HAAVEET TOTEUTUU

Mulle tapahtui tällä viikolla jotain maagista. Jotain, mitä olen yrittänyt jo tosi pitkään saada toteutumaan. Sen eteen on paljon tehty ajatustyötä ja nähty vaivaa. Ja nyt kun se on toteutunut, se tuntuu aivan epätodelta. Eihän tämä ole voinut oikeasti tapahtua? Kun jostain on haaveillut niin kauan, niin on jotenkin alkanut uskoa, että se ei voi toteutua. Koska sehän on vain haave. Utopinen haave. Liian hyvää ollakseen totta. Mutta nyt täytyy vain uskaltaa uskoa se. Luottaa siihen, että tämä on nyt oikeasti tapahtunut, eikä se enää peruunnu.

Sillä, rakkaat lukijani, Topias on vihdoin, VIHDOIN, jäänyt koukkuun Game of Thronesiin.

Olen niin järjettömän onnellinen! Oon tosi pitkään yrittänyt saada Topiasta innostumaan GOTista, koska mä puhun siitä niin paljon, ja olisi kivaa, että se mun paras ystävä ymmärtää, mistä puhun. Topias on kolme kertaa alkanut mun painostuksesta katsoa ykköskautta, mutta ei ole päässyt toista jaksoa pidemmälle, kun taas minä silloin taannoin jäin heti koukkuun. Nyt minä kuitenkin kehitin juonen, joka me ollaan kesän aikana toteutettu. Laitoin Topiaksen aloittamaan katselun kolmoskaudesta!

Aloin miettiä, että missä kaudessa olisi vähän alkua enemmän toimintaa ja sellaisia juttuja, mitkä saisi Topiaksen tästä sarjasta innostumaan. Mietin, että kolmoskausi on sellainen, koska sen loppu oli ainakin mulle niin shokki. Kolmoskausi ei kuitenkaan ole liian kaukana, että ihan hirven paljon ei ole ehtinyt tapahtumaan.

Aloitettiin siis kolmannen kauden katsominen, ja katsottiin niin, että minä samalla koko ajan selostin, ketä nämä hahmot ovat ja mitä kaikkea on tapahtunut sellaista, mikä on tätä ja tätä juttua katsoen olennaista. Paljon siinä saikin puhua, mutta nyt ei enää tarvitse, kun Topias on jo aika hyvin kärryillä. Ja nyt kun hän on koukussa, aikoo hän jossain välissä katsoa ykkös- ja kakkoskauden.

Kolmas kausi eteni niin, että katsottuun yksi jakso kerrallaan, tosi harvoin, oikeesti ehkä kerran viikossa. Jossain kohtaa sitten tahti vähän tiukentui ja katsottiinkin loput jaksot muutaman päivän välein, kaksi jaksoa kerrallaan. Minä aina vinguin, että katsotaanko, katsotaanko, ja Topias vain suostui. Mutta sitten se tapahtui. Kolmannen kauden päätösjakso, ja koukuttuminen oli tapahtunut. Topias halusi itse jatkaa, ja katsoi jopa yksin sillä aikaa, kun minä kävin kaupassa.

Mä oon vähän tässä miettinyt, että mahtaako Topias vaan esittää tykkäävänsä GOTista, koska mä olen ollut niin innoissani siitä, että se katsoo sitä, että olen vain kysymättä vienyt koiran ulos, laittanut tiskit ja tehnyt ruokaa, hoitanut lasten iltatoimet ja laittanut nukkumaan, jotta Topias saa katsoa. Koska mä itse hyödyn siitä, että sekin jää koukkuun. Mutta kyllä se oikeasti vaikuttaa haluavan katsoa, koska nyt sillä on jo alkanut pyöriä päässä kaikki GOT -jutut ja se iltaisin miettii, että mihin aikaan on ihan pakko mennä nukkumaan, että kuinka pitkään sitä voi tänän katsoa GOT:ia.

Meillä on nyt seuraavana neljännen kauden viimeinen jakso. Luulen, että tästä jatketaan vitoseen, mutta en ole nyt varma, missä välissä kannattaisi ottaa se ykkönen ja kakkonen. Joko vitosen tai kutosen jälkeen. Melkein sanoisin, että vitosen, koska kutosen jälkeen mulla ainakin olisi aika kiire jatkaa seiskaan. Joten ehkä vitosen jälkeen malttaisi paremmin katsoa ne ekat kaudet. Kyllähän niissä on vähän hitaampi tahti, ja se on varmasti ollut osasyy siihen, että Topias ei heti jäänyt koukkuun. Ja onhan Game of Thrones sellainen sarja, joka paranee edetessään.

Mä olen niiiiiiin onnellinen, että Topias vihdoin tykkää mun lempisarjasta. Siis GOT on mulle niin iso juttu, että tää tuntuu aivan mahtavalta! Oon ollut vaan yhtä hymyä viime aikoina, enkä malta odottaa, että Topias näkee kaikki kaudet. Sitten me saadaan yhdessä odottaa ja hypettää vikaa kautta! Olen itsekin nyt Topiaksen kautta löytänyt tämän sarjan uudestaan. En ole siis ikinä kyllästynyt tai unohtanut, mutta kun katsoo sarjaa newbien kanssa ja selostaa kaikkea, näkee sen taas uusin silmin ja jaksaa ihan eri tavalla keskittyä eri juttuihin. Ja on ihanaa katsoa tätä TAAS uudestaan, kun osaa tietyissä kohtauksissa etsiä tiettyjä juttuja, kun on jo nähnyt ne tulevat jaksot. Olen katsonut kaikki kaudet läpi en edes tiedä kuinka monta kertaa, mutta monta. Tosi monta. Ja olen tunnetusti fanaattinen näistä yksityiskohdista.

Mullahan oli tosiaan myös Game of Thrones -teemapolttarit, mitkä oli upeimmat ikinä. Yritän saada tosi pian tehtyä sen viimeisen postauksen niistä! Niitä suunnitellessa oli kuulemma välillä ollut vähän vaikeaa miettiä yksityiskohtia, kun ihmiset tiesivät, että mulla on ihan liikaa GOT -triviaa ja oon nähnyt kaikki kaudet niin monta kertaa, että muistan kaikki jutut. Ja kieltämättä tässä on taas huomannut, kun selitän Topiakselle kaikkea, että taidan muistaa kaiken vähän liian hyvin.

Mulla oli pitkään päällä GOT-vierotus. Kun seiskakausi loppui, lopetin GOTin seinään. Lakkasin somessa tykkäämästä kaikista siihen liittyvistä sivuista, ettei mun feediin ponnahtaisi mitään GOT-juttuja. Välttelin kaikin keinoin kaikkea sarjaan liittyvää, koska tiesin, että mun täytyy ottaa pesäeroa, että selviän seuraavasta pitkästä odotuksesta. Mutta sitten kun mulla oli noi maailman upeimmat polttarit niin en enää pystynyt! Heti kun vähän altistuin niin oli pakko saada lisää 😀 Joten aloin taas katsoa uudestaan läpi. Mutta nyt mulla on tosiaan onneksi aivan loistava tekosyy, kun saan katsoa Topiaksen kanssa ja selittää kaikkea!

Ihan parasta ikinä. Oon pitkään kadehtinut pareja, jotka katsoo yhdessä sarjoja, kun me ei olla ikinä tykätty mistään samasta sarjasta ja oon aina ajatellut, että se olisi ihanaa katsoa yhdessä jotain iltaisin. Ja oikeassa olin, tämä on ihanaa! Nyt vain peukut pystyssä, että Topiaksen koukuttuminen on pysyvää. Pakkohan sen on olla. Kuka hullu muka kyllästyisi Game of Thronesiin?

Ps. Tiedän, että olen hullu. Ja minulla on kuitenkin myös muuta elämää. Ainakin vähän.

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Meillä kävi niinpäin, että innostuin gotista 1 ja 2 kaudella, mainitsin miehelle sarjasta ja se innostui ihan kybällä ja jäi koukkuun. Katsottiin kaikki kaudet 1-7 ja mitä tapahtu?? Mun keskittyminen herpaantu jossain 5 kaudella 😀 en vaan voi kestää mitään tv-, elokuva- tai kirjasarjaa, joka jatkuu liian pitkään 😀 gotissa on hyvä juoni joo, mutta sekin valitettavasti alkoi toistaa itaeään liikaa mun makuun. Mies oli iha pettyny ku en jaksa seurata 😀 meille käyny monesti näin ja mies suorastaan pakottaa mut katsomaan sarjoja loppuun hahahah 😀 se pystyy vetämään vaikka mitä maratooneja kun mulle riittää se max 2h telkkarin katselua päivässä. Kirjasarjat on hyvä jos on max 7 osaa niin juoni pysyy hyvänä (en edes aloita sarjaa jossa on 21 osaa ja kirjottaja tyylii ehtiny kupsahtaa siinä ennen vikaa kirjaa ja loppuratkasua – kamala tragedia ois!). Pitää ehkä itsekin yrittää innostua nyt gotista uusiksi että saatas katottua 8 kausi yhdessä (mulla ei oo kyllä _mitään_ muistikuvaa mitä 7 tapahtu ja mihin loppu voi kääk!).

Mun lempparihahmo näin btw on se lohikäärmemuikkeli!

Avatar

Sarja on hyvä, mutta kirjat on vielä parempia! Jos et oo vielä lukenut niitä, niin seuraavaa kautta odotelessa kannattaa 🙂

Emilia Huttunen

En oo vielä lukenut, kun mä säästän niitä siihen kun sarja loppuu! 🙂 Muuten en selviä siitä 😀

Avatar

Etkö yleensä vie koiraa kysymättä ulos ja tee noita muitakin hommia? 😀 vai oliko tossa joku ajatusvirhe, kuulostaa tosi hassulta noin kirjoitettuna, ihan kuin et yleensä tekisi noita hommia 🙂

Avatar

Saisinpa oman avomiehen innostuun GOTista… Hän kuulema on katsonut ensimmäisen osan ja siitä sitten tehnyt johtopäätöksiä että sarja on p a s k a. miten voi olla mahdollista että GOT on paska?? Myönnän, ensimmäisen osan jälkeen mietin samaa. Tosiaan annoin toisen ja kolmannen mahdollisuuden. Sitten tuotantokaudet loppuivat. Jäin koukkuun Pitää muuten katsoa kaikki kaudet ennen uutta osaa! Valar morghulis.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä