HÄIDEN KOHOKOHDAT

Postaus sisältää yhteistyönä Hesburgerilta saatuja tuotteita.

Kuvat: Petri Mast ja Maria Ahokas

Häissä on muutama sellainen hetki, mitä voi hyvällä omatunnolla kutsua kohokohdiksi. Ensitanssi on ihana, tosi symppis. Ensisuudelma saa hymyn huulille. Morsiamen ryöstö naurattaa. Mutta entäs ne kohdat, mistä tulee sellainen JEEEEEEE!! No niitä oli meidän mielestä kimpunheitto, sukkanauhan heitto ja ehkä tärkeimpänä iltapala.

Me valittiin häihin ruokailun menu tosi nopeasti. Oikeastaan vaan vilkaistiin vaihtoehtoja ja sanottiin, että vaikka toi. Mutta iltapalaa me sitten taas mietittiin pidempään, koska se oli meille tosi tärkeä. Haluttiin jotain ihanaa syötävää, mistä vieraille tulee sellainen olo, että oi jee, täällä on tällainen iltapala, ja kaikki innostuisivat syömään ja jaksavat juhlia aamuyöhön asti. Mietittiin erilaisia vaihtoehtoja, mutta sitten tultiin siihen tulokseen, että hampurilaiset on aina nappivalinta, sillä ne maistuu kaikille, ja kun olen ollut monissa häissä, joissa on ollut iltapalana Hesen juustoja, niitä ei ole ikinä jäänyt yli.

Päädyttiin siis hampurilaisiin ja juustohampurilaiset saimme blogin kautta Hesburgerilta. Ja hampparitarjoilu oli todellakin täydellinen valinta! Saatiin helposti samalla tilauksella huomioitua myös erikoisruokavaliot ja jokaiselle maistui. Hankittiin varmuuden vuoksi tarjolle myös pitsaa, mutta huomasi kyllä, että juustohampurilaiset olivat kaikkien ykkösvalinta, joten suosittelen jatkossakin hääpareille Hesburgerin iltapalaa.

Mun mielestä hääjuhlan iltapalan kuuluu olla juurikin sellainen rento ja helposti syötävä, johon ei välttämättä tarvitse lautasta tai aterimia. Se myös käytännössä helpottaa, sillä meillä ei ainakaan enää tähän aikaan ollut tarjoilijoita paikalla, joten hampurilaiset oli helppo laittaa lämpölaatikossa esille (kauaa ne eivät tosin esillä olleet, kun laatikko tyhjeni samantien), eikä niiden syömiseen tarvinnut mitään ylimääräistä, joten ei tule enää tiskiä tai sotkua. Hampurilaiset on myös helppo ottaa mukaan tanssilattialle, eikä tarvitse keskeyttää illan aktiviteetteja ja mennä pöytään syömään. Erilaiset buffetit ja ”tee oma annos X” -jutut on myös tosi kivoja, mutta itse sekä morsiamena että vieraana olen aina rakastanut mahdollisimman helppoa iltapalaa, koska onnistunut iltapala on mulle maukas, mutta vaivaton. Ja helpon lisäksi me haluttiin nimenomaan jotain ihanaa mättöä, kun meidän idea häistä oli ainakin se, että päivällä ollaan fiinejä ja istutaan omilla paikoilla syömässä ja juodaan viiniä, mutta illalla kreisibailataan drinkki toisessa kädessä ja juusto toisessa.

Tosi iso kiitos siis Hesburgerille yhteistyöstä ja täydellisestä iltapalasta!

Ja ne toiset mainitsemani kohokohdat sitten! No kimpunheitto, jeeeee! Moni kavereista oli ihan treenannut kuulemma kimpun nappaamista, ja sinkkunaisia ei tarvinnut montaa kertaa kehottaa kerääntymään kimppua nappaamaan. Kimpunheitto käynnistettiin, kun kaiuttimista alkoi kuulua ”all the single ladies, all the single ladies”, ja kaikki olivat valmiusasennoissa, kun hetkeksi unohduin fiilistelemään biisiä ennen kuin pääsin siihen varsinaiseen heittoon. Heitin oman hääkimppuni sijaan yhden kaasojen kimpuista, sillä halusin kuivattaa oman kimppuni muistoksi. Se kaasojen kimppu ei vain sitten lentänytkään ihan niin kuin ajattelin, sillä se oli tosi kevyt! Heitin kovaa ja kimppu lähtikin vain korkealle, mutta jäi tosi lähelle, ja eturiviin ehtineillä kävi sitten paras tuuri, kun kimppu jäi ihan siihen hollille.

Mä en ole itse ikinä saanut kimppua, enkä tosin ole tainnut sitä olla yrittämässäkään kuin ehkä kerran, ja olin odottanut tosi paljon tätä kimpunheittoa. Oli niin siistiä olla itse se morsian, joka nyt heittää sen kimpun, eikä enää pääse osallistumaan noihin heittoihin. Vähän myös haikeeta, nyyhkis! Häitä on ensi vuonnakin tulossa, mutta mun pitää sitten jättää kimppupuuhat muille. Tietenkin sehän on hyvä asia, kun olen niin onnekas, että mulla jo on se sormus sormessa. Mutta kimpunheitot vaan on niin ihania! Ja siksi kimpunheitto on ehdottomasti yksi näistä häiden kohokohdista, jonka kohdalla tulee aina se jeeeeeeeeee!

Kimpunheiton kaveriksi pitää tietty kertoa myös sukkanauhasta. Mulla oli tosiaan Winnipeg Jetsien sukkanauhat, jotka tilasin Etsystä. Jets on siis Topiaksen lempijoukkue ja halusin yllättää hänet tossa tilanteessa. Mulla oli siis sukkanauha ja heittonauha, koska kimpun tapaan halusin säästää varsinaisen nauhan, ja heittonauha oli sitten sellainen vähän kapeampi, mutta muuten ihan samanlainen. Mulla ei oikeasti ollut noita päällä, vaan kävin laittamassa ne vasta tossa illalla, koska en halunnut pelätä esim alttarilla sukkanauhan putoamista. Jalkaan ne sitten laitettiin niin, että paksumpi sukkanauha oli ylempänä ja se heittonauha siinä vähän sen alapuolella, niin Topias osasi reittä pitkin tullessaan napata hampailla sen alemman nauhan.

Tosi usein häissä sukkanauhaa heittäessä miehet saa pakottaa sinne ottamaan sitä, eikä kukaan oikeasti yritä, mutta meillä siitä tuli ihan tappelu! 😀 Kaksi onnekasta miestä onnistui saamaan sormensa sukkanauhaan ja taistelivat siitä hyvän tovin, kunnes Topiaksen bestman voitti.

Meidän häiden ilta sujui kyllä niiiiiiiin onnistuneesti. Niinkuin oikeastaan kaikki muutkin osat meidän hääpäivästä! Voi että kun saisi palata tohon päivään, uudestaan ja uudestaan. Onneksi on kuvat ja videot.

Juustohampurilaiset saatu Hesburgerilta.

Kommentit

14 kommenttia
Avatar

Oho erikoinen hääiltapala mutta hauska kyllä! Ja hyviä perusteluja miksi tuollainen, onhan tuo ihanan helppo. 🙂 Ja maukas!

Avatar

Meillä oli subeja, ja oli kyllä kanssa kovasti vieraiden mieleen 🙂 ja oon ehdottomasti samaa mieltä, että iltapalaan kannattaa laittaa vähän ajatusta, ne karjalanpiirakat ja munavoit on jo aika nähty.. 🙂

Emilia Huttunen

Oi toi onkin myös tosi kiva idea! 🙂

Avatar

Juustohampparit on niin hyvä idea, että oon miettiny sitä myös omiin häihin!! Mutta yks käytännön kysymys heräsi; Oliko teillä noi hampparit koko päivän vai toimitettiinko ne jotenkin illalla? Kun eihän noi Hesen/Mäkin hampparit säily ku tosi pienen hetken hyvänä? Pelkään, että koko juhlaväki saa jonkun ruokamyrkytyksen

Emilia Huttunen

Meillä siis kävi mun sisko hakemassa ne illalla, oltiin sovittu tarkka aika niin saatiin ne täydellisen tuoreena paikalle! 🙂

Avatar

Miten toi hampparihomma käytännössä meni? 😀 Kävikö joku hakemassa ne illalla vai miten? Mahtava idea!

Emilia Huttunen

Mun sisko kävi hakemassa! 🙂

Avatar

Lukijana toivoisin että yhteistyö on merkitty jo heti alkuun, jotta esim Bloglovinin kautta lukiessa pystyy ohittamaan yhteistyöpostaukset niitä avaamatta 🙂

Emilia Huttunen

Pidetään korvan takana.

Avatar

apua:D:D
ihana hesen iltapala.

Emilia Huttunen

Se kyllä oli 🙂

Avatar

Lämmin ja upea tunnelma näissäkin kuvissa! Eleganttia ja juhlavaa. Ja tuo suupielet korviin nostava jeee-fiilis kohokohtia muistellessa on muuten sellainen, joka yhdistää niitä kaikista onnistuneimpia bileitä!

Emilia Huttunen

Samaa mieltä! 🙂 Kaikilla tietty on ne omat jee -kohdat, mutta mun mielestä nää on aika yleiset, mitä nyt on häissä katsonut ihmisten reaktioita 🙂

Avatar

Hei ihan mahtava toi hese juttu! Jos mä joskus menen naimisiin niin mulle tai siis meille kans! 😀 ja sit toi oli iha loisto idea et toi beyonce alkoi soimaan kun heitettiin sukkanauha! Seki pitää laittaa muistiin 😀 montakohan vuotta pitää muistaa näitä, miestäkään ei vielä ole löytynyt :DD !!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä