PITKÄ HÄÄVIDEO

Tuon meidän lyhyemmän häävideon esiteltyäni on nyt jo korkea aika näyttää teille se teitä varten tehty pidempi versio!

Me valittiin videokuvaajaksi Rene Garmider, joka oli ainoa kuvaaja, jolta edes pyydettiin tarjous. Me vain rakastuttiin samantien Renen videoiden tunnelmaan ja tiedettiin, että halutaan juuri tää tyyppi taltioimaan myös meidän häät. Ja miten täydellinen valinta me tehtiinkään! Rene sai niin upeasti tallennettua sen häiden tunnelman, että oltiin vaan ihan mykkiä, kun katsottiin tätä videota. Ja samoin noiden lyhyempien videoiden kanssa!

Videokuvaus oli meille alusta asti ihan must. Haluttiin panostaa sekä videoon että valokuvaukseen ja kyllähän siihen meni useampi tonni, mutta heti häiden jälkeen teaserikuvat ja -videon saatuamme sanottiin, että senttiäkään ei kaduta. Ajatuksena ainakin koko ajan on ollut, että häät koetaan vain kerran elämässä ja tätä tullaan muistelemaan vuosikymmeniä meidän elämän tärkeimpänä päivänä, joten meille oli todella tärkeää, että saadaan hääpäivästä täydelliset taltioinnit, jotta oikeasti muistetaan kaikki vielä vanhuksina.

Valokuvat ja videot on aivan eri juttu, etenkin mitä häihin tulee. Molemmat on tärkeitä, mutta videokuvaus ihmisiltä yleensä tuppaa unohtumaan. Ja kun häävideo on kuitenkin niin uskomaton kokemus! Jos budjetti on sen verran pieni, että en saisi molempia, niin tekisin ehkä niin, että ottaisin valokuvaajalla vain potretit, ja sitten hääjuhlaan ottaisin videokuvaajan. Jos järjestäisin häät uudestaan, en voisi kuvitellakaan tekeväni sitä ilman videokuvaajaa.

Videokuvaajan valintaan kannattaa tietenkin kiinnittää huomiota ja käyttää aikaa. Me valittiin Rene, koska Renellä on hyvä maine hääkuvaajana ja rakastettiin hänen työnjälkeä. Hääpäivän jälkeen jo heti voitiin sanoa, että meidän kaikki kuvaajat olivat todellakin palkkansa ansainneet. Rene oli ihan täydellinen videokuvaaja; me ei henkilökohtaisesti edes huomattu häntä siinä juhliessamme, mutta kuitenkin videolta näkee, että Rene on ollut koko ajan mukana tärkeissä hetkissä. Meidän vieraat ovat nämä videot nähtyään sanoneet, että he ihmettelivät välillä sen hauskan videokuvaajatyypin toimintaa, kun se kuvasi niin nopeasti kaikkia juttuja, että mikäköhän tässä on pointti, että saako tosta mitään hyvää, kun se vaan menee joukossa. Mutta kun juuri sellainen on se paras kuvaaja! Ja videon nähtyään he tosiaan sanoivat, että vau, noin vaivattomalta se siinä livenä näyttää, mutta lopputuloksesta näkee, että kaikki on kyllä tarkkaan suunniteltua. Hyvän kuvaajan ei tarvitse keskeyttää ja ohjata, vaan häävideossa nimenomaan minä ainakin arvostan sitä, että kuvaaja on sopivan huomaamaton, mutta ei tingi laadusta.

Hyvän kuvaajan lisäksi Rene on ihan mahtava tyyppi, jonka kanssa oli hauskaa suunnitella hääpäivää ja kuvata! Me ollaan enemmän kuin tyytyvisiä asiakkaita ja koko sydämestäni voin suositella Reneä kaikille häitä suunnitteleville pareille. Älkää skipatko häävideota! Et tule ikinä katumaan videoon laittamaasi rahaa, mutta tulet varmasti joskus katumaan, jos et ota videota.

Musiikkilisenssit musicbed ja songfreedom. Kirkossa soittaa Neue Quartet.

Kommentit

14 kommenttia
Avatar

Sain toimimaan, jee! Kaunis video, tuli hyvä mieli katsoessa, vaikka tosin myös haikea, koska mietin pääsenkö minä koskaan naimisiin. 😀
Terveisin vanhapiika 30 vee

Avatar

Aivan ihana video! Ja ihana kun kirjoitit, juuri kuin itse olin haaveillut/ajatellut. Meillä melko pieni budjetti, joten otamme valokuvaajan kanssa miljöössä vain potretit, mutta halusimme videoon panostaa. Siksi meidän videokuvaaja seuraa meitä aamusta yöhön asti kuin hai laivaa:D minulle tärkeää päästä palaamaan tärkeään päivään nimenomaan videon avulla, valokuvista ei niin pääse mielestäni! Teemme siis juuri oikean ratkaisun, kun sinäkin kirjoitit juuri niin kuin ajattelimme! Toki olin jo ehtinyt pohtia teemmekö kammottavan virheen, kun valokuvaaja vain kuvaa potretit, mutta luotan että saamme vierailta kuvia mikäli ottavat.

Avatar

Sanat ei riitä kuvailemaan miten upea video❤

Avatar

Tuo häävideo on aivan ihana! Kiitos, että jaot sen myös meille lukijoille. Paljon onnea vielä teille <3

Avatar

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa niin kuinka paljon tästä videosta jääkään kauniita muistoja hääpäivästä! Hienosti toteutettu video, aivan omaa luokkaansa. Ihan vieraana ihmisenä liikutuin monessa kohtaa kuin olisi jotain romanttista elokuvaa katsellut. Kiitos tästä 🙂 toivoisin häistä vielä budjetista postista.

Avatar

Siis aivan ihana video!! Eka aattelin etten jaksa kattoa kokonaan kun ei pystynyt kelaamaankaan mutta lopputulemana tuijotin näyttöä tippalinssissä ja harmistuin että joko se loppui 😀

Avatar

Niin upea video, piti otteessaan koko ajan! Muutaman kerran ihan silmät kostuivat, todella onnistunut <3 Pakko alkaa vakavasti miettimään tätä videokuvaajan palkkaamista valokuvauksen rinnalle...

Avatar

Hei! Olisiko mahdollista että postaisit ainoastaan hääblogisi puolelle nämä hääjutut? Niitä on niiiiiiin monta että tämä on käynyt peruslukijalle aika raskaaksi :/ Sieltä kiinnostuneet osaavat etsiä ja arvostavat enemmän yksityiskohtaisia postauksia, tänne normiblogiin riittäisi yksi tai kaksi yleisluontoista juttua koko päivästä 🙂

Avatar

Ai kamala kun tulikin tippa linssiin…. Aivan ihana video! Kyllä videolta välittyy aivan eri tavalla kaikki kun pelkistä kuvista. Pakko hommata joskus omiinkin häihin videokuvaaja, toivottavasti joskus saan yhtä ihanan päivän kun teillä <3

Avatar

Aivan IHANA video! Vaikka se oli pitkä, jaksoi sen todellakin katsoa alusta loppuun <3
Ehkä vähän herkkiksenä myös liikutuin.
Näytätte niin mahdottoman onnellisilta JS kaikki oli niin kaunista yksityiskohtia myöden!

Avatar

Olipa kaunis video! 🙂
Mikä oli ton ihanan sävelmän nimi jota kvartetti soitti kun astelit alttarille?

Avatar

Eikö se ollut se ”home is wherever I’m with you”

Avatar

Mikä tuo ohjelmanumero loppupuolella on missä sinä ja Topias juoksette hakemaan jotain vierailta? 😀 näyttää hurjan hauskalta!

Avatar

Miksiköhän en pysty katsomaan videota? Se herjaa että puhelin ei tue (?) videota? :/ olen ihan surkimus näitten elektroniikka laitteiden kanssa, enkä tajua mitään mistään..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä