, joka ei syö melkein mitään makeaa, ahnehtii näitä ihan hulluna. Hääkakkuun ei mahtunut koko porukan kakkumäärää tohon kuvassa näkyvään kakkuun, joten niitä oli lisää kylmässä. Meille jäikin yksi kokonainen kakku ja yksi vain vähän maistettu, joka syötiin häitä seuraavana päivänä sukulaisten kanssa. Se kokonainen kakku sitten taas pakastettiin ja syötiin meidän kiitosbileissä reilu viikko sitten. Lisäksi oli sitten gluteeniton ja vegaani vaihtoehto erityisruokailijoille.

Kakun leikkaus meillä oli myös se vanha tuttu perinteinen. Eli kakkua leikataan yhdessä, ja lapion osuessa pohjaan polkaistaan maata ja ensimmäiseksi ehtinyt on sitten se, joka määrää kaapin paikan, tai jotain sinnepäin. En ole tottapuhuen ihan varma tämän perinteen taustoista, mutta se on vaan hauska ”ohjelmanumero”, joka haluttiin myös suorittaa. Ja kuten kaikki arvasivat, minä tietenkin voitin. Ei kukaan varmaan odottanut mitään muuta 😀

Topiaksen ilme kuvissa ja videossa on symppis, mutta ei hän oikeasti ollut pettynyt, joten ei tarvitse potea pahaa mieltä hänen puolestaan. He’ll live.

Meidän kakku sopi täydellisesti meidän häiden teemaan. Se oli yksinkertainen, elegantti ja ihan vähän erikoinen, sellainen juuri meidän näköinen. Ja kun se erikoisuus jatkui kakun sisällä, niin se oli se paras juttu! Moni kuitenkin tällaista kakkua leikatessaan odottaa täytekakkua, niin porkkanakakku oli aika ihana ylläri. Täytteenä siis oli sitä porkkanakakun kuorrutetta, naaaammmm.

Oltiin aivan järjettömän tyytyväisiä Tannisiin. Saatiin koko ajan tosi nopeasti vastauksia, päästiin maistelemaan kaikkea, suunnittelu oli helppoa ja sujuvaa, kakku ja kaikki makeat tuotiin saumattomasti paikan päälle ja kaikki oli täydellisen herkullista. Lämpimästi voin koko sydämestäni suositella kaikille. Tanniset on kaikille paikallisille varmasti tuttu yritys, mutta luulen, että monelle muullekin tulee yllärinä tämä uudempi hääkakku-puoli, joten menkäähän rohkeasti tutustumaan heidän kättenjälkeen! Ja hääkakku kannattaa tietenkin varata asap, meidänkin kakku mahtui ihan juuri ja juuri tuon päivän tilauksiin.

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Aivan ihana hääkakku ja sinun mekko, upea!!

Avatar

Herkullisen näköinen kakku, mutta miksi postauksen alussa ei ollut yhteistyömerkintää?

Avatar

Kylläpä näistä jaksetaa nipottaa ja kysellä aina kun vain jonkun yrityksen tai tuotteen mainitseekin.. Luulenpa ettei bloggaaja julkaise mitään ilman tietoisia valintoja asioista.. Ja olen ymmärtänyt, että on eri tekeekö yhteistyö postauksen vai saako jonkun tuotteen näkyvyyttä vastaan, en tiedä jos olen väärässä, mutta olen monesti huomannut että niissä merkinnöissä on ero riippuen tuosta. Olisitko jättänyt lukematta jos olisi alussa lukenut että tulee sisältämään yhden kakun joka on saatu bloginäkyvyyttä vastaan? En usko… Ja tämähän oli kuitenkin samalla tai jopa enemmän häiden makeasta puolesta kertova postaus, joka olisi ollut erittäin luonnollinen jatko myös ilman tuota tannisten kertomista välissä…

Emilia Huttunen

Tämä ei ole kaupallinen kampanja, vaan sisältää saadun tuotteen. Saadut tuotteet merkitään juuri tämän postauksen tyylisesti kertomalla tuotteen olevan saatu. Tämä linjaus löytyy myös virallisesta ohjeistuksestamme. Kaupallinen yhteistyö on maksettu mainos, joka merkitään jo postauksen alussa mainokseksi. Saatu tuote taas ei tee koko postauksesta mainosta.

Avatar

Ihan sairaan hieno kakku! Ja siis mahtava idea ottaa porkkanakakku täytekakun tilalle, kun ne perinteiset kermakakut on jo vähän nähty, enkä itsekään niistä oikein välitä. Enpä olisi kyllä myöskään tiennyt että tannisilta saa hääkakkuja!

Sitä kyllä vähän tässä ihmettelin, kun cocktail hour – postauksen kommenteissa kirjoitit, että: ”Yhteistyöt kyllä merkitään aina selkeästi. Blogissani maksetun sisällön erottaa ”Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä yrityksen X kanssa” ja saadut tuotteet merkitään saaduiksi :)”, mutta nyt tässä yhteistyöpostauksessa et kuitenkaan niin tehnyt (toki kakun olit tekstiin merkinnyt saaduksi)

Avatar

Samaa mietin edellisen postauksen luettuani, että ei tässä kyllä ollu selkeää merkintää. Ainoastaan tekstin seassa maininta.

Saisko kakun sisältä kuvaa?

Emilia Huttunen

Tämä ei ole kaupallinen kampanja, vaan sisältää saadun tuotteen. Saadut tuotteet merkitään juuri tämän postauksen tyylisesti kertomalla tuotteen olevan saatu. Tämä linjaus löytyy myös virallisesta ohjeistuksestamme. Kaupallinen yhteistyö on maksettu mainos, joka merkitään jo postauksen alussa mainokseksi. Saatu tuote taas ei tee koko postauksesta mainosta.

Avatar

Hei, sulta on tullut häälookkiin liittyvä postaus tai on tulossa(?), mutta kumminkin mistä toi ihana kaulakoru on? Ja täytyy kyllä sanoa, että en ole kesällä käynyt häissä vaan seurannut vierestä sitten somessa ja kesän kaunein morsian olet kyllä sä! Ja vaikuttaa tosi hyvin suunniteltulta nää häät, että saisit tulla suunnittelemaan omanikin!

Emilia Huttunen

Voi kiitos! <3 Tuo riipus on Myllyn Laatukorusta, ja kaulaketju Timanttisilta! 🙂

Avatar

Hei! Ihania nää hääpostaukset! Mutta. Väliin ois kiva kuulla, mitä muuta kuuluu.. Miten opiskelut, arki, koulut, hoidot, työt yms. rullaa ja mikä sinun vointisi on nyt. Kiitos kivsta blogistasi!

Emilia Huttunen

Kyllähän noita muitakin täällä on, tässä kuussa olen julkaissut muistaakseni 5 normipostausta ja 4 hääpostausta, joten muita juttuja on oikeastaan nyt ollut enemmän 🙂 Näitä hääpostauksia on kuitenkin toivottu niin paljon, että yritän nyt tehdä niitä vielä jatkossakin runsaasti 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä